Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
...ήμουν βέβαιος για το ενδημικό, αλλά ήθελα να ακούσω και για τα αποδημητικά απόψεις Δημήτρη....πάντως συντελεί και εκεί κατά ένα βαθμό...
Για τον άνθρωπο ως θηρευτή - κυνηγό - πολύ θα ήθελα να ξέρω αν η θηραματική πίεση ήταν μικρότερη η μεγαλύτερη παλιά (π.χ. το 60/70/80) σε σχέση με σήμερα που να συντελεί σ' αυτήν την κατάσταση , διότι παλιά δεν ήταν έτσι....think.
Ας πω για την τσιχλα , η εγκατάλειψη ενός ελαιώνα από τον άνθρωπο καλο της κάνει. Σε τέτοια σημεία βρίσκω τα πιο πολλά πουλιά πλεον.

Ας πω για την τσιχλα , η εγκατάλειψη ενός ελαιώνα από τον άνθρωπο καλο της κάνει. Σε τέτοια σημεία βρίσκω τα πιο πολλά πουλιά πλεον.
Οι ελιές απεριποίητες έχουν γίνει κάστρα, ότι καρπό κάνουν μένει στα δέντρα μέχρι να πεσει κάτω,συν ότι αυτά τα μέρη λογγονουν......
Ισχυει....

Άνοιξη εχουμε....που σπαραγγια κ οβρυές....5€ το μάτσο.....big smile.
Ω ρε φιλε μου έφερε ο τσοπανος οβρυες πριν λίγες μερες! Δεν είχα ξαναφαει ούτε καν τις ήξερα!!! Τι γαματες που ειναι!!! Τρελαθηκα!!! Πήρε 2 σακουλάκια με 15 τσιχλες έκαστο ως αντιπεσκεσι....

Οι ελιές απεριποίητες έχουν γίνει κάστρα, ότι καρπό κάνουν μένει στα δέντρα μέχρι να πεσει κάτω,συν ότι αυτά τα μέρη λογγονουν......
Ισχυει....
Υπάρχει χωράφι εδώ κοντά με 100+ δέντρα παρατημένα χρόνια τωρα. Έχουν γεμίσει αγριλιδια , βατους και σκινους απο κατω και το ωραίο είναι ότι λίγο πολύ κάθε χρόνο έχουν πολύ καρπό. Εχω κάνει κάτι πρωινά πολύ ωραία εκεί μεσα. Αν πας απογευματάκι να το περπατήσεις φεύγουν παρά πολλά πουλιά. Άρα η εγκατάλειψη από τον ανθρώπινο παράγοντα τέτοιων καλλιεργειών ευνοεί τα τσιχλοκοτσυφα.

Στον αστικό ιστό βρίσκουν τροφή στα πάρκα όπως σωστά ειπώθηκε αλλά το βασικότερο είναι ότι βρίσκουν ασφαλεια. Δεν κυνηγιούνται από τον άνθρωπο και οι φυσικοί θηρευτές τους είναι κατά πολύ λιγοτεροι. Το ενδημικό είναι άλλη πονεμένη ιστορια. Χαρακτηριστικά θα πω για το χωριό μου πίσω απο την Διρφη. Παλιά καλλιεργούσαν σχεδόν μέχρι την κορυφή του βουνού. Ακόμα αχνοφαινονται οι αναβαθμιθες στις πλαγιες. Οι ορεινές πέρδικες τοτε ηταν παρούσες σε μεγάλους αριθμους μέχρι τις παρυφές του χωριού στα 350 μέτρα υψόμετρο. Καλά για τους λαγούς δεν λέω , μέχρι και ανάμεσα από τα μνήματα στο νεκροταφείο τους λακαγαν. Από την στιγμή που ερήμωσε σχεδόν το χωριό όλα μειώθηκαν δραματικα. Ακόμα θυμάμαι τον συχωρεμενο τον παππού μου να με φωνάζει να ακούσω το κακαρισμα των περδικων απο την αυλή του πατρικού μου!!! Μέσα δεκαετίας του 80....
άνθρωπο και οι φυσικοί θηρευτές τους είναι κατά πολύ λιγοτεροι. (σε αυτό διαφωνώ, έχει πλέον πολύ καρακάξα, γλάρους, κουκουβάγιες, αρουραίους και πάρα πολλές γάτες ειδικά τώρα με της φωλιές που κάνουν αρκετοί ζημιά.)

Εξαιρετικό, ξεσηκωτικό βίντεο. Φοβερές τουφεκιές.
Πες μας κανένα στοιχείο, (αν είναι δυνατόν να θυμηθείς) π.χ. οι αποστάσεις στα 0:43, 2:34, 3:28 πρέπει να είναι μεγάλες.
Φυσίγγια; Τσοκ;
Μπράβο!
Καλή Ανάσταση!

Αληθώς ο Κύριος.
Ευχαριστώ πολύ.
0:43 και 2:34 ειναι γύρω στα 30m στο 3:28 35+.
Φυσίγγια ιδιογομωσης 30γρ Νο8 1/2..... τίποτα το φοβερό σε στήσιμο.
Όπλο Beretta 302 ,3* τσοκαρισμα με custom κοντάκι.
Το τελευταίο πιστεύω πως είναι το πιο σημαντικό από τα παραπάνω.

Αληθώς ο Κύριος.
Ευχαριστώ πολύ.
Πολύ ωραίες τουφεκιές! .shake hands.:)

Από περιέργεια....για πες την μπαρούτη?;)

Αληθώς ο Κύριος.
Ευχαριστώ πολύ.
Εξερετικο μπραβω .. να φαντάστο c7 στα 30γρ

Status
Not open for further replies.
Back