Υλικά για ιδιογόμωση

Tecna στα χοντρα που ειναι 34γρ (μεχρι ν 6)και s4 στα ψιλα (απο ν7) που ειναι 32γρ..
Και με την ευκαιρία δεν ειδα τις προαλλες να υπάρχουν στο site της εταιριας,τα παει κ αυτα για φούντο?.xm.

Στο σάιτ δεν το βρήκα ούτε εγώ και μάλλον θα το σταμάτησε λόγω κόστους...9€ είναι πολλά για 32 γραμμάρια...
Εγώ βλέπω και υπάρχει ρε παιδιά το 32 και στο ελληνικό και στο αγγλικό !!! Το 34 πράγματι δεν το βλέπω.
https://www.lambro.gr/el/product/28-32/CLASSIC-32
https://www.lambro.gr/en/product/28-32/CLASSIC-32
Τέλος πάντων, όποιος θέλει οπωσδήποτε φυσίγγια με διβασική μπαρούτη, πρέπει να είναι και διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω !!! ;) .yel.
Αν και κατά τη γνώμη μου, αυτά για το υποτιθέμενο υψηλότερο κόστος είναι παραμύθια ... Ναι μεν μπορεί η S4 να είναι ακριβότερη από αντίστοιχες μονοβασικές, αλλά η δόση είναι πολύ μικρότερη ... το συγκεκριμένο 32αρι είχε 1,40 γρ. ... όταν στα 32αρια με μονοβασικές η δόση πάει από 1,60γρ. και πάνω. Οπότε η πραγματική διαφορά κόστους φυσιγγίου (λόγω "ακριβότερης" πυρίτιδας) πιστεύω είναι ελάχιστη ή και ανύπαρκτη ... .xm.

Το "εξειδικευμενο" πληρωνεις Στελιο, αν και στη πραγματικοτητα ειναι ενα απλο τσιχλοφυσιγγο. Αλλωστε και η τιμη των διβασικων δεν εξηγει τοσο μεγαλη διαφορα στη λιανικη των φυσιγγιων που γεμιζονται με αυτες

Σε γενικες γραμμες Δημητρη, θεωρω οτι σχεδον ολες (τουλαχιστον οσες εχω δοκιμασει) οι πυριτιδες που προοριζονται απο 28 εως 32 γρ βαρος, αν ασχοληθεις λιγο σωστα μαζι τους, θα βγαλεις φυσιγγι αξιοπρεπεστατο και με τρομερες τουφεκιες οπως λες. Απλα ολοι μας, και γω μαζι, κολλαμε στο brand name, θεωρωντας οτι αυτο θα μας δωσει τα εξτρα θηραματα.

Σε γενικες γραμμες Δημητρη, θεωρω οτι σχεδον ολες (τουλαχιστον οσες εχω δοκιμασει) οι πυριτιδες που προοριζονται απο 28 εως 32 γρ βαρος, αν ασχοληθεις λιγο σωστα μαζι τους, θα βγαλεις φυσιγγι αξιοπρεπεστατο και με τρομερες τουφεκιες οπως λες. Απλα ολοι μας, και γω μαζι, κολλαμε στο brand name, θεωρωντας οτι αυτο θα μας δωσει τα εξτρα θηραματα.
αφου το εχεις καταλαβει τουλάχιστον εισαι μαγκας, αλλοι παλευουν εκατο χρονια και ακομα να το παρουν χαμπαρι φιλε

Την περασμένη εβδομάδα που πήγα σ' ένα μαγαζί να πάρω φυσίγγια για το σκοπευτήριο, τον ρώτησα αν έχει συγκεντρωτήρες ψηλούς (για σκοπευτικά φυσίγγια). Μου έδειξε μόνο κάτι 27αρηδες του Θώδη. Πήρα λοιπόν ένα σακουλάκι (150 νομίζω), για να τους δοκιμάσω, επειδή έχω κάποιες σκοπευτικές πυρίτιδες CSB5, CSB6, AQUILA-SV γύρω στο 1,5 κιλό συνολικά, μπας και γεμίσω κανένα φυσίγγι για το σκοπευτήριο. Σήμερα το απόγευμα δεν είχα δουλειά και αποφάσισα να δοκιμάσω. Έστησα τη μηχανή LEE, και έβαλα στο δοχείο της μόνο τα σκάγια (9αρια, αυτά είχα). Είχα πάνω το bushing 7/8oz. Ζύγισα κάμποσες δόσεις και κυμαίνονταν από 24,4 έως 24,6 γρ. - αρκετά καλά !!
Για την πυρίτιδα έστησα μαζί το Lee Perfect Powder Measure - άφησα τη ρύθμιση εκεί που την είχα ρυθμίσει παλιότερα, γέμισα το δοχείο με CSB6 και ζύγισα αρκετές ριξιές για να την τσεκάρω. Έριχνε αρκετά σταθερά 1,20 γρ, με ελάχιστες δόσεις στο 1,19 και στο 1,21 ... καλή σταθερότητα νομίζω ...
Έτσι ξεκίνησα να γεμίζω ... κάλυκες μεταχειρισμένους, καψούλια δεν είχα CX2000, αλλά είχα μερικά 688 από παλιά, και αφού η δόση ήταν μάλλον χαμηλή έβαλα αυτά...
Γέμισα 50 φυσέκια και μετά τα ψιλορέλιασα με το Black & Decker σε απλή βάση ...
Ελπίζω να τα δοκιμάσω αύριο ... να δούμε τι πουλιά (πορτοκαλί) θα πιάσουμε ... .yel.
IMG_20170704_180209.jpg

IMG_20170704_202455.jpg

IMG_20170704_205304.jpg

.xm. .xm. .xm.

Την περασμένη εβδομάδα που πήγα σ' ένα μαγαζί να πάρω φυσίγγια για το σκοπευτήριο, τον ρώτησα αν έχει συγκεντρωτήρες ψηλούς (για σκοπευτικά φυσίγγια). Μου έδειξε μόνο κάτι 27αρηδες του Θώδη. Πήρα λοιπόν ένα σακουλάκι (150 νομίζω), για να τους δοκιμάσω, επειδή έχω κάποιες σκοπευτικές πυρίτιδες CSB5, CSB6, AQUILA-SV γύρω στο 1,5 κιλό συνολικά, μπας και γεμίσω κανένα φυσίγγι για το σκοπευτήριο. Σήμερα το απόγευμα δεν είχα δουλειά και αποφάσισα να δοκιμάσω. Έστησα τη μηχανή LEE, και έβαλα στο δοχείο της μόνο τα σκάγια (9αρια, αυτά είχα). Είχα πάνω το bushing 7/8oz. Ζύγισα κάμποσες δόσεις και κυμαίνονταν από 24,4 έως 24,6 γρ. - αρκετά καλά !!
Για την πυρίτιδα έστησα μαζί το Lee Perfect Powder Measure - άφησα τη ρύθμιση εκεί που την είχα ρυθμίσει παλιότερα, γέμισα το δοχείο με CSB6 και ζύγισα αρκετές ριξιές για να την τσεκάρω. Έριχνε αρκετά σταθερά 1,20 γρ, με ελάχιστες δόσεις στο 1,19 και στο 1,21 ... καλή σταθερότητα νομίζω ...
Έτσι ξεκίνησα να γεμίζω ... κάλυκες μεταχειρισμένους, καψούλια δεν είχα CX2000, αλλά είχα μερικά 688 από παλιά, και αφού η δόση ήταν μάλλον χαμηλή έβαλα αυτά...
Ελπίζω να τα δοκιμάσω αύριο ... να δούμε τι πουλιά (πορτοκαλί) θα πιάσουμε ... .yel.
IMG_20170704_180209.jpg

IMG_20170704_202455.jpg

IMG_20170704_205304.jpg

.xm. .xm. .xm.
θα παθεις πλακα , ανοιξε τσοκ

IMG_20170704_180209.jpg

IMG_20170704_202455.jpg

IMG_20170704_205304.jpg

.xm. .xm. .xm.

Περιμενουμε εντυπωσεις... Με 7,5αρια σκαγια αρχικη στο 1,5 μετρο απο την κανη 400 με 410 αναλογα το συγκεντρωτηρα... ;)
Τουφεκια πολυ σφιχτη οπως λες ο Δημητρης, την δοκιμασε φιλος προσφατα και ενθουσιαστηκε... Για τη δοκιμη αυτη βεβαια, αφου τον ειχα ψησει εγω για τις ισπανικες, εβαλε κ ο Δημητρης το χερακι του... ;)

Περιμενουμε εντυπωσεις... Με 7,5αρια σκαγια αρχικη στο 1,5 μετρο απο την κανη 400 με 410 αναλογα το συγκεντρωτηρα... ;)
Τουφεκια πολυ σφιχτη οπως λες ο Δημητρης, την δοκιμασε φιλος προσφατα και ενθουσιαστηκε... Για τη δοκιμη αυτη βεβαια, αφου τον ειχα ψησει εγω για τις ισπανικες, εβαλε κ ο Δημητρης το χερακι του... ;)
Τα φυσίγγια ρίχτηκαν χθες σε 2 πούλες και με άφησαν πολύ ευχαριστημένο. Αν και δεν βρέθηκα στην καλύτερή μου, κι έχασα κάποια πιάτα που δεν έπρεπε ... έκανα πολύ όμορφα σπασίματα, ακόμη και σε αρκετά μακρινά πιάτα.
Το σχήμα ήταν καινούριο, με 1 μονό και 2 ντουμπλέδες sim ανά βατήρα, δεν θα το χαρακτήριζα ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά ήθελε να το μελετήσεις λιγάκι ... ;)
Τσοκάκια άφησα τελικά αυτά που είχα από πριν, 2/10 και 5/10 Briley, άλλη φορά θα δοκιμάσω και με τα Brain.
Πράγματι μου έδωσαν την εντύπωση ότι η τουφεκιά είναι σχετικά σφιχτή. Δεν τα δοκίμασα βέβαια στον πίνακα, βαρέθηκα και λόγω της παρέας, αλλά κράτησα 5-6 να τα δοκιμάσω άλλη φορά, άσε που θα ξαναγεμίσω κάποια στιγμή.
Βέβαια να πω ότι δεν είχα κανένα ενδοιασμό ή αμφιβολία, ούτε για την πυρίτιδα (CSB6 - εξάλλου έχω εκφράσει πολλές φορές, και σε αυτό το φόρουμ, την ιδιαίτερη αδυναμία μου στις ισπανικές πυρίτιδες ...), ούτε για το ότι ήταν 24 γρ. ούτε για το Νο σκαγιών (9αρι), αφού έχω ρίξει χιλιάδες τέτοια στο σπόρτινγκ τα προηγούμενα χρόνια.
Αν είχα μόνο ένα μικρό ενδοιασμό (μάλλον ούτε καν ενδοιασμό - μια απλή περιέργεια ...) για το συγκεντρωτήρα (Θώδη 27) επειδή δεν τον είχα ξαναχρησιμοποιήσει. Αλλά φαίνεται ότι δουλεύει μια χαρά ... ΟΚ. .cool.
Υ.Γ. Επειδή έριξα μαζί και μερικά Lambro trap για να συμπληρώσω τις πούλες (αφού είχα γεμίσει μόνο 50) να πω ότι η μόνη διαφορά που παρατήρησα ήταν ότι μου φάνηκαν λίιιιγο πιο "μαλακά" από τα Lambro, και σε ήχο και σε αίσθηση ανάκρουσης (η οποία είναι βέβαια ασήμαντη και στα 2), μπορεί να είναι και ιδέα μου ... Και πιο καθαρές κάννες ... ;)

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αλληλογραφία που είχα την περασμένη εβδομάδα με την εταιρία GUALANDI S.R.L., την άμεση και επαγγελματική ανταπόκρισή τους στην απορία που είχα και είμα στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρηνήσεις ή και μετάφραση των κειμένων. Φυσικά δεν έχει σχέση με παρότρυνση ή διαφήμηση.
Παραθέτω το κείμενο αυτούσιο προκειμένου να διατηρηθεί πλήρως το νόημα.
Με εκτίμηση σε όλους
Η ερώτηση
Dear Sirs,
I am self-loader for many years and I use only Gualandi plastic wads for all loading and all cartridges.
Most of the components and materials that I use, are Italian as well.
While using a brand (for self explanatory reasons I do not mention the name of this well known in the market brand) plastic cases, I have observe a gap between the case and the Gualandi plastic wad.
This gap makes me to worry because I believe that the quality of my loading affected seriously and negatively.
I have noticed that this gap is not observed or is of lesser extent in plastic cases of other Italian manufacturers (also very famous in the market).

For the purpose to cross check if really such a gap continues to exist with other plastic wads as well, I tried plastic wads from two other different Italian makers and unfortunately with same results - same gap!

For this reason I conclude that the problem is due to this brand of plastic cases.

I address my problem to you because i believe that you are experts and your opinion has special gravity .
Kindly advise whether such a gap between the plastic cases of this specific maker and the Gualandi plastic wad is normal or I have to consider seriously to change and to use plastic cases of other manufacturers.

Thanks in advance for your professional advice
kind regards
Η απάντηση
Dear Sir,
thank you for your request and interest in our products, I suppose to be able to understand which brand of shotshell you are talking about and I can confirm you this "gap" is well know. What I can tell you is that the producer of such shotshell is using our plastic wads as well and there isn't a significant impact in terms of ballistic performance. Our plastic wads have been designed to expand the bottom part during the shoot in order to keep the gas perfectly keeping at the same time the ballistic performance. I don't think you have to change the brand of shotshell, but at the same time I suggest you to perform some more test with another shotshell brand and compare the results in order to choose the one which is better for your loading (in terms of speed and pressure).
My best regards,
Luca Rota
--
Luca Rota
Sales and Purchasing ManagerGUALANDI S.R.L.

Συνάδελφοι είμαι καινούργιος στην ιδιογόμωση & χρησιμοποιώ tecna & Α1. Όμως θα ήθελα να δοκιμάσω μια υποηχητική πυρίτιδα λόγω του ότι έχω μόνιμα εμβοές στο ένα τύμπανο!!!!!!! Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω την F2 sub sound; Θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω κατά κύριο λόγο στη τσίχλα!!!!!!!! Εάν κάποιος είναι γνώστης ας μου απαντήσει!!!!!!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!!!!!!

Back