Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Μήπως να κανονίσουμε κανένα εισιτήριο? Να παμε και εμείς με τα κανονάκια.....για την ασφάλεια του αεροδρομίου βεβαίως
Ήμουν στην αεροπορία, στον πύργο ελέγχου στην "ομάδα κυνηγιού" έτσι την έλεγαν. Είχα ένα δίκανο baikal και μια χραπα 870 σαν επιλογή και έπρεπε όταν με καλούσαν να πάω να διώξω τα πουλιά που πέφτανε στον διάδρομο. Καλημάνια, φάσσες,ορτύκια απ ολα τα καλά έχω συναντήσει. Δεν θα ξεχάσω τον μοίραρχο , άρρωστος γουρουνάς, που με βρήκε μια μέρα στον διάδρομο με το δίκανο και έρχεται μέσα στα νεύρα και μου λέει.......Τιιιιιιιι κάνεις εδώωωωωωω......στην άλλη πλευρά έχουν κάτσει φάσσες στις λεύκες κι εσύ βαράς ψαρώνια 😆

Αρκετα πουλια σημερα που για πρώτη μέρα με το φιλαρακι πήγαμε καλούτσικα
Ένα ωραίο μπουκετάκι στο χέρι
Και πολλά χαμένα
Μακάρι να μπαίνουν όπως σημερα
Λίγος ο κόσμος, αρκετές η τσίχλες σήμερα. Σε κάποιους περνούσαν βολικά, σε άλλους όχι...
Πολλές όμως οι χαμένες... Κρίμα.
Το συγκεκριμένο μέρος αν δεν έχεις σκύλο είναι απλά... σκοπευτήριο.
Εκτός αν τουφεκάς αυτές που θα πέσουν μπροστά σου... Αν πέσουν... 😁😁
Με όλο το σεβασμό και επειδή με λυπη αφάνταστα η σπατάλη θυραματων, μήπως την επόμενη φορά να αλλάζατε μέρος; άλλο να χάνουμε 2-3 κιχλοκοτσυφα αλλά να αφήνουμε κάτω 9-10+ πουλιά είναι τουλάχιστο λυπηρό.......

Με όλο το σεβασμό και επειδή με λυπη αφάνταστα η σπατάλη θυραματων, μήπως την επόμενη φορά να αλλάζατε μέρος; άλλο να χάνουμε 2-3 κιχλοκοτσυφα αλλά να αφήνουμε κάτω 9-10+ πουλιά είναι τουλάχιστο λυπηρό.......
Απολυτα σωστος. Επιλογη καθαρου μερους αν δεν υπαρχει σκυλος. Τι να το κανω να γκρεμισω 20 και να βρω 10? Καλυτερα να γκρεμισω 10 και να τα βρω ολα!!!

Σ
Σωστος Γιάννη καλά τα λες αλλά άμα έχεις στραβομάρα σαν εμένα ότι και να πεις δίκαιο έχεις
Εδώ πατούσα την τσίχλα και έλεγα που είναι
Αφήσαμε να μας περάσουν πάνω απο 50 πουλιά ατουφεκιστα γιατί θα τα χάναμε
Ευτυχώς ήταν ένα παλικάρι με σκυλάκι και μου βρήκε κάνα δυο

Απολυτα σωστος. Επιλογη καθαρου μερους αν δεν υπαρχει σκυλος. Τι να το κανω να γκρεμισω 20 και να βρω 10? Καλυτερα να γκρεμισω 10 και να τα βρω ολα!!!
Δεν το είπα για να επιπληξω τα παιδιά, ούτε φυσικά ότι εγώ είμαι αλάνθαστος..... απλά εξέφρασα την σκέψη μου και το συναίσθημα μου.....θα μου πεις βέβαια, αν δε κάτσω εγώ θα κάτσει άλλος.... σωστό αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη συνείδηση σου ήσυχη.....

Σ

Σωστος Γιάννη καλά τα λες αλλά άμα έχεις στραβομάρα σαν εμένα ότι και να πεις δίκαιο έχεις
Εδώ πατούσα την τσίχλα και έλεγα που είναι
Αφήσαμε να μας περάσουν πάνω απο 50 πουλιά ατουφεκιστα γιατί θα τα χάναμε
Ευτυχώς ήταν ένα παλικάρι με σκυλάκι και μου βρήκε κάνα δυο
Χάρη λέω και πάλι με όλο το σεβασμό ότι δε το είπα για να σας επιπληξω ...... εύχομαι να το καταλαβαίνεις με ποια έννοια λέω τα παραπάνω......σε τιμά πάντως που το αναγνωρίζεις και σε τιμά ακόμα περισσότερο που άφησες πουλιά ατουφεκιστα γιατί δεν θα τα έβρισκες.......👏👏👏👏👏👏

Λοιπον, τελικα πονταρω στο Ρεπο της ερχομενης παρασκευής, αντι για Δευτερα που θα μου εδειναν.....ειδωμεν τι θα αντικρησω...
Το πρωι καρτερι κ απογευμα εκπαιδευτικο τη σκυλιτσα, να μπουμε σε ρυθμους σιγα σιγα....

Χάρη λέω και πάλι με όλο το σεβασμό ότι δε το είπα για να σας επιπληξω ...... εύχομαι να το καταλαβαίνεις με ποια έννοια λέω τα παραπάνω......σε τιμά πάντως που το αναγνωρίζεις και σε τιμά ακόμα περισσότερο που άφησες πουλιά ατουφεκιστα γιατί δεν θα τα έβρισκες.......👏👏👏👏👏👏
Γιάννη κανένα πρόβλημα πάμε παρακάτω δεν βγαίνουμε για νούμερα στο κυνήγι
Πάμε να περάσουμε καλά

Προσωπικά δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγω για τσίχλες, όμως με χαροποιεί που βλέπω το forum γεμάτο τσίχλες και τους περισσότερους από εσάς να έχετε συναντήσει! fgr2Είναι γιορτή που φέτος βλέπουμε πουλιά! Με το καλό να συνεχίσουν έτσι! Έρχονται και τα περπατητά ;)

Μέσα σε αυτές τις λίγες που επέλεξα να τουφεκισω και εγώ σήμερα ,αφού δεν περνάγανε οι..... "άλλες" , πέντε πουλιά έμειναν σκαλωμενα . Μου την έδωσε στα νεύρα και δεν ξαντουφέκισα .
Και αυτά που πήρα στο χέρι αν δεν είχα το σκύλο δεν θα είχα βρει παραπάνω από 1 με 2. Είναι σπάσιμο μεγάλο . Ούτε το κυνήγι ευχαριστιέσαι αλλά είναι κρίμα και τα πουλιά.

Δείχνουν τάσεις μειώσεις οι τσιχλιτσες ελπίζω το σκ ειδικά την Κυριακή που θα ευκαιρίσω να πάω να ρισκω κάνα σμπαρο.Δικοι μου σήμερα έκαναν πουλάκια κινήθηκαν πουλιά αρκετά πέριξ Αττικής μιλάω .Και έγινε και κάτι που χρήζει ενδιαφέροντος ξαχασε ο ξάδελφος στην νάιλον τσάντα φεύγοντας τις 15 τσίχλες που πήρε στο χέρι και όταν γύρισε σε ούτε ώρα είχαν αδειάσει την τσάντα και τις πήραν .Δε βαριέσαι δεν το κρίνω ούτε ως σωστό ούτε ως λάθος απλά το αναφέρω .

Δείχνουν τάσεις μειώσεις οι τσιχλιτσες ελπίζω το σκ ειδικά την Κυριακή που θα ευκαιρίσω να πάω να ρισκω κάνα σμπαρο.Δικοι μου σήμερα έκαναν πουλάκια κινήθηκαν πουλιά αρκετά πέριξ Αττικής μιλάω .Και έγινε και κάτι που χρήζει ενδιαφέροντος ξαχασε ο ξάδελφος στην νάιλον τσάντα φεύγοντας τις 15 τσίχλες που πήρε στο χέρι και όταν γύρισε σε ούτε ώρα είχαν αδειάσει την τσάντα και τις πήραν .Δε βαριέσαι δεν το κρίνω ούτε ως σωστό ούτε ως λάθος απλά το αναφέρω .
Ούτε πολεμο να είχαμε! Έλεος! Τόσο πολύ πεινούσαν?

Kαλό τσιχλομπάσιμο σήμερα (σαφώς καλύτερο από ψες & προψές)...!! Από τις 7:30 περίπου έως και τις 9:00 περίπου, έμπαιναν με καλό ρυθμό και σε καλά, ως επί το πλείστον, ύψη...!!! Εν συνεχεία, έκοψαν αισθητά και κάπου-κάπου έβλεπα κι από καμία δω και κει...

Έφτασα το ημερήσιο όριο τών 25 θηρευμένων κιχλοειδών μόλις στις 8:30...!!! Όλα τα πουλιά τσίχλες, συν μία κοτσυφίνα (24+1)...

Πέρασαν και λίγα ζαραβέλια (=ψαρόνια). Βάρησα και δυο από δαύτα, έτσι, για το "γαμώτο" να 'ούμε...

Οι φάσσες άφαντες ακόμη (έχει επαναληφθεί αυτό κι άλλες χρονιές στο παρελθόν. Δεν ανησυχούμε, αλλ' απεναντίας αισιοδοξούμε...) Βέβαια, είχα δει ένα πολύ πρώιμο φασσοσμηνάκι την περασμένη Κυριακή, 8 τού μηνός.

Last edited:

Και τα λογής-λογής ζουλάπια τι θ' απογίνουν βρε Μητσάκο...?? Να μην τα "τρατάρουμε" κάτι και δαύτα τα "διαολάκια"...?? .yel. .yel.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back