Υλικά για ιδιογόμωση

Επισης, μιας και εισαι Αμερικη Κωσταντινε, μηπως μπορεις να μαθεις γιατι υπαρχει ελλειψη στα συγκεκριμενα βυσματα; Σε 2-3 μαγαζια που κοιταγα (γιατι να ψωνισω δυσκολο λογω Αμερικης) ολοι γραφουν οτι δεν υπαρχει αποθεμα.

Ναι.θες να πάρω τηλ.να ρωτήσω?24 και κάτι τα 250. Αλλα δεν είναι ακριβως ροζ.πάντως γράφει 12s4 σε απόθεμα.κάτσε τώρα θα παρω

χαχαχαχα, καταλαβα...

Τα 12s3 ειναι για 32 γρ, τα 12s4 ειναι καφε και ειναι για πιο μεγαλες γομωσεις.

Επισης, μιας και εισαι Αμερικη Κωσταντινε, μηπως μπορεις να μαθεις γιατι υπαρχει ελλειψη στα συγκεκριμενα βυσματα; Σε 2-3 μαγαζια που κοιταγα (γιατι να ψωνισω δυσκολο λογω Αμερικης) ολοι γραφουν οτι δεν υπαρχει αποθεμα.
Βικτωρα εννοείς αυτόν γιατί δεν σκαμπαζω και πολλά, αν είναι αυτοί έχει το midway.
http://www.midwayusa.com/product/75...z-gold-medal-field-shotshell-hulls-bag-of-250

Nαι αυτους. Φαντασου 250 και κανουν 6 δολαρια, και εδω κανουν 25. Απο τις ελαχιστες δοκιμες που εκανα μ'αρεσαν αλλα δυστυχως ειναι απαγορευτικο το κοστος για καθημερινη χρηση

Κωνσταντίνε, για να μη μας ... χεσ £€₩νε, σου απαντώ εδώ ... Προχθές έκανε ο Βίκτωρας στο σκοπευτήριο κάτι δοκιμές φυσίγγια που είχε γεμίσει με τα συγκεκριμένα βύσματα και από ότι είδαμε μια χαρά κάνουνε! Έβγαλε πολύ ωραίες τουφεκιές. Μου έδωσε ένα και το έσφαξα το βράδυ και είδα ότι το βύσμα Federal έχει φούστα με διάμετρο γύρω στα 18,2 - 18,3 mm και αρκετά ψηλή που με λίγη πίεση ανοίγει κι άλλο, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ελλιπούς έμφραξης. Από την άλλη, το βύσμα Remington (power piston) που είχα μετρήσει παλιότερα είχε πολύ στενότερη φούστα, λιγότερο από 18 mm. Δεν ξέρω, ίσως και οι κάλυκες Remington να είναι πιο στενοί εσωτερικά προς τον πυθμένα από τους κάλυκες Federal. Ούτως ή άλλως, αν δεν υπάρχει σημαντική διαρροή κόκκων πυρίτιδας μέσα στους ευρωπαικούς κάλυκες, δεν υπάρχει θέμα γιατί τη στιγμή της πυροδότησης η φούστα ανοίγει αρκετά και σφραγίζει το χώρο καύσης.
Αυτό που δεν ταιριάζει με τίποτα είναι τα ευρωπαικά βύσματα με αμερικανικούς κάλυκες. Είχα ξαναγράψει ότι δοκίμασα κάποτε να βάλω Gualandi σε κάλυκα Remington και η φούστα του μετά μεγάλης βίας πήγε μέχρι τη μέση περίπου του κάλυκα!!!
Στέλιο σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Nαι αυτους. Φαντασου 250 και κανουν 6 δολαρια, και εδω κανουν 25. Απο τις ελαχιστες δοκιμες που εκανα μ'αρεσαν αλλα δυστυχως ειναι απαγορευτικο το κοστος για καθημερινη χρηση
Πραγματικά από την μύγα ξιγκι βγάζουν .
Νομίζω λόγο αλλαγής νομοθεσίας Βικτωρα σε πολλές πολιτειες δεν μπορείς να παραγγειλεις φυσιγγια, πυρίτιδες κτλ. και σε άλλες που είναι πιο χαλαρά τα πράγματα νομίζουν ότι θα αλλάξει ο νόμος στο μέλλον και αγοράζουν μεγαλες ποσότητες.

Φαντασου οτι ειχα παρει τη μηχανη απο Cabelas τοτε, και ηρθε μια χαρα. Μετα αλλαξε ο προεδρος, μετα οι νομοι, και καποια στιγμη εφαγα πορτα οταν προσπαθησα να παρω ενα κουτακι πλαστικο που βαζεις μεσα τσοκ.

Δεν ξέρω κατά πόσο εδώ είναι το κατάλληλο τοπικ αλλά έχω κάποιες απορίες.: τι εννοούμε με τον όρο προοδευτικοτητα σε μια πυριτιδα;
Επίσης σε εξαιρετικά δυσμενεις συνθήκες (υγρασία και δέκα δεκαπέντε βαθμοί μειων) είναι καλό να πηγαίνουμε σε διβασικές η τροποποιημενες μονοβασικες πυριτιδες;

τι εννοούμε με τον όρο προοδευτικοτητα σε μια πυριτιδα;
Με παρα πολυ απλα λογια για να γινει ευκολα κατανοητο, προοδευτικοτητα ειναι ο χρονος στον οποιο καιγεται η πυριτιδα... Συνηθως οι πυριτιδες για μεγαλα βαρη σκαγιων ειναι πιο προοδευτικες, παραγουν εργο δηλαδη πιο ομαλα κ για μεγαλυτερο χρονο, και οι πυριτιδες των λιγων γραμμαριων λιγοτερο προοδευτικες, παραγουν εργο δηλαδη σε λιγοτερο χρονο κ πιο αμεσα... Φυσικα αυτα θεωρητικα μιας κ ολα τα υλικα που συνδυαζονται σε ενα φυσιγγι παρεμβαινουν στην προοδευτικοτητα της... Μια αλλαγη ας πουμε απο ενα μεσαιο καψουλι σε ενα ισχυρο μειωνει την προοδευτικοτητα της πυριτηδας κ το αναποδο...

Επίσης σε εξαιρετικά δυσμενεις συνθήκες (υγρασία και δέκα δεκαπέντε βαθμοί μειων) είναι καλό να πηγαίνουμε σε διβασικές η τροποποιημενες μονοβασικες πυριτιδες;
Αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση βεβαια αλλα σε αρκετα αρνητικες θερμοκρασιες υπερεχουν οι τροποποιημενες σε σχεση με τις διβασικες... Οι διβασικες ειναι πιο ανεπηρεαστες σε μεγαλυτερο ευρος καιρικων συνθηκων αλλα σε πολυ κρυο θεωρω οτι τα βρικσουν λιγο σκουρα... Αυτο βεβαια με φυσιολογικες συνταγες γομωσης...

http://www.newsbeast.gr/society/art...o-ergastirio-anagomosis-kinigetikon-fisingion
Εμπορευόταν τα φυσίγγια που γεμιζε(δεν ήταν και τόσοι πολλοί οι κάλυκες..) η ενοχλούσε κάποιους αυτή η διαδικασια?
Δεν μπορώ να καταλάβω.
Πάντως απ' οτι είδα στις φωτογραφίες, τόσο οι ποσότητες των φυσιγγίων και των υλικών όσο και τα εργαλεία ιδιογόμωσης που είχε, δε δείχνουν μεγάλη παραγωγή που να δικαιολογεί την εμπορία...
Πιο πολύ για ιδιογομωτή και με μικρή παραγωγή μου φαίνεται...
Δηλαδή εγώ που μαζεύω τους άδειους κάλυκες στο κυνήγι και έχω μια μαύρη σακούλα σπίτι, που δεν έχω πετάξει ακόμη (κρυφός πόθος να ξεκινήσω φέτος να γεμίζω κάνα φυσίγγι), σε συνδυασμό με 5-6 κουτιά φυσίγγια, που μου μείναν, και τα εργαλεία γεμίσματος του πατέρα μου, μαζί με κάποιες συλλεκτικές μάλλινες τάπες και κουτιά μπαρούτης (με λίγη ποσότητα μέσα) και κάποια καψούλια 6,45 που έχω για ενθύμιο, κινδυνεύω να βρεθώ στα κάγκελα....xm.

Back