Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ίδιο και εγώ, αλλά με έναρξη 1η Σεπτεμβρίου και λήξη (μόνο για τις τσίχλες) 10 Μαρτίου.
σ.σ. Δε ξέρω ποιός και τι κυνηγάει 20-31 Αυγούστου. Μπορεί να σφάλω.
20 Αυγούστου έχει αρκετά ντοπιάρικα τρυγόνια ακόμα και σε νότιες περιοχές και σαφώς έχει και κορακοειδή. Κυνήγι είναι και αυτά, μην το ξεχνάμε... Μόνο που 20 Αυγούστου βγαίνω και βλέπω την ανατολή, μυρίζω το χώμα και βαράω κάποιες ντουφεκιές έστω και σε 1-2 τρυγόνια και σε κοράκια και καρακάξες με κάνει ευτυχή και δεν το αλλάζω με τίποτα ακόμα και αν σε 10 μέρες μου έταζαν όσα τρυγόνια θέλαν... 20/8 με 28/2 είναι μια χαρά και έτσι πρέπει να μείνει...

Ας νομοθετουσαν ότι το κυνήγι θα ανοίγει κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου και θα κλείνει τέλος Φεβρουαρίου και προσωπικά θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος!
Ουτε μέσα στην Παναγία θέλω να κυνηγήσω αλλά ούτε τον Μάρτιο που βλέπω όλα - πανίδα και χλωρίδα- να ετοιμάζονται να πολλαπλασιαστουν!
.shake hands. .RESPECT..RESPECT..RESPECT. Έτσι ακριβώς το βλέπω και εγώ....

Kι εδώ σε μένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει, αγαπητέ μου Μήτσο!

Υ.γ.: Εγώ πάντως, από τώρα αρχινάω να ονειρεύομαι τα Αυγουστιάτικα καρτέρια μου ανάμεσα στις ελιές, με στόχο το πολυπόθητο κι ακριβοθώρητο στον τόπο μου, τρυγονάκι...!!! :rolleyes:
Έτσι ειναι αλλά αργούν πολύ αυτα. Εγω τωρα θα στραφώ στο ψάρεμα αλλά μέχρι να φύγουν εντελώς οι τσιχλες βολταρω στα τσιχλοτοπια μόνο και μόνο για να τις βλέπω και μαζεύω και χορτα.

της μερες αυτεςςς κωψανε πωληηη τα πουλιαα στα καρτερια περναν σχεδων 10 15 πουλια,,δεν ξερω λογω καιρου και ζεστης που εχουμε;; τα κραταη ο καμπως;;;παντως τα καρτερακια τα κανουμεεε ,και εχη ο θεοςς,,και μελοντικους τσιχλαδες εχωωω ;)
Να πεις στα παιδια οτι το καπελο στο περνει ο αερας να μην αποθαρυνονται.big smile.
Και οτι τα κινητο σου εχει φωτακι 8 κεριων γιατι αμα μεγαλωσει ο ανθρωπος στραβωνετε.yelling.

Και να γράψω και το ραπόρτο μου από το χτεσινό, απογιοματινό μου καρτέρι...
Λοιπόν επέλεξα να καρτερέψω σε ένα σημείο για πρώτη μου βολά, έτσι για αλλαγή, αλλά και μπας και είναι καλύτερα εκεί...
Ε, τελικά, πάνω κάτω τα ίδια ήτανε κι εκεί, δηλαδή πέρασαν μερικά τσιχλάκια αργά το σούρουπο, εκ των οποίων κράτησα 3 και τα μάζεψα και τα 3.
Εντάξει λοιπόν, το 'βγαλα το μεζεδάκι μου...
Απόψε δεν πήγα διότι έπιασε βροχούλα... Έκοψε βέβαια λίγο πριν την "κρίσιμη" ώρα, αλλά δεν ξεκόλλαγα γιατί βαριόμουν...
Δεν πειράζει, θα πάω αύριο... (Καιρού επιτρέποντος πάντα...)

Last edited:
20 Αυγούστου έχει αρκετά ντοπιάρικα τρυγόνια ακόμα και σε νότιες περιοχές και σαφώς έχει και κορακοειδή. Κυνήγι είναι και αυτά, μην το ξεχνάμε... Μόνο που 20 Αυγούστου βγαίνω και βλέπω την ανατολή, μυρίζω το χώμα και βαράω κάποιες ντουφεκιές έστω και σε 1-2 τρυγόνια και σε κοράκια και καρακάξες με κάνει ευτυχή και δεν το αλλάζω με τίποτα ακόμα και αν σε 10 μέρες μου έταζαν όσα τρυγόνια θέλαν... 20/8 με 28/2 είναι μια χαρά και έτσι πρέπει να μείνει...

.shake hands. .RESPECT..RESPECT..RESPECT. Έτσι ακριβώς το βλέπω και εγώ....
Δεν το έχω ζήσει και δεν θα διαφωνήσω.
Εγώ αυτή τη περίοδο πάω για κανένα λυθρινάκι...

Έτσι είναι φίλε Σεπτέμβρη από τις 9 το βράδυ κοιμόμαστε στα καρτερια και να ακούς να πέφτουν πουλιά το σφύριγμα στον αέρα από την ταχύτητα .Να μπαίνουνε κάτι 30 40 άρια μπουλούκια τρυγονες και να ξεκινάει η μάχη σαν να τα βλέπω τώρα μπροστά μου
Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις.

Να θυμάστε ότι τς περισσότερες φορές κοινηγαμε σε ξένα χωράφια εγώ αν είχα χωράφι και έβλεπα αυτό το πράγμα που είδα... Και έχω δει πολλές φορές θα το είχα περίφραξη....
Αυτό φίλε Πάνο που θίγεις είναι πάρα πάρα πολύ σωστό! και μετά μας κακοφαίνεται και λέμε κακούς κάποιους που περιφράσουν τα κτήματά τους ή είναι επιθετικοί απέναντί μας άμα μας βλέπουν μέσα στο κτήμα τους καρτέρι... Για να αναλογιστούμε τι έχουν δει στο δικό τους κτήμα ή σε άλλα κτήματα; Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, είναι το παρκαρισμα όπου ναναι μέσα στο κτήμα που κάνει το χώμα τσιμέντο, οι κλοπές, το σπάσιμο σε κλάρες ελιών και ειδικά μικρών γιατί εμποδίζουν τη βολή ή θέλουν κάποιοι να φτιάξουν φυλάχτρα...

Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά και τρομερή ασέβεια... Κάποιοι περιμένουν να βγάλουν εισόδημα από αυτό το κτήμα και είμαστε φιλοξενούμενοι εκεί... Και δημόσια δασική να είναι η έκταση και να γίνονται αυτά είναι ασέβεια αλλά σε ιδιωτικό χώρο καλλιεργούμενο χώρο είναι ακόμα πιο πολύ....

Δεν το έχω ζήσει και δεν θα διαφωνήσω.
Εγώ αυτή τη περίοδο πάω για κανένα λυθρινάκι...
Καλά τα λυθρινακια αλλά κανε και κανα καρτερακι για τα f16!!!! Μόνο και μόνο οι παλμοί που ανεβάζεις μόλις μπουν στο οπτικό σου πεδίο είναι όλα τα λεφτα!!!!
Επίσης και τα κορακοειδη όπως λέει ο Γρηγόρης αξίζει κάποιος να ασχοληθεί. Πρώτον προσφέρεις υπηρεσία στην φύση αφαιροντας άτομα από επιβλαβη είδη που έχουν υπερπληθυσμό και δεύτερον είναι ενδιαφέρον κυνήγι αφου είναι παμπονηρα και βγάζουν και ωραίες τουφεκιες.

Καλά τα λυθρινακια αλλά κανε και κανα καρτερακι για τα f16!!!! Μόνο και μόνο οι παλμοί που ανεβάζεις μόλις μπουν στο οπτικό σου πεδίο είναι όλα τα λεφτα!!!!
Επίσης και τα κορακοειδη όπως λέει ο Γρηγόρης αξίζει κάποιος να ασχοληθεί. Πρώτον προσφέρεις υπηρεσία στην φύση αφαιροντας άτομα από επιβλαβη είδη που έχουν υπερπληθυσμό και δεύτερον είναι ενδιαφέρον κυνήγι αφου είναι παμπονηρα και βγάζουν και ωραίες τουφεκιες.
Δεν έχω κυνηγήσει ποτέ τρυγόνι στα μέρη μας. Πολύ παλιότερα πήγαινα Μάνη και Ζάκυνθο και για κοντινά στα Βίλια και Λαύριο.

Δεν έχω κυνηγήσει ποτέ τρυγόνι στα μέρη μας. Πολύ παλιότερα πήγαινα Μάνη και Ζάκυνθο και για κοντινά στα Βίλια και Λαύριο.
Έχει ένα ενδιαφέρον η έναρξη εδώ γυρω.....
Αλλά είμαστε τσιχλοτοπος κατά βαση. Τρυγόνια βλέπουμε πάρα πολλά τον Απρίλιο. Βλέπουμε πολλά να φωλιάζουν αλλά στις 20 έχουν μένει ελάχιστα σχεδόν κάθε χρόνο αλλά αρκουν!

Σήμερα είχε ωραία συννεφιά, με αέρα και ψιχάλες πού και πού, θύμιζε Νοέμβρη και δεν θα μπορούσα να χάσω το μισάωρο του καρτεριού. Τελικά περάσαν 5-6 τσιχλόνια κατέβασα τα 2, αλλά βρήκα μόνο τη μία όσο κι αν έψαξα. Μου αρέσει να είναι η μέρα χειμωνιάτικη για κυνήγι, το σαββατοκύριακο με 18 βαθμούς το απόγευμα και όλα να δείχνουν άνοιξη, ξενέρωσα λίγο.

Έχει ένα ενδιαφέρον η έναρξη εδώ γυρω.....
Αλλά είμαστε τσιχλοτοπος κατά βαση. Τρυγόνια βλέπουμε πάρα πολλά τον Απρίλιο. Βλέπουμε πολλά να φωλιάζουν αλλά στις 20 έχουν μένει ελάχιστα σχεδόν κάθε χρόνο αλλά αρκουν!
Τον Απρίλη, ακόμη και πέρυσι, τα είδα και σε κοπάδια (πολύύύύ ψηλά) και μία φορά να κάθονται δύο στο πλατάνι της αυλής μου.
Όμως Σεπτέμβρη ποτέ. Επί πλέον δεν ξέρω τρυγονοκάρτερα στη περιοχή μας. Αντίθετα με τις τσίχλες.

Για να αναλογιστούμε τι έχουν δει στο δικό τους κτήμα ή σε άλλα κτήματα; Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια, είναι το παρκαρισμα όπου ναναι μέσα στο κτήμα που κάνει το χώμα τσιμέντο, οι κλοπές, το σπάσιμο σε κλάρες ελιών και ειδικά μικρών γιατί εμποδίζουν τη βολή ή θέλουν κάποιοι να φτιάξουν φυλάχτρα...
Να προσθεσω οτι όσοι κυνηγαμε σε περιφραγμένα πρεπει να τα αφήνουμε οπως τα βρήκαμε. Δεν αφήνουμε ανοιχτά επειδη σε μερικές ωρες θα ξαναπερασουμε, δεν καταστρέφουμε την περιφραξη. Για εμας μπορεί να μην ειναι τιποτα, για τον ιδιοκτήτη ομως μπορεί να του κοστίσει ακριβά.

Σήμερα δεν πήγα έμπλεξα αλλά δεν χάνω και κάτι.Να πω και χθες που το ξέχασα να το αναφέρω.Η μία τσίχλα από τις 4 έπεσε από κάτω στον συνάδελφο.Ενδιάμεσα είχαμε μια συστάδα θεόπυκνη από πουρνάρια.Πάω προς τα κάτω, φτάνω και ήταν προς την τσίχλα εκεί που υπολόγιζα.Τέσπα,του λέω την είδες; Ναι, πιο πίσω σου έπεσε.Εγώ δεν συνέχισα γιατί το πίσω ήταν ελεύθερο και μπροστά προς τα εκεί που υπολόγιζα ήταν αυτός.Πήγα προς τα εκεί και την βρήκα.Να τη του λέω εδώ είναι, βρεεε μου λέει νόμιζα πιο πίσω.Την έχουμε ξαναδεί την τακτική πήγαινε από εκεί και ως δια μαγείας στο σακίδιο....

.....πέριξ του Σταυρού (14/9).
Φέτος πέφτει ημέρα Τετάρτη! ... κάθε χρόνο πάω στην Εκκλησίά! .pray to God.

..15 η έναρξη της Πέρδικας , αλλα λόγω ημέρα Πέμπτη, πάει για 17/9 ημέρα Σάββατο η πρώτη ουσιαστικά κυνηγίσημη της Τσούκαρ στο νησί!:)

Μετά από καιρό αποχής λόγω υποχρεώσεων πρώτο πρωινό στη Μάνη σε μαύρες και με τον καιρό όχι σύμμαχο κάτι έγινε, από ότι μαθαίνω πληθώρα πληθυσμών υπάρχει ακόμη ποιο νότια σε Μολάους και προς ΜονεμβάσιαIMG_20220223_104500_111~3.jpg

Last edited:
Μετά από καιρό αποχής λόγω υποχρεώσεων πρώτο πρωινό στη Μάνη σε μαύρες και με τον καιρό όχι σύμμαχο κάτι έγινε, από ότι μαθαίνω πληθώρα πληθυσμών υπάρχει ακόμη ποιο νότια σε Μολάους και προς ΜονεμβάσιαView attachment 42992
Πολλα κορωνια βλεπω εδω μεσα ωραιος Ηλια οταν λες Μανη προς που περιπου και εγω απο κατω!!

Μετά από καιρό αποχής λόγω υποχρεώσεων πρώτο πρωινό στη Μάνη σε μαύρες και με τον καιρό όχι σύμμαχο κάτι έγινε, από ότι μαθαίνω πληθώρα πληθυσμών υπάρχει ακόμη ποιο νότια σε Μολάους και προς ΜονεμβάσιαView attachment 42992
Δεν υπάρχει Ηλία πληθώρα θηραμάτων είναι πεσμένα τα πράγματα για άλλους λόγους βέβαια όχι θηραματικους ακύρωσα τη κούρσα στους Μολάους γιατί αύριο θα ήμουν εκεί .Κάτι υπάρχει αλλά μέτρια κατάσταση.Και δεν είναι ότι δεν έχει και πολλές τσίχλες δεν έχει και τενεκετζιδες δε βρίσκεις εύκολα.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back