Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κι εγώ σήμερα στο καθιερωμένο, καθημερινό μου απογεματινό καρτεράκι, μετά από την χτεσινή μου απουσία...
Το ίδιο, φτωχό σκηνικό...! Μέτρησα 7 - 8 τσιχλοκότσυφα να περνάνε στο τελευταίο 10λεπτο, σαν "βέλη", στο μισό με ένα μέτρο απ' το χώμα...! Αξιοσημείωτο, πως τα μισά ήταν κοτσύφια!
Μπόρεσα και πήρα 2 τσιχλούλες. Πάλι καλά...

Μια ώρα το απόγευμα.
image.jpg
Ωρε Νικολη,με τι τις βαρας?
Κοντεψε να τις παρεις και μαγειρεμενες!:eek:

Βγήκαμε το περπατητο μας σημερα . Λίγα τα πουλια και τρελαμενα ! 3 μέρες βροχή και καπακι 3 μέρες 7 μποφόρ βορια δεν ειναι και ότι καλύτερο.

Τα πουλιά ήταν σε ακυρα σημεία και μαζεμένα και πεταγανε πολλές φορες χωρίς καμια ενοχληση

Με τα πολλά καταφεραμε 2 τουφεκια 12 πουλακια + 3-4 χαμένα και μια κουρούνα.

Εγώ έριξα με το μπενελακι 2 σεταπ ιδιογομωση του φίλου Νικου.
Το ένα με μάλλινη και φελο δεκαρια και d20 ρελιαστο με χαρτακι μεγάλη σκούπα μεχρι 30 μετρα σχεδόν απολυτη ευστοχια .

Το άλλο mb36 9ρια γκαλαντι αστερι .

Αυτό το εριξα δευτερο και έχασα τρεις κοντινές αλλά πήρα 2 μακρινές ειδικα στην δεύτερη σαν να έπεσε σε τοίχο η τσιχλα και ήταν ανετα 45 μέτρα
Και τα 2 στα 25 γρ

Σε αυτές που εχασα φάνηκε ότι πάει μπαλα όπως έπεφτε στο χωμα η τουφεκια

Τσοκ LM brilley.

Το καναμε το κεφι μας .
Μα γίνονται τέτοια πράγματα με την ιδιογωμοση!!!!! και μάλιστα σε μικρο διαμέτρημα!!!!!!!
Τα μικρά διαμετρήματα δεν σκοτώνουν είναι για τρομοκρατία μόνο.sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Καλησπέρα, άλλος ένας πρωινός, υγιεινός περίπατος 1,5 ώρας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη ξέρω αλλά δεν μπορώ ακόμα να αποδεχτώ! Απολογισμός: 1 θερμός γαλλικός, 1 ντόνατ μαρμελάδας και 2 μανταρίνια στην εξοχή με τη συνοδεία φρέσκου αέρα βουνού! (οι κάννες λαμπίκο φέτος, βλέπω να τις καθαρίζω ξανά ... το Πάσχα .cofee.)

Καλησπέρα, άλλος ένας πρωινός, υγιεινός περίπατος 1,5 ώρας, απλά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη ξέρω αλλά δεν μπορώ ακόμα να αποδεχτώ! Απολογισμός: 1 θερμός γαλλικός, 1 ντόνατ μαρμελάδας και 2 μανταρίνια στην εξοχή με τη συνοδεία φρέσκου αέρα βουνού! (οι κάννες λαμπίκο φέτος, βλέπω να τις καθαρίζω ξανά ... το Πάσχα .cofee.)
Σε ποια περιοχη Γιαννη?

Ωρε Νικολη,με τι τις βαρας?
Κοντεψε να τις παρεις και μαγειρεμενες!:eek:
Τι να σου πω Μαστρο Γιάννη ; Τα φυσίγγια μου είναι το Lambro mezzo 30gr Lambro tordo dispersante και το Gorilla dispersante 32gr no10
To mezzo είναι τρομερά μαλακό, θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι το δίκαννο δεν μεταδίδει την αντίδραση της ενέργειας του.
Το tordo dispersante 32γρ νο8.5 χωρίς ανάκρουση και αυτό, αλλά με λίγο ισχυρότερο ήχο από το mezzo, σκοτώνει μακριά.
Το Gorilla disp. 32gr no10 είναι πάραξενο φυσίγγι, με μπερδεύει η συμπεριφορά του μου θυμίζει φυσίγγι 34γρ νο5 με μβ36 τον ίδιο ήχο με γλυκιά ανάκρουση.
Οι κάννες ξερνάνε πορτοκαλί φλόγες αλλά σκοτώνει για πλάκα στα 35μ με διαμπερή τραύματα, πραγματικός γορίλας.

Ρε Νικολή, αυτήν πάνω από τον καθαρισμενο κοτσυφα, με 6αρια την βάρεσες; Βλέπω μια κουμπότρυπα....!
Με το γορίλα, έσκασε σαν φούσκα.
Πολύ αιμοβόρος είσαι ρε φίλε...
Τα δίκαννα φίλε μου !

Last edited by a moderator:
Ρε Νικολή, αυτήν πάνω από τον καθαρισμενο κοτσυφα, με 6αρια την βάρεσες; Βλέπω μια κουμπότρυπα....!

Με το γορίλα, έσκασε σαν φούσκα.
Αυτή η τσίχλα δεν είναι χτυπημενη με 10αρια. Τόσο η τρύπα στο σώμα της που θυμίζει 5αρι και άλλο τόσο η λιωμένη φτερούγα, δεν θυμίζουν με τίποτα σκάγι 10 νούμερο. Εκτός και αν έχει τόσο μαλακά σκάγια που κολάνε με την τουφέκια. Για σφάξε κανένα έτσι από περιέργεια και ρίξε και σε ένα χαρτόνι, περίπου στην απόσταση που τουφεκας τις τσίχλες .

Αυτή η τσίχλα δεν είναι χτυπημενη με 10αρια. Τόσο η τρύπα στο σώμα της που θυμίζει 5αρι και άλλο τόσο η λιωμένη φτερούγα, δεν θυμίζουν με τίποτα σκάγι 10 νούμερο. Εκτός και αν έχει τόσο μαλακά σκάγια που κολάνε με την τουφέκια. Για σφάξε κανένα έτσι από περιέργεια και ρίξε και σε ένα χαρτόνι, περίπου στην απόσταση που τουφεκας τις τσίχλες .
Το ίδιο είχα στο νου μου, είμαι περίεργος με τα σκάγια και την πυρίτιδα που έχουν.

Σημερινή βόλτα πέριξ Δίστομου απολογισμός 3 άτομα 8 τσιχλοκοτσυφα. Τραγωδία σκέτη δλδ. Ωραία η βόλτα ομως.
Αφού ευχαριστήθηκατε την έξοδο Μάνο όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα .
Από ότι βλέπω στο windy τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρκετές χιονοπτώσεις.Ίσως γίνει κάποιο ανακατεμέμα.

Οι Benelli ξανασμιξαν μετα απο πολυ καιρο...
Παρεα με Λάμπρο (laMbros2) αφιερωσαμε την χθεσινη μερα στο περπατητο και ενα μισαωρο απογευματινο καρτερι.
Πουλια λιγοτερα απο περυσι,κοτσυφια ελαχιστα...Περπατησαμε αρκετα χιλιομετρα,κουραστηκαμε,ριξαμε τις τουφεκιες μας και γενικα χορτασαμε εικονες!
Καμια 30ρια πουλακια στο χερι και ειχαμε δυστυχως κ μερικα χαμενα,φυσιγγια ρουμελιωτης 30gr και 32gr no8...περιοχη Αιτωλοακαρνανια

Ορεινή Αρκαδία θερμοκρασία -5 και λιγες ελατοτσιχλες. Κατάφερα 2 με μακρινές βολές. Τελικα τα 28αρια εξελίσσονται σε πύραυλος αέρος εδάφους και η benelli τα παει με χίλια! Δεν μασάγανε μια με το κρυο. Φασσα ουτε για δείγμα τσάμπα έχασα το πρωινο μου. Δυστυχώς δεν μπορω να ανεβάσω φωτο με το κινητο και δεν μπορω να καταλάβω γιατι.

Status
Not open for further replies.
Back