Μέχρι τέλος απρίλη έχω δει όπως εχω πει, 28-29.Να δούμε αν θα σπάσει φέτος.Εδώ έχω δει και μετά τις 20 Απριλίου αλλά λιγες.
Last edited:
Μέχρι τέλος απρίλη έχω δει όπως εχω πει, 28-29.Να δούμε αν θα σπάσει φέτος.Εδώ έχω δει και μετά τις 20 Απριλίου αλλά λιγες.
για ψαρεμα στο λευκαντι να βλεπεις τσαλαπετινους και τσιχλες να βοσκανε μαζι.Μέχρι τέλος απρίλη όπως εχω πει 28-29.Να δούμε αν θα σπάσει φέτος.
...όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να πάμε στο πλοίο απαγορεύεται να κουβαλάμε τρόφιμα!...είναι κανονισμοί των αεροπορικών και κανονισμός των περισσότερων κρατών του εξωτερικού...τουλάχιστον εκτός ΕΕ.Γιατί ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΑΙ;;;;; δεν πάνε καλά στα καράβια τους χάλασε το μυαλό από τα κύματα![]()
Ωραίο το Λευκαντί!για ψαρεμα στο λευκαντι να βλεπεις τσαλαπετινους και τσιχλες να βοσκανε μαζι.
καθε βραδυ το καλοκαιρακι εισαι εκει?Ωραίο το Λευκαντί!![]()
Αλανιάρες!!! Πως τα πιάνεις, πως τα πιάνεις....καθε βραδυ το καλοκαιρακι εισαι εκει?για τσιπουρες?
![]()
Αφού δεν ξέρουν οι ξένοι να τρώνε τι τους ακούτε...όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να πάμε στο πλοίο απαγορεύεται να κουβαλάμε τρόφιμα!...είναι κανονισμοί των αεροπορικών και κανονισμός των περισσότερων κρατών του εξωτερικού...τουλάχιστον εκτός ΕΕ.
Στην τροφοδοσία δε του πλοίου παίρνουμε φρέσκα(λαχανικά δλδ!) ανά τακτά χρονικά διαστήματα 15-30 ημέρες ....αλλά όχι σπαράγγια που είναι ακριβότερα και δεν προβλέπονται...από τα αλλά ειδή έχουμε...
![]()
Από τα πιο αφροδισιακά....όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να πάμε στο πλοίο απαγορεύεται να κουβαλάμε τρόφιμα!...είναι κανονισμοί των αεροπορικών και κανονισμός των περισσότερων κρατών του εξωτερικού...τουλάχιστον εκτός ΕΕ.
Στην τροφοδοσία δε του πλοίου παίρνουμε φρέσκα(λαχανικά δλδ!) ανά τακτά χρονικά διαστήματα 15-30 ημέρες ....αλλά όχι σπαράγγια που είναι ακριβότερα και δεν προβλέπονται...από τα αλλά ειδή έχουμε...
![]()
...οι φιλιπίνοι ούτως η αλλιώς το τραινάκι το παίζουν το Σ.Κ!Από τα πιο αφροδισιακά.
Καλά κάνουν και απαγορεύονται στο πλοίο. Μετά στις κουκέτες θα είχε ζευγαρώματα.
Φυσικά να πληρώσει ο εφοπλιστής σπαράγγια να πέσει έξω η επιχείρηση .Ακόμη και εκεί μέτρο βάζουν κάποιοι τα έχω ακούσει έχοντας αδελφή στη ναυτιλία 20 χρόνια και πολλούς συγγενής μηχανικούς και λιγότερους φίλους και γνωστούς καπεταναίους....όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό για να πάμε στο πλοίο απαγορεύεται να κουβαλάμε τρόφιμα!...είναι κανονισμοί των αεροπορικών και κανονισμός των περισσότερων κρατών του εξωτερικού...τουλάχιστον εκτός ΕΕ.
![]()
Φυσικά να πληρώσει ο εφοπλιστής σπαράγγια να πέσει έξω η επιχείρηση .Ακόμη και εκεί μέτρο βάζουν κάποιοι τα έχω ακούσει έχοντας αδελφή στη ναυτιλία 20 χρόνια και πολλούς συγγενής μηχανικούς και λιγότερους φίλους και γνωστούς καπεταναίους.
Αυτά ρε συ έχουν το σύνδρομο της αστυφιλιας. Δεν λένε να βγουν στην επαρχία να τονωθεί η περιφέρεια λιγάκι. Μας σνομπαρουν.... Με λίγα λόγια κανα γεράκι και οι γάτες αν τσιμπήσουν καποια απο αυτά. Οι αστικοί πληθυσμοί του κοτσυφα έχουν εκραγεί προς τα πάνω τα τελευταία χρόνια πανευρωπαικα.σημερα απο το βραδυ λαλαει ολοι η αθηνα απο τα κοτσυφια,δεν σταματανε να το λενε!
Δημήτρη και οι υπόλοιποι, που το αποδίδετε αυτό?Αυτά ρε συ έχουν το σύνδρομο της αστυφιλιας. Δεν λένε να βγουν στην επαρχία να τονωθεί η περιφέρεια λιγάκι. Μας σνομπαρουν.... Με λίγα λόγια κανα γεράκι και οι γάτες αν τσιμπήσουν καποια απο αυτά. Οι αστικοί πληθυσμοί του κοτσυφα έχουν εκραγεί προς τα πάνω τα τελευταία χρόνια πανευρωπαικα.
Μέσα τα πάρκα και τα αλσυλια και οι πλατείες έχουν πολύ τροφή, πολύ σκουλήκι τα ποτιζουνε συχνά. Σήμερα στην πλατεία Κολοκοτρώνη κάτω από της νερατζιες βοσκαγαν 2.Δημήτρη και οι υπόλοιποι, που το αποδίδετε αυτό?
Υ.Γ...το χω παρατηρήσει και εγώ αυτό ενίοτε όταν περνώ από Αθήνα,...μπάρκο-ξέμπαρκο...βλέπω το ίδιο...
Κολωνάκι γίνεται χαμός!Μέσα τα πάρκα και τα αλσυλια και οι πλατείες έχουν πολύ τροφή, πολύ σκουλήκι τα ποτιζουνε συχνά. Σήμερα στην πλατεία Κολοκοτρώνη κάτω από της νερατζιες βοσκαγαν 2.
Αυτά ρε συ έχουν το σύνδρομο της αστυφιλιας. Δεν λένε να βγουν στην επαρχία να τονωθεί η περιφέρεια λιγάκι. Μας σνομπαρουν.... Με λίγα λόγια κανα γεράκι και οι γάτες αν τσιμπήσουν καποια απο αυτά. Οι αστικοί πληθυσμοί του κοτσυφα έχουν εκραγεί προς τα πάνω τα τελευταία χρόνια πανευρωπαικα.
Μέσα τα πάρκα και τα αλσυλια και οι πλατείες έχουν πολύ τροφή, πολύ σκουλήκι τα ποτιζουνε συχνά. Σήμερα στην πλατεία Κολοκοτρώνη κάτω από της νερατζιες βοσκαγαν 2.
....να συμπεράνω λοιπόν ότι έξω από την Πόλη δεν βρίσκουν η βρίσκουν πολύ λιγότερη μορφή - αν ναι συμπερασματικά η εγκατάλειψη της υπαίθρου και της αγροτικής καλλιέργειας εν γένει δημιουργεί η και συντηρεί το φαινόμενο αυτό?...κάτι ανάλογο προκαλεί η και συντηρεί ίσως και την μείωση του πληθυσμού του ενδημικού θηράματος στην Ελλάδα?Κολωνάκι γίνεται χαμός!
Στον αστικό ιστό βρίσκουν τροφή στα πάρκα όπως σωστά ειπώθηκε αλλά το βασικότερο είναι ότι βρίσκουν ασφαλεια. Δεν κυνηγιούνται από τον άνθρωπο και οι φυσικοί θηρευτές τους είναι κατά πολύ λιγοτεροι. Το ενδημικό είναι άλλη πονεμένη ιστορια. Χαρακτηριστικά θα πω για το χωριό μου πίσω απο την Διρφη. Παλιά καλλιεργούσαν σχεδόν μέχρι την κορυφή του βουνού. Ακόμα αχνοφαινονται οι αναβαθμιθες στις πλαγιες. Οι ορεινές πέρδικες τοτε ηταν παρούσες σε μεγάλους αριθμους μέχρι τις παρυφές του χωριού στα 350 μέτρα υψόμετρο. Καλά για τους λαγούς δεν λέω , μέχρι και ανάμεσα από τα μνήματα στο νεκροταφείο τους λακαγαν. Από την στιγμή που ερήμωσε σχεδόν το χωριό όλα μειώθηκαν δραματικα. Ακόμα θυμάμαι τον συχωρεμενο τον παππού μου να με φωνάζει να ακούσω το κακαρισμα των περδικων απο την αυλή του πατρικού μου!!! Μέσα δεκαετίας του 80........να συμπεράνω λοιπόν ότι έξω από την Πόλη δεν βρίσκουν η βρίσκουν πολύ λιγότερη μορφή - αν ναι συμπερασματικά η εγκατάλειψη της υπαίθρου και της αγροτικής καλλιέργειας εν γένει δημιουργεί η και συντηρεί το φαινόμενο αυτό?...κάτι ανάλογο προκαλεί η και συντηρεί ίσως και την μείωση του πληθυσμού του ενδημικού θηράματος στην Ελλάδα?![]()
...ήμουν βέβαιος για το ενδημικό, αλλά ήθελα να ακούσω και για τα αποδημητικά απόψεις Δημήτρη....πάντως συντελεί και εκεί κατά ένα βαθμό...Στον αστικό ιστό βρίσκουν τροφή στα πάρκα όπως σωστά ειπώθηκε αλλά το βασικότερο είναι ότι βρίσκουν ασφαλεια. Δεν κυνηγιούνται από τον άνθρωπο και οι φυσικοί θηρευτές τους είναι κατά πολύ λιγοτεροι. Το ενδημικό είναι άλλη πονεμένη ιστορια. Χαρακτηριστικά θα πω για το χωριό μου πίσω απο την Διρφη. Παλιά καλλιεργούσαν σχεδόν μέχρι την κορυφή του βουνού. Ακόμα αχνοφαινονται οι αναβαθμιθες στις πλαγιες. Οι ορεινές πέρδικες τοτε ηταν παρούσες σε μεγάλους αριθμους μέχρι τις παρυφές του χωριού στα 350 μέτρα υψόμετρο. Καλά για τους λαγούς δεν λέω , μέχρι και ανάμεσα από τα μνήματα στο νεκροταφείο τους λακαγαν. Από την στιγμή που ερήμωσε σχεδόν το χωριό όλα μειώθηκαν δραματικα. Ακόμα θυμάμαι τον συχωρεμενο τον παππού μου να με φωνάζει να ακούσω το κακαρισμα των περδικων απο την αυλή του πατρικού μου!!! Μέσα δεκαετίας του 80....