Υλικά για ιδιογόμωση

Τα αντίβαρα των τροχών που βάζουν στις ζυγοσταθμίσεις (αυτά με το ατσάλινο κλιπ για τις σιδερένιες ζάντες, όχι τα κολλητά που χρησιμοποιούν στις αλουμινένιες) είναι ότι καλύτερο γι' αυτή τη χρήση και, τα χρησιμοποιημένα, τα βρίσκεις σχεδόν τσάμπα.
εχεις ασχοληθεί να φτιαξεις σκαγι ?

καλημέρα.....θέλω να δοκιμάσω όλες τις γνωστές πυρίτιδες που κυκλοφορούν στη χώραμας,αλλά επειδή για την αγορά είναι πολλά τα χρήματα ,είπα να απευθηνθώ στους ιδιογωμοτές του σαιτ ....οποιος συναδελφος θελει μπορεί να μου δώσει μεχρι 100 γραμ φυσικά επι πληρωμή ,μπορουμε να μιλήσουμε δια τηλεφώνου (6979778008)η μέσω σαιτ προτιμούνται οι συνάδελφοι δυτικών προαστίων πυριτιδες ολες εκτος απο s4n mb32 ?

καλημέρα.....θέλω να δοκιμάσω όλες τις γνωστές πυρίτιδες που κυκλοφορούν στη χώραμας,αλλά επειδή για την αγορά είναι πολλά τα χρήματα ,είπα να απευθηνθώ στους ιδιογωμοτές του σαιτ ....οποιος συναδελφος θελει μπορεί να μου δώσει μεχρι 100 γραμ φυσικά επι πληρωμή ,μπορουμε να μιλήσουμε δια τηλεφώνου (6979778008)η μέσω σαιτ προτιμούνται οι συνάδελφοι δυτικών προαστίων πυριτιδες ολες εκτος απο s4n mb32 ?

Αν ησουνα Χανια κατι θα καναμε...

zamorano ο Ιορδάνογλου στον Βύρωνα δίνει όσα γραμμάρια θες !
Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση για το ποιες πυρίτιδες έχει διαθέσιμες ,ισπανικές νομίζω δεν έχει καθόλου .

Δεν ήξερα σε ποιο τοπικ να ρωτήσω και αποφάσισα τελικά να το κένω εδώ. Το μέγεθος ΒΒ στα σκάγια αντιστοιχεί σε κάποιο νούμερο; ΑΝ ναι, υπάρχει κάποιο πινακάκι αντιστοίχισης;

Το αμερικανικο ΒΒ εχει διαμετρο 4,57mm.
Tο 3/0 της lambro που ριχνεις εχει διαμετρο 4,50mm οποτε εισαι περιπου το ιδιο..
;)
Ευχαριστώ Τάσο και Γιάννη. Δηλαδή σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέτω, με με το Kick's High Flyer X-Full μπορώ να ρίξω σκάγια από 3/0 και πιο ψιλά;
Υπάρχει διαφορά στα νούμερα που πρέπει να ρίξω με το εν λόγω τσοκ ανάμεσα σε μολύβδινα και σε ατσάλινα;

HFRecChart.png

Αν μου επιτρέπεις,
Καλό θα είναι να κατασταλλάξεις τι θέλεις και να καταλήξεις (ανάλογα με το κυνήγι που κάνεις) σε δύο έως τρεις πυρίτηδες και με αυτές να κάνεις δοκιμές.
Οι πυρίτηδες που κυκλοφορούν είναι παρα πολλές και οι δοκιμές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές για κάθε πυρίτηδα, άρα άπειρες για το σύνολο όλων των πυρίτιδων που θέλεις να δοκιμάσεις.
Με λίγα λόγια θα πελαγώσεις, θα σε κουράσει και ίσως σε απογοητεύσει.

Πήρα απόψε ένα στροφείο cal.16 γιατί αυτό που είχε η ρελιάστρα μου κάνει άσχημο ρέλι, το τσαλακώνει. Έχει μάλλον φαρδύ αυλάκι, υποθέτω ότι ήταν για χάρτινους καλυκες ... Βρήκα και πήρα και κάμποσους κάλυκες cal.16 Cheddite 70αρηδες (69,3 χιλ.) με 16 χιλ. μέταλλο και καψούλι Cx1000. Μόλις γύρισα σπίτι κι έφαγα, έπιασα και γέμισα 3 φυσέκια για να το δοκιμάσω ... 1,45 Α1 με 28 γρ. σκάγια νο.8, συγκεντρωτήρα Gualandi SG21 και ταπάκι φελλού 3 χιλ. μέσα στο ποτηράκι για να φέρω τα σκάγια σε σωστό ύψος, και κλείσιμο με χαρτονάκι στα 64 χιλ.
Το αποτέλεσμα εμφανησιακά πολύ ικανοποιητικό μου φαίνεται, καμιά σχέση με το ρέλι που κάνει το παλιό στροφείο.
IMG_20170629_204359.jpg

IMG_20170629_204448.jpg

Μετά θυμήθηκα ότι είχα και μερικούς κάλυκες Fiocchi 67αρηδες (66,3 χιλ.) με μέταλλο 8 χιλ. και καψούλι 616. Γέμισα κι ένα τέτοιο με 1,40 Α1 + 28 γρ. σκ. νο.8 -- SG21 (χωρίς ταπάκι από φελλό μέσα) και κλείσιμο στα 61 χιλ.
Αυτοί οι κάλυκες μου είχαν κάνει χουνέρι παλιότερα (αφλογιστίες) κάποιες φορές, και από ότι είχα παρατηρήσει, με το χτύπημα του επικρουστήρα αντί να σκάσει το καψούλι βαθούλωνε ο πάτος του κάλυκα προς τα μέσα !!! Δεν ξέρω αν ήταν πολύ σκληρό το καψούλι ή πολύ μαλακό το μέταλλο του κάλυκα, είχα σκοπό αν γέμιζα τους υπόλοιπους να αλλάξω καψούλι, αλλά πάλι δεν ξέρω αν το 686 είναι πιο μαλακό από το 616 ... .xm.
IMG_20170629_213545.jpg

IMG_20170629_213712.jpg

Υ.Γ. Μόνο όταν γέμιζα τον τελευταίο (τον Fiocchi) πρόσεξα ότι τα χαρτονάκια είχαν τυπωμένο το Νο.8 - γι' αυτό στους προηγούμενους τα είχα βάλει ανάποδα κι είχα γράψει το 8 με στυλό !!!! Λες και τα έβλεπα πρώτη φορά !!! Δεν ξέρω ... μάλλον είχα την εντύπωση ότι έγραφαν 9 ... και δεν τα κοίταξα καθόλου !!! .yel. .buy buy.άντε γεια !!! .buy buy.
.sarcastic. .hit.

Πήρα απόψε ένα στροφείο cal.16 γιατί αυτό που είχε η ρελιάστρα μου κάνει άσχημο ρέλι, το τσαλακώνει. Έχει μάλλον φαρδύ αυλάκι, υποθέτω ότι ήταν για χάρτινους καλυκες ... Βρήκα και πήρα και κάμποσους κάλυκες cal.16 Cheddite 70αρηδες (69,3 χιλ.) με 16 χιλ. μέταλλο και καψούλι Cx1000. Μόλις γύρισα σπίτι κι έφαγα, έπιασα και γέμισα 3 φυσέκια για να το δοκιμάσω ... 1,45 Α1 με 28 γρ. σκάγια νο.8, συγκεντρωτήρα Gualandi SG21 και ταπάκι φελλού 3 χιλ. μέσα στο ποτηράκι για να φέρω τα σκάγια σε σωστό ύψος, και κλείσιμο με χαρτονάκι στα 64 χιλ.
Το αποτέλεσμα εμφανησιακά πολύ ικανοποιητικό μου φαίνεται, καμιά σχέση με το ρέλι που κάνει το παλιό στροφείο.
IMG_20170629_204359.jpg

IMG_20170629_204448.jpg

Μετά θυμήθηκα ότι είχα και μερικούς κάλυκες Fiocchi 67αρηδες (66,3 χιλ.) με μέταλλο 8 χιλ. και καψούλι 616. Γέμισα κι ένα τέτοιο με 1,40 Α1 + 28 γρ. σκ. νο.8 -- SG21 (χωρίς ταπάκι από φελλό μέσα) και κλείσιμο στα 61 χιλ.
Αυτοί οι κάλυκες μου είχαν κάνει χουνέρι παλιότερα (αφλογιστίες) κάποιες φορές, και από ότι είχα παρατηρήσει, με το χτύπημα του επικρουστήρα αντί να σκάσει το καψούλι βαθούλωνε ο πάτος του κάλυκα προς τα μέσα !!! Δεν ξέρω αν ήταν πολύ σκληρό το καψούλι ή πολύ μαλακό το μέταλλο του κάλυκα, είχα σκοπό αν γέμιζα τους υπόλοιπους να αλλάξω καψούλι, αλλά πάλι δεν ξέρω αν το 686 είναι πιο μαλακό από το 616 ... .xm.
IMG_20170629_213545.jpg

IMG_20170629_213712.jpg

Υ.Γ. Μόνο όταν γέμιζα τον τελευταίο (τον Fiocchi) πρόσεξα ότι τα χαρτονάκια είχαν τυπωμένο το Νο.8 - γι' αυτό στους προηγούμενους τα είχα βάλει ανάποδα κι είχα γράψει το 8 με στυλό !!!! Λες και τα έβλεπα πρώτη φορά !!! Δεν ξέρω ... μάλλον είχα την εντύπωση ότι έγραφαν 9 ... και δεν τα κοίταξα καθόλου !!! .yel. .buy buy.άντε γεια !!! .buy buy.
.sarcastic. .hit.
Άψογος όπως πάντα Στελαρα, μερακληδικα πράγματα.

IMG_20170629_204359.jpg

IMG_20170629_204448.jpg

IMG_20170629_213545.jpg

IMG_20170629_213712.jpg

.sarcastic. .hit.

Στελιο οσο αφορα τα χαρτονακια κλεισηματος μπορεις να φτιαξεις σε υπολογηστη με το world οτι νουμερο θες να του βαλεις γραματα παυλες στηγματα και αρηθμους μεσα σε κυκλακια 18.80 mm ακομα και το ονομα σου με οποια γραμματοσηρα θες (_εχει το world απειρες ) και μετα να τα εκτηπωσεις σε αυτοκολητο Α4 που θα κολησεις σε οποιο χαρτονι της αρεσκεια σου θες.μετα με μια ζγρομπια καθεσε και τα κοβεις.....θα σε βοηθησει πολη στο κοψημο να εχεις κανει ενα πολλη λεπτο κυκλακη 18.8 εξωτερικα για να κεντραρεις την ζγρομπια το οποιο στο ρελιασμα θα παει αποκατω απο το ρελι που γηριζει και δεν θα φαινετε.......

Tecna στα χοντρα που ειναι 34γρ (μεχρι ν 6)και s4 στα ψιλα (απο ν7) που ειναι 32γρ..
Και με την ευκαιρία δεν ειδα τις προαλλες να υπάρχουν στο site της εταιριας,τα παει κ αυτα για φούντο?.xm.

Last edited:
Back