Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόδι καρτέρι και Αταλάντη κάπως έτσι κινήθηκε η παρέα !
50218593_2276292302695641_4639349967205433344_n.jpg

Καλησπέρα στην παρέα. Το πρόγραμμα είχε μικτό κυνήγι σήμερα. Πρωινό 45 λεπτά τσίχλα, μετά για φάσσες κάνα δίωρο και ύστερα περπατητό για τσίχλες. Όλα αυτά παρέα με τον κουμπάρο. Το πρωί σε ένα αμπέλι έπαιξαν πολλά πουλιά δεδομένης της άσχημης χρονιάς και καταφέραμε να πάρουμε 13 πουλάκια στο χέρι συν δύο χαμένα του κουμπάρου. Στο περπατητό μετα τις 10:30 ελάχιστες... Αλλάξαμε και δύο σημεία αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε άλλα πουλιά. Ήθελα να ήξερα που είναι χωμένες. Πολλή λάσπη δε...
Εδώ τα δικά μου
xWRr9UN.jpg

Τα skeet του Ρουμελιωτη,κανουν καλη δουλιτσα...well done.
Μπράβο που δεν διστάσατε να χρησιμοποιήσετε τα "λίγα" γραμμάρια των skeetοφούσεκων...! Η επιλογή σας αυτή, κρίθηκε (σε πείσμα πολλών) απολύτως επαρκής και σας δικαίωσε...!!! Μπράβο και για τα δικαννάκια σας...!!!

Και 'γω, το σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω από τα 28γρ., στα 24 του skeet στα κιχλοκότσυφα (είχα ρίξει και παλαιότερα καμιά 'κατοστή με απόλυτη ικανοποίηση)...! Έτσι, η επόμενη μεγάλη παραγγελιά που θα κάνω για τσιχλοφύσιγγα, μάλλον θα αφορά αποκλειστικώς σε skeetοφούσεκα...!!! Σε Νο 9μισό (ιδανικό για τσίχλα - κοτσύφι, 2,00χιλ. διάμετρος) βγάζουν περί τα 500 σκάγια ανά φυσίγγιο, που είναι επαρκής αριθμός...!

Μπράβο που δεν διστάσατε να χρησιμοποιήσετε τα "λίγα" γραμμάρια των skeetοφούσεκων...! Η επιλογή σας αυτή, κρίθηκε (σε πείσμα πολλών) απολύτως επαρκής και σας δικαίωσε...!!! Μπράβο και για τα δικαννάκια σας...!!!

Και 'γω, το σκέφτομαι σοβαρά να κατέβω από τα 28γρ., στα 24 του skeet στα κιχλοκότσυφα (είχα ρίξει και παλαιότερα καμιά 'κατοστή με απόλυτη ικανοποίηση)...! Έτσι, η επόμενη μεγάλη παραγγελιά που θα κάνω για τσιχλοφύσιγγα, μάλλον θα αφορά αποκλειστικώς σε skeetοφούσεκα...!!! Σε Νο 9μισό (ιδανικό για τσίχλα - κοτσύφι, 2,00χιλ. διάμετρος) βγάζουν περί τα 500 σκάγια ανά φυσίγγιο, που είναι επαρκής αριθμός...!
.well done.

να βιδώσω στην Maxus το IC Carlson's και να με δικαιώσει στο έπακρο με ακαριαία σκοτώματα μέχρι τα 35 μέτρα.
Είναι μια εφικτή απόσταση αυτή Γιώργο για τον βελτιωμένο κύλινδρο...! (Αρκεί να (προ)σκοπεύουμε όπως πρέπει πάντα...)
Εάν δε, χρησιμοποιεί κανείς δίκαννο, και στην άλλη έχει βιδώσει το μισό (3*), τότε είναι καλυμμένος μέχρι και τα 50 μέτρα χωρίς υπερβολή...!!!
(Εγώ για παράδειγμα, σε όλα μου τα δίκαννα, έχω μόνιμα βιδωμένα το 4άρι και το 3άρι...! Είναι μία καλή, "all round" επιλογή...! Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους δικαννάκηδες...!)

Επιστροφη απο τα συνορα (ΑττικοΒιοωτιας!!!!)...ιδια εικονα με την προηγουμενη εβδομαδα! Πουλακια παιζουν σε μετριο αριθμο, τοσα ωστε να ριξεις τις τουφεκιες σου και να φυγεις πλήρης! 10 πουλακια στην πουλιαστρα με περπατημα! Αν δεν με ειχαν πιασει οι αμπαλοσινες θα ηταν 15..
Εγραψε ένας στο φβ, για αγριογατο στο Μοδι! Παιζει να εχουν αφησει οι οικολογοι στον Παρνασσο κανεναν? Γτ νομιζω οτι μονο στην Κρητη υφισταται το ειδος...
υπαρχει σε ολη την ορεινη ελλαδα. της Κρητης ειναι υποειδος

Καλησπερα Αρχοντες
Σημερινη εξορμηση περιξ των Δερβενοχωριων με αρκετα πουλια και στην πλειοψηφια τους κοτσυφια
Αρκετοι και οι Συναδελφοι που απο τις τουφεκιες τους εδειξε οτι το ευχαριστηθηκαν
Απολογισμος μετα απο διωρο περπατητο ;)

Επιτέλους εχθές κάναμε ένα ωραίο κυνήγι μετά από πολύ καιρό!
Τα πουλιά ήταν πολλά και με συνεχή παιχνίδι στα καρτέρια.
Κατάφερα και χτύπησα 16 τσίχλες αλλά το μέρος ήταν πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα στην πουλιάστρα να βάλω τις 10! :(
Ανάλογη κάρπωση και από τους υπόλοιπους της παρέας.
Τα πουλιά ήταν αρκετά χαμηλωμένα με αποτέλεσμα να βιδώσω στην Maxus το IC Carlson's και να με δικαιώσει στο έπακρο με ακαριαία σκοτώματα μέχρι τα 35 μέτρα.
Τα Fantom CSB-1 σε νούμερο 8 για άλλη μια φορά με άφησαν πλήρως ικανοποιημένο με σχετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Freeman....Γεμάτη η πουλιάστρα σου βλέπω!!!!!
Αλλά και κούκλα η ΜΑXUS....!!!

έβαλα ξυπνητήρι 5.50 για να πάω κυνήγι,ξύπνησα 4,30 και τελικά σερί ξύπνιος(αγορά ξύλων,2ο καφέ,κολατσιό σε 2 μαγαζιά φίλων στην αγορά) μέχρι που πήγα τελικά απογευματινό 17.00
πέρασαν 3 τσιχλίτσες πήρα τις 2.....η επανιελίτσα μπαίνει στο νόημα του <<ψάξε ψάξε>> κι οργώνει αρκετά τετραγωνικά με αποτέλεσμα να βρεί και τις 2 γρήγορα σε ανοιχτό μέρος που έπεσαν :)
υ.σ. αγορά=ο δρόμος με τα μαγαζιά της πόλης μας-χωριού μας.....μ αρέσει ο παλιός αυτός όρος και τον χρησιμοποιώ ακόμα όπως κι όλοι στο σπίτι

Last edited:
Και 'γω λοιπόν σήμερα, στο απογευματινό μου καρτεράκι, μετά από αποχή δύο εβδομάδων ακριβώς, λόγω του παλιόκαιρου...!
Προτίμησα ένα γνώριμό μου καρτέρι "ανοιχτό", απ' το οποίο έχω ευρύτατο οπτικό πεδίο στον ορίζοντα, για να λάβω μια αντιπροσωπευτικότερη εικόνα για το αν έχει ή όχι τσιχλοκότσυφα ο τόπος...
Ε, μήτε είδα, μήτε αφουγκράστηκα ούτε μία τσίχλα...!!!
Άκουσα μόνο καναδυό κότσυφες χωρίς οπτική επαφή, και είδα κι άλλους δύο κερομήτες (αρσενικοί) να περνάν (ο ένας 16:45 και ο άλλος 17:40), τους οποίους και καρπώθηκα, ευτυχώς...!!! Αυτό ήταν όλο...!!! Και πάλι καλά να λέω δηλαδής...!!!
Τρεις μόνο ντουφεκιές σε κλασικό απογιοματινό καρτέρι στα μέσα Γενάρη, και μάλιστα, κατόπιν παρατεταμένης βαρυχειμωνιάς...!!! Έλεος...!!! Και μη χειρότερα...!!!

Καλησπερα σας! Δυο ωρες μοναχικό περπατητο σήμερα πέριξ του χωρίου μου και μετά απογευματινό καρτέρι.πουλια στο περπατητο είχε αρκετά,ισως πιο πολλά από κάθε αλλη φορά.10 πουλιά στο χέρι στο
περπατητο και 2 στο απογευματινό καρτέρι.φυσιγγια Ρουμελιωτης csb 32gr N9,αρκετά καλα! Σήμερα είχα πάνω στην centro την 66αρα κανη με το ανθρακόνημα στη ρίγα γιατι κυνήγησα σε μέρος με ελιες και ρυάκια αναμεσα με ελάχιστη ορατότητα..σχεδόν όλες οι τουφεκιές ήταν από 10-25 μέτρα..
Τσοκ είχα βάλει κύλινδρο optima plus,που έβγαινε αρνητική σύσφιξη..αυλός 18,4-έξοδος τσοκ 18,6..
Και μια φωτο πριν το απογευματινό καρτέρι..
Μπραβο σε ολους,ενθαρυντικα τα περισσότερα μηνύματα για τους πληθυσμούς της τσίχλας.
AgOBArw.jpg

Last edited:
Σήμερα το απόγευμα γυρνωντας απο μπεκατσα κατσαμε σε απογευματινο κοντα στην Μεγαλόπολη....Από 16:30 έως 17:30
Είδα τις πιο πολλές τσίχλες που έχω δει φέτος σε μια έξοδο ..........Λόγο πολύ χαμηλου αέρα τα πουλιά το 90% στο Θεό ...Κάποια στιγμή πέρασαν 11 μαζί...........χορτάσαμε μπανιστηρι ..αλλα.πραγματικα άξιζε

Status
Not open for further replies.
Back