Είχε πολύ καλό καιρό με κρύο. Σήμερα έχουν ανοίξει οι ουρανοί...Τι καιρό είχε όταν κυνηγούσες Πέτρο;
Γράφε με μικρά σε παρακαλώ![]()
Είχε πολύ καλό καιρό με κρύο. Σήμερα έχουν ανοίξει οι ουρανοί...Τι καιρό είχε όταν κυνηγούσες Πέτρο;
Γράφε με μικρά σε παρακαλώ![]()
Πέτρο, εγώ δε νομίζω να είχαν πάθει κάτι τα φυσίγγια, απλώς θεωρώ ότι δεν ήταν καλή επιλογή λόγω του νούμερου σκαγιών.ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΤΕΡΙ 3 ΑΤΟΜΑ 45 ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΑΜΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΕΦΑΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ. ΕΙΧΑ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΤΙΑ NSI CLASSICA 7,5. ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΩ(ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΗΡΑΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΕΥΓΑΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.....
Πέτρο, εγώ δε νομίζω να είχαν πάθει κάτι τα φυσίγγια, απλώς θεωρώ ότι δεν ήταν καλή επιλογή λόγω του νούμερου σκαγιών.
Και τα δυο θέματα που αναφέρεις τα βρίσκω φυσιολογικά ... Το 7,5αρι είναι χοντρό για τσίχλα, κι ένα ή δυο μόνο να φάει είναι μεγάλα τα τραύματα και μεγάλες οι πιθανότητες να κόψουν μεγάλα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες) οπότε είναι λογικό να ματώσει.
Όσο για τα χτυπημένα πουλιά που έπεφταν μακριά: πιστεύω ότι έπαιρναν 1-2 περιφερειακά σκάγια. Επειδή είναι πολύ συγκεντρωτικό φυσίγγι (και χοντρά τα σκάγια) η περιφέρεια λογικά θα είχε λίγα σκάγια. Βέβαια με τα 7,5αρια (ακόμη κι αν το φυσίγγι βγάλει για κάποιο λόγο μικρότερη αρχική ταχύτητα από τη συνήθη) αν η τσίχλα πάρει 1-2 από τη μέση και μπρος, το πιθανότερο είναι να πέσει πατσαβούρι ... Αν όμως τα 1-2 σκάγια τα πάρει στην κοιλιά φυσικά θα πετάξει αρκετά μέχρι να πέσει, (κι όχι μόνο 7,5αρι αλλά και 6αρι να είναι δεν θα την "κόψει" αμέσως ...)
Οταν κάτι δεν μας πάει καλά, ο εύκολος "ένοχος" είναι τα φυσίγγια ... όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι έτσι, κατά την προσωπική μου γνώμη...![]()
Ειμαστε τρια ατομα κοντα και βλεπαμε τισ ντουφεκιες. Ολα τα πουλια μα ολα κοντα η μακρια ηταν γεματο αιματα και αυτα που εφευγαν χτυπημενα βλεπαμε τις ντουφεκιες οτι δεν τα κραταγε αμεσως. Τωρα τι να πω σιχτιριζα που για πρωτη φορα φετος δεν ειχα του καραμινιδη μαζι μου (στο ντουλαπι εχω δυο κουτεσ...) να γαζωνουν οπως των αλλων δυο...σωστα τα λες στελιο απλως δεν νομιζω να φταινε τα σκαγια εγω πιστευω επειδη ειναι συγκεντρωτικο και το απογευμα ειναι εισερχομενα τα πουλια και οσο περναει η ωρα πιο κοντα η βολες δεν ηταν πανω και δεν τον βοηθαγε το φυσιγγι.
Αυτό ακριβώς λέω, ότι (κάποιες) βολές δεν ήταν "κέντρο". Απλά ανέφερα και τα σκάγια, γιατί πιστεύω αν ήταν πιο ψιλά (9 - 9,5 - 10), επομένως και πιο πολλά, η περιφέρεια ίσως να είχε κάποια πυκνότητα ώστε η τσίχλα να "φάει" 3-4 και να πέσει άμεσα.σωστα τα λες στελιο απλως δεν νομιζω να φταινε τα σκαγια εγω πιστευω επειδη ειναι συγκεντρωτικο και το απογευμα ειναι εισερχομενα τα πουλια και οσο περναει η ωρα πιο κοντα η βολες δεν ηταν πανω και δεν τον βοηθαγε το φυσιγγι.
σωστοςσωστα τα λες στελιο απλως δεν νομιζω να φταινε τα σκαγια εγω πιστευω επειδη ειναι συγκεντρωτικο και το απογευμα ειναι εισερχομενα τα πουλια και οσο περναει η ωρα πιο κοντα η βολες δεν ηταν πανω και δεν τον βοηθαγε το φυσιγγι.
Εύγε Παύλο.
Δίκαννο με κάννες 62 εκ κ τσοκ 4_2 τι φυσίγγια θα επιλέγατε για καρτέρι απογευματινό παιδιά? Ευχαριστω
Αν ειχαν οξειδωση απο εξω εστω κ μικρη τοτε ναι ειναι ενδειξη υγρασιας..αν οχι, υγρασια δεν υπαρχει..το μεταλλο τον φυσιγγιων ειναι πολυ ευπαθες κ οταν υπαρχει υγρασια στον χωρο θα μας το δειξει σε συντομο χρονικο διαστημα..ΕΙΧΑ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΤΙΑ NSI CLASSICA 7,5. ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΩ(ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΗΡΑΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΕΥΓΑΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.....
Εξαρτατε απο το μερος που θα γινει το απογευματινο,ανοιχτο η κλειστο πεδιο..Δίκαννο με κάννες 62 εκ κ τσοκ 4_2 τι φυσίγγια θα επιλέγατε για καρτέρι απογευματινό παιδιά? Ευχαριστω
Ωραίος Παύλο και η l4s όλα τα λεφτά !
Πέτρο, εγώ δε νομίζω να είχαν πάθει κάτι τα φυσίγγια, απλώς θεωρώ ότι δεν ήταν καλή επιλογή λόγω του νούμερου σκαγιών.
Και τα δυο θέματα που αναφέρεις τα βρίσκω φυσιολογικά ... Το 7,5αρι είναι χοντρό για τσίχλα, κι ένα ή δυο μόνο να φάει είναι μεγάλα τα τραύματα και μεγάλες οι πιθανότητες να κόψουν μεγάλα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες) οπότε είναι λογικό να ματώσει.
Όσο για τα χτυπημένα πουλιά που έπεφταν μακριά: πιστεύω ότι έπαιρναν 1-2 περιφερειακά σκάγια. Επειδή είναι πολύ συγκεντρωτικό φυσίγγι (και χοντρά τα σκάγια) η περιφέρεια λογικά θα είχε λίγα σκάγια. Βέβαια με τα 7,5αρια (ακόμη κι αν το φυσίγγι βγάλει για κάποιο λόγο μικρότερη αρχική ταχύτητα από τη συνήθη) αν η τσίχλα πάρει 1-2 από τη μέση και μπρος, το πιθανότερο είναι να πέσει πατσαβούρι ... Αν όμως τα 1-2 σκάγια τα πάρει στην κοιλιά φυσικά θα πετάξει αρκετά μέχρι να πέσει, (κι όχι μόνο 7,5αρι αλλά και 6αρι να είναι δεν θα την "κόψει" αμέσως ...)
Οταν κάτι δεν μας πάει καλά, ο εύκολος "ένοχος" είναι τα φυσίγγια ... όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι έτσι, κατά την προσωπική μου γνώμη...![]()
Στην τσίχλα εχω παντα 32,9,4*. Πριν τρια χρονια στα μπασίματα Αττική, επηρεασμένος απο τα φόρουμ , παιρνω την πρωτη μερα ενα κουτι nsi classica 7,5 και κλεινω το τσοκ σε 3*. Ενα κουτι , μια τσίχλα. Την επομενη με τα γνωστά 4* , ν9 14 τουφ. 4 πουλια. Τα πουλια και τις δυο μερες σε τρελα ύψη.ΧΘΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΤΕΡΙ 3 ΑΤΟΜΑ 45 ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΑΜΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΕΦΑΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ. ΕΙΧΑ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΤΙΑ NSI CLASSICA 7,5. ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΩ(ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΗΡΑΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΛΗΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΕΥΓΑΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ.....
Δεν θα αλλάξεις κάτι Ηλία...! Τα κλασικά που χρησιμοποιείς συνήθως θα πάρεις...!!!Δίκαννο με κάννες 62 εκ κ τσοκ 4_2 τι φυσίγγια θα επιλέγατε για καρτέρι απογευματινό παιδιά? Ευχαριστω
Ούτε γω τα βρήκα μ' αυτό το φυσίγγι όσες φορές το δούλεψα σε τρυγόνια και τσίχλες με 3* που συνήθως έβαζα στη benelli τότε, είχε πολλή ανακρουση και αστοχουσα πιο εύκολα. Πολύ συγκεντρωτικό φυσίγγι που στο κυνήγι της τσίχλας δεν έχει μεγάλη αξία. Ας παίρνουμε τα πουλάκια που παίρνανε καλά, γιατί αν τη καταβάλλει μακριά θα την βρούμε κι ευκολα; Δε νομίζω...Στην τσίχλα εχω παντα 32,9,4*. Πριν τρια χρονια στα μπασίματα Αττική, επηρεασμένος απο τα φόρουμ , παιρνω την πρωτη μερα ενα κουτι nsi classica 7,5 και κλεινω το τσοκ σε 3*. Ενα κουτι , μια τσίχλα. Την επομενη με τα γνωστά 4* , ν9 14 τουφ. 4 πουλια. Τα πουλια και τις δυο μερες σε τρελα ύψη.
Τα συμπεράσματα δικα σου (όσον αφορα το σκοπευτή κυριως )