Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νικόλαε έχει μειωθεί η φάσσα, έχουν αλλάξει οι διαδρομές της ή έχουν αλλάξει τα χούγια της; Σε ρωτάω γιατί από επίσημες έρευνες στην Ευρώπη η φάσσα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και μάλιστα είναι σε κατάσταση συνεχούς αύξησης πληθυσμού.

http://datazone.birdlife.org/species/factsheet/common-woodpigeon-columba-palumbus
Παίδες επειδή ήμουν μέλος του Birdlife οφείλω να πω ότι είναι απίθανο να αναγράφουν ανυπόστατα πράγματα.
Αυτό που θυμάμαι (κυρίως για τις τσίχλες) είναι ότι λόγω της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν αλλάξει οι βιότοποι και τα πουλιά έχουν αλλάξει τόπους και φυσικά διαδρομές.

Παίδες επειδή ήμουν μέλος του Birdlife οφείλω να πω ότι είναι απίθανο να αναγράφουν ανυπόστατα πράγματα.
Αυτό που θυμάμαι (κυρίως για τις τσίχλες) είναι ότι λόγω της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαικής Ένωσης έχουν αλλάξει οι βιότοποι και τα πουλιά έχουν αλλάξει τόπους και φυσικά διαδρομές.
Μαριε τι ειναι το Birdlife;

Moυ ειπε φιλοs οτι περασαν καμποσεs φασσεs πιο νωριs σε πασιγνωστο μεροs εξω απο την Κυμη. Εχουμε κανεναν "κατασκοπο " για επιβεβαιωση ?
Λογικά πρέπει να είναι σωστό γιατί και εγώ σήμερα είδα κίνηση στην Αττική.

Επιβεβαιωθηκε . Ειναι τα Βιταλα . Λεs να μπουν και τσιχλοειδη απο Κονιστρεs και Κηπουs ? Ωραια θα ηταν αν και ειναι λιγο μακρια
Ε που θα πάει θα μπούνε! Δεν θα μπούνε, εκεί θα μαυρίσει ό ουρανός όταν κάνει μπασιμο.

Κάπου πήρε το μάτι μου μια φωτογραφία από μια άλλη οργάνωση που παρακολουθεί τα περάσματα της φασσας κυρίως και τις τελευταίες ημέρες έδειξε ότι μπήκαν πολλά πουλιά στη Βουλγαρία. Δεν μπορώ να την βρω τωρα όμως.

Κάπου πήρε το μάτι μου μια φωτογραφία από μια άλλη οργάνωση που παρακολουθεί τα περάσματα της φασσας κυρίως και τις τελευταίες ημέρες έδειξε ότι μπήκαν πολλά πουλιά στη Βουλγαρία. Δεν μπορώ να την βρω τωρα όμως.
Ευτυχως δε τα βαρανε να ερθουνε δραμα αχαχαχα γι αυτο και πανε εκει οταν σφιγγει ο καιρος ομως ερχοντε εδω που ειναι πιο ευνοικα τα μεροι

Εχει ενδιαφέρον να προσπαθησουμε να καταλάβουμε τι έφταιξε σ'αυτες τις αστοχίες . Οσο γίνεται δηλαδή.

https://kentavros.tv/επικές-αστοχίες-στη-φάσα-μέρος-1ο/
απο τη μεση του βιντεο και μετα σχεδον ολες μενουν πιισω. Στο πρωτο μισο καποιες καθαρα ειναι μπροστα . Κανει ατσαλες επωμισεις μαλλον, θα βοηθουσε ενα βαθμο τσοκ πιο ανοιχτο και ενα νουμερο ψιλοτερα σκαγια

Eγώ πάντως ούτε και σήμερα είδα κάτι από φάσσες, όπως και τα προηγούμενα πρωινά βέβαια, από Δευτέρα και ύστερα...
Τώρα, τι να πω, να περάσανε όντως πολλές σήμερα στην κεντρική Εύβοια και να μην περάσανε καθόλου λίγο δυτικότερα που είμαι γω... Περίεργον... Ίσως περάσουνε ες αύριον από μένα... Μακάρι!

Και σήμερα το απόλυτο κουλούρι από φάσσες...!!!
Και κάτι ακόμα: συνάδελφοι μάθετε επιτέλους να διακρίνετε σωστά τα θηράματα από μακριά! Ένα σκατοσμήνος σιχαμερών σταχτοκουρούνων φάνταζε στα μάτια τσιχλοπαρέας για σμήνος φασσών, και μάλιστα το διατυμπάνιζαν κιόλας και παραπληροφορούσαν κι άλλους ανυποψίαστους...!!! Έλεος!!!

Εδώ πάντως φάνηκαν σήμερα η πρώτες από πληροφορία του κολλητού που είναι στα γουρούνια και πολύ συνάδελφοι βαρεσαν και τα πρώτα παπιά στην περιοχή!!!!
Τις περιλαβα εγω ρε και απ το φοβο τους εφτασαν εκει !!!

Θα γυρίσει ο καιρός, εχει και πανσέληνο τέλος του μήνα,οποτε ετοιμαστείτε. Δε θελω απογοήτευση.
Το πολύ πολύ να σεληνιαστουμε εμείς και να κάνουμε τους λύκους στις ράχες και στα διάσελα.
Μετά τις 26, αν όλα πάνε καλά, θα χαζεύουμε Τζουμερκο..

Status
Not open for further replies.
Back