Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κοντα στο Δηλεσι.
Λιγες τσιχλες και σπινοι, οι 2 πρωτες για φετος στην τσαντα.
3-4 κοπαδακια των 3-5 απο τις 7:15-7:45.
Ενα κοπαδακι 4 φασσες περασε στα 35-40 μετρα απομακρυνομενο. Ειχα 6αρι σαν 3ο αλλα με κυλινδρο δεν πηρα ουτε πούπουλο.
Ο φιλος μου στο καρτερι του ειδε τον αυτια κατω απο τις ελιες σε απαγορευτικη αποσταση.
Οπως και ναχει, ο καφες στον Ναυτικο Ομιλο, με την δροσια του Ν. Ευβοικου ειναι τωρα απολαυση.

Κ. Εύβοια σήμερα, το πρωί περνούσαν μόνο τσίχλες, αργότερα άρχισαν να μπαίνουν κοτσύφια, αλλά ανάποδα από τις τσίχλες (Δ>Α οι τσίχλες, Α>Δ τα κοτσύφια), σε μεγάλα ύψη οι τσίχλες, πιο χαμηλά τα κοτσύφια. Τουφέκισε 5-6 ο πατέρας μου τσίχλες ψηλωμένες δεν πήρε καμία, 2 κοτσύφια μετά που μπήκαν καλά δεν τα πήρε
Στο καρτέρι όπως έγραψα και στο αντίστοιχο τόπικ του πέρασε μια φάσσα σβάρνα, δεν την πήρε κι αυτή κι άλλη μία πάλι χαμηλά αλλά πίσω απ την πλάτη του, την άκουσε να φτεροκοπάει και μέχρι να γυρίσει η φάσσα χάθηκε. Γύρισε για περπατητό μετά και άλλαξε από 2* σε 3* πήρε 1 τσίχλα και 1 κοτσύφι, αλλά μόνο η τσίχλα στο χέρι, το κοτσύφι παρότι σέκος δεν βρέθηκε ποτέ. Φυσίγγια Α1 Fast 33gr No7 Ναυπλιώτη, 7 euro στο χωριό, μου είπε καλά φυσίγγια αλλά άστοχος σημερα ο πατέρας μου.

Νότια Ηλεία τίποτα.
Ένας κότσυφας τα χαράματα μου ξαλάφρωσε τη φυσιγγιοθήκη κατά 3 φυσίγγια και πήγε ανενόχλητος στη δουλειά του και κατά τις 7:30 4 τσίχλες σε αντιθετη κατεύθυνση και σε πολύ μεγάλο υψόμετρο τις οποίες απλά κοιτούσα.
Κατά τα άλλα στη περιοχή ακούς ότι η θάλασσα είναι λάδι και να πάμε για κανά μπάνιο και τα μεσημέρια κάποιοι ξεχασμένοι γερμανοί τουρίστες έρχονται από την παραλία στη ταβέρνα για να παραγγείλουν greek salad και οι πιο κουβαρντάδες κανά γαύρο.

Καλημερα συντροφοι!
Μπασιματα τελος για φετος! Δευτερα...εξετασεις αιματος...και αρχιζουμε τα περπατητα...να ριξουμε χολιστερινη και τριγλυκεριδια!
ΒΑ Αττικη σημερα....ουτε μιση πουλιαστρα!
Καλη συνεχεια σε ολους!!

μπράβο ρε Γιάννη
τα πουλιά φέτος μπαίνουν(όσα μπαίνουν) συνέχεια από θάλασσα,στην Αν. Αττική τουλάχιστον :)
Ευχαριστώ κύριε Μάκη !
Ναι,τα πουλιά που μπαίνουν στην Αττική φέτος φαίνεται να έχουν επιλέξει αυτή τη διαδρομή .

Είχαμε ραντεβού με τους γείτονες απο το forum λίγο μετά τις 04:00. Μετά απο ελαφρύ ξενύχτι με την γυναίκα για κρασάκι , έπεσα για ύπνο και ξύπνησα μια ώρα μετά το ραντεβού....Είχα ξεχάσει το κινητό στο αμάξι οπότε δεν είχα ξυπνητήρι , έτσι ξεκίνησα μόνος για μια κοντινή βόλτα, Μαραθώνα δεν με έπερνε η ώρα να πάω οπότε έκατσα στο Μαρκόπουλο , κόσμος αρκετός , τουφεκιές ελάχιστες κυρίως πολύ πρωί σε πιασμένα , στον αέρα δεν ανέμιζε τίποτα πέρα απο μικροπουλα , οι διπλανοί μου ,μια παρέα 4-5 αυτοκίνητα , οςο Περνούσε η ώρα , έριχναν αβέρτα και απορούσα που γιατί δεν ανέμιζε τίποτα, μέχρι που είδα τον έναν να ρίχνει μια τριάρα σε έναν ψηλωμενο...... Γλάρο . Έφυγα και πήγα προς Βραυρώνα περπάτησα καμία ωριτσα αλλα ήταν απελπισία ,μονο σε ένα κομματάκι βρήκα σε ένα πυκνό 4-5 πουλιά αλλα δεν πήρα κανένα γιατί στον προηγούμενο θάμνο μου πετάχτηκε καρακάξα και δεν περίμενα τσιχλες και κοτσύφια .

Είχαμε ραντεβού με τους γείτονες απο το forum λίγο μετά τις 04:00. Μετά απο ελαφρύ ξενύχτι με την γυναίκα για κρασάκι , έπεσα για ύπνο και ξύπνησα μια ώρα μετά το ραντεβού....Είχα ξεχάσει το κινητό στο αμάξι οπότε δεν είχα ξυπνητήρι , έτσι ξεκίνησα μόνος για μια κοντινή βόλτα, Μαραθώνα δεν με έπερνε η ώρα να πάω οπότε έκατσα στο Μαρκόπουλο , κόσμος αρκετός , τουφεκιές ελάχιστες κυρίως πολύ πρωί σε πιασμένα , στον αέρα δεν ανέμιζε τίποτα πέρα απο μικροπουλα , οι διπλανοί μου ,μια παρέα 4-5 αυτοκίνητα , οςο Περνούσε η ώρα , έριχναν αβέρτα και απορούσα που γιατί δεν ανέμιζε τίποτα, μέχρι που είδα τον έναν να ρίχνει μια τριάρα σε έναν ψηλωμενο...... Γλάρο . Έφυγα και πήγα προς Βραυρώνα περπάτησα καμία ωριτσα αλλα ήταν απελπισία ,μονο σε ένα κομματάκι βρήκα σε ένα πυκνό 4-5 πουλιά αλλα δεν πήρα κανένα γιατί στον προηγούμενο θάμνο μου πετάχτηκε καρακάξα και δεν περίμενα τσιχλες και κοτσύφια .

Την επόμενη φορά θα έρθω κάτω από το σπίτι σου να σε ξυπνήσω με καντάδες..

Καλημέρα από ΒΑ Αττική.
Και σήμερα είχε μπόλικα πουλιά, λιγότερα από χθες, σχεδόν τα μισά θα έλεγα αλλά παιχνίδι έγινε. Ο άνεμος έκανε τα πουλιά να πετάνε λίγο αλλοπρόσαλλα με αποτέλεσμα οι αστοχίες να είναι αρκετές αλλά και η πρόκληση μεγαλύτερη. Δύο φίλοι που ήρθαν, τους κατεύθυνα στα "δυνατά" καρτέρια της περιοχής καθώς χθες τα καρτέρια εκείνα κυριολεκτικά κάηκαν και εγώ έκατσα σε πιο απομακρυσμένο το οποίο τελικά δούλεψε καλύτερα σήμερα. Η κάρπωση ικανοποιητική καθώς γέμισε η πουλιάστρα και με το παραπάνω. Οι περισσότεροι στην περιοχή έριξαν τουλάχιστον 2 κουτιά φυσίγγια.

Σήμερα δεν είχε μπάσιμο, έστω και μικρό, ούτε κοτσύφια είδα (σε αντίθεση με εχτές)...! Μόνο κάτι πιασμένες έπαιζαν πού και πού...! Ο έντονος Β/ΒΑ όμως, ενοχλητικός ο καριόλης...!!! Ο φούστης...!!! Δεν σ' άφηνε σε ησυχία...!!!

Status
Not open for further replies.
Back