Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι αυτά που βλέπουμε τη στιγμή της τουφεκιάς πολλές φορές μας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα με αποτέλεσμα να ρίχνουμε την αιτία στο φυσίγγι, στο μπαρούτι, στον καιρό, στα διαμπερή τραύματα κλπ. Ενώ στην πραγματικότητα είναι τυχαία γεγονότα. Το βασικό για την ακαριαία καταβολή είναι το σημείο του τραύματος, το να πληγεί ζωτικό όργανο. Και αυτό, στην βολή με σκάγια, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε ούτε να το προκαθορίσουμε. Πάντα παίζουμε με πιθανότητες. Εννοείται φυσικά ότι όσο περισσότερα σκάγια πάρει το θήραμα (πολλαπλά τραύματα), δηλαδή όσο πιο πυκνή είναι η τουφεκιά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να πληγεί ζωτικό όργανο, και να έχουμε ακαριαία καταβολή. Αλλά πάντα ο παράγοντας τύχη παίζει ρόλο.
Με τα 28αρια στο περπατητο ειμαι ευχαριστημένος ως τωρα, το πρωι ισως εχω λιγα ξεπουπουλιασματα αλλα μπορει να μην ειμαι κεντρο στις πρώτες ντουφεκιες της ημερας. χθες πηρα μερικες τραβερσατες στα 30-35 μετρα και δεν εκαναν κιχ.Δούλεψαν καλά τα 28άρια και τα 30άρια του Αντρέα;
Πολλή υγρασία στην ατμόσφαιρα και τα πάντα μούσκεμα στο έδαφος. Στο πρωινό καρτέρι δεν είχε πουλιά, οπότε ό,τι κάναμε ήταν στο περπατητό μετά, που το ξεκινήσαμε περίπου στις 8.15. Κατά συνέπεια, όλες οι τουφεκιές ήταν μέχρι max τα 20 μέτρα, γιατί μετά έμπαιναν ανάμεσα στις ελιές και δεν είχες ελπίδες.Δούλεψαν καλά τα 28άρια και τα 30άρια του Αντρέα;
Εκτός των άλλων και αυτό φοβόμουν πάντα και για αυτό δεν ξαναπαίρνω σκυλάκι (που τα λατρεύω).Πολλή υγρασία στην ατμόσφαιρα και τα πάντα μούσκεμα στο έδαφος. Στο πρωινό καρτέρι δεν είχε πουλιά, οπότε ό,τι κάναμε ήταν στο περπατητό μετά, που το ξεκινήσαμε περίπου στις 8.15. Κατά συνέπεια, όλες οι τουφεκιές ήταν μέχρι max τα 20 μέτρα, γιατί μετά έμπαιναν ανάμεσα στις ελιές και δεν είχες ελπίδες.
Με τα 30άρια εγώ, κανένα πρόβλημα αλλά νομίζω ότι έτσι και αλλιώς μέχρι τα 20 μέτρα όλα τα φυσίγγια αποδίδουν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Ίσως όμως και τα γραμμάρια αυτά να είναι υπερβολικά, γιατί δύο τσίχλες που μάλιστα τις πήρα σε ντουμπλέ σε λιγότερο από 15 μέτρα κυριολεκτικά διαλύθηκαν και μου πήρε διπλάσια ώρα να τις καθαρίσω μετά. Τσοκ 4μιση και 3μιση άστρα. Ίσως πρέπει να πάω σε 5&4 με 28γρ. την επόμενη φορά για περπατητό.
Μελανό σημείο της χθεσινής εξόρμησης: ένα πανέμορφο σεττεράκι δύο παιδιών που γνωρίσαμε στον κυνηγόποτο και αλλάξαμε τηλέφωνα, μας κάλεσαν 2 ώρες μετά να έχουμε το νου μας μήπως το δούμε γιατί τους το βούτηξαν.. ρώτησαν κόσμο που μάζευε ελιές και τους έδειξαν φωτογραφίες του σκύλου και τον αναγνώρισαν να τον έχουν μαζί τους δύο τύποι. Φαίνεται το σεττεράκι άκουσε τις τουφεκιές τους και πήγε προς το μέρος τους, οπότε το μάζεψαν, δεν έριξαν άλλη τουφεκιά και εξαφανίστηκαν.. Απίστευτα πράγματα... χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους έχουν σκυλιά.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Νίκο με υγεία και πάντα άξιος ντουφεκαδόροςΠρωί Κυριακής 5/12, πρωινό καρτεράκι στα έλατα για καμιά τσαρτσάρα: λιγοστές είχε, αλλά με υπομονή και συγκέντρωση στις βολές κατάφερα 9 τον αριθμό από δαύτες, με αρκετά λιγότερα από 1 κουτί φουσέκια (Β&Ρ F2 Flash Sporting 28g No8)! Ειρήσθω εν παρόδω, κελαηδότσιχλες είχε ελάχιστες εκεί επάνω (στα έλατα), το ίδιο και κοτσύφια...
Το απογεματάκι της ίδιας μέρας, κατέβηκα πιο κάτω για το καθιερωμένο μου απογευματινό στις μικρούλες (κελαηδότσιχλες)... Τα πουλιά ήτανε αρκετά, αλλά πολύ πονηρεμένα και πολύ αργοπορημένα στην ώρα (μετά τις 17:00)...! Περνούσαν με "χίλια", κάνοντας και τσαλίμια κιόλας, αλλά και πολύ ψηλωμένα...! Κατάφερα, παρά ταύτα, να ρίξω χάμω 9 τσιχλίτσες, εκ των οποίων τις 5 τις καρπώθηκα! Οι υπόλοιπες 4 στη γνωστή, "άβατη" ρεματιά ξοπίσω μου...
Τασο θα διαφωνησω εν μερει.Έτσι είναι Στελιο....
Πολλές φορές τα φαινόμενα απατουν.....
Και αν δεν έβρισκες αυτή την τσίχλα μπορεί κ να ορκιζοσουν ότι την γέμισες σκάγια.....
Αλλα όπως λένε κ οι ιατροδικαστές οι νεκροί "μιλάνε".......
Μας έτυχε μια μέρα που τα φυσίγγια μας δεν "έκοβαν" καλά, είχαμε ζωντανά κλπ?
Ας κάνουμε τον κόπο ότι θήραμα πηραμε να το καθαρισουμε οι ίδιοι κ να δουμε αν όντως ισχυει η συμβαίνει κάτι άλλο..........
Οχι ότι κάποτε δεν "κόβουν" κ τα φυσιγγια, αλλά θεωρω ότι κάποιες φορές, μην πω τις περισσοτερες ίσως να ευθυνομαστε εμείς......
Πολυχρονος υγεια ευχομαι παντα χαρες.![]()
(Προσυπογράφω! Πολύ σωστά αγαπητέ Στέλιο!)
Δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση φίλε.. Δεν ήταν απροστάτευτη. Ποιά η λογική της απαγόρευσης;
Πουθενά.. Που είναι το παράνομο;
Τότε γιατί ο θηροφύλακας μας την είχε στημένη στο δρόμο (όχι χθες) και κράτησε ένα κυνηγό επειδή είχε μία μπεκάτσα ενώ δεν είχε σκύλο; Αυτό προέβαλε ως τεκμήριο λαθροθηρίας. Και εμένα με έψαξε μέχρι το χώρο της ρεζέρβας.Δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση φίλε.
Πουθενά.
Πάλι καλά,άσε να ζήσει και καμία...@DimDre πήγες σήμερα; Προλαβαίνα να πάω αλλά το άφησα διότι είχε πολύ αέρα και ένα μέρος που κόβει (παγκιανέμι) ήθελε ώρα για να πάω...
Δεν απαγορεύεται. Ο νόμος είναι ξεκαθαρος. Απαγορεύεται η θήρα της μπεκατσας στο καρτερι μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλιου και μισή ωρα μετα την δύση του. Αν την προγκιξεις η για οποιοδήποτε άλλο λόγο πετάει και την χτυπήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας δεν έχεις πρόβλημα. Μου έτυχε και εμένα το Σάββατο. Πέρασε πολύ πριν την απαγορευμένη ώρα αλλά δεν τις έριξα ούτε εγω. Όσο για τον Ανδρέα τώρα με τα κινητά τραβάς μια φωτογραφία την μπεκατσα. Σε τυχόν έλεγχο η ώρα και η ημερομηνία της φωτογραφίας σε καλύπτουν πιστεύω. Το έχω κάνει και δεν είχα πρόβλημα κανεα στον έλεγχο μια φορά που ειχα πάρει δύο σε μεσημεριανό περπατητο τσιχλας και μετά πηγα καπάκι απογευματινό. Το μόνο που δέχτηκα απο τον θηροφυλακα ηταν τα σχόλια περί της κωλοφαρδιας μου!!!!Χθες μου συνέβη κάτι που είναι κάθε άλλο παρά πρωτοφανές στους περισσότερους.
Είμαι σε απογευματινό καρτέρι τσίχλας. Η ώρα είναι 5 παρά 10. Τσίχλα ούτε για φωτογραφία. Και ξαφνικά από μια σειρά σκίνα που είναι 25m μπροστά μου σηκώνεται μία μπεκάτσα, ανενόχλητη, προφανώς δεν με είδε και συνέχισε απαθής τη πορεία της για καμιά 100στή μέτρα και ξανακάθησε.
Ενστικτωδώς σήκωσα τις κάννες, αλλά δεν πάτησα. Η επιτυχία ήταν δεδομένη, αλλά φοβήθηκα το μπλέξιμο (αν σε πιάσει ο Αντρέας.....)
Ερώτηση: Γιατί είναι παράνομη μια τέτοια ενέργεια; Μέρα με ήλιο ήταν. Μπορεί να μην άντεξε τη παρουσία μου (αν και το πέταγμά της δεν έδειχνε κάτι τέτοιο). Δεν ήταν απροστάτευτη. Ποιά η λογική της απαγόρευσης;
σ.σ. Προ ετών περπατώντας να πάω στο καρτέρι μου σηκώθηκε μία μπεκάτσα πίσω από ένα μαντράκι. Πιο εκεί καθόταν ένας άλλος κυνηγός. Της έριξε και την πήρε. Που είναι το παράνομο;
Ρε συ πηγα να φορτωσω ελια για τα κατσίκια. Είδα 4 πουλιά να περνάνε λες και είχαν τούρμπο τζετ στον κωλο! Εδώ όλα τα καρτερια μας είναι απαγορευτικά με δυνατό νοτια. Την βαράς πάνω από το κεφάλι σου και πέφτει 100 μέτρα πισω και άντε γεια!@DimDre πήγες σήμερα; Προλαβαίνα να πάω αλλά το άφησα διότι είχε πολύ αέρα και ένα μέρος που κόβει (παγκιανέμι) ήθελε ώρα για να πάω...
Περιμένω άγρια κοκκινοραδικα από το χωριό,για κανόνισε...για τα κατσίκια
Μμμ έχει και προτιμήσεις ο λόκως σου...Περιμένω άγρια κοκκινοραδικα από το χωριό,για κανόνισε...