Μπράβο κωστα, ωραίοι!Το πρωί βγείκα για υδρόβιο με τν ξάδελφο....Ούτε τουφεκιά δν ακούσαμε και στο φεύγα σταματήσαμε για ένα ( μίνι περπατητό) της 1 ώρας........καλά ήταν....πάντως λίγα παραπάνω πουλάκια υπήρχαν στο σημείο εκεί....(θερμοκρασία 10oC κ υγρασία 77%.....ευτυχώς κανένα χαμένο πουλί...
https://postimages.org/][/url]![]()
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: (το πρωί 6:15 ως 07:00 έμπεναν τσίχλες από θάλασσα) thinkμήπως αρχίζουν τα επιστρόφια ρε παιδιά ή μήπως έχω παρεσθήσεις;![]()
Μπράβο παλικάρια! Κάνατε δουλίτσα καλή!Καλησπερα σας! Σήμερα είχα χρόνο και ειπα να κάνω ένα περπατητο από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.πηρα δυο τηλέφωνα τον αδελφό μου και τον φίλο μου τον λαγουδοκυνηγο τον Μιχάλη..μπορούσαν και οι δυο και κανονίσαμε κατα τις 1 στο σπιτι μου στο χωριό..τελικά ο αδελφός μου, μας την έκανε στο χωριό γιατι ο πατέρας μου κλάδευε φουλ και ήθελε βοήθεια..ετσι με τον Μιχάλη,πέριξ του χωριού μου,από τις 1 μέχρι τις 5 πήραμε 40 πουλιά στο χέρι 39 τσιχλες και 1 κοτσυφι(δεν είχε καθολου κοτσύφια)..φυσιγγια μόνο Ρουμελιωτη 30gr csb5-32gr csb1-32gr gm3! Όλα σε νούμερο 9..καλύτερα από τα τρία τα gm3,τα οποία θα ρίχνω αποκλειστικά από εδω και περα.καλα και τα άλλα,αλλά τα gm3 έκοβαν πραγματικα εντυπωσιακά..Τα έριχνα πρώτη φορά ! Ο Μιχάλης τα έχει ξαναρίξει σε κυνήγι και πίνακα και μου είχε πει οτι κενταγαν..να πω εδω οτι με τον Μιχάλη πρώτη φορά καναμε μαζί περπατητο τσίχλας.μολις ήρθε είχε βιδωμένο πάνω το brain TM..του λέω με αυτό θα κανεις περπατητο; Εισαι σίγουρος; Ναι μου λέει δεν το αλλάζω..και δικαιώθηκε σκοτωματα παρά πολυ ωραια μακρια αλλά και κοντά! Με αυτό το τσοκ πήρε φέτος 50 λαγούς!!!! Οι τσιχλες ήταν σε καλούς αριθμούς σε όλα τα μέρη που αλλάξαμε!
Όπλα:Benelli crio comfort 18,5 αυλός,71cm(brain TM crio plus)
Benelli Centro 66cm (Gemini Mobil ported IC)
Μου άρεσε παρά πολυ το Gemini.
![]()
Ευχαριστώ πολύ.η χημεία φάνηκε όταν πήγαμε φέτος μερικές φορές λαγό..παρολο που κυνηγήσαμε πρώτη φορά με το φίλο μου περπατητο τσίχλας,ήταν σαν να κυνηγούσαμε χρόνια..Μπράβο παλικάρια! Κάνατε δουλίτσα καλή!![]()
Μπράβο λεβέντες,κάνατε καλή δουλίτσα!Καλησπερα σας! Σήμερα είχα χρόνο και ειπα να κάνω ένα περπατητο από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.πηρα δυο τηλέφωνα τον αδελφό μου και τον φίλο μου τον λαγουδοκυνηγο τον Μιχάλη..μπορούσαν και οι δυο και κανονίσαμε κατα τις 1 στο σπιτι μου στο χωριό..τελικά ο αδελφός μου, μας την έκανε στο χωριό γιατι ο πατέρας μου κλάδευε φουλ και ήθελε βοήθεια..ετσι με τον Μιχάλη,πέριξ του χωριού μου,από τις 1 μέχρι τις 5 πήραμε 40 πουλιά στο χέρι 39 τσιχλες και 1 κοτσυφι(δεν είχε καθολου κοτσύφια)..φυσιγγια μόνο Ρουμελιωτη 30gr csb5-32gr csb1-32gr gm3! Όλα σε νούμερο 9..καλύτερα από τα τρία τα gm3,τα οποία θα ρίχνω αποκλειστικά από εδω και περα.καλα και τα άλλα,αλλά τα gm3 έκοβαν πραγματικα εντυπωσιακά..Τα έριχνα πρώτη φορά ! Ο Μιχάλης τα έχει ξαναρίξει σε κυνήγι και πίνακα και μου είχε πει οτι κενταγαν..να πω εδω οτι με τον Μιχάλη πρώτη φορά καναμε μαζί περπατητο τσίχλας.μολις ήρθε είχε βιδωμένο πάνω το brain TM..του λέω με αυτό θα κανεις περπατητο; Εισαι σίγουρος; Ναι μου λέει δεν το αλλάζω..και δικαιώθηκε σκοτωματα παρά πολυ ωραια μακρια αλλά και κοντά! Με αυτό το τσοκ πήρε φέτος 50 λαγούς!!!! Οι τσιχλες ήταν σε καλούς αριθμούς σε όλα τα μέρη που αλλάξαμε!
![]()
Με αυτό το τσοκ πήρε φέτος 50 λαγούς!!!!
Ηλία, θα την στήσεις στο καρτέρι σου, μισή ώρα ακριβώς πριν την εκάστοτε επίσημη ώρα ανατολής του ηλίου (που, άλλωστε, είναι και η νόμιμη έναρξη του κυνηγίου). Εάν έχει τσιχλοκότσυφα το μέρος, θα φανούν αμέσως τα πρώτα, μες στο αχνοχάραμα: οι λεγόμενες "μαύρες", λόγω της χαμηλής και ταχύτατης πτήσης τους μέσα στο μισοσκόταδο της χαραυγής... Όσο περνάει η ώρα, ανεβαίνει ο ήλιος και ξημερώνει καλά, και εάν έχει και άλλα πουλιά να σου δώσει ο τόπος, θα αρχίσουν να περνάνε πιο ψηλά και "στρωτά", πιο βολικά στη βολή... Το πότε θα σταματήσουν το πέρασμα δεν είναι στάνταρ, είναι άγνωστο: εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... Εσύ από μόνος σου θα κρίνεις το εάν και κατά πόσο "έκοψαν" για τα καλά τα πουλιά, για να σηκωθείς να φύγεις... Καλή επιτυχία...!Καλημέρα παιδιά. Επειδη ποτε δεν ετυχε να κανω πρωινο καρτερι, τι ωρα πρεπει να ειμαι στο καρτερι και ποσο περιπου διαρκει το μπασιμο απο την κουρνια στα σημεια τροφοληψίας τους-ελιες.ευχαριστω
Νάσαι καλά Νικόλα!Ηλία, θα την στήσεις στο καρτέρι σου, μισή ώρα ακριβώς πριν την εκάστοτε επίσημη ώρα ανατολής του ηλίου (που, άλλωστε, είναι και η νόμιμη έναρξη του κυνηγίου). Εάν έχει τσιχλοκότσυφα το μέρος, θα φανούν αμέσως τα πρώτα, μες στο αχνοχάραμα: οι λεγόμενες "μαύρες", λόγω της χαμηλής και ταχύτατης πτήσης τους μέσα στο μισοσκόταδο της χαραυγής... Όσο περνάει η ώρα, ανεβαίνει ο ήλιος και ξημερώνει καλά, και εάν έχει και άλλα πουλιά να σου δώσει ο τόπος, θα αρχίσουν να περνάνε πιο ψηλά και "στρωτά", πιο βολικά στη βολή... Το πότε θα σταματήσουν το πέρασμα δεν είναι στάνταρ, είναι άγνωστο: εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... Εσύ από μόνος σου θα κρίνεις το εάν και κατά πόσο "έκοψαν" για τα καλά τα πουλιά, για να σηκωθείς να φύγεις... Καλή επιτυχία...!
Και ποιο είν' αυτό...; Για να 'χουμε το καλό ερώτημα...;αν κ το μυαλό μου είναι στο όπλο που περιμένω από Δευτέρα να παραλάβω...
Σε ευχαριστώ Ηλία! Να κανονίσουμε κανένα κυνήγι πριν φύγεις!Μπράβο λεβέντες,κάνατε καλή δουλίτσα!
Νικολαε ειναι πράγματι εντυπωσιακό το νούμερο!! Αλλά ειναι ένα νούμερο που γίνετε στην Κρήτη,λόγω καλής πυκνότητας του λαγού και ειδικά φέτος που ήταν λαγούδοχρονια εδω,από τις λιγες τα τελευταία χρόνια! Ξερω οτι πολλοί μπορεί να μην πιστέψουν και το καταλαβαινω απολυτα..εχει άριστα σκυλιά,ειναι καλο τουφέκι και γενικά έχει μεράκι με το κυνήγι του λαγού και χαίρεται την πραγματική έννοια του κυνηγιού πάνω από όλα,περα από την καρπωση.Μπράβο ο Μιχάλης...!!! Το "τερμάτισε" εφέτος στον λαγό...!!! "Απίθανη" κάρπωση για λαγό...!!!
![]()
Browning 525,71 κάννες, ξέρεις τώρα μωρέ για το καρτερακι...Και ποιο είν' αυτό...; Για να 'χουμε το καλό ερώτημα...;
Σήμερα πάλι στο απογευματινό μου (το ίδιο με εχτές)...
Τα πουλιά, τα μισά απ' ό,τι χτες...! Μέτρησα 5 τσιχλίτσες και 1 κότσυφα όλα κι όλα, και μετά τις 17:35...
Πολύ λίγες οι ευκαιρίες μου για κάρπωση, κράτησα μόνο 2 τσιχλούλες. Για τα πενιχρά εφετινά μας δεδομένα, καλά είναι κι αυτά...!
Απ´ οτι ....θυμάμαι, καλά ήταν τα τσιχλοκότσυφα.wow χιλιοστή σελίδα! Φαίνεται μας αρέσουν τα τσιχλοκότσυφα![]()
Το gemini είναι ότι καλύτερο για mobile σε αυτήν την τιμή όταν το πήρα για την breda ήταν σαν να άλλαξα όπλο .....άριστο....Καλησπερα σας! Σήμερα είχα χρόνο και ειπα να κάνω ένα περπατητο από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.πηρα δυο τηλέφωνα τον αδελφό μου και τον φίλο μου τον λαγουδοκυνηγο τον Μιχάλη..μπορούσαν και οι δυο και κανονίσαμε κατα τις 1 στο σπιτι μου στο χωριό..τελικά ο αδελφός μου, μας την έκανε στο χωριό γιατι ο πατέρας μου κλάδευε φουλ και ήθελε βοήθεια..ετσι με τον Μιχάλη,πέριξ του χωριού μου,από τις 1 μέχρι τις 5 πήραμε 40 πουλιά στο χέρι 39 τσιχλες και 1 κοτσυφι(δεν είχε καθολου κοτσύφια)..φυσιγγια μόνο Ρουμελιωτη 30gr csb5-32gr csb1-32gr gm3! Όλα σε νούμερο 9..καλύτερα από τα τρία τα gm3,τα οποία θα ρίχνω αποκλειστικά από εδω και περα.καλα και τα άλλα,αλλά τα gm3 έκοβαν πραγματικα εντυπωσιακά..Τα έριχνα πρώτη φορά ! Ο Μιχάλης τα έχει ξαναρίξει σε κυνήγι και πίνακα και μου είχε πει οτι κενταγαν..να πω εδω οτι με τον Μιχάλη πρώτη φορά καναμε μαζί περπατητο τσίχλας.μολις ήρθε είχε βιδωμένο πάνω το brain TM..του λέω με αυτό θα κανεις περπατητο; Εισαι σίγουρος; Ναι μου λέει δεν το αλλάζω..και δικαιώθηκε σκοτωματα παρά πολυ ωραια μακρια αλλά και κοντά! Με αυτό το τσοκ πήρε φέτος 50 λαγούς!!!! Οι τσιχλες ήταν σε καλούς αριθμούς σε όλα τα μέρη που αλλάξαμε!
![]()
Δεν το είχα δουλέψει πολύ Περικλή γιατί έβαζα πάνω την 76αρα κανη..σήμερα όμως μετα απο πολύ καιρό,που πήρα την 66αρα κανη γιατί ημουν συνεχώς μέσα στα πυκνά και ξήλωνα τα πουλιά ειδα ωραία πράγματα.το είχα πάρει 30 ευρώ μεταχειρισμένο αλλα σε καινουρια κατάσταση.Το gemini είναι ότι καλύτερο για mobile σε αυτήν την τιμή όταν το πήρα για την breda ήταν σαν να άλλαξα όπλο .....άριστο....