Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Toξημερωμα μας βρήκε με θερμοκρασιας κοντα στο μηδεν και φυσικα ξαστεριά. Ξεκινησα για το ίδιο μερος που ειχα παει και την Παρασκευή,πιστευοντας πως ο δρόμος θα ειναι σε καλύτερη κατασταση λογω και της θερμοκρασιας ,αλλά και της χθεσινής λιακάδας.Γελαστηκα όμως και αφου μπήκα δεν ειχε γυρισμό.Βαθιές ροδιές απο χθες απο τους τους γουρουναδες ,πολύ λάσπη και ακομη χειροτερα απο τα γελαδια .Διανύοντας καπου 3χλμ και αφου βρήκα πλάτωμα σταμάτησα και το πηρα με τα ποδια .Η λασπουριά χειροτέρευε και ήταν εινα μιγμα λάσπης ,ουύρων και κοπριάς απο τα γελαδια.. Τα μπινελίκια φυσικα δεν έλειψαν .
Φτανοντας ,αποφασισα να κάτσω σε πολύ κλειστο σημείο,αφου ετσι κι αλλιως ξερω πως μονο 10 πουλια υπαρχουν και αφού το σημειο ειναι καλό,να περιμενω εκει τις 10 ομορφονιές.
Αφου η ώρα πηγε 8,με αιφνιδιάζουν 3 καριόλες που γλείφοντας τα δέντρα ,έσκασαν πανω μου και μηέεχοντας περιθώριο για πολλά και μόνο η κίνηση που έκανα τις γυρισε. Ηρθαν πολύ στρωτά δυστυχώς.
Η ωρα περνούσε και εμφανιζότανι,ακομη και οταν ξεπρόβαλε ο ήλιος απο το βουνό.Αποφασίζω να κατηφορίσω κι αλλο στις μεγα΄λες ρεματιές.Ρίχνω ενα φυσιγγι να δω αν ειναι χαμηλά μέσα και όντως ,ηταν εκεί. Τις παρακολουθώ λίγη ώρα και βλέπω οτι δεν έχουν σκοπο να μετακινηθούν . Απο κει που ήμουν ήταν πολύ δυσκολο να κατέβω εκει κατω και έτσι αποφασίζω να ανέβω στο αυτοκινητο.Το παιρνω και με δυσκολια μεν, αλλα καταφερα να βγω απο τόση λασπουριά .Τοσο ο Ομπάμα αλλλά και τα maxxis δεν με πρόδωσαν.Κανω λοιπόν εναν κύκλο γυρω στα 7 χλμ και βρίσκομαι στην απεναντι πλευρά. Αφηνω το αμάξι και κατηφοριζω γυρω στα 3χλμ και μπαίνω μεσα στην ρεματιά πλησιαζοντας το μερος που βρίσκοντας οι πουλάδες. Αριές ,και πλατάνια . Τρομαγμένες απο τις παγάνες του ΣΚ βρηκαν καταφύγιο εκει μεσα. Συνηθως τον χειμωνα με πολύ χαμηλές θερμοκρασιες και χιόνια πιάνουν εκει χαμηλά. Ηταν τοτε που για πάρτι τους μεχρι και σχοινιά κουβαλούσα μαζί για να κατέβω,
Τις παρακολουθούσα κάμποση ώρα και μια τετράδα σηκωνεται απο αλλο σημειοκι ερχεται προς το μέρος μου,.Προλαβαινω με το πρώτο και το τριτο και κρατάω τις δυο. Τότε σηκώθηκαν και οι αλλες και κάνοντας ενα κυκλο επιστρεφουν πάλι εκει μέσα. Δεν περασε πολυ ωρα και καταφερνω άλλες δυο μονές με που γυρόφερναν με διαφορα μισής ώρας . Απο κει και μετα σηκώθηκαν και τράβηξαν καταπάνω ολη την τεράστια ρεματιά και τις έχασα.
Πράσινο φίδι τις έφαγε.Δενδρογαλιά ήταν ,ανακοντα ΄ήταν ,δεν ξέρω,
Μαζι τους τέλειωσα γιατί θα με αποτελειωσουν αυτες. Αυτα άλλωστε ειναι και τα μοναδικά πουλιά σε όλη την περιοχή και το σημειο πολύ δυσκολο .
Κουρασμένος και ξεθεωμένος ,πήρα τον ανήφορο για τον Ομπάμα και γυρίσαμε στο στέκι μας .Οπότε απόψε μετα απο τόσο τεντωμα αλλά και με τις δουλειες που ειχα μέχρι το νύχτωμα,νομίζω πως δικαιούμαι λίγο ζυγούρι ψητο.Απο κεινο το ωραιο ξερετε .....
Γεια σου Δημήτρη ..... ο αγώνας, η αναζήτηση και η ταλαιπωρία σου έπρεπε να δικαιωθεί .congrats.

Γεια σου Δημήτρη ..... ο αγώνας, η αναζήτηση και η ταλαιπωρία σου έπρεπε να δικαιωθεί .congrats.
Τι να δικαιωθεώ ρε φίλε, με 4 πουλιά ;
Ειλικρινά ειπα να ξεσκάσω και εχει γινει αγχωτικο. Τοσο που δεν θελω να μείνω άλλο εδώ.
Ειλικρινά δεν εχει νοημα.
Αυριο σχεδίαζα να ανέβω πιο βόρεια ,αλλά όταν ξεπατώνεσαι και δεν βλέπεις πουλιά, μοιάζει με κυνηγι μαγισσών .

Last edited:
Τι να δικαιωθεί ρε φίλε, με 4 πουλιά ;
Ειλικρινά ειπα να ξεσκάσω και εχει γινει αχωτικο. Τοσο που δεν θελω να μειίνω αλλο εδώ.
Ειλικρινά δεν εχει νοημα.
Αυριο σχεδίαζα να ανέβω πιο βόρεια ,αλλά όταν ξεπατωνεσαι και δεν βλέπεις πουλιά, μοιάζει με κυνηγι μαγισσών .

Βάσανο σου έχει καταντήσει η φάσσα κάθε χρόνο.. .yelling..sarcastic.

Χθες πρωι που πηγα ψηλα για μπεκατσα ειδα σε ενα μερος καποιες φασσες, πριν λιγο σχολασα απο νυχτα αλλα θα κανω ενα κουραγιο να παω παλι μπας και μου κανουν την τιμη...
Άσε τα πουλάκια στην ησυχία τους και πήγαινε για ύπνο ......κυκλοφορεί και γρίπη.yelling.

Άσε τα πουλάκια στην ησυχία τους και πήγαινε για ύπνο ......κυκλοφορεί και γρίπη.yelling.
Δεν εχω γριπη φιλαρακι, μολις γυρισα, μια τουφεκισα και την καπνισα αλλα επεσε στην κορφη απο ενα τεραστιο πουρναρι, οταν λεω τεραστιο εννοω δεντρο κανονικο!!!
Επι μια ωρα προσπαθουσα να δω που εχει σταθει αλλα ματαια, αν βαλω μονο τις πετρες που εριξα θα εχτιζα μια μικρη περιοχη... .fool. τελικα εριξα τα βρισιδια μου και γυρισα σπιτι να πεσω για υπνο.

Η μερα ξημέρωσε όπως το περίμενα . Ψιλόβροχο ,συννεφιά και ομίχλες και σημερα σχεδίαζα να παω καπου πολυ κοντά και χαμηλα προς το ποταμι.
Έχω ξεκινήσει με το αυτοκίνητο και φτάνοντας στο μέρος ,τρώω ένα φλας" τα μαζεύω και φεύγω για ένα άλλο σημείο με αργιές που άλλοτε τετοια εποχή με τέτοιο κλεισμένο καιρό και βροχή ,έβρισκα πουλιά. Δεδομένου οτι οι χθεσινες ειχαν βελάνι αργιας ,ήταν ένα ακόμη κινητρο .Βέβαια πριν λίγες μέρες στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε ούτε δείγμα φασσας,όμως επειδή μ αυτές δεν ξέρεις ποτέ πότε θα εμφανιστούν ξεκινησα και εχω ήδη φτάσει ωχ αχ ..
Μετα απο πεζοπορία μισής ώρας,κάθισα για μια ανάσα αλλά και για να αφουγραστώ . Τι να αφουγκραστώ ; πέρα απο τη βρόχα που πεφτει και το εντερό μου που γουργουριζει , μεχρι στιγμής τιποτα αλλο !
.sarcastic.

Παρασκευή είδα 5000 πουλιά κάρπωση 0 Σάββατο είδα 15 πουλιά κάρπωση 2. Άντε βγάλει άκρη..
Γεράσιμε έτυχε πριν 3 χρόνια, σε ολοήμερο κυνηγι να πεσουν στην περιοχή πανω απο 5 χιλιαδες πουλια, ολα φρεσκα της ημέρας! εμεις ειχαμε βγει επειδη ειχαμε βρει μια βοσκή με 30-40 πουλια την προηγουμενη.
τα πουλια ηταν χωρισμένα σε 6-7 κοπαδια, ολα τεραστια, πιαναν απο χωραφια σπαρμενα ως τις βελανιδιες μεσα...μιλαμε πανικός, εκεινη τη μέρα ειδα πρωτη φορα σε καθαρό εδαφος απο βελανιδιες να γίνεται μπλε ολη η έκταση!
Ημασταν 4 άτομα, μάντεψε με φάσσες φυγαμε;
6 φασσες και ενα λαγό -_-
μετα απο 2 μέρες πηγα μόνος στην ίδια βοσκή και πηρα 8 πουλια απ το αρχικό κοπαδακι που ειχαμε βρει...
Γιαυτό πλεον πολλες φορες οταν μου λενε πεσανε σε εκεινο το μέρος πανω απο 3 χιλιάδες πουλια δεν ενθουσιαζομαι... Με τα λίγα χρόνια που την κυνηγάω, εβγαλα το συμπέρασμα πως πιο ευκολα βαζεις χέρι σε μικρό πιασμένο κοπαδακι παρά στα τεράστια κοπαδια,... ασε που τα τεράστια μαζεύουν και πολυ κόσμο...

Γεράσιμε έτυχε πριν 3 χρόνια, σε ολοήμερο κυνηγι να πεσουν στην περιοχή πανω απο 5 χιλιαδες πουλια, ολα φρεσκα της ημέρας! εμεις ειχαμε βγει επειδη ειχαμε βρει μια βοσκή με 30-40 πουλια την προηγουμενη.
τα πουλια ηταν χωρισμένα σε 6-7 κοπαδια, ολα τεραστια, πιαναν απο χωραφια σπαρμενα ως τις βελανιδιες μεσα...μιλαμε πανικός, εκεινη τη μέρα ειδα πρωτη φορα σε καθαρό εδαφος απο βελανιδιες να γίνεται μπλε ολη η έκταση!
Ημασταν 4 άτομα, μάντεψε με φάσσες φυγαμε;
6 φασσες και ενα λαγό -_-
μετα απο 2 μέρες πηγα μόνος στην ίδια βοσκή και πηρα 8 πουλια απ το αρχικό κοπαδακι που ειχαμε βρει...
Γιαυτό πλεον πολλες φορες οταν μου λενε πεσανε σε εκεινο το μέρος πανω απο 3 χιλιάδες πουλια δεν ενθουσιαζομαι... Με τα λίγα χρόνια που την κυνηγάω, εβγαλα το συμπέρασμα πως πιο ευκολα βαζεις χέρι σε μικρό πιασμένο κοπαδακι παρά στα τεράστια κοπαδια,... ασε που τα τεράστια μαζεύουν και πολυ κόσμο...

Έτσι ακριβώς Ηλία.. Αν έχεις βρεί πουλιά της περιοχής κάνεις πιο καλό κυνήγι αν και αυτό χρειάζεται διαχείριση.. Τώρα κοπάδια που έχουν μπει πρώιμα ναι μεν θα κάνουν βόλτες για να ελεγξούν και να μάθουν την περιοχή αλλά θέλει και τύχη.

Την ταλαιπώρια κυνηγάει, όχι την φάσσα!!! .my man.
Στο βουνο εχει ταλαιπωρια οπως και να το κάνουμε. Δεν ειναι καμπος, λευκες και καρεκλάκι.
Ειδικα αν τα πουλια ειναι μετρημένα δεν εχεις επιλογη. Η θα κλατάρεις μέχρι να τα στριμώξεις ή τράβα πιες τσιπουρα.

Έτσι ακριβώς Ηλία.. Αν έχεις βρεί πουλιά της περιοχής κάνεις πιο καλό κυνήγι αν και αυτό χρειάζεται διαχείριση.. Τώρα κοπάδια που έχουν μπει πρώιμα ναι μεν θα κάνουν βόλτες για να ελεγξούν και να μάθουν την περιοχή αλλά θέλει και τύχη.
Ικανοποιητική κάρπωση γίνεται συνήθως σε πουλιά ντοπιασμένα. είτε είναι 50 , είτε είναι πολλά παραπάνω.
Μεγάλο ρόλο όμως παίζουν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αφού φυσικά έχεις βρει και τα ντόπια πουλιά .
Για μένα οι καλύτερες συνθήκες, απο άποψης καιρού , είναι .....ή ψιλόβροχο-ψιλόχιονο με ομίχλη ή να έχει ρίξει χιόνι απο πριν και να πας τη μέρα που έχει λιώσει με ομίχλη πάλι. Τα πουλιά με αυτές τις συνθήκες δεν απομακρύνονται πολύ και έχεις πολλές ευκαιρίες για καλή κάρπωση.
Τα παραπάνω πάντως είναι προσωπικές εμπειρίες .....και κάθε διαφορετική άποψη είναι δεκτή φυσικά....

Ικανοποιητική κάρπωση γίνεται συνήθως σε πουλιά ντοπιασμένα. είτε είναι 50 , είτε είναι πολλά παραπάνω.
Μεγάλο ρόλο όμως παίζουν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αφού φυσικά έχεις βρει και τα ντόπια πουλιά .
Για μένα οι καλύτερες συνθήκες, απο άποψης καιρού , είναι .....ή ψιλόβροχο-ψιλόχιονο με ομίχλη ή να έχει ρίξει χιόνι απο πριν και να πας τη μέρα που έχει λιώσει με ομίχλη πάλι. Τα πουλιά με αυτές τις συνθήκες δεν απομακρύνονται πολύ και έχεις πολλές ευκαιρίες για καλή κάρπωση.
Τα παραπάνω πάντως είναι προσωπικές εμπειρίες .....και κάθε διαφορετική άποψη είναι δεκτή φυσικά....

Συμφωνώ σε όλα Κώστα.. Και γω το καλύτερο μου κυνήγι το χω κάνει σε ομίχλη.. Τουφέκαγες το κοπάδι τριάρες και μετά απο 10 λεπτά ξαναερχόταν να κάτσει μπροστά σου.. Λες και είναι το πιο χαζό πουλί του κόσμου.

Ε ναι..... τα 5000 ειναι για φωτογραφιση ,οχι για κυνηγι.
Λίγα και να παίζουν θέλουμε .
Ναι κι εσύ να παίζεις με το κινητό, κι αν περάσουν ξαφνικά να δούμε πως θα προλάβεις να τα τουφεκίσεις !!! μετά θα παραπονιέσαι και θα βρίζεις !!! .sarcastic. .yelling.
Αλήθεια, κρατάς και γυαλιά μαζί σου ;;; :oops: Γιατί αν μπορείς και διαβάζεις και γράφεις χωρίς γυαλιά, στην ηλικία μας, μπράβο σου βγάζω το καπέλο !!! .well done.

Συμφωνώ σε όλα Κώστα.. Και γω το καλύτερο μου κυνήγι το χω κάνει σε ομίχλη.. Τουφέκαγες το κοπάδι τριάρες και μετά απο 10 λεπτά ξαναερχόταν να κάτσει μπροστά σου.. Λες και είναι το πιο χαζό πουλί του κόσμου.
Με τέτοιες καιρικές συνθήκες (κρύο,ψιλόχιονο,ομίχλη) η ντουφεκιά ακούγεται πολύ λίγο και δεν ενοχλεί τα πουλιά....Let's Party Begin......sarcastic.

Ναι κι εσύ να παίζεις με το κινητό, κι αν περάσουν ξαφνικά να δούμε πως θα προλάβεις να τα τουφεκίσεις !!! μετά θα παραπονιέσαι και θα βρίζεις !!! .sarcastic. .yelling.
Αλήθεια, κρατάς και γυαλιά μαζί σου ;;; :oops: Γιατί αν μπορείς και διαβάζεις και γράφεις χωρίς γυαλιά, στην ηλικία μας, μπράβο σου βγάζω το καπέλο !!! .well done.
Φιλαράκι μια περασε και την εχω ήδη στο σακούλι.
Ο καιρος εκλεισε απελπιστικά με ομιχλη και ψιλιβροχο γι αυτο το παίζω . .my man. το κινητό.
Διαφορετικά θα ήταν και απενεργοποιημένο. Μονο οραν κανει να ανοιξει λιγο μπορει να φανει αλλη καμία. Άλλωστε τοσες που ήταν δεν εμειναν και πολλές.
Α και πουσαι , γυαλια ειπες ; τι ειναι αυτα ; .yel.

Ομίχλη και πάλι ομίχλη!!!
Αν τα βρεις βοσκή και την επόμενη το πρωί έχει ομίχλη, μένεις απο φυσίγγια!
To μόνο κακό με την ομίχλη ειναι οτι δεν προλαβαίνεις μερικές φορες να ανοίξεις την κάμερα, ακούς τον ήχο και βρίσκονται μπροστά σου.
(Νοέμβριος του 2016,στα πρώτα πλάνα ειχα την κάμερα πανω απ το σκουφι και σε καθε τουφεκιά αλλαζε μόνη της θέση :P )

Status
Not open for further replies.
Back