Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
1ο περπατητο φετος .sarcastic. κ πηγα για 2 ωριτσες μ'ενα παιδικο μου φιλο...ειχαμε 3 χρονια να παμε παρεα για κυνηγι, λογο της πολυασχολης δουλειας του....
Ωραιος καιρος, γλυκος, οτι επρεπε για περπατητο...συνολο 11 πουλακια πηραμε στο χερι με πολυ προσεκτικες τουφεκιες + 8 χαμενα....
(απο 4 έκαστος)...:confused::mad::confused::mad:

Όπλα Benelli M1 71cm στο στρώσιμο & Rizzini Hombra 66cm...

Φυσιγγια ιδιογομωση τα τελευταια με Α1 30gr No8.5 & D20×32 στα 28gr No9...ολα κενταγανε...καθαρα πουλια!!
Καπακι καρτερι...ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ...+1 ζευγαρι μπεκατσουλες λιγο πριν φτασουμε στο αμαξι...ομορφο πλανο για φωτο στο πορτοκαλι φοντο της δυσης!! .love.

20220211_184753.jpg

Εγώ Γιάννη ειλικρινά δεν κατάλαβα, τα πουλιά ποιός τα ξεπετάει ειδικά αν είναι μεγάλοι ελαιώνες ή πορτοκαλεώνες, μήπως ξέχασες εκείνους που μπαίνουν μέσα και βαράνε τα τενεκέδια;
Δεν μιλάω για κυνήγι στους Μολάους ούτε σε πορτοκαλαιωνες μιλάω για μερη Βοιωτίας Φθιώτιδας σφιχτά κομμάτια και ρεματακια που τα κυκλώνουν 2 και βγαίνουν στον τρίτο μπροστά και προχωροντας ντουφεκαει και το ζευγάρι ότι μπορέσει.Στους Μολάους και στη σκάλα ,γεράκι ,Σπάρτη ,Πρέβεζα εκεί θέλει ντενεκισταν όχι εκεί που λέω εγω

Γειά σου φίλε, ευχαριστώ! Ναι 6,5. Πήρα 4 κούτες 10αδες και έδωσα μόνο 5 ευρώ μεταφορικά. Άριστος επαγγελματίας! Ναι Καλοχώρι λέω να πάω. Αν ξέρεις κάτι, μην μου το κρύψεις! Χαχα
Πένα τα μεταφορικά!!!! Όχι δεν ξέρω κάτι, γιατί να στο κρύψω!!

Δεν μιλάω για κυνήγι στους Μολάους ούτε σε πορτοκαλαιωνες μιλάω για μερη Βοιωτίας Φθιώτιδας σφιχτά κομμάτια και ρεματακια που τα κυκλώνουν 2 και βγαίνουν στον τρίτο μπροστά και προχωροντας ντουφεκαει και το ζευγάρι ότι μπορέσει.Στους Μολάους και στη σκάλα ,γεράκι ,Σπάρτη ,Πρέβεζα εκεί θέλει ντενεκισταν όχι εκεί που λέω εγω
Εντάξει Γιάννη, συνεννοηθήκαμε!!!!

Σιγά μην έχουμε άγχος που είναι τα πουλιά.Οσοι βγουμε έχει ωραίο καιρό και κάτι μπορεί να φανεί και εκεί που δεν είχε.Φιλοι που πάτε Βαθύ ,Καλοχώρι και Παντειχι όλοι κάπου εκεί γύρω τριγυρνάμε πολλές φορές.Πριν όμως θα πεταχτω λίγο πιο "πάνω" μην τριγυρνάνε τίποτα "χοντρούλες" πιτσιλωτες.
Καλά να περάσετε.

Επιλέξτε παραλιακά μέρη θα διαβάζω εντυπώσεις μιας και δεν μπορώ να βγω λόγο μιας μικροεπεμβασης αυτό το σκ.Τα μέρη που φάγανε πολύ χιόνι και κρατάει ακόμη ψύχος τα χει διώξει τα πουλιά σε υγροτερες περιοχές πλησίον θαλασσών και ρεμάτων μόνο .Δύσκολα τα πουλιά στα υψομετρα τώρα και ας έχει καλοκαίρια μόνο περασματιατικα .

Γιατί τα προγκαει τα πουλια και θα έχουν φύγει τα περισσότερα .Πρέπει να πάει κάποιος εκεί που βγαίνουν τα πουλιά εννοείται ήρεμα και δίχως να ντουφεκισει να στηθεί και να ξεκινήσουν οι άλλοι μετα δεξιά αριστερά και ότι μπορούν ντουφεκανε αλλά τη ζημιά θα την κάνει ο στημένος αφού όλα θα βγουν επάνω του και φτάνοντας θα ψάξουν όλοι μαζί να βρουν τα πουλιά αν είναι αρκετά καλό είναι να μείνει ακίνητος και να βάλει σημάδια μέχρι να έρθουν οι άλλοι γιατί αν έχεις βαρεσεί 5/6/8 πουλιά και δεν είναι πεντακάθαρα δεν θα τα βρεις αν αρχίσεις και ψάχνεις μόνος θα χάσεις και τα σημάδια .Αν το κάνεις με σκυλι δεν θα βαρεσεις ούτε το 1/3 των πουλιών με αυτό το τρόπο της παγαναις.Απαιραιτητα συνεργασία χωρίς φωνές καλή γνώση του τόπου και όχι σκύλο .Όταν είχε πουλακια σε περιοχές να βαράνε στο καρτέρι 10και 15 .3Ατομα με περπατητο 8με 12 εύκολα το τριψήφιο νουμερο .Κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουν και οι Ιταλοί εγώ βέβαια το έχω μάθει από Έλληνες παλιούς που δεν ζουν ποια χτυπούσαν πολλά πουλιά αλλά ήταν και δυνατά ντουφέκια να φανταστεις ο ένας είχε φτιάξει κοντάκι μόνος του ρυθμισμένο να ψηλοριχνει όταν έβγαινε μπροστά και τις περιμενε τις θέριζε ειδικά ροαγιαλ γι'αυτό μου λέγε το χω φτιάξει έριχνε πάνω τους είχε έτοιμη την προσκοπευση το ίδιο εριχνε και στα ορτυκια τα έβλεπε πάνω στη κανη όταν τράβαγε είχε ασχοληθεί όμως και με το τραπ ήταν δυνατο ντουφεκι.
Ετσι πράγματι το κάναμε κι εγώ με τον φίλο μου στην Πελασγία. Εμπαινε μεσα στο ρέμα κι εγώ περίμενα στο ξέφωτο. Μετά στο επόμενο ρεμα εμπαινα εγώ για να τουφεκίσει εκείνος.
Στο σημερινό απογευματινό πιο λίγα εμφανώς απο χθές, 2 κοτσύφια και μια τσίχλα κι ένα χαμένο. Το xlr πάει πολύ ωραία το ισπανικό imperial

Επιλέξτε παραλιακά μέρη θα διαβάζω εντυπώσεις μιας και δεν μπορώ να βγω λόγο μιας μικροεπεμβασης αυτό το σκ.Τα μέρη που φάγανε πολύ χιόνι και κρατάει ακόμη ψύχος τα χει διώξει τα πουλιά σε υγροτερες περιοχές πλησίον θαλασσών και ρεμάτων μόνο .Δύσκολα τα πουλιά στα υψομετρα τώρα και ας έχει καλοκαίρια μόνο περασματιατικα .
Περαστικά Γιάννη και γρήγορα να προλάβεις να βγεις τις μέρες που έμειναν. Με την καλοκαιρία τώρα πιστεύω ότι δυστυχώς μόνο όσοι περπατήσουν θα κάνουν δουλειά. Σίγουρα πάντως υπάρχουν και σημεία που και το καρτέρι θα δώσει κάτι.

Έτσι περπατάμε και εμείς. Συνήθως τρία άτομα και ενίοτε τεσσερα. Δύο κατεβάζουν τους πευκιαδες η τα κανάλια και δύο περιμένουν καρτερωτοι στην μύτη που λέμε εμείς και το πάμε εναλλάξ.Άμα έχει πουλιά μέσα οι πλαινοι τα προγκανε και οι μπροστινοι τουφεκανε. Αποδίδει παρα πολύ. Τενεκεδες , τενεκεδοκρουστες και τέτοια δεν έχουμε στα μέρη μας!!!

Απόψε 4 τουφεκιές στο σούρουπο έριξα και πήρα 2 τσιχλες και 1 κοτσυφι.

Περαστικά Γιάννη και γρήγορα να προλάβεις να βγεις τις μέρες που έμειναν. Με την καλοκαιρία τώρα πιστεύω ότι δυστυχώς μόνο όσοι περπατήσουν θα κάνουν δουλειά. Σίγουρα πάντως υπάρχουν και σημεία που και το καρτέρι θα δώσει κάτι.
[/QUOT
Ευχαριστώ το επόμενο σκ θα ναι κοπμλε πιστεύω έχω και ασθένεια μέχρι τις 26 . Εννοείται ότι κάποια καρτερία θα δουλέψουν με μεγάλες πιθανότητες από το Μαρτίνο και πάνω και προς διμαινα φούρνους Ερμιόνη λίμνη προς Πελοπόννησο για καρτέρι γιατί περπατητα έχει και το Χιλιομόδι καλά και κάτι δυνατά απογευματινά πριν την Νεμέα πριν λήξει το κυνήγι θα τη κάνω μια κούρσα εκεί.Αν και πληροφορήθηκα ότι έχει φουντώσει πολύ το μέρος .

Λοιπόν, σήμερα το πρωί ανέβηκα στα έλατα για τσαρτσάρες...
Είδα, αλλά λίγες...
Ακόμη λιγότερες μού έδωκαν ευκαιρία για ντουφεκιά...
Τελικά, με μπόλικη καρτερία, μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχα χτυπήσει 5 τσαρτσάρες κι 1 κότσυφα!
Αρκετά ικανοποιημένος...

Το απόγιομα κατέβηκα πιο χαμηλά, για το καθιερωμένο μου απογιοματινό καρτεράκι...
Ήτανε το χειρότερο απογεματινό για εφέτο...!
Ελάχιστα (ή μάλλον... μηδαμινά!) πουλάκια περάσανε και πολύ αργά...!
Εν τέλει, πήρα 3 τσιχλίτσες (τη μία πολύ αργά, και τις άλλες δύο τις πήρα αρκετά πιο νωρίς, εφόσον άκουσα το χαρακτηριστικό τους "τσικ" καθώς με πλησίαζαν από την πλάτη μου, ανάποδα απ' το κανονικό δηλαδή...)

Last edited:
Έρχεται η Παρασκευή κ δεν μπορώ που να πάω αύριο. Πάω κάπου που έχει κόσμο, δεν μπορώ να περπατήσω τα ρεματα. Πάω κάπου που δεν έχει, δεν ανεμίζει τίποτα. Υπομονή 3 σκ γιατί αρρωστησα φέτος. Παντειχι αποφασίσαμε με τον πατέρα, επειδή είναι κοντά. Ελπίζω να έχει τπτ γτ πήρα 1000 Άρτεμις.
Πόσο τά είχε Κώστα.
Οκ μετά το είδα.

Status
Not open for further replies.
Back