Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Περιμένεις όλη τη βδομάδα πως και πως να έρθει η Παρασκευή, επιτέλους έρχεται, χαίρεσαι που είναι και ο καιρός εντάξει, φεύγεις με φουλ γκάζια να προλάβεις το απογευματινό, περνώντας από το κοντινό πριβέ καρτεράκι σου βλέπεις είναι άδειο, και μέχρι να πας σπίτι να αλλάξεις και να γυρίσεις, 10-15 λεπτά υπόθεση, το βρίσκεις κατειλημμένο από 4 άτομα που έχουν έρθει από του διαόλου τη μάνα, ούτε καν χωριανοί σου !!! Δεν είμαι τοπικιστής, ούτε παράξενος, καθένας έχει δικαίωμα να κυνηγήσει όπου θέλει ... Αλλά γ@μω τη γκαντεμιά μου, χαλάστηκα άσχημα, τόσα μέρη έχει γύρω στο χωριό μου, ήταν ανάγκη να έρθουν στην ... αυλή μου;;; Τέλος πάντων, δεν τους είπα τίποτα, μόνο τους ρώτησα αν είναι κι άλλος πιο πάνω, μου είπαν ότι είναι άλλος ένας ... Έκανα μεταβολή και γύρισα πίσω. Στάθηκα καμιά 200αρια μέτρα από εκεί, στο δρόμο, μετά από μια στροφή, η ώρα ήταν ήδη σχεδόν 5.30' δυο τρεις τσίχλες περάσανε αλλά πάνω από πυκνά και δεν τους έριξα, στο τέλος μου βγήκε μια στα μούτρα με προσπέρασε γύρισα και της έριξα και έπεσε στην άκρη του δρόμου. Δεν έτρεξα αμέσως να την πάρω, μήπως περάσει και καμιά άλλη - μέγα λάθος μου - μετά από 4-5 λεπτά που πήγα βρήκα μόνο λίγα πούπουλα. Μάλλον ήταν ζωντανή και τρύπωσε... Απόσταση κάπου 30 μέτρα, μάλλον οριακή για το BL ...
Σήμερα κατά τις 9.00' βγήκα να περπατήσω για 2 και κάτι ώρες, δεν είδα σχεδόν τίποτα, λίγες φάνηκαν ψηλά στο κουμαρόδασος, που δεν μπορείς να μπεις ούτε έρπην, όχι να κυνηγήσεις ... Μερικές κουρούνες έκαναν αερομαχίες με δύο γεράκια, άλλαξα φυσίγγια, είχα πάρει μαζί μου 2 Beretta extreme No.6, έβαλα και τον επιλογέα να ρίχνει η πάνω κάννη πρώτη, αλλά αυτές οι πουτάνες δεν πλησιάζονται με τίποτα!!! Στο τέλος και μόλις είχα ξανά αλλάξει φυσίγγια σε Ρουμελ.30 περνάει μια τσίχλα από πάνω μου πολύ ψηλά και της κάνω μια ωραιότατη βολή ρουαγιάλ και πέφτει ξερή. Ευτυχώς δεν είχα γυρίσει τον επιλογέα, και έριξα με το MR, γιατί με το BL σε αυτό το ύψος θα είχα πάλι αποτυχία !!!
Να βάλω και καμιά καλλιτεχνική φωτό ... .yel..sarcastic.
IMG-20190112-111440.jpg
IMG-20190112-111553.jpg

Οντως πολυ καλλιτεχνικες οι φωτο...well done.
Λες να δω τα ποζε με αλλο ματι??
Φτου φτου μακρια απο εμας....sarcastic.
ΥΓ Πες αλευρι?οι μοσσμπεργκ μας γυρευει..την ξεχασαμε κ η δυο..φετος δεν εχω ριξει τουφεκια με δαυτη..εσυ το εχεις παρακανει βεβαια...sarcastic.

Οντως πολυ καλλιτεχνικες οι φωτο...well done.
Λες να δω τα ποζε με αλλο ματι??
Φτου φτου μακρια απο εμας....sarcastic.
ΥΓ Πες αλευρι?οι μοσσμπεργκ μας γυρευει..την ξεχασαμε κ η δυο..φετος δεν εχω ριξει τουφεκια με δαυτη..εσυ το εχεις παρακανει βεβαια...sarcastic.
Το πλάγιο είναι μονόδρομος, που θα βρεις καλύτερες τουφεκιές ; .sarcastic.

Καλημερα και απο εμενα....σημερα, στο γνωστο μερος μας, παρεα με τον φιλο μου, περασαμε ωραια..περπατησαμε κανα 2ωρο, εγω εκανα 6 πουλακια στο χερι, και 2 που δεν τα βρηκα, ο φιλος μου εκανε 9 στο χερι και αυτος κανα 2-3 χαμενα, και μια εκπληξη....με μια μακρομυτα που πηρε...
Εγω προσωπικα, θα σκεφτομουν να την τουφεκισω, εστω και στο περπατητο...
Τα skeet του Ρουμελιωτη,κανουν καλη δουλιτσα...well done.
https://postimg.cc/3WxbDDx9

2.5 ώρες περπατητο δυο τουφεκιες εριξα όλες κι όλες η μια ήρθε μαζί μου η αλλη ηταν αρσενική :D . Πολύ λιγότερα τα πουλιά και εντελώς αγριεμενα . Πεταγοταν σαν βολίδες αρκετά πριν τα πλησιασω . Όπως και να έχει εγώ γεμάτος γύρισα

https://kentavros.tv/gerakotsixlesstoklarip1/
Ωραιο αποσπασμα..παραδοσιακο κυνηγι..
Ξερω οτι καπιοι δεν συμφωνειται,αλλα για εμενα εχει κ αυτο την ομορφια του..ισως γιατι ετσι ξεκινησα με το 36αρι..
Αν μου δινοταν ευκαιρια ναι θα εκανα ενα τετοιο κυνηγι..
taso γιατι ειναι τοσο μικρα τα βιντεακια του κενταυρου TV , μηπως πρεπει να πληρωσης για να τα δεις ολοκληρωμενα , και με ποιο τροπο πληρωνης , εγω που πρωσπαθησα δεν καταλαβα πως γηνετε

taso γιατι ειναι τοσο μικρα τα βιντεακια του κενταυρου TV , μηπως πρεπει να πληρωσης για να τα δεις ολοκληρωμενα , και με ποιο τροπο πληρωνης , εγω που πρωσπαθησα δεν καταλαβα πως γηνετε
Πρέπει να γίνεις συνδρομητής...

Μπα... Έτσι καθιστά στο κλαρί κάπως μου "κακοφαίνεται" να τα τουφεκάω...! Προτιμώ στο φτερό: είναι πιο "αντρίκια" η ντουφεκιά και απείρως πιο θεαματική/απολαυστική...!!!
(Άσε που όσες φορές έχω ντουφεκίσει τσαρτσάρες καθιστές στον έλατο, συνήθως σκαλώνουν επάνω, και δεν τις καρπώνομαι ποτές...!!! Κρίμα τα πουλάκια...)
εχει και αυτο την χαρη του , εισαι ποιο χαλαρος οταν της περημενης , και ειναι συγουρες βολες και εγυημενες , μονο που χρειαζετε ειναι καλη φυλαχτρα και πολυ πολυ υπομονη , ειναι ενα κυνηγι για ηλικιομενους που δεν εχουν λογο ηλικιας καλα αντανακλαστηκα

Πρέπει να γίνεις συνδρομητής...
το ξερω πως ομως , δεν μου βγαζει τον αρηθμο της καρτας μου για να γηνω , πιστευω οτι θα αξηζει πολυ αυτο το καναλι , ακουω γνωμες απο ατομα που εχουν γηνει συδρομητες για να μας πουν και εμας . εχει καθολου αρθα , η βιντεο για ιδιογωμοση

Εχεις δικιο,αλλα απο την αλλη μερια μια χτυπημενη τσιχλα στο κλαρι κ μια στο φτερο=δυο νεκρες τσιχλες.
Μου θυμιζει κ την παροιμια να σε καψω Γιαννη να σε αλοιψω λαδι..
Ομως συμφωνω απολυτα οτι στην πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει δυνατοτητα διαφυγης..

Βαθμο δυσκολιας δεν νομιζω οτι υπαρχει..
Με μονοκαννο 36αρι φουλ τσοκ κ φυσιγγια απο 12-μαγκνουμ 19γρ δεν υπηρχε κανενα προβλημα..
Ακομα κ στα "τυφλα" τουφεκωντας στην φουντα της ελιας που εκατσε η τσιχλα χωρις να την βλεπω αυτη επεφτε..
Αν εβαζε καποια κλαδια μπροστα τοτε ηταν το δυσκολο,"ασπιδα σωτηριας"..
Λιγα τα γραμμαρια αλλα ο αριθμος των σκαγιων ειναι υπεραρκετος για αυτου του ειδους τις τουφεκιες..
Μιλαμε παντα για βολες σε λογικες αποστασεις..

Ειναι χρονια που λεω να παρω το 36αρι, το καρεκλακι κ τον καφε μου κ να κατσω στο ιδιο μερος που καθομουν πιτσιρικας αλλα δεν το εχω κανει πραξη..3-4 τουφεκιες θελω να καταφερω να ριξω,οχι παραπανω..ετσι για να μου φυγει η νοσταλγια...
εχω κατση και εγω σε κισσους να περημενω τα κοτσυφια , αλλα με το πρωτο 10λεπτο αρχηζω και χανω την υπομονη μου και φευγω και το γυρηζω στο περπατητο

Επιστροφη απο τα συνορα (ΑττικοΒιοωτιας!!!!)...ιδια εικονα με την προηγουμενη εβδομαδα! Πουλακια παιζουν σε μετριο αριθμο, τοσα ωστε να ριξεις τις τουφεκιες σου και να φυγεις πλήρης! 10 πουλακια στην πουλιαστρα με περπατημα! Αν δεν με ειχαν πιασει οι αμπαλοσινες θα ηταν 15..
Εγραψε ένας στο φβ, για αγριογατο στο Μοδι! Παιζει να εχουν αφησει οι οικολογοι στον Παρνασσο κανεναν? Γτ νομιζω οτι μονο στην Κρητη υφισταται το ειδος...

Επιστροφή από ατάλαντη. Είχε λίγα πουλάκια να κάνεις το κέφι σου, παρά πολύς κόσμος που θεωρώ ότι βοήθησε στο να κινηθούν τα πουλιά. Ήπιαμε τον καφέ μας, φάγαμε και την τυρόπιτα μας και επιστρέψαμε γεμάτοι. Το αλλο σκ.
Μαστρογιαννη τα φυσίγγια σου πάρα πολύ καλά, γνκ ο κόσμος έριξε τριαρες, εγώ δεν είχα κανένα θέμα με τα φυσίγγια, μόνο με μερικές αστοχίες.

Επιτέλους εχθές κάναμε ένα ωραίο κυνήγι μετά από πολύ καιρό!
Τα πουλιά ήταν πολλά και με συνεχή παιχνίδι στα καρτέρια.
Κατάφερα και χτύπησα 16 τσίχλες αλλά το μέρος ήταν πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα στην πουλιάστρα να βάλω τις 10! :(
Ανάλογη κάρπωση και από τους υπόλοιπους της παρέας.
Τα πουλιά ήταν αρκετά χαμηλωμένα με αποτέλεσμα να βιδώσω στην Maxus το IC Carlson's και να με δικαιώσει στο έπακρο με ακαριαία σκοτώματα μέχρι τα 35 μέτρα.
Τα Fantom CSB-1 σε νούμερο 8 για άλλη μια φορά με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο με σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Επιτέλους εχθές κάναμε ένα ωραίο κυνήγι μετά από πολύ καιρό!
Τα πουλιά ήταν πολλά και με συνεχή παιχνίδι στα καρτέρια.
Κατάφερα και χτύπησα 16 τσίχλες αλλά το μέρος ήταν πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα στην πουλιάστρα να βάλω τις 10! :(
Ανάλογη κάρπωση και από τους υπόλοιπους της παρέας.
Τα πουλιά ήταν αρκετά χαμηλωμένα με αποτέλεσμα να βιδώσω στην Maxus το IC Carlson's και να με δικαιώσει στο έπακρο με ακαριαία σκοτώματα μέχρι τα 35 μέτρα.
Τα Fantom CSB-1 σε νούμερο 8 για άλλη μια φορά με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο με σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες!

μπραβωω ρε γιωργαρααααα.congrats. εμης εδω ουτε τσιχλα μπωρουμε να κυνηγησουμε απο τα χιονιααααα.fiurius..fiurius..sheep

το ξερω πως ομως , δεν μου βγαζει τον αρηθμο της καρτας μου για να γηνω , πιστευω οτι θα αξηζει πολυ αυτο το καναλι , ακουω γνωμες απο ατομα που εχουν γηνει συδρομητες για να μας πουν και εμας . εχει καθολου αρθα , η βιντεο για ιδιογωμοση
Απολύτως τίποτα!

Status
Not open for further replies.
Back