Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σύντροφοι!

Τα λέω εν γρήγορα γιατί με πήρε η ώρα...και άυριο φε΄ύγω για ταξίδι στο εξωτερικό

Σαββάτο....Αργολίδα.....δούλεψε το πρωινό καρτάρι.....Λιγότερα τα πουλιά στο περπάτημα!

Κυριακή στα υψώματα της ΝΑ Αττικής....μας βρήκε πάλι "μπάσιμο" από τσιχλοκότσυφα. Περίεργο πράγμα....τελευταίο δεκαημέρο του Νοεμβρίου και να μπαίνουν ακόμα πουλιά από την θάλασσα. Βέβαια....βοριαδάκι...με φεγγάρι δεν είναι να το αφήνεις!

Πρέπει να αρχίζουμε να τρώμε καμία τσίχλα...γιατί φρκάραμε!

ΥΓ: βρε παιδιά...με αφορμή τις φωτογραφίες που είδα....καλό είναι τα καρτέρια πάνω στον δρόμο να τα αποφεύγουμε. Λίγο πιο μέσα....δεν χάθηκε ο κόσμος! Δεν λέω...και εγώ κάτσει....αλλά θέλω να το αποφεύγω.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Μπράβο ρε Γιάννη!!! Εκεί φιλε κοτσύφια και κόκκινες μπορεί να σου περνάνε το πρωι μέχρι αρχές Δεκεμβρίου. Αν κρίνω απο τα τελευταία δικά μου πρωινά καλά πήγες από πλευρά ωρας. Μετά τις 7:15 είδα πουλιά εγώ και μετα απο εκεί και έπειτα υπήρχε κινητικότητα!!! Πάμε καλα!!!! Βροχή επειγόντως θέλουμε και στο καπάκι κρυο!!!
Επειγόντως βροχή για την φύση και την γή .
Για τα πουλιά πάντως δεν ξέρω ,εμάς τάδιωξε o_Oo_O
Καί μου τόλεγε ένας φίλος και δεν τον πίστευα

Αποψε πρέπει να πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου 200++ τσιχλες. Αλλά πολύ πάνω από το κεφάλι μου!!! Μέχρι που σουρουπωσε καλά στον Θεό πεταγαν!!! Κατέβασα 2 απο του βοδιου το κέρατο και άλλες 3 βολιδες το τελευταίο δεκάλεπτο! Χόρτασε το μάτι μου!!!

Ρε συ εκεί καθόμουνα προχθές.
Χρυσόστομε σε αυτο το μέρος ο ξάδερφός μου σήμερα από τις 3 έως τις 5 έκανε 17 στο χέρι και 4 που έμειναν πάνω στα πουρνάρια στο κομμένο πρανές από πάνω. έβρεχε όλη μέρα και έκοψε στις 3 και έγινε πόλεμος...

Αποψε πρέπει να πέρασαν πάνω από το κεφάλι μου 200++ τσιχλες. Αλλά πολύ πάνω από το κεφάλι μου!!! Μέχρι που σουρουπωσε καλά στον Θεό πεταγαν!!! Κατέβασα 2 απο του βοδιου το κέρατο και άλλες 3 βολιδες το τελευταίο δεκάλεπτο! Χόρτασε το μάτι μου!!!
Εγώ εδώ πάλι, τώρα με τις ελιές δεν έχω προλάβει να κάτσω το καθιερωμένο καρτεράκι διότι έχει πράγμα, δεν βλέπω ούτε τσιροπούλια να περνάνε...

Μετά τις 7:15 είδα πουλιά εγώ και μετα απο εκεί και έπειτα υπήρχε κινητικότητα!!!
Όντως, αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ: δηλαδής ψηλά, στα έλατα, τα πουλιά (όλα τα τσιχλοειδή) ξεκινούν τις μετακινήσεις τους από την εκάστοτε, επίσημη ώρα της ανατολής του ηλίου και όχι απ' το αχνοχάραμα, όπως συμβαίνει πιο χαμηλά, στα κλασικά, πρωινά τσιχλοκάρτερα... Τουτέστιν, αυτές τις ημέρες από τις 7:20 περίπου και ύστερα αρχινάει η κινητικότητα των τσιχλοειδών στους ελατιάδες... Δεν χρειάζεται εκεί να στηνόμαστε απ' τ' "άγρια χαράματα", να τρώμε και το κρύο της "πολικής αρκούδας"...!!!

Last edited:
Για τις τσίχλες δεν με νοιάζει έχω βαρέσει πολλές και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχω ρίξει σε καθιστες αλλά άμα είναι κάτι πιο μεγάλο θα τη φάει τη σμπάρια του σίγουρα. Είναι δυσκολο να το εφαρμόσεις οπως λες και στον αέρα έχει άλλη χάρη η επιτυχία αλλά δεν το θεωρώ και κακό να χτυπάει κάποιος καθιστά. Είναι πως το βλέπει ο καθένας και τι τον ευχαριστεί σε αυτό το κομμάτι.
Μου έχει τύχει να βόσκει τσίχλα 15 μέτρα εμπρός μου. Δεν της έριξα. Πήρε φτερό, της έριξα και...αστόχησα. Αλλά αυτό είναι το υγιές κυνήγι. Δεν περιμένουμε να χορτάσουμε την πείνα μας από τα θηράματα. Δόξα τω Θεώ!
Σπορ κάνουμε.

Εγώ εδώ πάλι, τώρα με τις ελιές δεν έχω προλάβει να κάτσω το καθιερωμένο καρτεράκι διότι έχει πράγμα, δεν βλέπω ούτε τσιροπούλια να περνάνε...
Μάζεψε Χρησταρα τις ελιτσες σου και βγάλε μπόλικο λάδι και τα καλύτερα για τα τσιχλοκοτσυφα φετος δεν έχουν έρθει ακομη! Μακάρι να είχαμε και εμείς φορτωμένα τα δέντρα μας και ας χάναμε καρτερια!

Μάζεψε Χρησταρα τις ελιτσες σου και βγάλε μπόλικο λάδι και τα καλύτερα για τα τσιχλοκοτσυφα φετος δεν έχουν έρθει ακομη! Μακάρι να είχαμε και εμείς φορτωμένα τα δέντρα μας και ας χάναμε καρτερια!
Καλά ας ήταν φορτωμένα και άλλα θα έλεγες.Από την πλευρά της κούρασης και από την άλλη,επίσης, της θέλησης για κυνήγι. .yel.

Καλά ας ήταν φορτωμένα και άλλα θα έλεγες.Από την πλευρά της κούραση και από την άλλη,επίσης, της θέλησης για κυνήγι. .yel.
Ρε έχω 350 δέντρα και εβγαλα 117 κιλά λαδι. Τα 100 να ήταν φορτωμένα κωλοτούμπες θα εκανα!!! Πρώτα η δουλειά και μετά τα κυνηγια! Αλλά είμαι τυχερός που στο μεγαλο λιοστασι περνάνε και το πρωί αλλά και το απόγευμα λίγα πουλια. Άρα παίρνω τις τζούρες μου και πολλές ελιές να εχουμε!

"Για σπάσιμο" που λένε και στο χωριό μου Μητσάρα, "για σπάσιμο" τα ελιόκλαρα, από το βάρος του ελαιοκάρπου...!!! o_O
Ετσι Νικολα , να πάνε να σπασουν και να τους βάζω φουρκες απο κατω!!!! Δυστυχώς φετος είναι πολύ κακη χρονια για εμάς εδω! Ευτυχώς όμως έχει πολύ κουμαρο και πολλά παρατημένα κτήματα με ελιές και βρίσκουν τροφή οι τσιχλες!!!

Last edited:
Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο.
Συγνώμη που το λέω αλλά εγώ δεν ξέρω σε κανένα σημείο της Ελλάδας να φοράνε κουδούνια τα τσομπανοσκυλα.... έπρεπε να καταλάβεις ότι είναι κυνηγόσκυλο.....οι άγραφοι ηθικοί κανόνες του κυνηγιού επιβάλλουν είτε να μη τουφεκισεις το θήραμα που κυνηγά το σκυλί άλλου κυνηγού είτε αν το τουφεκισεις να του το δώσεις και αυτός να σου δώσει το/τα φυσίγγια που έριξες....στη συνέχεια μπορεί αν θέλει να μοιραστεί μαζί σου το θήραμα.... χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω...

Τύχη έχουμε αρκετή ευτυχώς.....
View attachment 36341
Χτυπήσαμε και 4 τσιχλίτσες αλλα οι πολλές πέρασαν αλλού. Θα τις περποιηθώ αλλη μέρα.
Το ξαδερφάκι πού είχα παρει μαζί για παρέα(1 χρόνο μεγαλύτερος απο εμένα) μόλις τη χτύπησα μου λέει μεγάλο ηταν αυτο .sarcastic. .

Τη συγκεκριμένη κυρία την πέταξε ένας κύριος με το επανιελάκι του, αν και δεν τη φέρμαρε το σκυλάκι, απλά έτυχε να περναει απο εκει και την πέταξε, δεν ξερω αν την πηρε μυρωδιά πάντως. Δεν ξέρω τι ήταν σωστο να κάνω, αλλά μπεκάτσα είναι δεν είναι λαγος να πείς οτι κυνηγαγαν τα σκυλιά, τα ακουσα και τον βαρεσα για να τον παρω. Με συμβουλευσε αλλη φορα απλως να το αφήνω το θήραμα αν το κυνηγαει αλλος, αλλα στην τελικη που να ξερω οτι την κυνηγαγε αφού δεν τον είχα δεί? Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο. Του είπα σε κάποια φάση να την πάρει αν θέλει αλλα μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την παρει απλώς με συμβούλευσε για να μην τσακωθώ με κάποιον αλλη φορά. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του κανένα αν και μου την είπε ευγενικά. Ήταν σίγουρα ενοχλημένος ομως..... Τελος πάντων το πουλί ηρθε σπίτι μου τώρα.

Εσάς η άποψη σας ποια είναι ρε παιδιά?
το πουλι ειναι του σκυλου αφου την σηκωσαι τη δικαιουται το πουλι κανονικα το δινεις

Σήμερα το απόγευμα στο ίδιο καρτερακι για λίγα λεπτά, 4στα4 και εγκατελειψα. Το καρτέρι πολύ καλό αλλά τα πουλιά δεν βρεισκωνται και είναι αμαρτία μεγάλη, μόνο το ένα που έπεσε μπροστά μου τα υπόλοιπα πίσω στον καλαμιώνα, αν και προσπαθησα να τα κτυππάω ποιο μπροστά, η ταχύτητα του μεγάλη με αποτέλεσμα να καρφώνουν στο καλάμι εκεί δεν βρεισκονται με τίποτα. Αναζητησει άλλου καρτεριου.

το πουλι ειναι του σκυλου αφου την σηκωσαι τη δικαιουται το πουλι κανονικα το δινεις
Εντάξει ο Μιχάλης είναι 18 χρόνων ρε παιδιά.Μαθαίνει από τα λάθη του όπως είναι απόλυτα φυσικο! Και συμφωνώ απόλυτα το πουλί είναι του σκυλιού που την εβγαλε!

Χρυσόστομε σε αυτο το μέρος ο ξάδερφός μου σήμερα από τις 3 έως τις 5 έκανε 17 στο χέρι και 4 που έμειναν πάνω στα πουρνάρια στο κομμένο πρανές από πάνω. έβρεχε όλη μέρα και έκοψε στις 3 και έγινε πόλεμος...
Λάθος μέρα έφυγα γαμωτο. Εχω παρατηρήσει ότι εκεί περνάνε νωρίς. Πριν τις πέντε.

Η "καλη" μερα απι το πρωι φαινεται. Ή μηπως πιο νωρις; Παρασκευη μεσημερι και στην δουλεια γινεται της τρελης. Πολυ δουλεια, πολλα νευρα και μερικοι τσακωμοι, συνθετουν ενα σκηνικο εκρηκτικο. Απο τις 7:00 το πρωι μεσα στην τρελα και η ωρα εχει φτασει 18:00. Επιτελους τελειωσα. Εκει που γυρναω με τον προαστιακο μου καρφωνεται η ιδεα οτι εχω κανει λαθος μια δηλωση. Οι κωδικοι ειναι στο γραφειο και γι' αυτο ξανα πισω. Το δρομολογειο ειναι Ανω λιοσια - Κορωπι. Ξεμπλεκω στις 10:00 και κανονιζω με τον ξαδερφο μου να παμε μια βολτα στη Παλιοπαναγια. Ξυπνημα 4:30. Ο πονοκεφαλος υποφερτος. Φτανωντας εκει ειχε αρκετη παγωνια και υγρασια. Στις μαυρες και αργοτερα στο καρτερακι ειχε λιγα πουλια. 2 ντουφεκιες και μια στο χερι. Ο πονοκεφαλος δυναμωνε. Αλλαγη καρτεριου. Καθως περναω μπροστα απο τον ξαδερφο μου του λεω θα παω πανω στο πλατωματακι. Εκει ειχαν φυτρωσει χορτα ξερα και μεγαλα. Καθως αφησα πισω το οπλο γιατι μαγκωνε ακοω ενα παπ παπ παπ απο μπροστα μου και βλεπω μια βασίλισσα ν'απογειωνεται. Προλαβα να ριξω μια ντουφεκια βιαστικη και στο περιπου και φυσικα την ειδα να χανεται πισω απο ενα πουρναρι. Ο πονοκεφαλος στα κοκκινα. Αποφασιζουμε να κανουμε κανα περπατητο. Ηλιο πολυ ομως και ζεστη. Περπατησαμε κανα 2ωρο και επιστροφη στο αμαξι γιατι ο πονοκεφαλος δεν ελεγε να περασει. 3 κοτσυφακια και 3 τσιχλες εγω και 3 τσιχλες το ξαδερφακι.
Κυριακη και η ανατολη μας βρηκε καπου κοντα στην Λειβαδια. Μαυρες αρκετες. Πιο πολλες απο την προηγουμενη εβδομαδα. Αλλα μετα τιποτα. Λιακαδα, απνοια και πολυς κοσμος να μαζευει ελιες. Σειρα ειχε ο ξαδερφος σημερα με το κεφαλι καθως αυπνος. Οποτε κατα τις 10:00 παιρνω την αποφαση να παω μονος μου κανα ψευτοκαρτεροπερπατητο. Διαλεγω ενα μερος με χαμηλα βατα και ελιτσες ετσι ωστε να μπορω να δω και απο την αλλη πλευρα πουθα φευγουν. Σε μιαμιση ωρα περιπου πηρα 7 στο χερι κι εχασα 3. Τα κοτσυφια πολυ αδυνατα ακομη, ενω οι τσιχλιτσες οι πιο πολλες το εχουνε το λιπακι τους. Καλα περασαμε, γελασαμε και αν ολα πανε καλα θα δουμε και το επομενο Σ/Κ που θα μας βγαλει. Καλα να περνατε ωρε τσιχλαδες.
ΥΓ. Εαν υπηρχε περιπτωση Νικολα να βαρεσω 9 κεδροτσιχλες εγω θα καθομουν και απογευματινο. 20211121_110909.jpg20211120_120533.jpg

Συγνώμη που το λέω αλλά εγώ δεν ξέρω σε κανένα σημείο της Ελλάδας να φοράνε κουδούνια τα τσομπανοσκυλα.... έπρεπε να καταλάβεις ότι είναι κυνηγόσκυλο.....οι άγραφοι ηθικοί κανόνες του κυνηγιού επιβάλλουν είτε να μη τουφεκισεις το θήραμα που κυνηγά το σκυλί άλλου κυνηγού είτε αν το τουφεκισεις να του το δώσεις και αυτός να σου δώσει το/τα φυσίγγια που έριξες....στη συνέχεια μπορεί αν θέλει να μοιραστεί μαζί σου το θήραμα.... χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω...
Δεν με προσβάλεις ρε φιλε, αν ηταν δεν θα μοιραζόμουν μαζί σας καθόλου αυτη την ιστορία. Τώρα όσο για κουδούνι και ταοπανόσκυλο αν πηγαίνουν μαζί δεν το ξερω δεν το εχω ψαξει κιόλας αλλα εχω δεί τσοπανόσκυλο με κουδούνι, ετσι το σκέφτηκα πρίν βγει το πουλί πάντως και αφου βγήκε δεν έκατσα να το σκεφτώ και πολύ ολοι ξερουμε οτι πετάγονται σαν ελατήρια ή τη βαράς ή οχι.
Το λάθος ηταν που δεν την έδωσα έστω και με το ζόρι αν και του είπα του ανθρώπου να την πάρει. Αλλα αφου με είδε μικρο τι να πάρει???
Εντάξει ο Μιχάλης είναι 18 χρόνων ρε παιδιά.Μαθαίνει από τα λάθη του όπως είναι απόλυτα φυσικο! Και συμφωνώ απόλυτα το πουλί είναι του σκυλιού που την εβγαλε!
Οσο χρονών και να είσαι μερικές φορές δεν δικαιολογείσαι αλλά σημασία εχει να καταλάβεις το λάθος.

ΥΓ. Μη βαράτε ρε παιδιά άλλοι κάθονται στο καρτέρι και ειναι 50+ χρονών. Θα βάλω τα κλάματα.....χαχαχα

Status
Not open for further replies.
Back