Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Απολύτως φυσιολογικό δεν είναι , αλλά έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Το αναφέρω γιατί παλιότερα ήταν τελείως διαφορετικός ο διάδρομος, τόσο στις τσίχλες όσο και στις φάσσες . Τα πουλια που έμπαιναν εδώ στην Ηπειρο ,εμπαιναν από Αλβανία και κατεβαιναν.
Εδω ποτε δεν κοιταζαμε νότια παλιά .
Τα πουλια που έρχονται σε εμάς ο κύριος όγκος τους είναι από β. Β/δ φετος έχουμε δει αρκετά πουλια να κατεβενουν από βουνό προς θάλασσα μπορι να κάνουν κύκλο και να ψάχνουν λακοματα … αλλαγές δεν έχω δει στα περασματα τους τα μεγάλα μπασίματα τα βλέπουμε παντα από βοριά δηλαδή από Αλβανία και Ιταλία

Απολύτως φυσιολογικό δεν είναι , αλλά έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Το αναφέρω γιατί παλιότερα ήταν τελείως διαφορετικός ο διάδρομος, τόσο στις τσίχλες όσο και στις φάσσες . Τα πουλια που έμπαιναν εδώ στην Ηπειρο ,εμπαιναν από Αλβανία και κατεβαιναν.
Εδω ποτε δεν κοιταζαμε νότια παλιά .
Πάντως εμείς από την άλλη μεριά πάντα στα καλύτερα καρτερία της Αττικής ας πούμε μόνο από νότια μπαίνουν και κυνηγώ πάνω απο40 χρόνια ακόμα και οι φάσεις την ίδια πορεια ακολουθούν .καλή συνεχεια

Πάντως εμείς από την άλλη μεριά πάντα στα καλύτερα καρτερία της Αττικής ας πούμε μόνο από νότια μπαίνουν και κυνηγώ πάνω απο40 χρόνια ακόμα και οι φάσεις την ίδια πορεια ακολουθούν .καλή συνεχεια
Ναι!
Πάνε από θάλασσα και με το ξημέρωμα βλέπουν ότι δεν προλαβαίνουν να την περάσουν και γυρίζουν στην στεριά.
Η"ουρά"του περάσματος...
Τα πολλά ταξίδεψαν όλη τη νύχτα και τράβηξαν νότια...
Ανάλογα σε ποιο σημείο είσαι καρτέρι τα βλέπεις να έρχονται από νότια, νοτιοανατολικα,ανατολικά.

Όλα τα πουλιά ερχόνταν από νότο Είχαν μπει από Αμβρακικο και είχαν πορεία προς βορά Για άλλη μία φορά βλεπω αυτό που συμβαίνει εδώ και 15 περίπου χρόνια . Τα πουλιά έρχονται από θάλασσα και γυρνάνε μέσα. Η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο πρέπει να είχαν πουλιά σήμερα και χθες γιατί από ότι έμαθα και χθες τουφεκάγανε εδώ. Ο διάδρομος που είχαν παλιά τέλος
Και στην Αττικη αλλα και στην Μεσσηνία που εχω κανει αμέτρητες εξόδους τέτοια εποχη τα πουλια έρχονται με πορεια απο θαλασσα προς το βορρά...

Ποτέ δεν ξέρεις …. Πηστευω θα δουμε
Σημερα είμαστε 2 μερες μετα την καθοδο του κρυου στην βόρεια Ευρώπη...
Το πικ των εμφανισεων ειναι εκει στις 2-3 μερες μετα
οτι γινει ειναι μεχρι Παρασκευή,..

Μετα αστο γυρνάει ολο σε νοτιοδυτικο ..

Σημερα είμαστε 2 μερες μετα την καθοδο του κρυου στην βόρεια Ευρώπη...
Το πικ των εμφανισεων ειναι εκει στις 2-3 μερες μετα
οτι γινει ειναι μεχρι Παρασκευή,..

Μετα αστο γυρνάει ολο σε νοτιοδυτικο ..
Οπότε θα ρίξει βροχουλα;; (Κέρκυρα τουλάχιστον το χρειαζόμαστε, το χώμα είναι πέτρα ξερό) για πόσες μέρες νοτιαδες μετά;

Last edited:
Δερβενοχώρια, Κονίστρες, Μαλεσίνα, Χίος, Σουφλί, Ορεινή Ναυπακτία, Ζαγοροχώρια, ολα τα περάσματα απο νότια ναοτιοανατολικα.
Λογικά υπάρχουν πάνω από 4-5 άξονες που διασχίζουν τον ελλαδικό χώρο. Ο καθε νομός έχει τον δικο του πληθυσμό+-

Άγνωστο ποτε θα γυρισει παλι..
Βροχές θεωρώ οτι θα φερει στο γυγυρισμα
Ε πόσο να το κρατήσει ρε Πέρι; Αφου λες ξεκινάει απο 14-15.
20-28 που θα είμαι βόρεια θα έχει τρομερό καιρό, θα χεστούμε στα περάσματα :eek:

Σήμερα, στο πρωινό καρτέρι είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον για 10 τού μηνός που ήτανε...
Το ''μπουκετάκι'' μου το 'φτειασα...!! 5 χέρι, 2 χαμένες.
Κοτσύφια μηδαμινά, όλα κελαηδό-. Και εθεάθησαν και καναδυό τσαρτσάρες. Φάσσα μηδεμία.
Τα απογέματα ψιλονέκρα ακόμη... Πρέπει σίγουρα να μπούνε κι εγκατασταθούνε κι άλλα πουλάκια για να παίρνω μερικά και τ' απόγιομα...

Ε πόσο να το κρατήσει ρε Πέρι; Αφου λες ξεκινάει απο 14-15.
20-28 που θα είμαι βόρεια θα έχει τρομερό καιρό, θα χεστούμε στα περάσματα :eek:
Κανονισε να πας παλι Ανατολικά και να μπαινουν δυτικά..
Δεν θα το αντεξω 🤣🤣🤣

Status
Not open for further replies.
Back