Φερ' το στα μέτρα σου...

Ερωτιση.αν εχεις φαει το κοντακι με ρασπα στο πλαη,υπαρχη τηποτα να το φερη στην κατασταση που ειταν???καπιο υληκο???
Araldite 2 συστατικών με πριονίδι αλλά δεν θα φαίνεται όμορφο ... το έχω κάνει και εγώ σε ένα κομμάτι που έσπασε.
Βάζεις περισσότερο και μετά "το τρως" μέχρι να το φέρεις.

Μπορεί να υπάρχουν και πιο όμορφοι τρόποι.
Δεν είμαι καλός στα ξύλα :)

Χαλκοροδελες είναι αυτές;
Κώστα θυμάσαι στο σκοπευτήριο έναν τύπο που επί μισή ώρα ρύθμιζε το κοντάκι με τα άλλεν ;

Αν είχε και ροδέλες μέχρι το βράδυ εκεί θα ήταν 😂

ps
Σωστό πάντως σαν σκέψη και εκτέλεση.

Εξαρτάται νομίζω απο την προηγούμενη εφαρμογή του πέλματος στον ώμο, το pitch δηλαδή …
εαν δεν πάταγε σωστα το πανω μέρος , τότε με τις ροδέλες θα έρθει στα ίσα του και δεν θα έχεις διαφορά …
αν πάταγε καλά πριν , τότε θα χαμηλώσει …
τουλαχιστον αυτό συνέβη σε εμένα …

Σε 1 φηλαρακι το οπλο πεζη κατω δεξια.δικανο,αν του βαλο ροδελες στο κατω μερος ληπον του πελματος η τουφεκια θα σηκοθη λογηκα.το δεξια θα στροση καπος???

Σε 1 φηλαρακι το οπλο πεζη κατω δεξια.δικανο,αν του βαλο ροδελες στο κατω μερος ληπον του πελματος η τουφεκια θα σηκοθη λογηκα.το δεξια θα στροση καπος???
Θελει σηκωμα η ραχη και καστ ον. Ξεκινηστε με το πρωτο (εφοσον το μηκος ειναι ενταξει). Ο φιλος μηπως φερνει το οπλο στον ωμο και μετα γερνει το κεφαλι στη ραχη?

Εροτηση.αν στο πανο μερος του πελματος μπουν ροδελες,η τουφεκια σηκονετε????
Ίσως το σωστότερο είναι ότι στο πιτς όταν είναι λιγότερο κάτω ευνοεί τις τουφεκιές στα εδαφοβια θηράματα όπως ο λαγός το αντίθετο στα πουλιά που συνήθως πάνε προς τα πάνω .Το πέλμα πρέπει να πατάει όλο σύμφωνα με την ανατομία του κάθε σκοπευτή για να μην κλωτσαει και μην έχει τάσεις να κινηθεί κατά την τουφεκιά πάνω η κάτω.Κατα τ αλλα ότι έγραψε ο Κόλλιας.

Last edited:
Ερωτηση: Το μοντε καρλο κοντακι, ευννοεί τη σταθερη επωμιση?
Με την εννοια οτι το ντροπ ειναι το ιδιο κατα μηκος της ραχης.
Εχω αυτη την εντυπωση
Με μοντε καρλο το μάτι είναι στο ίδιο ύψος από τη ρίγα ανεξάρτητα από το πόσο εμπρός ή πίσω είναι το κεφάλι στο κοντάκι. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι κάπως άβολο στην κυνηγετική επωμιση και επίσης για να κουμπώσει καλά το μάγουλο, το κεφάλι πρέπει να είναι πιο σκυμμένο από ότι με συμβατικό κοντάκι.

Back