Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επειδή τα γνωρίζεις και επειδή πήρα 4 κουτάκια, για να τα αξιοποιήσω καλύτερα και επειδή δεν προλαβαίνω για δοκιμές, έχεις άποψη αν είναι κλειστά ή ανοιχτά. Τα δούλεψα με 3άρι τσοκ και πέφταν τραυματισμένα. Να το κλείσω ή να το ανοίξω;
Ευχαριστώ.
Ανάλογα και ο καιρός πάντα.Αν είχες ζωντανά η σφίξε τσοκ ή κατέβα νούμερο!

Εγώ δεν έσπρωξα καμία γιατί μόνο σε 8 έριξα!!!! Μακάρι να έχει πουλάκια και να κάνεις δουλίτσα!!!! Θα πάω και εγώ φυσικα αλλά για 4-5 την κόβω την κατάσταση.
Θα σου πω το απόγευμα αν κάνατε καλή δουλειά. Αν φάω κουλούρι σημαίνει ότι τις ξοφλήσατε και άσε τις 8 ριξιές.;)

Τρίωρο περπατητό με τα φιλαράκια στο Άνω Διμηνιό. Ίσωμα με ελαιώνες, αμπέλια και ξινά. Τα πουλιά αρκετά, το χορτάρι πολύ και τα χαμένα πολλά επίσης δυστυχώς. Άλλη μια παρέα συναντήσαμε στη μέση της διαδρομής. Την κάναμε την πλάκα μας αν και το σχολάσαμε νωρίς γιατί ο ένας έπρεπε να φύγει. Μου έτυχε και μια ωραία φάση που έπρεπε να είχα τραβήξει βίντεο. Κάνω ένα ντουμπλέ και η 2η πέφτει στα 30 μέτρα τραυματισμένη. Μαζεύω την πρώτη και πηγαίνοντας προς τη 2η ακούω τσιρίδες. Μέχρι να φτάσω βλέπω ένα γεράκι να την βουτάει και να πάει να σηκωθεί. Πάει 20 μέτρα και ξαναπέφτει. Ξεκινάω να τρέξω μπας και το προλάβω και βλέπω την τσίχλα να πετάει προς τα μένα στο ύψος του γόνατου. Έφαγε ένα σουτ τελικά, αριστερό βολέ, και κατέληξε 7 μέτρα μακριά ξερή! Πήγε να γλιτώσει η μαύρη αλλά της είχε τελειώσει το λάδι στο καντήλι! .big smile.
Υγιαίνετε!

mRkwyzr.jpg

Πολιτικά λοιπόν σήμερα και είχε παρά πολύ κόσμο. Πουλια κατι είχε αλλά πέρναγαν στο Θεό το 99%. Το τι κλαμπανι έπεσε σήμερα δεν λέγεται.Τα τουφεκουσαν ολα!!! Σε τσιχλα που πέρασε από εμένα στο λοφακι 50 μέτρα ύψος , μέτρησα να τις ρίχνουν οι από πισω και όσο την έβλεπα 18 φυσίγγια , 6 τριαρες!!!! Θα πέρασε την θάλασσα από την τρομάρα της αυτή και θα έπιασε στα Λουκισια!!! 5 έκανα εγω και οι άλλοι δύο κουλουρακι. Άρα όπου ακούμε πολλά κερασια (τουφεκιες) ας κρατάμε μικρό καλαθι.
Δημήτρη εγώ φευγωντας μέτρησα δέκα αμάξια όντος είχε πολλά τουφέκια αλλά όπως λέει η παροιμία μέλι πολύ καί τηγανητές τίποτα.

Δοκιμάστε το ψωμί απ τον φούρνο που είναι απέναντι απ το βενζινάδικο. Λίγο πριν την εκκλησία όπως έρχεστε από άγιο Θωμά. Ακριβώς δίπλα είναι το σπίτι του παππού μου. Το καλύτερο ψωμί που έχω φάει!
Κωστή έχω πάρει και από εκεί αλλά και αυτός ο φούρνος μόλις φεύγεις από το χωριό μετά τις καφετέριες έχει καλό ψωμί ;)

Δεν είναι καλύτερη η granular από τη g3000 που την έχω δουλέψει πάρα πολύ παλαιότερα ,αλλά το πώς έχεις φτιάξει το φυσίγγι όταν έχεις 1.62/32 αν είχε 1.70/32 και τάπα Καλδάρα αντί γκουλαντι θα έβλεπες αλλά έργα και σκοτωματα .Αλλά άλλο ιδιογομωση άλλο εμπορικό .
1.60×31 η G3000 κ σε 67.5 εκει να δεις...ξεσκονιζει τσιχλες κ μπεκατσινια κοντα & μακρια...τα ξεσκονιζει ομως...

Αυτό το πεύκο είχε και παρέα αλλα 5 γύρω του....
received_3230701317172534.jpeg
Έμεινε μόνο του...
Είμαι σίγουρος ότι σήμερα είναι από τις τελευταίες φορές που το βλέπω.
Ίσως και η τελευταία.
Όταν πλησιάζες εκει, μέσα από αυτά τα πεύκα εφευγαν πολλά πουλιά...
Μερικές φορές, δεκάδες!

Last edited:
View attachment 41752
Έμεινε μόνο του...
Ίσως και η τελευταία.
Όταν πλησιάζες εκει μέσα από αυτά τα πεύκα εφευγαν πολλά πουλιά...
Μερικές φορές, δεκάδες!
Συμφωνώ, απλά ξέρεις πόσοι τόποι γίνονται ρουμάνι τελείως λόγω έλειψης βοσκών; Επιπρόσθετα, σε λίγα χρόνια θα γεμίσει όλος ο τόπος πεύκα (και όχι μόνο), έχουν τρομερή εξάπλωση.

Ξερεις τι βλεπω?
Χανονται οι συσταδες...Αυτες που μαζευουν τα πουλια.
Ειναι το ευκολο θυμα για να κοπουν ξυλα και παραλληλα να επεκταθουν οι ελιες.
Το να αυξανονται τα πευκα στις ρεματιες μονο κακο κανει.
Αν χαθουν οι συσταδες θα ειναι μεγαλη η ζημια.

Καθενοι ηρθαν οι βροχες, ηρθαν τα χιονια, έφυγαν τα χιονια ..τα πουλια πιστα στο ραντεβου τους!
Μιλάμε παντα μόνο για περπάτημα...
Σημερα βέβαια αφοσιωθηκαμε σε ενα κοκερακι που εχει παρει ο φιλος ενος έτους... βελτιώνεται εξοδο με την εξοδο αλλα θελει δουλιτσα..
Εν τέλει και μετα απο αρκετές περιπέτειες (βουλιαξα και με τα δυο ποδια μέχρι γονατο σε ενα χωραφι!, με τραβαγε με το οπλο!), 21 στο γιλεκο..αρκετες αστοχιες και δυο χαμενα αλλα οκ κλασσικα πραγματα..
Απλα πηγαιναμε με ρυθμους χελωνας και σταματουσαμε συχνά καθως περισσοτερο ασχολιομασταν με τον σκυλακο, και ετσι μας πήρε η ωρα...

12 km σε ένα χορταστικό περπατητό στη Βοιωτία μέχρι τις 14.00! Όμορφες ντουφεκιες με φόντο καταγάλανο ουρανό αν και ο ήλιος μας "έκαψε".
exxon with diesel near me
Ναι παιδια και προς Καθενους η ζεστη μετα τις 10.30 ειδικα ηταν απιστευτη...

Ξερεις τι βλεπω?
Χανονται οι συσταδες...Αυτες που μαζευουν τα πουλια.
Ειναι το ευκολο θυμα για να κοπουν ξυλα και παραλληλα να επεκταθουν οι ελιες.
Το να αυξανονται τα πευκα στις ρεματιες μονο κακο κανει.
Αν χαθουν οι συσταδες θα ειναι μεγαλη η ζημια.
Καλες ειναι και οι ελιες, καλυτερες πο τα πευκα. Και λαδι δινουν, και φαι στις τσιχλες δινουν. Το κακο θα ηταν, να κοβανε τα πευκα και αντι για ημερα δεντρα, σηκωναν ντουβαρια (σπιτια).

View attachment 41752
Έμεινε μόνο του...
Ίσως και η τελευταία.
Όταν πλησιάζες εκει, μέσα από αυτά τα πεύκα εφευγαν πολλά πουλιά...
Μερικές φορές, δεκάδες!
Παντού έτσι είναι. Εκεί που πάω εγώ κόβουν τις αγριλιες για καυσόξυλα. Κοντά σε εμένα πρέπει να είναι οι φωτογραφίες.....

Status
Not open for further replies.
Back