Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα κι απο μενα. Σημερα απο τις 2 εως και τις 5 ειδα 6 φασες 2 αγριοπεριστερα και πολλες χηνες... Τοσες πολλες δεν εχω ξαναδει...ολες με κατευθυνση προς ανατολη.σε τσιχλες και κοτσυφους δεν εριχνα. Α ειδα και αρκετα ψαρονια.
Μπαμ ομως δεν εκανα... ολα εκτος βεληνεκους... Οι φασες δεν ηταν ντοπιες γιατι δεν ηξεραν που να πανε οπως εδειχνε το πεταγμα τους...

Καλησπερα κι απο εμενα, με πεθαναν παλι οι βρωμες να αλλαζω καρτερια, στα μπονους εκατσα καρτερι και για γουρουνι σημερα αλλα δεν μου εκανε το χατηρι. Ηπιαμε και με το φιλαρακι απο 4 τσιπουρα πριν καμια ωρα και ειμαι σε νιρβανα τωρα εντελως, ειχε καποια πουλια σημερα αλλα μας δουλευαν και περνουσαν παρα πολυ ψηλα και μας εσπασαν τα νευρα! Η σελφι βγηκε ομως... με τσιγαρια στο στομα να χαλαρωσω απ τις καριολες!
CskMad8.jpg

Καλησπερα κι απο εμενα, με πεθαναν παλι οι βρωμες να αλλαζω καρτερια, στα μπονους εκατσα καρτερι και για γουρουνι σημερα αλλα δεν μου εκανε το χατηρι. Ηπιαμε και με το φιλαρακι απο 4 τσιπουρα πριν καμια ωρα και ειμαι σε νιρβανα τωρα εντελως, ειχε καποια πουλια σημερα αλλα μας δουλευαν και περνουσαν παρα πολυ ψηλα και μας εσπασαν τα νευρα! Η σελφι βγηκε ομως... με τσιγαρια στο στομα να χαλαρωσω απ τις καριολες!
CskMad8.jpg

Μπραβο Αλεξ,λιγο λιγο τις ροκανιζεις!!

CskMad8.jpg
Μετά από ένα βαρβατο ζμπρωξιμο,θέλει ένα χαλαρωτικο τσιγαρακι!Μπράβο φίλε!

Εγώ τον βγάζω έξω και τον κρεμάω για να μπορώ να κυνηγάω και τότε. Έχω βαρέσει πουλιά αρκετές φορές με το πουλί μου έξω αλλά και αρκετές φορές κατουρησα το παντελόνι μου .sarcastic.
Πρόσεξε γιατι οπως τα λες κάνεις χρήση του πουλιού σου σαν φίντα και ως εκ τούτου θεωρήσαι παράνομος .:eek:

Πρωινό σήμερα με ένα φιλαράκι,
πάω εγώ σε γνωστό σημείο, και στέλνω συντεταγμένες σε αυτόν για να πάει στο 2ο μέρος που είναι ένα χιλιόμετρο πιο πέρα και όταν φεύγουν απ το δικό μου καρτέρι, σχεδόν πάντα πήγαιναν εκεί...
Μέχρι τις 9 μόνο μια φασσα πέρασε από εμένα και αυτή όταν κοίταγα το κινητό.... Ούτε να σηκώσω όπλο δν πρόλαβα... Στις 9+ βγαίνω προς το αμάξι, προχωράω και κοιτάω προς το μέρος που έστειλα το φίλο... Τα δέντρα στο καρτέρι του γεμάτα φασσες, κάθομαι και περιμένω μήπως τουφεκισει... Περνάει ένα 5 λεπτο και βλέπω τα πουλιά να παίζουν με άνεση πάνω στα δέντρα, λέω αποκλειεται να μην τον βλέπουν τόση ώρα...

Χτυπάω τηλ,
"Μητσο γιατί δεν τουφέκας ρε;"
"πήγα αλλού τελικά, πέρασα από εκεί που μου έδειξες στο χάρτη και δεν μου άρεσε το μέρος"
Τελικά ο Μήτσος πήγε κάνα 2 χιλιόμετρα πιο πέρα, και ούτε είδε φασσα όλη μέρα...
Απόγευμα πήγα σε ένα μέρος που δεν πιστευα να έπιασε καμία φασσα από τώρα, αλλά είπα να δοκιμάσω... Πήγα, έβγαλα το σκύλο και πήγα περπατητο ανάμεσα στα δέντρα... Κατά τις 3 σκάει μια 8ρα και κάθεται στα 100 μέτρα... Πάω και πιάνω στη διαδρομή που μπήκαν και πριν φτάσω περνάει άλλη μια σε απόσταση απαγορευτική...
Πιάνω καρτέρι και σε μισή ώρα σκάει άλλη μια, τις ρίχνω μια ανάμεσα στα κλαδιά αλλά δεν την πήρα...
Στις 5 ακούω ένα δυνατό φυσιγμα, κοιτάω πάνω μου και βλέπω ένα 200ρι οριακά να κάνει κύκλους...
Δεν τουφέκαω, και βουτάνε και πιάνουν αριστερά μου στα 80 μέτρα, εκείνη την ώρα ακούω ένα αμάξι να έρχεται σβάρνα, πάει λέω τι είδαν... Κάνουν ένα σαλτο και φεύγουν... Το αμάξι ήταν απ γουρουναδες που τρέχαν να κλείσουν τα γουρούνια που κυνηγούσαν απ το πρωί..
Τελικά περνάει άλλη μια αλλά με έπιασε όταν άλλαζα τσοκ (4ρι επειδη τις έβλεπα όλες χαμηλομενες στα δέντρα) βάζω το 4ρι και στο μισάωρο σκάει μια 5δα.
Κάνει μια στροφή πάνω μου και πάει να χαμηλώσει, σηκώνομαι, τουφέκαω την μια, την βλέπω δν στρίβει καν, πολύ μπροστά σκευτομαι, της ρίχνω και 2η με μια φασσα προσκοπευση και τη βλέπω διπλώνει, τουφέκαω και τη διπλανή, δίπλωμα και εκείνη...
Πέρασαν άλλες 2-3 πατητες αλλά αρκετά σε ύψος που ίσα που τις έβλεπα στις κορυφες των δέντρων.. Μετά έπιασε το σούρουπο, μάζεψε και μερικά μανιτάρια που βρήκα εκεί δίπλα και ολοκλήρωθηκε η μέρα!

45886339_741907406163675_1275299352096538624_o.jpg

Η 1η φασσα είναι απ τις μεγαλύτερες που βάρεσα φέτος, ολοκληρωμένη και "στρογγυλή".. Απ τα καλύτερα δείγματα φασσας.

Εγώ τον βγάζω έξω και τον κρεμάω για να μπορώ να κυνηγάω και τότε. Έχω βαρέσει πουλιά αρκετές φορές με το πουλί μου έξω αλλά και αρκετές φορές κατουρησα το παντελόνι μου .sarcastic.

Βill το "τερμάτισες"...!!! Κλαίω απ' τα γέλια...!!! .vert funny..crying smile..very happy..vert funny..crying smile..very happy..vert funny..crying smile..very happy.

Πρωινό σήμερα με ένα φιλαράκι,
πάω εγώ σε γνωστό σημείο, και στέλνω συντεταγμένες σε αυτόν για να πάει στο 2ο μέρος που είναι ένα χιλιόμετρο πιο πέρα και όταν φεύγουν απ το δικό μου καρτέρι, σχεδόν πάντα πήγαιναν εκεί...
Μέχρι τις 9 μόνο μια φασσα πέρασε από εμένα και αυτή όταν κοίταγα το κινητό.... Ούτε να σηκώσω όπλο δν πρόλαβα... Στις 9+ βγαίνω προς το αμάξι, προχωράω και κοιτάω προς το μέρος που έστειλα το φίλο... Τα δέντρα στο καρτέρι του γεμάτα φασσες, κάθομαι και περιμένω μήπως τουφεκισει... Περνάει ένα 5 λεπτο και βλέπω τα πουλιά να παίζουν με άνεση πάνω στα δέντρα, λέω αποκλειεται να μην τον βλέπουν τόση ώρα...

Χτυπάω τηλ,
"Μητσο γιατί δεν τουφέκας ρε;"
"πήγα αλλού τελικά, πέρασα από εκεί που μου έδειξες στο χάρτη και δεν μου άρεσε το μέρος"
Τελικά ο Μήτσος πήγε κάνα 2 χιλιόμετρα πιο πέρα, και ούτε είδε φασσα όλη μέρα...
Απόγευμα πήγα σε ένα μέρος που δεν πιστευα να έπιασε καμία φασσα από τώρα, αλλά είπα να δοκιμάσω... Πήγα, έβγαλα το σκύλο και πήγα περπατητο ανάμεσα στα δέντρα... Κατά τις 3 σκάει μια 8ρα και κάθεται στα 100 μέτρα... Πάω και πιάνω στη διαδρομή που μπήκαν και πριν φτάσω περνάει άλλη μια σε απόσταση απαγορευτική...
Πιάνω καρτέρι και σε μισή ώρα σκάει άλλη μια, τις ρίχνω μια ανάμεσα στα κλαδιά αλλά δεν την πήρα...
Στις 5 ακούω ένα δυνατό φυσιγμα, κοιτάω πάνω μου και βλέπω ένα 200ρι οριακά να κάνει κύκλους...
Δεν τουφέκαω, και βουτάνε και πιάνουν αριστερά μου στα 80 μέτρα, εκείνη την ώρα ακούω ένα αμάξι να έρχεται σβάρνα, πάει λέω τι είδαν... Κάνουν ένα σαλτο και φεύγουν... Το αμάξι ήταν απ γουρουναδες που τρέχαν να κλείσουν τα γουρούνια που κυνηγούσαν απ το πρωί..
Τελικά περνάει άλλη μια αλλά με έπιασε όταν άλλαζα τσοκ (4ρι επειδη τις έβλεπα όλες χαμηλομενες στα δέντρα) βάζω το 4ρι και στο μισάωρο σκάει μια 5δα.
Κάνει μια στροφή πάνω μου και πάει να χαμηλώσει, σηκώνομαι, τουφέκαω την μια, την βλέπω δν στρίβει καν, πολύ μπροστά σκευτομαι, της ρίχνω και 2η με μια φασσα προσκοπευση και τη βλέπω διπλώνει, τουφέκαω και τη διπλανή, δίπλωμα και εκείνη...
Πέρασαν άλλες 2-3 πατητες αλλά αρκετά σε ύψος που ίσα που τις έβλεπα στις κορυφες των δέντρων.. Μετά έπιασε το σούρουπο, μάζεψε και μερικά μανιτάρια που βρήκα εκεί δίπλα και ολοκλήρωθηκε η μέρα!

45886339_741907406163675_1275299352096538624_o.jpg

Η 1η φασσα είναι απ τις μεγαλύτερες που βάρεσα φέτος, ολοκληρωμένη και "στρογγυλή".. Απ τα καλύτερα δείγματα φασσας.
Ρε το Μήτσο τι μλκ έκανε.......:D
Μπραβο Ηλία , εκανες δουλειά πάλι.

Μπράβο Alex, πάντως ολο "μεζεδάκια" τσίμπαμε φέτος, να δω πότε θα γίνει το μπαμ, να αδειάσει καμία ζώνη!!
Στα δικα μου μερη Ηλια πολυ δυσκολα να αδειασει η ζωνη, αλλα 1-2-3 ειναι στανταρακι τις πιο πολλες φορες, καλες ειναι κι αυτες δεν εχω παραπονο

CskMad8.jpg
Να κόψεις το τσιγαριλίκι φιλαράκι. Χαλαει το φόντο στα ουκρανικά μοντελάκια..yel.

CskMad8.jpg
Για σου ρε αλεχ φασοφονια

Ρε το Μήτσο τι μλκ έκανε.......:D
Μπραβο Ηλία , εκανες δουλειά πάλι.
.
Σημερα το πρωι το μόνο αξιόλογο ενα χιλιάρι κοπάδι πέρασε στα 500+ μέτρα έπεσε πίσω απο κορυφή στα 1.100+ μέτρα. Ακούστηκε σα ...φορτηγό :).
Δυο φασσες μου πέρασαν ανάποδα και περι τις 10:00 μαζεύοντας μανιτάρια σε διάσελο γυμνό με φίλο, πέρασε ερχόμενο απο απέναντι και χωρις να αλλάξει κατεύθυνση ενα κοπάδι 70-80 πουλια.
Πέρασε στα ~30 μέτρα οριζόντια απόσταση αλλα στα 60-70 μέτρα, ασφαλές ύψος, το χαζέψαμε,απλώς.
Επιστροφή στην Αθήνα το βραδυ.
Η ...κέντα :( ολοκληρώθηκε με απογευματινό τσίχλας στο πέταλο του Μαλιακού σε καρτέρι απογευματινό, με πολλές περγαμηνές.
Απο τις 4:15 μεχρι 5:05 το απόγευμα 1 τσίχλα τουφεκισαμε αλλα με σταθερή απόδοση, μηδέν στο ...πηλίκιον.
Σε οτι αφορά τις φασσες, μετά απο εξέταση της γούσας των 4 πουλιών που χτύπησε η παρέα τις προηγούμενες μέρες, δεν είχαν καθόλου βελανίδι, Η εξήγηση "ειδικού" : επειδη έχουν οργώσει χαμηλά και έχουν σπείρει σιτάρι περιμένοντας τις βροχές οι φασσες παίρνουν το μερίδιο τους, με ΑΑΑ τροφή.
Στο βελανίδι και στα ψηλά θα καταφύγουν μετά τα κρύα και ειδικα μετά το χιόνι.
Τουλαχιστον αυτο γίνεται αποδεκτό για τα δυτικά Γρεβενα, αφού πολλοί λένε πως πουλια έχουν μπει πολλά αλλα είναι άφαντα στα καρτέρια.
Ας το έχουνε υπόψη οι φιλοι που θα ανέβουν τουλάχιστον μέχρι να σφίξει για τα καλα ο καιρος.

Last edited:
Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το βραδυ.
Η ...κέντα :( ολοκληρώθηκε με απογευματινό τσίχλας στο πέταλο του Μαλιακού σε καρτέρι απογευματινό, με πολλές περγαμηνές.
Απο τις 4:15 μεχρι 5:05 το απόγευμα 1 τσίχλα τουφεκισαμε αλλα με σταθερή απόδοση, μηδέν στο ...πηλίκιον.
Σε οτι αφορά τις φασσες, μετά απο εξέταση της γούσας των 4 πουλιών που χτύπησε η παρέα τις προηγούμενες μέρες, δεν είχαν καθόλου βελανίδι, Η εξήγηση "ειδικού" πως επειδη έχουν οργώσει χαμηλά και έχουν σπείρει σιτάρι περιμένοντας τις βροχές οι φασσες παίρνουν το μερίδιο τους, με ΑΑΑ τροφή.
Στο βελανίδι και στα ψηλά θα καταφύγουν μετά τα κρύα και ειδικα μετά το χιόνι.
Τουλαχιστον αυτο γίνεται αποδεκτό για τα δυτικά Γρεβενα, αφού πόλοι λένε πως πουλια έχουν μπει πολλά αλλα είναι άφαντα στα καρτέρια.
Ας το έχουνε υπόψη οι φιλοι που θα ανέβουν τουλάχιστον μέχρι να σφίξει για τα καλα ο καιρος.

Φίλε στα στάρια δεν έχουν πέσει ακόμη, εδώ που τις κυνηγάω το μέρος ειναι 50% βουνο/βελανιδιες και το υπόλοιπο 50% χωράφια με σπαρμένα,
Συνήθως όταν χάνονται απ το βουνό τις βρησκουμε στα χωράφια, και ότι λιγες βρεθούν ψηλά έχουν όλες στάρι. Ως τώρα εδώ χαμηλά εχουν ρίξει κυρίως κριθάρι και τώρα άρχιζουν σιγά σιγά και τα σταρια, αλλά πουλιά σε χωράφια δεν είδαμε ακόμη, και ότι έχει χτυπηθεί έχει βαλανι. Τη μεγαλύτερη μανία σε στάρι πάντως θα την δεις μετά τις βροχές που θα σκάσει η φυτρα, τοτε αν βρεθεί κανένα απομερο χωράφι και το ανακαλύψουν δεν ξεκολανε.

Και αφού πήραμε τη μπεκατσούλα μας πήγαμε να ψάξουμε για τη δεύτερη. Φέρμα ο σκύλος από κοντά και εγώ και αντί για το ρωσιδακι πετάγεται μια καριολα και αρπαζει το εφταρακι της. Μωρέ λες σκέφτηκα? Πιάνω ένα καρτερακι και σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται οι κυρίες. Με το σκύλο βέβαια ήταν λίγο δύσκολο να με πλησιάζουν αλλά με υπομονή έμαθε και αυτός, απόλαυσα και εγώ. Λίγα τα πουλιά καμία 15αρια ήταν όλα οπότε επέλεξα μονοτουφέκιες και σε ξεκομμένα πουλιά να μη τις διωξω. Πέντε τουφέκιες, πέντε συννεφάκια και πέντε απορτ από το τριχωτο φιλαράκι και κάπως έτσι πέρασε υπέροχα η μερα.
IMG-20181110-170018.jpg

Status
Not open for further replies.
Back