Λοιπόν παίδες, εχτές πρωί ξανανέβηκα στα έλατα για καμιά λατοκυριαρίνα...
Τα πουλιά που είδα ήτανε σαφώς πιότερα απ΄ τα προψές στο ίδιο μέρος, αλλά δυστυχώς, ιδιαιτέρως ψηλωμένα και μακρινά... Φανήκανε κι αρκετά μπουλουκάκια από δαύτες (κυριαρίνες), πέρα από τα μοναχικά, μεμονωμένα πουλιά... Επίσης, είδα κι άκουσα και μία μακρινή, ξεμοναχιασμένη κοκκινούλα.
Με πολλή υπομονή (έτσι απαιτεί, άλλωστε, το συγκεκριμένο κυνήγι, αλλά κι όλα τα καρτερίσια) κατάφερα, έως το μεσημεράκι, να φέρω χάμω 10 πουλιά στο σύνολο: 7 κυργιάρες & 3 κότσυφες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως παραμένουν αρκετοί εκεί στα ψηλά, κι ας προηγήθηκαν ισχυροί και παρατεταμένοι παγετοί με χιόνια... Όλα τα καταρριφθέντα, ευτυχέστατα, μπήκανε στο γιλεκάκι μου! Η μία τσαρτσάρα κανονικό θηριάκι ήτανε! Πολύ βαριά κι ογκώδης με λιπάκι στα καπούλια της! Σίγουρα απ' τις πιο ευμεγέθεις κυργιάρες που έχω χουφτώσει...!
Πάντοτε με πυρομαχικά τα trapάκια της NSI, τα Japan (σε 7μισό νουμεράκι φυσικά, περί τα 300 σκάια ανά φουσεκάκι).
Εψές πάλι, αλλά το απόγιομα, πήγα για το σύνηθές μου καρτεράκι, αλλά διάλεξα ένα πιο "πονηρό" κι ακυνήγητο πόστο, καθότι στα πιο κλασικά πόστα ήτανε ήδη δύο ξένοι κυνηγοί (ξένοι=όχι ντόπιοι).
Τελικά, επωφελής η (αναγκαστική) επιλογή μου ταύτη, καθώς επέρασαν έστω και αργά, στο σούρουπο, αρκετά τσιχλοκότσυφα... Έκαψα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καμιά 20αριά φουσέκια κι έφερα χάμω 9 πουλάκια (8 τσιχλίτσες & 1 κότσυφα)! Τα πιότερα έπεσαν με ντουμπλεδάκι, δηλ. με τη δεύτερη ντουφεκιά. Εν τέλει, με την πολύτιμη συνεισφορά του φακού μου κεφαλής, περισυνέλλεξα τις 6 τσιχλίτσες καθώς και τον 1 κότσυφα.
Για την ιστορία, οι δύο συνάδελφοι που κάθονταν στα κλασσικά και χιλιοκυνηγημένα πόστα καμιά 200αριά μέτρα από εμένα, έριξαν και οι δύο μαζί 6-7 όπλα όλα κι όλα κι έφυγαν κατηφείς κι άπραγοι... Μού φώναξαν κιόλα την ώρα που είχα πάρει φωτιά απ' τις αλεπάλληλες ντουφεκιές μου στο σούρουπο: "Αμάν ρε φίλε! Τον τσιχλομαγνήτη έχεις? Άσε και καμία για εμάς! Ντουφεκιά δεν σταυρώσαμε...!!!" Εγώ τότε τούς αποκρίθην: "Το κατά δύναμιν βρε παιδιά! Το κατά δύναμιν!"
Κι εδώ (στο απογεματινό) με πυρομαχικά, τα σκοπευτικά της NSI, τα Japan Skeet σε 9μισό νουμεράκι φυσικά (περί τα 500 σκάγια ανά φυσέκιο).
Και όπλο, πάντα εφέτο το Caesar Guerini Essex, 66εκ. κάννες, 4 και 3 άστρα μαμίσια τσοκ.