Φερ' το στα μέτρα σου...

Έχω ακούσει και δει εδώ μέσα τα καλύτερα... .
Εννοείται πως θα ήθελα να τον γνωρίσω.
Μπορεί να μην γράφω συχνά γιατί δεν προλαβαίνω ..... Αλλά διαβάζω καθημερινά τα πάντα..... ;);)
Αγγελε θα σου μιλισω σαν να σε ξέρω χρόνια,
Ο πραγματικός ο μαστορας ειναι ο μερακλης που θα αφιερώσει χρόνο επειδή του αρέσει αυτό που κάνει και θα το κάνει δημιουργικά. Οι περισσότεροι είναι αρπα κωλα, πάρτο φύγε τελείωσε. Έτσι κοντακι δεν πρόκειται να παρεις σωστό επάνω σου.
Πανε σε όποιον μαστορα θέλεις. Μερακλη και γνωστη δύσκολα θα βρεις

Άλεξ μιας και έφτιαξα πρόσφατα ένα κοντάκι να σου πω 2 πράγματα που είδα και κατάλαβα τη διαφορά. Εγώ έχω ψηλό λαιμό, αυτό είχε ως αποτέλεσμα για να επωμίσω σωστά το κοντάκι να βγαίνει πάνω από τον ώμο μου. Για σταθερές επωμίσεις δεν το συζητώ καν, η νύχτα με τη μέρα πλέον. Αν φέρνεις το κοντάκι πιο ψηλά για να δεις αυτό που θες, μοιραία θα κάνεις λανθασμένες επωμίσεις και στοχεύσεις. Επίσης, δοκίμασε να ρίχνεις με ανοιχτό το στόμα (συμβουλή που μου έγινε και έχει διαφορά). Όσον αφορά το τι θες να βλέπεις και εγώ είμαι κυνηγός που θέλω να βλέπω το στόχο και να μην τον καλύπτω, αλλά αυτά θα τα δεις καλύτερα σε ένα τεστ τσωρτσιλ. Μην έχεις ως στόχο να πετύχεις το κέντρο αλλά να κάνεις σωστά το τεστ. Αν σε κλωτσάει το κοντάκι, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι για να δεις την εικόνα που θες πιέζεις το ζυγωματικό σου πάνω στο κοντάκι με αποτέλεσμα να σε κλωτσάει, κοινώς ψηλοτουφεκάει και θες κατέβασμα. Θα ξεκινούσα με το τεστ που σου είπα, με ψυχραιμία οι τουφεκιές όχι μπηχτές.
Δυο ερωτησεις Μανο.
Για ποιο λογο να εχει καποιος ανοιχτο το στομα κατα την επωμιση?Πως το αιτιολογουν?
Και αμα μετα απο αρκετες ντουφεκιες ενα κοντακι σου κανω γρομπαλακι στο ζυγωματικο τι σημαινει? Βαραω κεντρα με το συγκεκριμενο οπλο

Σε Ευχαριστω

Δυο ερωτησεις Μανο.
Για ποιο λογο να εχει καποιος ανοιχτο το στομα κατα την επωμιση?Πως το αιτιολογουν?
Και αμα μετα απο αρκετες ντουφεκιες ενα κοντακι σου κανω γρομπαλακι στο ζυγωματικο τι σημαινει? Βαραω κεντρα με το συγκεκριμενο οπλο

Σε Ευχαριστω
Υποθέτω γρομπαλακι...εννοείς το ξύλο!Ή λάθος πιτς ή πολύ καστ από τις εφαρμογές για μένα....εκτός και αν δεν κουμπωνες εσύ καλά ή δεν επωμιζες καλά!

Να κάνω και εγώ μία χαζή ερώτηση αφού το θέμα ξαναήρθε στην επιφάνεια.
Άπαξ και πάρεις τα σωστά μέτρα και φτιάξεις ένα κοντάκι που σου κάθεται τέλεια, μπορείς αυτά τα μέτρα να τα χρησιμοποιήσεις και σε όλα τα επόμενα όπλα σου; Π.χ φτιάχνεις τα μέτρα σε μία καραμπίνα, και όταν αποφασίσεις ότι θέλεις ενα σουπερποζέ το παίρνεις και μπορείς να έχεις ήδη έτοιμο κοντάκι από πριν και να το κουμπώσεις και να έρχεται μια χαρά;

Άπαξ και πάρεις τα σωστά μέτρα και φτιάξεις ένα κοντάκι που σου κάθεται τέλεια, μπορείς αυτά τα μέτρα να τα χρησιμοποιήσεις και σε όλα τα επόμενα όπλα σου; Π.χ φτιάχνεις τα μέτρα σε μία καραμπίνα, και όταν αποφασίσεις ότι θέλεις ενα σουπερποζέ το παίρνεις και μπορείς να έχεις ήδη έτοιμο κοντάκι από πριν και να το κουμπώσεις και να έρχεται μια χαρά;

Ένας μάστορας από εδώ θα σου πει καλύτερα αλλά θεωρώ πως παίζει μια διαφορά μεταξύ καραμπίνας και δίκαννου. Βέβαια πρέπει να τα ξέρει κάποιος καλά τα μέτρα κιόλας.

Ήδη έτοιμο κοντάκι είναι δύσκολο να έχεις, εκτός και αν ο μάστορας έχει πρόσβαση στο όπλο που επρόκειτο να αγοράσεις ώστε να σου φτιάξει τουλάχιστον τις εφαρμογές ή και ολόκληρο το κοντάκι.
Τώρα στο ερώτημα σου για τα μέτρα, εγώ νομίζω πως είναι λάθος να αντιλαμβανομαστε τα μέτρα σαν απλά νούμερα διαστάσεων. Σίγουρα μπορούν οι αναλυτικές διαστάσεις να δώσουν έναν μπούσουλα στον μάστορα, αλλά το τελικό fitting θα γίνει πάνω στον ιδιοκτήτη. Το κάθε όπλο έχει διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετική ριγα, διαφορετική γενικά οπτική. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε το τέλειο αποτέλεσμα μόνο με νούμερα γραμμένα σε ένα χαρτί. Είναι πολλές οι αποτυχίες σε κατασκευές που έγιναν εξ αποστάσεως, βασισμένες μόνο σε μέτρα που ήταν γραμμένα σε χαρτί.

Ήδη έτοιμο κοντάκι είναι δύσκολο να έχεις, εκτός και αν ο μάστορας έχει πρόσβαση στο όπλο που επρόκειτο να αγοράσεις ώστε να σου φτιάξει τουλάχιστον τις εφαρμογές ή και ολόκληρο το κοντάκι.
Τώρα στο ερώτημα σου για τα μέτρα, εγώ νομίζω πως είναι λάθος να αντιλαμβανομαστε τα μέτρα σαν απλά νούμερα διαστάσεων. Σίγουρα μπορούν οι αναλυτικές διαστάσεις να δώσουν έναν μπούσουλα στον μάστορα, αλλά το τελικό fitting θα γίνει πάνω στον ιδιοκτήτη. Το κάθε όπλο έχει διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετική ριγα, διαφορετική γενικά οπτική. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε το τέλειο αποτέλεσμα μόνο με νούμερα γραμμένα σε ένα χαρτί. Είναι πολλές οι αποτυχίες σε κατασκευές που έγιναν εξ αποστάσεως, βασισμένες μόνο σε μέτρα που ήταν γραμμένα σε χαρτί.

Αυτό πίστευα και εγώ, απλά ήθελα να σιγουρευτώ.

Βαλε στο λογαριασμο και το ΒΑΡΟΣ!
Αν κανεις κοντακι,πρεπει να το λαβεις υποψη για να πετυχεις το περισσοτερο που μπορεις,στο ζυγισμα του οπλου.
Οπως ειπε ο Γιωργος,το καθε οπλο εχει ιδιαιτεροτητες και πραγματα που μπορει να μην σου επιτρεπει η συνδεσμολογια του,να υλοποιηθουν.
Παραδειγμα,το κατεβασμα του αντιχειρα και το γουβιασμα στο πισω μερος της λαβης,ειναι πιο ευκολο να γινει σ'ενα οπλο με λεπτη τζαβετα ή χωρις αυτη,κατι που συνεπαγεται περισσοτερο χωρο λογο πιο μικρης διαμετρου,τρυπας.
Ενα δικανο,εχει κατα κανονα περισσοτερο"ψωμι" κι αφηνει περισσοτερα περιθωρια σε σχεση μ'ενα αυτογεμες που εχει το επανατατικό πισω,μεσα στην τζαβετα.
Ενα οπλο με εγκαρσιες βιδες,αφηνει αφθονα περιθωρια στο cust και στο toe.
Σε αντιθεση μ'ενα οπλο με τζαβετα,που σε περιοριζει.

Last edited:
Καλησπέρα παίδες.
Δεν ξέρω αν ήρθα στο σωστό τοπικ, αν δεν είμαι ας μεταφερθεί το σχόλιο.
Έχω πρόβλημα με το όπλο.
Δεν είναι καθόλου στα μέτρα μου.
Κάνω επωμιση και αν ακουμπήσω το ζυγωματικο στη ράχη του κοντακιου η ευθεία των ματιών μου πέφτει πάνω στην ασφάλεια του όπλου.(δίκανο πλαγιοκαννο)

Σκέφτηκα για κάτι τέτοιο ώστε να έρθει στην ευθεία της ρίγας η σκοπευτικη γραμμή.

https://www.ehunter.gr/product/rachi-kontakiou-cervellati/

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο η ακόμα και το συγκεκριμένο προιον;;;

Βρήκα αυτό στο ίντερνετ.
Θα το δοκιμασω.
Μόνο που δεν ξέρω πως να ζητήσω αυτό το υλικό που χρησιμοποιεί ο κύριος.
Είναι σαν αυτό το υλικό των mouse pads φαντάζομαι,με αυτοκολλητη ταινία.

Συνάδελφοί καλημέρα θα ήθελα τη βοήθειά σας. Κληρονόμησα από τον αδελφό μου μια benelli crio comfort. Επειδή μέχρι τώρα κυνηγούσα με δικανο. Το οποίο δεν ήξερα καν αν ήταν στα μέτρα μου.θελω τη βοήθειά σας να απευθυνθώ σε κάποιον οπλουργο η κοντακα. γιατί όσο και να έπεξα με τις φλαντζες δεν μπόρεσα να φέρω το οπλο εκεί που Θέλω. Έχω κάνει το τεστ στο πίνακα από τα 14.5 μέτρα και το όπλο ρίχνει ψηλά και λίγο αριστερά. Και θέλω να με δει και κάποιος που να ξέρει γιατί νομίζω ότι επωμιζω σταθερά άλλα πάντα η γνώμη ενός ειδικού μετράει.

Συνάδελφοί καλημέρα θα ήθελα τη βοήθειά σας. Κληρονόμησα από τον αδελφό μου μια benelli crio comfort. Επειδή μέχρι τώρα κυνηγούσα με δικανο. Το οποίο δεν ήξερα καν αν ήταν στα μέτρα μου.θελω τη βοήθειά σας να απευθυνθώ σε κάποιον οπλουργο η κοντακα. γιατί όσο και να έπεξα με τις φλαντζες δεν μπόρεσα να φέρω το οπλο εκεί που Θέλω. Έχω κάνει το τεστ στο πίνακα από τα 14.5 μέτρα και το όπλο ρίχνει ψηλά και λίγο αριστερά. Και θέλω να με δει και κάποιος που να ξέρει γιατί νομίζω ότι επωμιζω σταθερά άλλα πάντα η γνώμη ενός ειδικού μετράει.
Καλημέρα.κατα την προσωπική μου γνώμη πρέπει να πας σε δάσκαλο σκοποβολής.θα σου κάνει μια ώρα μάθημα,είναι γύρω στα 40 ευρώ,και θα σου πει ακριβώς που είσαι πάνω στο όπλο και τι θέλει για να ρίχνει εκεί που πρέπει.επισης θα σου πει για τη επωμιση σου αν είναι σωστή η λαθος..στην Αθήνα είναι δυο και είναι πολύ καλοί και οι δυο κατά την γνώμη μου.ο Μπαμπης Αιγινήτης και ο Λεωνιδας Μητσιαλης! Ο δάσκαλος σκοποβολής θα σου πει αν θες στο κοντάκι π.χ,2mm χαμήλωμα η ανέβασμα η μεγάλη και μικρή κλίση και 3mm η πλαγιά παρέκκλιση(cast off-cast on).. και γενικα θα σου πει για ολες τις διαστάσεις του κοντακιου πάνω σου..μετα πας σε κοντακα η οπλουργο που ασχολείται και με κοντακια και φτιάχνεις αυτό που θα σου έχει πει ο δάσκαλος.
Το όπλο που κληρονόμησες είναι οπλαρα κατά την γνώμη μου,να το χαίρεσαι!

Back