Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έτσι φιλαράκι πήγαινε γιατί εγώ δεν πρόλαβα να πάω κάπου τον δικό μου έστω και για την ιστορία και μου χει μείνει απωθημένο ασχέτως αν μπορούσε να καλοπερπατησει η όχι.
Άστα να πάνε.Ευτυχώς, έχω κάνει τα κυνήγια μου με πατέρα,παππού και θείο και θα έχω να τα θυμάμαι.Έχω μάθει πολλά και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε όλοι μας!Το να πάω για λαγό με τον παππού είναι άλλη φάση!!Δεν κοιμάσαι,ξυπνάω πιο νωρίς να πάω κανένα 30λέπτο στο χωριό, από εκεί μόλις βλέπει ο παππούς τα φώτα από το αμάξι πετάγεται έξω.Έχει φτιάξει καφεδάκι, τον πίνουμε, φορτώνουμε την κούτα, παίρνουμε τα σκυλάκια και αναχωρούμε με το εργαλείο το datsunaki!!!LB120.jpg

Άστα να πάνε.Ευτυχώς, έχω κάνει τα κυνήγια μου με πατέρα,παππού και θείο και θα έχω να τα θυμάμαι.Έχω μάθει πολλά και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε όλοι μας!Το να πάω για λαγό με τον παππού είναι άλλη φάση!!Δεν κοιμάσαι,ξυπνάω πιο νωρίς να πάω κανένα 30λέπτο στο χωριό, από εκεί μόλις βλέπει ο παππούς τα φώτα από το αμάξι πετάγεται έξω.Έχει φτιάξει καφεδάκι, τον πίνουμε, φορτώνουμε την κούτα, παίρνουμε τα σκυλάκια και αναχωρούμε με το εργαλείο το datsunaki!!!View attachment 42374
Αθάνατο

Αθάνατο
Του έχουμε περάσει και δισκόφρενα, άστο είναι άλλη φάση!!! Έχουμε ανέβει πάνω και έχει βγει σαν 4Χ4!!
Πάμε προς την λήξη και μας πιάνει η μελαγχολία...:(:confused:

Last edited:
Σώπα πατρίδα πολύ μικρός είναι, μακάρι να είναι πάντα καλα ο άνθρωπος!! Γιατί φωνάζει που χαλάς λεφτά που περνάς καλά περπατάς και πόσα άλλα οφέλη; Εξάλλου αν δεν τα χαλάσεις κάπου τι θα τα κάνεις, μασούρια; ο καθένας τα χαλάει όπου του αρέσει.Άλλος κυνήγο,ψάρεμα, μηχανές,αμάξια κλπ.
Ε ξέρεις πως είναι τωρα. Τις πιο πολλές φορές λένε απλά για να πουν.....Όταν με νευριάζει του λεω θα κόψω τα φυσίγγια και θα το ρίξω στα ουισκια και το σταματαει.
Πληροφορία κακή από τον ξάδερφο. Κλαδευε σε ορεινό ελαιώνα σημερα και δεν ειδε ούτε ένα τσιχλοκοτσυφο αλλά είδε 13 φασσες να περνάνε , 8 και μετά από λίγη ώρα άλλες 5.

Ε ξέρεις πως είναι τωρα. Τις πιο πολλές φορές λένε απλά για να πουν.....Όταν με νευριάζει του λεω θα κόψω τα φυσίγγια και θα το ρίξω στα ουισκια και το σταματαει.
Πληροφορία κακή από τον ξάδερφο. Κλαδευε σε ορεινό ελαιώνα σημερα και δεν ειδε ούτε ένα τσιχλοκοτσυφο αλλά είδε 13 φασσες να περνάνε , 8 και μετά από λίγη ώρα άλλες 5.
Πήγαινε αν και δύσκολο να τις ξαναπετύχεις...Δύσκολα πουλιά...Ο πατέρας δεν έρχεται κανένα καρτέρι;

Μου θυμίζεις στο χωριό ένα Τογιότα το πρώτο με τα στρογγυλά φανάρια το τι του έκαναν και δε χαλούσε ρε φίλε το θυμάμαι παιδάκι και τώρα περνεις με 30000 +€ κάτι φορτηγάκια βουνά που πάω στοίχημα άμα μου τω δώσουν να το πάω όπως θέλω εγώ μετά θα πάει στα πιτς που βλέπω δοκιμές σε κάτι φτιαγμένες πίστες για γέλια όλο όγκο και σκατό άμα το βάλω σε καμία θάλασσα μέχρι τα τζάμια και μετά πάω βόλτα στα χωράφια χωρίς δρόμο τότε θα δω πως θα κάνει ,1600 το Τογιότα με 30 τσιμέντα επάνω 1500 κιλά μέσα στο χωράφι στη λάσπη πάνω στα κοτρωνια ούτε δίσκο δεν έτρωγε βέβαια πατούσες φρένο και έκανε να σταματήσει 50 μέτρα αλλά για να το χαλάσεις ήταν πολύ δύσκολο αθάνατα οχήματα όσο πιο παλιά τόσο καλύτερα .

Πήγαινε αν και δύσκολο να τις ξαναπετύχεις...Δύσκολα πουλιά...Ο πατέρας δεν έρχεται κανένα καρτέρι;
Ο γέρος έκανε καρτερι μόνο για φασσα στα περάσματα στο χωριουδάκι μας πίσω από την Διρφη. Καρτέρι για τα τσιχλοκοτσυφα δεν εκανε ποτέ , μόνο περπατημα . Ξεκίναγε από το χωριό και έφτανε μέχρι την θάλασσα και πάλι πισω. Και για λαγο πήγαινε μέχρι πριν 5-6 χρονια. Έχει χάσει την όρεξη του πια. Όσο για τις φασσες σίγουρα ήταν περαστικες.

Παιδιά Μεσόγεια έχει πουλιά μόνο κοντά σε απονωμενα σπίτια και εγκαταστάσεις. Θέλει γνώση του τόπου και κυρίως μεγάλη προσοχή. Υπάρχουν πολλά απαγορευμένα από Αεροδρόμιο, Υμητο κλπ. Μέσα στο Κάμπο υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια δεν ξέρεις πια κατοικουνται και πια όχι. Και πάλι μεγάλη προσοχη
Αν είσαι από την περιοχή και ξέρεις τα σημεία κρατάει πολλά πουλιά....όσο αφορά το αεροδρόμιο απαγορεύεται το κυνήγι 500 μέτρα περίπου στην περίμετρο του....μην ξεχνάμε ότι ο καμπος Σπάτα Παιανία έχει ελιές αμπέλια οπότε έχει τροφή για τα πουλιά αν είσαι της περιοχής φιλε....θα ξέρεις πόσα πουλιά έχει το απογευματινό πίσω από τον alpha!!!

Συμφωνώ, αν δεν τύχει κάτι απρόοπτο θα πάμε πιο πολύ για το χατήρι και ό,τι γίνει!!! Δεν τα χαλάς αυτά τα όνειρα και μόνο που είπε να πάμε σε τέτοιες περιόδους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σημαίνει πολλά!Αν και τσαντίζομαι πάρα πολύ στο κυνήγι με τον πατέρα και μόνο με αυτόν, πρέπει να αλλάξει.Δεν ξέρω γιατί αλλά πιανόμαστε πολλές φορές χαχα.Στο τέλος όλα καλά!
Να τον ακούς τον πιο έμπειρο και δεν θα χάσεις
Και να μην του πηγαίνεις και πολύ κόντρα θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα το σκέφτεσαι και θα σε τρώει η στεναχώρια

Να τον ακούς τον πιο έμπειρο και δεν θα χάσεις
Και να μην του πηγαίνεις και πολύ κόντρα θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα το σκέφτεσαι και θα σε τρώει η στεναχώρια
Έχεις δίκιο Γιώργο!

Φίλος σήμερα είδε πρωί αρκετές τσίχλες πάνω από την Βαρης-Κορωπιου.
Τα Μεσόγεια ίσως ευνοούνται από κάποιο μεταναστευτικό ρεύμα επιστροφής .
Η Εύβοια ίσως ευνοηθεί σε επιστροφια φασσας .Όλο και φαίνονται κάμποσες .

Φίλος σήμερα είδε πρωί αρκετές τσίχλες πάνω από την Βαρης-Κορωπιου.
Τα Μεσόγεια ίσως ευνοούνται από κάποιο μεταναστευτικό ρεύμα επιστροφής .
Η Εύβοια ίσως ευνοηθεί σε επιστροφια φασσας .Όλο και φαίνονται κάμποσες .
Είδε ο ξαδερφος σήμερα φασσες!!! Τσίχλες δεν ειδε....

Μπα σήμερα δεν έχει.
Σταύρο σήμερα δεν έχασες τίποτα. Σήμερα ήταν η φόλα.
Όμως για μένα, αντίστροφα από χθες, ακριβώς στο ίδιο σημείο (κάτω) πέρασαν 6 πουλιά όλα-όλα, τουφέκισα 4 και πήρα τα 3 (χωρίς υπονοούμενο ο αριθμός....).

Ο παλιός είναι αλλιώς ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να συναντήσεις πουλιά τώρα .Πριν χρόνια έχω πάει Αργολίδα τελευταίο σκ δεν είχε πουλιά πουθενά και στους φούρνους πριν το Κρανίδι γινότανε της πουτανας να μένεις από φυσίγγια και να χει και 5 μποφόρ αέρα και πήγαμε στη τύχη ψάχνοντας .
Τότε είχε νερό το ποταμάκι που περνάει εκεί και τα πουλιά από τα γύρω βουνά κατέβαιναν εκεί. Τώρα νερό γιόκ και πουλιά ελάχιστα ...

Πάμε προς την λήξη και μας πιάνει η μελαγχολία...:(:confused:
Γι' αυτό εκμεταλλευόμαστε και τις τελευταίες μέρες κι ας ξέρουμε από πριν το έργο!
Καλά ήταν και σήμερα 2 πουλάκια με 5 φυσίγγια. Ξεστοκάρω κάτι gorilla eco και από του χρόνου βλέπουμε.
1644944667929.jpg

Επιστρέφοντας από δουλειά, ξέκλεψα ένα μισάωρο για απογευματινό καρτεράκι (περιοχή Ερατεινής). Φτάνω στο πόστο στις 6. Αφήνω τα πράγματα, βολεύομαι, 6:05 ακούω κουδούνια! Με ζώσανε τα φίδια: σε δύο λεπτά σκάει μύτη ένα κοπάδι πρόβατα από ένα χωματόδρομο μικρό, δυο σκυλιά μπροστά, τα πρόβατα περνούσαν. Εγώ καμιά 40 μέτρα παραπάνω από τη στράτα τους, σε ομαλή πλαγιά λόφου. Με παίρνουν χαμπάρι κι αρχίζουν το γαύγισμα. Δεν κουνήθηκα, ούτε υποχώρησα, ούτε όμως έκανα κάποια επιθετική κίνηση. Λέω να θα εμφανιστεί κι ο τσοπάνος να τα μαζέψει θα 'ρχεται από πίσω. Στο τέλος του κοπαδιού έιχε άλλα τρία! Μουντάρουν κι αυτά. Τα τρία, τσοπανόσκυλα με κομμένα αυτιά, τα δύο μπάσταρδα γκέγκικα πιο μικρά. Εγώ ακούνητος και ποντάρισα στο ότι αφού είναι με το κοπάδι που γύρναγε στη στάνη, θα έφευγαν. Όντως, μόλις πέρασαν όλα τα πρόβατα και έστριψαν, σε λίγο τα 4 έφυγαν. Τσοπάνο δεν είχαν, γυρίζαν μόνα τους τα πρόβατα στο μαντρί. Ο τελευταίος, είχε σταθεί 5-7 μέτρα μακριά μου και με γαύγιζε και δεν ξεκόλλαγε.. Σκεφτόμουν, μου το γ@*$#ατε το κυνήγι είχε πάει 6:15. Και ρε παιδιά, εκέινη τη στιγμή έρχεται μια άλλη σκυλοπαρέα, ένα αρσενικό, ένα θηλυκό ασπρόμαυρα με 4 κουτάβια, ούτε πολύ μικρά ούτε μεγάλα, τα κουτάβια να γαυγίζουν κι αυτά, αλλά όχι πολύ κοντά μου και να γίνεται συναυλία. Φοβερή επιτυχία το απογευματινό! Εν πάσι περιπτώσει, κάποια στιγμή εδέησαν και σβήστηκαν από κει, ώρα 6:25 πλέον. Έριξα και μια τουφεκιά της απελπισίας στο τέλος σε μια μακρινή, αφού όλη την ώρα δεν κοίταζα απάνω, αλλά είχα το νού μου μην κάνουν καμιά κίνηση. Μέχρι που γύρισα στο αμάξι, άνθρωπο δεν είδα και φαντάζομαι όλα θα ήταν τσιπαρισμένα και δηλωμένα! (σόρι για το ΄σεντόνι', τα είπα και ξεθύμανα!)
Το ίδιο σκηνικό πέρασα στην έναρξη το πρωί
αλλά με την μόνη διαφορά
ότι τα σκυλιά σταμάτησαν το ρεπερτόριο γαβ-γουβ κτλ
και ξεκίνησε ο τσοπάνης ο Πακιστανός με το κινητό :(
Είχε βάλει το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση και πηγαινοερχόταν στη σταρια
και έλεγε τα αρλαμπουνεζικα του με τον συνομιλητή του
Κοίτα ρε Φίλε λέω που έμπλεξα με έναν Μαλ@κα πρωινιατικα εδώ βρήκε να λύσει τα γκομενικα του :(
Τελικά του έριξα δύο τρία σφυρίγματα του έκανα και νόημα και έφυγε μαζί με τις προβατίνες του

Aπόψε στο απογιοματινό μου, βάρεσα 10 πουλάκια (9 κελαηδό- συν 1 κότσυφα), όλα κατά το τελευταίο 20λεπτο, πλην μίας τσιχλίτσας η οποία είπε να περάσει αρκετά πριν τις 18:00. Απ' αυτά, καρπώθηκα τα 7 (1 κότσυφα κι 6 τσιχλούλες).
Αρκετά καλά ήτανε, δεν έχω παράπονο, έστω και στις "καθυστερήσεις", τα ρίχνω τα "shootάκια" μου και τα βάζω τα "γκολάκια" μου μαζεμένα κι απανωτά...! .terror.

Aπόψε στο απογιοματινό μου, βάρεσα 10 πουλάκια (9 κελαηδό- συν 1 κότσυφα), όλα κατά το τελευταίο 20λεπτο, πλην μίας τσιχλίτσας η οποία είπε να περάσει αρκετά πριν τις 18:00. Απ' αυτά, καρπώθηκα τα 7 (1 κότσυφα κι 6 τσιχλούλες).
Αρκετά καλά ήτανε, δεν έχω παράπονο, έστω και στις "καθυστερήσεις", τα ρίχνω τα "shootάκια" μου και τα βάζω τα "γκολάκια" μου μαζεμένα κι απανωτά...! .terror.
Δώσε πόνο αλύπητα μωρη τρέλα....

Οσο μπορείτε παίδες να πηγαίνετε με τους πατεράδες σας για κυνήγι να το κάνετε. Ο δικός μου πατέρας εφτασε 77 δεν εχει πια ορεξη, το ξέρω, το βλέπω αλλα ερχεται πολλές φορές μαζί μου μόνο και μόνο για να μην πάω μόνος μου. Βλέπετε η ανησυχία για τα παιδιά θα υπάρχει πάντα όσο χρονών και να ναι. Ξέρουμε όλοι μας οτι κάποτε θα έρθει η στιγμή που το καρτέρι δίπλα μας θα είναι άδειο, γι αυτό οσο τους έχουμε θα πρέπει να περνάμε την κάθε στιγμή μαζί τους.

Status
Not open for further replies.
Back