Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Eιναι μερες εκει αυτες. Εχει γινει επισκεψη ανευ οπλου για παρατηρηση Κωστη. Επισης δεν τουφεκαμε οτι πεταει και οτι βλεπουμε στα 60-70 μετρα. Οτι μπορει να ανευρεθει μετα την πτωση αρπαζει μια τουφεκια. Μετα που θα ερθουν οι τουφεκαραδες που ριχνουν οπου να ειναι χορταινουν οι αλπες και τα κναβια απο τις χαμενες.
Συμφωνώ απόλυτα ρε φίλε.....τι πραμα κι αυτο με τους τούφεκους της οκάς....:confused:

Η αλήθεια είναι πως κι εκεί είναι μέρος λατρείας😀 Θέλει περπάτημα το πρωί ,αλλα αυτοί οι τόποι εκεί έχουν κάτι απογευματινα, παναγια μου
Να λες γιατί ξύπνησα πρωί 😆
Ετσι είναι και στο χωριό Βυτίνα μεριά στα κοτσύφια. Όσο ήμουν 'νέος' στην περιοχή , πήγα 4-5 πρωινά, ξεπάγιασα στους μείον . Όταν πήρα χαμπάρι τι γίνεται , τώρα πια βγαίνω μόνο απόγευμα.

Η μετακίνηση των πουλιών είναι αναπόφευκτη...
Θέλοντας και μη θα περάσουν...
Η πρόβλεψη της καλύτερης ημέρας ήταν και εξακολουθεί να είναι, ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες, που ευτυχώς δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος να το βρει ακριβώς!
Άλλωστε αν ξέραμε πότε και πού θα γίνει το δυνατό μπάσιμο θα χάνονταν αυτομάτως και η μαγεία της προσμονής...
Λόγοι υγείας με κράτησαν μέσα όλη τη βδομάδα.... Σήμερα πήγα μια βόλτα να δω με τα μάτια μου... Ήμουν αργά στο πόστο (9:10).
Μέχρι τις 11:30 που έφυγα περνούσαν πουλιά. Λίγα μεν, αλλά περνούσαν...View attachment 80727
Αναλογα το πώς εχει παει ο μηνας μπορεις να υπολογίσεις,οσον αφορα την τσιχλα μερες που δείχνουν καλες..
Αυτην την εβδομάδα π.χ την έχουμε σταυρώσει αρκετες μερες πριν..
Και δεν μας απογοήτευσε...
Πριν μια εβδομάδα ακριβώς γραφαμε οτι δεν γινόταν να μην κανει ενα περασμα εως 12 του μηνα..
Οχι βαση έμπνευσης η ημερομηνιας η κατι αλλο.
Αλλα το έδειχνε η πορεια του καιρου..
Καποια πράγματα ειναι ξεκαθαρα και συγκεκριμένα πλεον οσον αφορα τις συνθήκες.
Πιστεψε με σε αλλες χωρες το ψαχνουν παρα πολυ και εχουν απίστευτες γνωσεις σε αυτο..
Εμείς εχουμε μεινει αρκετα πισω , γιατί λειτουργούμε περισσότερο με την εμπειρία και αυτα που μας εμαθαν καπου καποτε ...

Kαι σήμερα πρωί (Πέμπτη, 12 τού μηνός) έκαμε ένα μικρό μπάσιμο, διάρκειας 3 τετάρτων τής ώρας περίπου...
Πιο αραιό σε πυκνότητα τσιχλών σε σχέση με το χτεσινό...
12 τσιχλάκια "γκρέμισα" στο σύνολο, τα 8 τα μάζεψα.

Θέλω να μοιραστώ και εγω τις ελπίδες που διαβαζω για το σ.κ που έρχεται..
Αλλα δεν το βλεπω να συνεχίσει ετσι..
Σάββατο Κυριακή θα εχουμε φθίνουσα πορεία..
Μακαρι να λεω βλακειες ..🫣
Η φθινουσα πορεια για εδω θα ειναι να μην περασει απολυτως τιποτα αφου ανατολικα μεχρι χθες δεν εχει συμβει ουτε κατα διανοια περασμα. 30 και 40 πουλια δεν μπορεις να το πεις ουτε επιεικα καλο περασμα...

Από Κέρκυρα έχουμε κάνα νέο σήμερα?
Αν κ άργησα να έρθω στο καρτέρι σήμερα..8:15 ήμουν εδώ..ακόμα τώρα μπαίνουν πουλιά σε μεγάλα κοπαδακια 6-8-10 ..τα περισσότερα ψηλωμενα βέβαια. Κατάφερα μέχρι στιγμής κ πήρα 4IMG_20231013_094034.jpg

Status
Not open for further replies.
Back