Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
3 τσιχλακια κάτω σήμερα.
Τα βρήκα και τα 3 όμως....Μια φασα χτύπησα φέτος και πήγε κι έπεσε στο πολύ πυκνό ενώ δίπλα ήταν τεράστιο πεντακάθαρο χωράφι.

Μισό δευτερόλεπτο πιο νωρίς να την έβλεπα ρε γαμωτο.

Η βολή ήταν γύρω στα 40 μέτρα και της έριξα με 10ρακι ναβαρο που είχα για τις τσιχλες.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που έπεσε σε τέτοια απόσταση.

Κανονικά σε τέτοια απόσταση με τέτοιο φυσίγγι δεν θα έπρεπε να ρίξω καθόλου.
Όμως ο ενθουσιασμός μου λόγω του ότι δεν τις συναντάω συχνά με έκανε και της την σβουριξα ακαριαία.

Μετά μπήκα μέσα στο πυκνό να τη βρω και έγινα άστα.....Χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα.

Οταν έφυγα είδα στο δρόμο έναν μικρό λαγό την ώρα που νυχτωνε και πήγαινε μπάλα!

Πιο κάτω είδα και έναν μεγάλο ο οποίος καθόταν στα 10 μέτρα και δεν έφευγε.
Που και που ξεκουνουσε σαν το κουνέλι και πήγαινε δύο τρία μέτρα πιο πέρα.

Δεν έφυγε ποτέ.
Έφυγα εγώ πρώτος μετά από κανένα δίλεπτο.

Αυτά...Για σήμερα.

Κυριακή πρωί και η ανατολή μας βρήκε πέριξ της Λειβαδιάς. Ελάχιστες μαύρες κι έτσι το περπατητο ήταν μονόδρομος. Υπήρχαν πουλιά που σηκωνοντουσαν στα 80 μέτρα μακριά κι άλλα που πεταγες πέτρα στο πουρνάρι κι αυτά φεύγανε αφού περνούσαμε. Πάντως τα πιο πολλά είναι πολύ κυνηγημένα. Για την ιστορία 5 κοτσύφια και 5 τσιχλες πήρα εγώ και 2 τσίχλες και 2 κοτσύφια το ξαδερφακι. Μετά από πολλά χρόνια κυνήγησα με την breda altair. Με αυτό έμαθα να κυνηγάω. Έχασα μερικά μέχρι να συνηθησω αλλά μετά τις πρώτες ντουφεκιες όλα καλά. Η χαρά μεγάλη στο τέλος. Κυνηγούς είχε λίγους κι κατά τις 8:30 άρχισαν κι αυτοί το περπατητο. 20 μέρες μείνανε και η μελαγχολία μεγαλώνει. Καλά να περνάτε ώρε τσιχλαδες.IMG_20220206_115903.jpg

Σήμερα έκανα το πρώτο μου απογευματινό για κοτσυφια, αν είχα κάτσει καλά από εκεί που πέρναγαν τα περισσότερα πουλιά μπορεί να είχα και όριο αλλά και αυτά που πήρα ήταν πολύ καλά......
Καλησπέρα Χρήστο!

Έχει πουλιά στο περπατητό ή όχι ακόμα? Το σκεφτόμουν για σκ, γιαυτό σε ρωτάω.

Last edited:
3 τσιχλακια κάτω σήμερα.
Τα βρήκα και τα 3 όμως....Μια φασα χτύπησα φέτος και πήγε κι έπεσε στο πολύ πυκνό ενώ δίπλα ήταν τεράστιο πεντακάθαρο χωράφι.

Μισό δευτερόλεπτο πιο νωρίς να την έβλεπα ρε γαμωτο.

Η βολή ήταν γύρω στα 40 μέτρα και της έριξα με 10ρακι ναβαρο που είχα για τις τσιχλες.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που έπεσε σε τέτοια απόσταση.

Κανονικά σε τέτοια απόσταση με τέτοιο φυσίγγι δεν θα έπρεπε να ρίξω καθόλου.
Όμως ο ενθουσιασμός μου λόγω του ότι δεν τις συναντάω συχνά με έκανε και της την σβουριξα ακαριαία.

Μετά μπήκα μέσα στο πυκνό να τη βρω και έγινα άστα.....Χωρίς μάλιστα αποτέλεσμα.

Οταν έφυγα είδα στο δρόμο έναν μικρό λαγό την ώρα που νυχτωνε και πήγαινε μπάλα!

Πιο κάτω είδα και έναν μεγάλο ο οποίος καθόταν στα 10 μέτρα και δεν έφευγε.
Που και που ξεκουνουσε σαν το κουνέλι και πήγαινε δύο τρία μέτρα πιο πέρα.

Δεν έφυγε ποτέ.
Έφυγα εγώ πρώτος μετά από κανένα δίλεπτο.

Αυτά...Για σήμερα.
Που όλα αυτά; Δεν σας σάρωσε το χιονόνερο κι ο αέρας;
Εδώ (πέριξ Χαλκίδας) ούτε να βγάλεις έξω τα σκουπίδια δεν μπορούσες.

Πως τα βλεπεις τα Αρτεμις Βill...;;;
Μια χαρά είναι Κωστή, πολύ καλή απόδοση και καύση χωρίς κατάλοιπα. Μου άρεσαν, λίγο δυνατά για ζεστό καιρό, έτυχε τα έριξα και με δικαννο φίλου σε ένα καρτέρι, με κρύο καιρό μια χαρά το κλώτσημα. Σε ζέστη ίσως κλωτσήσει

Νομίζω Κρήτη είναι ο Στελιος. Καλά εδώ μας σαπισε το δρολαπι σημερα. Το βουνό μέχρι τα 350 κάτασπρο παλι και ο κάμπος θα γίνει λίμνη σε λιγο. Και όλα αυτά με κακοκαιρία που οι μετεωρολόγοι την βάφτισαν εξπρες!!!! Ωραία είναι παντως!!! Από το να έχει νοτιά, σκόνη και κουνούπια χίλιες φορές αυτο! Αύριο Leon μου θα παμε στα απογευματινά μας πόστα και μπορεί να έχει κατεβάσει φρέσκα πουλάκια παλι!

Νομίζω Κρήτη είναι ο Στελιος. Καλά εδώ μας σαπισε το δρολαπι σημερα. Το βουνό μέχρι τα 350 κάτασπρο παλι και ο κάμπος θα γίνει λίμνη σε λιγο. Και όλα αυτά με κακοκαιρία που οι μετεωρολόγοι την βάφτισαν εξπρες!!!! Ωραία είναι παντως!!! Από το να έχει νοτιά, σκόνη και κουνούπια χίλιες φορές αυτο! Αύριο Leon μου θα παμε στα απογευματινά μας πόστα και μπορεί να έχει κατεβάσει φρέσκα πουλάκια παλι!
Ρίχνει ακόμα;

Κρήτη φίλε μου!

Είχε αέρα και έπιασε και βροχή αλλά εγώ εκεί!

Έχω ποντάρει όλα στο αυριανό απογευματινό. Πολύ θα στραβώσω αν στραβώσει.

Λέω να ρωτήσουμε τις τσίχλες, μέσω διερμηνέα του @yorgos που είχε κάνει τσίχλα, να δούμε που θα βρίσκονται και πότε θα κάνουν ένα καλό καρτέρι βρε παιδί μου....Ε ρε τι έχουμε πάθει...
Χρήστο δεν έχει τίποτα φίλε; Και από εδώ περνάνε μετά τις 5μιση κάτι κοτσύφια στο σούρουπο ,τσίχλα δεν βλέπεις να πετάει .Τι κακό χάλι είναι αυτό φετος

Ήδη τρίβεις τα χεράκια σου και τα ποδαράκια σου τα καραφλά, για την αυριανή μέρα!!! .yelling.
Oh yeeeeessss!!!! Πιο πολύ όμως για την Πέμπτη που θα κάνουμε και περπατητο 2 ωριτσες με τον συνονόματο σου. Αύριο κοτσυφοκαρτερο, και με 5 κυρομυτια θα είμαι χαρουμενος!

Ήδη τρίβεις τα χεράκια σου και τα ποδαράκια σου τα καραφλά, για την αυριανή μέρα!!! .yelling.

Ναι, ναι... Τέτοια πες του εσύ Χρήστο τού DimDre... για να βγει αύριο πουρνό-πουρνό στο χιόνι, να το πατάει ξεκάλτσωτος και ξυπόλητος και να μας στέλνει και φωτό τις πατούσες του βυθισμένες στο χιόνι πάλι...!!! Και να μας λέει ότι το απολαμβάνει κιόλα...!!! Σαν τις προάλλες...!!! "Foot-pics" δηλαδής...!!! (Πώς λέμε... "dick-pics"... ε, κάτι ανάλογο...) :cool::cool:.sarcastic.

Last edited:
Καλησπέρα Χρήστο!

Έχει πουλιά στο περπατητό ή όχι ακόμα? Το σκεφτόμουν για σκ, γιαυτό σε ρωτάω.
Καλησπέρα και σε σένα Κώστα...

Ναι πουλιά έχει πολλά στο περπατητο από το τι μαθαίνω από τους φίλους μου που πάνε.

Status
Not open for further replies.
Back