ταραχη μου επιασε κωστα απο το σηκωμα που κανανε η φασσεςΦαντάζομαι ταραχή θα σε έπιασε καιρος σένα και τον σκύλο

ταραχη μου επιασε κωστα απο το σηκωμα που κανανε η φασσεςΦαντάζομαι ταραχή θα σε έπιασε καιρος σένα και τον σκύλο
Ευχαριστημένος με το Anacoda;
Ξέρεις κανέναν από τους γνωστούς σου φίλους η οποιονδήποτε να μην ντουφεκα τις φάσες στην κουρνια, γιατί εγώ δεν ξέρωΠηγα τελικα μια βολτα σημερα μετα απο καιρο...ειχα τη μεση απο τελη Ιουλιου και μολις ειπα ενταξει ειμαι οκ επαθα πριν βδομαδες μια ψυξη στην πλατη αριστερα και τα ειδα ολα παλι...
Ηταν καποια πουλια ντοπια που τα ηξερα και πηγα σημερα μετα τη δουλεια να δω τι παιζει μπας και ριξω καμια τουφεκια, αλλα ως γνωστον οι μαλακες δεν τελειωνουν ποτε!!!!!!!!
Πηγαν 4 μαλακες και τα τουφεκισαν στην κουρνια εμαθα την Τεταρτη και τους πετυχα κι εγω σημερα, τι να πεις για τετοια ατομα και τι να κανεις; αντι να τα αφησουν τα πουλια η εστω να ριξουν καμια τουφεκια εννοειται οχι στην κουρνια πηγαν παλι σημερα καπου 4 παρα και τα περιμεναν, δυο τουφεκιες ακουσα, μια στις 4:05 και αλλη μια καπου στις5.
Μετα εφυγα βριζοντας γιατι θα ειχαμε επεισοδια αν καθομουν, απλα ειπα τι βλακας ειμαι που εχω απο τις 4 το πρωι ξυπνιος και δεν εκατσα να κοιμηθω μετα τη δουλεια. Αυριο θα ανεβω με ενα φιλαρακι στα ψηλα να δουμε τι παιζει...δεν εχω και πολλες ελπιδες αλλα δεν πειραζει θα παρουμε καθαρο αερα
Κατα τα αλλα αυτα τα ατομα νομιζουν οτι ειναι μεγαλοι φασσαδες...οπου και να πανε παντα στις κουρνιες βαρανε τα πουλια, μιλαμε για καραγκιοζηδες!!!
Ναι Ηλια ξερω, τις τουφεκας στην διαδρομη για την κουρνια, δεν πιανεις τις αριες που κουρνιαζουν και τις τουφεκας στεκουμενες, εγω τουλαχιστον και αλλα δυο ατομα που παω για φασσες δεν το κανουμε αυτο.Ξέρεις κανέναν από τους γνωστούς σου φίλους η οποιονδήποτε να μην ντουφεκα τις φάσες στην κουρνια, γιατί εγώ δεν ξέρω
Ναι γιατί αν δεν πάω εγώ θα πάει κάποιος άλλοςΠηγα τελικα μια βολτα σημερα μετα απο καιρο...ειχα τη μεση απο τελη Ιουλιου και μολις ειπα ενταξει ειμαι οκ επαθα πριν βδομαδες μια ψυξη στην πλατη αριστερα και τα ειδα ολα παλι...
Ηταν καποια πουλια ντοπια που τα ηξερα και πηγα σημερα μετα τη δουλεια να δω τι παιζει μπας και ριξω καμια τουφεκια, αλλα ως γνωστον οι μαλακες δεν τελειωνουν ποτε!!!!!!!!
Πηγαν 4 μαλακες και τα τουφεκισαν στην κουρνια εμαθα την Τεταρτη και τους πετυχα κι εγω σημερα, τι να πεις για τετοια ατομα και τι να κανεις; αντι να τα αφησουν τα πουλια η εστω να ριξουν καμια τουφεκια εννοειται οχι στην κουρνια πηγαν παλι σημερα καπου 4 παρα και τα περιμεναν, δυο τουφεκιες ακουσα, μια στις 4:05 και αλλη μια καπου στις5.
Μετα εφυγα βριζοντας γιατι θα ειχαμε επεισοδια αν καθομουν, απλα ειπα τι βλακας ειμαι που εχω απο τις 4 το πρωι ξυπνιος και δεν εκατσα να κοιμηθω μετα τη δουλεια. Αυριο θα ανεβω με ενα φιλαρακι στα ψηλα να δουμε τι παιζει...δεν εχω και πολλες ελπιδες αλλα δεν πειραζει θα παρουμε καθαρο αερα
Κατα τα αλλα αυτα τα ατομα νομιζουν οτι ειναι μεγαλοι φασσαδες...οπου και να πανε παντα στις κουρνιες βαρανε τα πουλια, μιλαμε για καραγκιοζηδες!!!
Αστα Γιωργο αμα ανοιξουμε αυτη την κουβεντα δεν θα τελειωσει ποτε...ειναι αυτο ακριβως που ειπες!!!Ναι γιατί αν δεν πάω εγώ θα πάει κάποιος άλλος
Αυτή η γαμημένη λογική που έχει κάνει ζημιά σε όλα τα θηράματα
Πίσω από αυτήν την δικαιολογία κρύβεται το κόμπλεξ που κουβαλάνε ορισμένοι για να κάνουν αίσχη
Σωστά αλλά είναι μερικοί τόσο πορωμενοι που δεν τους νοιάζει,προσωπικά αν και το έχω κάνει στο παρελθόν, (το εμαθα απο τον πατέρα μου ντουφεκουσε μόνο καθιστά για Οικονομία οταν γεμιζε)τωρα δεν ντουφεκω καθιστά γιατί το θεωρώ ανανδρο και χωρίς ευκαιρία στο θήραμα να διαφύγει. Αλλά σε πληροφορώ γνωρίζω άτομα που πάνε στις κουρνια για καθιστά με την δικαιολογία όποιος προλάβει εάν δεν πάω εγώ θα πάνε άλλοιΝαι Ηλια ξερω, τις τουφεκας στην διαδρομη για την κουρνια, δεν πιανεις τις αριες που κουρνιαζουν και τις τουφεκας στεκουμενες, εγω τουλαχιστον και αλλα δυο ατομα που παω για φασσες δεν το κανουμε αυτο.
Για μενα τουλαχιστον δεν ειναι κυνηγι το συγκεκριμενο, και εκτος αυτου μια δυο φορες θα το κανεις μετα ψαξε να βρεις τα πουλια παλι που πηγαν...
Αλλες εποχες τοτε και αλλες τωρα...το ξερω οτι το κανουν πολλοι, αλλα εχουμε ιδια αποψη, ειναι εντελως αναδρο και δεν εχει κανενα ενδιαφερονΣωστά αλλά είναι μερικοί τόσο πορωμενοι που δεν τους νοιάζει,προσωπικά αν και το έχω κάνει στο παρελθόν, (το εμαθα απο τον πατέρα μου ντουφεκουσε μόνο καθιστά για Οικονομία οταν γεμιζε)τωρα δεν ντουφεκω καθιστά γιατί το θεωρώ ανανδρο και χωρίς ευκαιρία στο θήραμα να διαφύγει. Αλλά σε πληροφορώ γνωρίζω άτομα που πάνε στις κουρνια για καθιστά με την δικαιολογία όποιος προλάβει εάν δεν πάω εγώ θα πάνε άλλοι
Το καρτέρι μου είναι ψηλά και έχω οπτική προς ξεροβουνι. Αν πέρναγε τέτοιο κοπάδι ακόμα και πολύ ψηλά θα το έβλεπα. Όσα πέρασαν ήταν στρωτα απλά οχι στα καρτερια μας. Μετά τις 10 μάλιστα άλλαξα καρτέρι που βλέπει ανεμπόδιστα όλη την περιοχή και δεν είδα τόσο μεγάλο κοπάδι.Στέφανε τα περισσότερα από τα κοπάδια που είδα σήμερα και μιλάμε για εκατοντάδες πουλιά το καθε κοπαδι, είχαν κατεύθυνση προς το χωριό σου αλλά ψηλομένα . Προφανώς δεν τα είδες ,η εσύ ήσουν αλλού.
Απλά για μπανιστήρι δηλαδή όχι τίποτα άλλο γιατί τα πουλιά είχανε δρόμο ήταν πάρα πολύ ψηλά.
Και αυτός είναι ένας τρόπος Δημήτρη και εγώ έχω ακούσει περίπτωση παλιού κυνηγού με μονοκανο θα σερνόταν αθόρυβα μέχρι να πάει εκεί για να ρίξει ένα φυσιγγι σε καθιστήΚαι εγώ έχω γνωστό που παραμένει παραδοσιακός, μόνο καθιστες, στην κουρνια, στην βοσκη... Αυτός παίρνει 50 αρια πουλιά τον χρόνο, καθαρά..! Κάποιος άλλος όμως, που τουφεκαει φτερό μόνο, θα πάρει τα τριπλασια κ θα τραυματισει αλλα τόσα τουλάχιστον... Οπότε, μάλλον, οι εποχές άλλαξαν, όχι όμως για το καλό. Τώρα ποιο είναι αναδρο..... Μεγάλη κουβέντα...
Αν θες την δική μου λογική αλλά και των περισσότερων σκεπτόμενων εδώ μέσα ντουφεκαμε στα όρια της ντουφεκιας μας και εννοώ 35 βια 40 μέτρα ωστε να καταβαλουμε το θήραμα ακαριαία. Δεν ντουφεκαμε καθιστά ουτε εκτος ορίων, το αν κάποια θηράματα διαφύγουν τραυματισμενα εντος ορίων είναι αναπόφευκτο. Την προηγούμενη εβδομάδα ντουφεκισα μια φάσσα με 9 γύρω στα 30 με 35 μέτρα γερακωτη επάνω μου με 9αρια και έσβησε πίσω μου στο λογγο χάνοντας πορεία με ανοιχτά ακίνητα φτερά,έμεινα να την κοιτάζω άναυδος στεναχωρήθηκα που την τραυματισα χωρίς να την καρπωθω,αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα καταβληθεί.Και εγώ έχω γνωστό που παραμένει παραδοσιακός, μόνο καθιστες, στην κουρνια, στην βοσκη... Αυτός παίρνει 50 αρια πουλιά τον χρόνο, καθαρά..! Κάποιος άλλος όμως, που τουφεκαει φτερό μόνο, θα πάρει τα τριπλασια κ θα τραυματισει αλλα τόσα τουλάχιστον... Οπότε, μάλλον, οι εποχές άλλαξαν, όχι όμως για το καλό. Τώρα ποιο είναι αναδρο..... Μεγάλη κουβέντα...
Δεν ήμασταν πολυ μακριά .Το καρτέρι μου είναι ψηλά και έχω οπτική προς ξεροβουνι. Αν πέρναγε τέτοιο κοπάδι ακόμα και πολύ ψηλά θα το έβλεπα. Όσα πέρασαν ήταν στρωτα απλά οχι στα καρτερια μας. Μετά τις 10 μάλιστα άλλαξα καρτέρι που βλέπει ανεμπόδιστα όλη την περιοχή και δεν είδα τόσο μεγάλο κοπάδι.
Στα περίεργα της μέρας, 5 παπιά που ανηφοριζαν με πορεια προς το βουνό.
Αυτό θα ήθελα να το δω από κοντά έστω μια φορά στη ζωή μου....Δεν ήμασταν πολυ μακριά .
Πάντως πανω απι το ποτάμι με φόντο το Ξηροβούνι ,περασε ενα κοπάδι που μπορει να ήταν και 1000άρι!
Αυτό δεν είναι δικαιολογία ούτε απάντηση, τι θα πει "αν δε πάω εγώ θα πάνε άλλοι" μιλάμε για έμπειρους κυνηγούς που αναζηταν όμορφες στιγμές και τουφεκιές και όχι για πρωτοβγαλτα και άπειρα παιδάκια.... Νομίζω ότι τα χρόνια αυτά κανένας κυνηγός δεν είναι νηστικός από κρέας καιφαγητο, πάμε στο βουνό και στο κάμπο να κάνουμε το χόμπι μας το χαβά μας το γούστο μας τη παρέα μας, να ξεσκασουμε από τα καθημερινά μας.....πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία ορισμένων. Διαχείριση κυνηγιού πρέπει να κάνουμε για να αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας.....Σωστά αλλά είναι μερικοί τόσο πορωμενοι που δεν τους νοιάζει,προσωπικά αν και το έχω κάνει στο παρελθόν, (το εμαθα απο τον πατέρα μου ντουφεκουσε μόνο καθιστά για Οικονομία οταν γεμιζε)τωρα δεν ντουφεκω καθιστά γιατί το θεωρώ ανανδρο και χωρίς ευκαιρία στο θήραμα να διαφύγει. Αλλά σε πληροφορώ γνωρίζω άτομα που πάνε στις κουρνια για καθιστά με την δικαιολογία όποιος προλάβει εάν δεν πάω εγώ θα πάνε άλλοι