Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραίος!!!! Νο10 πρώτη φορά φέτος; Πως σου φάνηκε;
Είχα πάρει δέκα κουτιά πέρισυ. Τα είδα στο ράφι σήμερα και λέω ήρθε και εσάς η ωρα σας! Μια χαρά μου φανηκε. Ένας κυρομυτης γρουνι κανονικό έπεσε ζωντανός στα 30 περίπου μετρα. Τα άλλα κεραυνοβολημενα και ξερά.

Σήμερα το κυνήγι κατέληξε στο ΑΤ της περιοχής μου, όπου κατέθεσα επώνυμη καταγγελία εξύβρισης, από έναν κύριο με μεμονωμένη βίλα, όπου κυνηγούσα άνω των 150 μέτρων από αυτήν και με την πρώτη τουφεκιά, προς αντίθετη κατεύθυνση, άρχισε να με υβρίζει χυδαιοτατα. Με έβριζε γιατί κυνηγούσα λέει εκτός σεζόν και στα 200 μέτρα απ' το σπίτι του....από κει να καταλάβετε ότι είναι απλά ανίδεοι και θέλουν με το θράσος και τη λεκτική βία να μας εκδιώξουν.
Σε εμένα δεν περνάνε αυτά όμως και όπως δήλωσα και στον αξιωματικό υπηρεσίας, αν δεν ζητήσει συγγνώμη εγγράφως με τη σύσταση τους, θα συνεχιστεί και με άλλα ένδικα μέσα η υπόθεση.
Συνάδελφοι δεν ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, μας βρήκαν εδώ, δεν τους βρήκαμε. Θα φροντίζετε να είστε νόμιμοι μέχρι τελείας και θα απαντάτε καταλλήλως διά της νόμιμης οδού. Πρέπει σιγά σιγά να καταλάβουν ότι βρισιδια, νταηλικια και απειλές δεν περνάνε, όταν είμαστε 10000% νόμιμοι.
Στα θηραματικα, κακή επιλογή μέρους, λίγα πουλιά, 4 χέρι (2 κοτσύφια παχιά πάλι) και 2 χαμένα.
Μπράβο Βασίλη, κανονικά όλοι μας πρέπει να μην τους αφήνουμε. Πέρα του ότι συνέχεια "χάνουμε" από όλους αυτούς είμαστε πάντα και οι κακοί του παραμυθιού. Λες κι εμείς είμαστε πολίτες β' κατηγορίας. Καλά του έκανες και πάλι. Και κυρίως ούτε τσαμπουκαδες, ούτε τραμπουκισμοι και λοιπά. Με τον νόμο πλέον και του κόβεται ο βήχας.

5 κάτω σήμερα.

Τα βρήκα και τα 5.

Ειδικά μια την βρήκα λόγω εμπειρίας και οξυδέρκειας.

Της έριξα όταν υπήρχε λίγο φως και μακρυά.

Έτσι δεν μπόρεσα να δω καν αν έπεσε εκεί που έριξα.

Πήρε όμως το μάτι μου μια κίνηση λιγο πιο πέρα σε ένα δέντρο σαν να κινήθηκε κάτι σαν να έπεσε κάποιο φύλο.

Πήγα λοιπόν και ήταν εκεί.

Από την πολυθρονάρα
1641844504124.jpg
στο καφάσι! C' est la vie! :)
Σε τρία έριξα, πήρα τα δύο και στο 90 φεύγα, ένας κότσυφας κόντεψε να με κουτουλήσει!
Η άνοιξη έρχεται παιδιά, οι μυγδαλιές άνθισαν και τα πουλιά περνάνε 6:05-6:20 σουρουπώνοντας!
1644692261105.jpg

Τετραημερο στο χωριό ... Τηλεργασια Πέμπτη Παρασκευή , άρα μόνο απογευματινά ...
Σήμερα και αύριο όλη μέρα στη γύρα ... Γενική εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πολλά πουλιά, και σε οποία μέρη κρατάνε μερικά πουλάκια αυτά δεν ανεμίζουν όπως πρώτα... Στα απογευματινά απογοήτευση... με αλλαγή τόπων καταφέρνω να παίρνω 7-8 πουλιά κάθε απόγευμα , αλλά για τη Μεσσηνία και μάλιστα το Φλεβάρη είναι αστεία νούμερα ...
Οι ντόπιοι δεν κάνουν τις παραδοσιακές παγάνες λόγω έλλειψης πουλιών...αλλά και γιατί συνεχίζουν το κυνήγι του αγριογούρουνου όλες οι παρέες ...
Δοκιμάσαμε και στη Μεγαλοπολη , σε ποταμιές και κισσούδια...λίγα πράγματα επίσης... και από φασσα ούτε φτερό , εξαφανισμένες και αυτές ... όμως έστω και με αυτά τα λίγα πουλάκια , αν ξέρεις τον τόπο και πως να κινηθείς γεμίζει η πουλιάστρα...
Επισης γεμίζουμε τις μπαταρίες μας , τρώμε το κρύο της αρκούδας τα πρωινά , φορτώνουμε καλούδια από το χωριό - παστό , λουκάνικα, καυκαλιθρες και πρώτες ύλες για τις οματιές, μαζεύουμε τα χόρτα μας , κόβουμε τα ξύλα μας , πίνουμε τα τσιπούρα μας στο καφενείο ... και πλησιάζουμε προς τη λήξη ακόμα μιας ενδιαφέρουσας σαιζόν ...

Last edited:
Παναγιώτη καλά τα λες αλλά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω :
Ας μην μιλήσουμε για τις νεότερες γενιές δηλαδή αυτούς που γεννήθηκαν την δεκαετία του 1990 -2000 ίσως δεν γνωρίζουν
όλοι οι άλλοι οι προηγούμενοι των προηγούμενων γενεών
δεν γνωρίζουν τι εστί κυνήγι και πως εφαρμόζεται ;
Το 90% όλων αυτών από κάπου κρατάει η σκούφια τους
και λογικά στα χωριά τους κάποιος Συγγενής- Γείτονας,- Συγχωριανός θα κυνηγούσε
τι στο διάβολο όλοι αυτοί γεννήθηκαν στην Ομόνοια και δεν έχουν ξαναδεί χιτώνιο ή γαλοτσα ή καραμπίνα ;
Δεν έχουν ξαναδεί σφαγμένο αρνι-κατσικι κόκκορα
πώς την έβγαζαν τόσα χρόνια με παστέλια ;
Εντάξει είπαμε να γίνουμε Ευρωπαίοι τάχα πολιτισμένοι
αλλά αυτοι πέρασαν στο άλλο άκρο
Ευρωπεοι με βούλα
Έγραψες Κωστή!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Παστελάκι...κανείς???

43b37a6b4f0b7534515cb86c803cb1f8.jpg

Καρτέρι μετά το ολοήμερο κλάδεμα σε ωραίο πονηρό μέρος στη μέση ενός πρόσφατα ανοιγμενου πυκνου. Παίρνω 7 στα 7 μονοντουφεκα ως τις 5:30. Λεω ω ρε μανα μου τι σημάδι έχω πάμε για μεγάλα πράματα σημερα... Η αλαζονεία τιμωρείται ομως... Μεγαλοπρεπεστατο 15-0 σε πουλιά και 25-0 σε βολές ως τη ληξη... Κατι στιγμές ήθελα να σηκωθώ να φύγω από το καρτερι, η να δωσω στο σκύλο να ντουφεκα. .. Πιο πιθανό ήταν να πάρει καμία...
View attachment 42183
Ειναι να μη τιχη σημερα μετα απο ψεκασμο στα μπροκολα παρα πολυ κουρασμενος,πηγα και πηγε το κλαμπανι αβερτα. Και επιδη ειμαι και νευρικος εφυγα πριν πεση ο ιλιος. .sarcastic..sarcastic.

όλοι Λάμπρο ρίχναμε σε διάφορους τύπους και ένας έκτος που προστέθηκε αργότερα και έκανε και αυτός 5 καρτεράτα.
4 Μπενέλες, 1 391 και 1 686.
Ευχαριστημένοι όλοι σε γενικές γραμμές, ίσως στο καρτέρι ζορίστηκαν λίγο λόγω υγρασίας που πλάκωνε.
Τι τσοκ είχες Βασίλη; Ρωτάω γιατί ενώ κυνηγάω με τριάρι τσοκ ή φουλ στη ρεμι, όταν πήρα μια μέρα τη Mossberg με στάνταρ κάννη κύλινδρο ,είχα αρκετα ξεπουπουλιασματα σε καλό σημαδεμένα πουλιά και σε αποστάσεις που τα είχα σίγουρα με τη Ρεμί. Εγώ το απέδωσα στο τσοκ μιας και φυσίγγια δεν άλλαξα με τα ίδια ρίχνω.

Τι τσοκ είχες Βασίλη; Ρωτάω γιατί ενώ κυνηγάω με τριάρι τσοκ ή φουλ στη ρεμι, όταν πήρα μια μέρα τη Mossberg με στάνταρ κάννη κύλινδρο ,είχα αρκετα ξεπουπουλιασματα σε καλό σημαδεμένα πουλιά και σε αποστάσεις που τα είχα σίγουρα με τη Ρεμί. Εγώ το απέδωσα στο τσοκ μιας και φυσίγγια δεν άλλαξα με τα ίδια ρίχνω.
Εδώ και τέσσερα κυνήγια σταθερά το LM, δε φταίει το τσοκ, λογικά εγώ θα φταίω κυρίως, απλά όσο θυμάμαι τις φάσεις δε μπορώ να καταλάβω τι έκανα λάθος (ή διαφορετικό από άλλες επιτυχημένες τουφεκιές) σε επωμιση-κινηση-προσκοπευση.

Σήμερα το απόλυτο μηδέν! Το πρωί μόνο άκουσα (δεν είδα καν) 3 και σε περπατητό μιας ώρας είδα άλλα 2 πουλιά και άκουσα καμια δεκαριά πίσω από θάμνους... Ούτε μπαμ δεν έκανα και ζήτημα να έπεσαν 4-5 ντουφεκια σε όλη την περιφέρεια... Περίεργα πράγματα...

Παιδια....πηγαμε για τσιχλες...στη Μαγουλα.....11χλμ.....5 πουλια 2 ατομα!!! Τουφεκαω μια τσιχλα πολυ μακρυνη με το full την βλεπω πεφτει....μου φωναζει ο συγκυνηγος μπραβο πολυ ωραια τουφεκια.....και μετα απο κλασματα δευτερολεπτου ακουγεται μια τουφεκια....παω προς το σημειο και βλεπω εναν μπαρμπα....μου λεει τι ψαχνεις .....του λεω την τσιχλα....μου λεει δικια μου ειναι εγω την τουφεκισα.....ωπα λεω απο μεσα μου...του λεω αυτη που τουφεκισα εγω?.....μου λεει απο την δικια μου τουφεκια επεσε......οκ λεω.....μου λεει πες στον φιλο σου να φερει το σκυλι.....του λεω δεν ειναι καλο σκυλι.....καλη συνεχεια και φυγαμε!!!

Παιδια....πηγαμε για τσιχλες...στη Μαγουλα.....11χλμ.....5 πουλια 2 ατομα!!! Τουφεκαω μια τσιχλα πολυ μακρυνη με το full την βλεπω πεφτει....μου φωναζει ο συγκυνηγος μπραβο πολυ ωραια τουφεκια.....και μετα απο κλασματα δευτερολεπτου ακουγεται μια τουφεκια....παω προς το σημειο και βλεπω εναν μπαρμπα....μου λεει τι ψαχνεις .....του λεω την τσιχλα....μου λεει δικια μου ειναι εγω την τουφεκισα.....ωπα λεω απο μεσα μου...του λεω αυτη που τουφεκισα εγω?.....μου λεει απο την δικια μου τουφεκια επεσε......οκ λεω.....μου λεει πες στον φιλο σου να φερει το σκυλι.....του λεω δεν ειναι καλο σκυλι.....καλη συνεχεια και φυγαμε!!!
Καμία φορά συμβαίνει να ρίξει κάποιος ταυτόχρονα και τότε ακούς μόνο τη δικιά σου τουφεκιά και δεν καταλαβαίνεις ότι έριξε κι άλλος.

Το έχω πάθει με δικά μου άτομα που πάμε παρέα.

Βέβαια στη δική σου περίπτωση δεν ξέρω τι έγινε.

Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να πάρει κάποιος μια τσίχλα που δεν του ανήκει.

Αν δεν έριξε και θέλησε να σου πάρει μια τσιχλιτσα είναι η απόλυτη ξεφτίλα.

Καμία φορά συμβαίνει να ρίξει κάποιος ταυτόχρονα και τότε ακούς μόνο τη δικιά σου τουφεκιά και δεν καταλαβαίνεις ότι έριξε κι άλλος.

Το έχω πάθει με δικά μου άτομα που πάμε παρέα.

Βέβαια στη δική σου περίπτωση δεν ξέρω τι έγινε.

Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να πάρει κάποιος μια τσίχλα που δεν του ανήκει.

Αν δεν έριξε και θέλησε να σου πάρει μια τσιχλιτσα είναι η απόλυτη ξεφτίλα.
Δεν εριξε Στελιο.....εριξε μια οταν ειχε πεσει το πουλι.....μιλαμε για περιπτωση

Status
Not open for further replies.
Back