Φερ' το στα μέτρα σου...

Νικο,σκεψου πως εκοβαν το συρμα με την ταναλια και με τα κομματακια γεμιζαν ΕΝΑ φυσιγγι.Τουφεκουσαν τις περδικες στις αποσταριες κρυμενοι μεσα στις θημωνιες.Μεχρι τα 12-15 μετρα.Μ'αυτον τον τροπο και μ'αυτα τα μεσα,χτυπουσαν 3-4 πουλια στην τουφεκια.Για να γεμισει το τσουκαλι!
 
κατ αρχην βγηκαμε εκτος θεματος. μπαμ και κατω ητανε γιατι ητανε τετοια η πληθωρα θηραματων που διαλεγανε που ριχνανε. οταν ο πατερας μου ελεγε οτι πηγανε σερρες με το παππου μου και ειχανε αδειασει 2 κιβωτια φυσεκια στο χωμα γιατι ο ουρανος ητανε μαυρος απο φασσες και στο τελος της ημερας μαζεψανε οτι βρηκανε καταλαβαινεις τι γινοτανε. αυτοι δεν ψαχνανε τη βολη στα 30 και 35 μετρα. οταν ρωτησα το πατερα μου τι φυσιγγοα να ριχνω οταν ξεκινησα μου ειπε 3α 7αρια παντου. ξερεις τι θα γινει αν βρεις τσιχλα στα 10 μετρα με 7αρι? ο ανθρωπος νομιζω οτι πρεπει να ψαχνει παντα τη βελτιωση.
 
μπαμ και κατω ηταν οι ανθρωποι
Τους είχες δει; .xm. Τι εννοείς μπαμ και κάτω ήταν οι άνθρωποι; Πόσοι ήταν έτσι; Μπαμ και κάτω στα καθιστά ή μπαμ και κάτω σε αυτά που έπρεπε να βλέπουν το μάτι τους για να τους ρίξουν. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες π@π@ριες :D από παλιούς, ότι για να τουφεκισεις έναν λαγό πρέπει να βλέπεις το μάτι του....hair.
Αν είναι έτσι, τον βαραγα και με ένα ξύλο, δεν χρειαζόταν οπλο :)
 
Τους είχες δει; .xm. Τι εννοείς μπαμ και κάτω ήταν οι άνθρωποι; Πόσοι ήταν έτσι; Μπαμ και κάτω στα καθιστά ή μπαμ και κάτω σε αυτά που έπρεπε να βλέπουν το μάτι τους για μα τους ρίξουν. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες π@π@ριες :D από παλιούς, ότι για να τουφεκισεις έναν λαγό πρέπει να βλέπεις το μάτι του....hair.
Αν είναι έτσι, τον βαραγα και με ένα ξύλο, δεν χρειαζόταν οπλο :)
Μιλαω για κυνηγους παλιους και οχι για τσουκαλαδες ρε παιδια. Περδικαδες λαγαδες στο πεταγμα. Ξερω και παλιους στα καθιστα. Αυτοι ηταν για φαι οχι κυνηγοι. Εννοειται πως σημερα υπαρχουν και τα μεσα και η ανεση για να αλλα και να υπαρχουν τουφεκαριδες αριστοι. Οταν μιλαω για παλιους εννοω παντα κυνηγους.
 
μην μυθοποιεις τους παλιους. καλα τουφεκια υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρξουν. φαντασου λοιπον ενα καλο τουφεκι της εποχης εκεινης πιυ δεν ηξερε απο κοντακι να τον βαλεις διπλα μ ενα σημερινο καλο τουφεκι μ ενα οπλο στα μετρα του. ξερεις ποσο μεγαλη διαφορα θα εχουν????
 
γιατι ο ουρανος ητανε μαυρος απο φασσες
Κάπως έτσι προέκυψαν οι μύθοι των παλιών σκοπευταραδων, Ευριπίδη. Τι να τα κάνω τα μέτρα στο κοντάκι αν περάσει τρεις φορές το τρισδιάστατο κοπάδι από πάνω μου και κλείσω τα μάτια και ρίξω;
Θα μαζέψω 50 πουλιά και ακόμα και αν ήμουν μερακλής και έριχνα σε 20 μονά και έπαιρνα τα 2, δεν θα με προβληματιζε καθόλου. Γιατί να με προβλημάτισει;
 
Αν είχες προσωπικά γνωρίσει έναν τέτοιον και προσπαθήσεις να τον φέρεις στην θύμηση σου, κατά πάσα πιθανότητα θα διαπιστώσεις ότι ήταν κάποιος άνθρωπος μετρίου αναστήματος τον οποίον λογικά θα τον διακατείχε και κάποια ιδιαίτερη ευφυΐα.
Γύρω στο 1,90 ύψος πλάγιο με κοντο κοντακι..
Έχω δει παιδάκι, μιας και έχω αμυδρά στο μυαλό μου την εποχή που επιτρέπονταν τα περισσότερα φυσίγγια από τα 3 στην καραμπίνα, να πλησιάζει "παλιός" το τρυγόνι, καθισμένο στα σύρματα, στα 30 μέτρα και να του ρίχνει 5 τουφεκιές και το τρυγόνι σε κάθε τουφεκιά να γυρίζει το κεφάλι του πέρα δώθε για να καταλάβει τι γινόταν και στο τέλος έφυγε. Έχω δει κοπαδάκια με τρυγόνια να πλανάρουν την πρώτη μέρα το ξημέρωμα πάνω από τον ήλιοσπορο και να σηκώνεται ο παλιός να τους ρίχνει 5 ή 6 τουφεκιές σε τραβέρσα στα 20 μέτρα και να μην παίρνει κανένα. Έχω δει από κοντά σε κυνήγι μπεκάτσας να σηκώνονται τουλάχιστον 20 φερμαριστά πουλιά σε καθαρό πουρνάρι και να πηγαίνει η τριάρα σύννεφο και στο τέλος να καταφέρνουν από μία μπεκάτσα και να είναι ευτυχισμένοι. Έχω δει βετεράνο του βάλτου, όταν τον ρώτησα γιατί δεν πάει στην έναρξη για τρυγόνια, να μου λέει αγανακτισμένος ότι για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή του πήγε την περασμένη χρονιά για τρυγόνια και έριξε 3 κουτιά φυσίγγια την πρώτη μέρα και πήρε ένα τρυγόνι.
Ακόμα και στις μέρες μας, ξημερώνει η 20η Αυγούστου σε κάποιο χωριό της επαρχίας και ακούς τους ντόπιους χωριανούς που έχουν πιάσει τα καλά καρτέρια να κάνουν πλάκα μεταξύ τους, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον και όταν ξημερώσει πάει το "κλαμπάνισμα" σύννεφο. Νταβ, νταβ, νταβ, μετά από λίγο νταβ, νταβ, μετά από λίγο νταβ, νταβ, νταβ, ρεεεεε έπεσε; Όχιιιιι, σκαγιομένο είναι σε ένα δέντρο, πάτα, κιούτα, πάτα, κιούτα, ρε τι πάθαμε μας έφυγε το τρυγόνι .... και άλλα πολλά αμέτρητα τέτοια.
Και παλαιότερα όπως και τώρα υπάρχουν καλοί και κακοί σκοπευτές..
Μήπως τώρα που έγιναν βελτιώσεις στα οπλα κλπ δεν υπάρχει κλαμπανισμα?Φυσικά κ δεν είναι θέμα όπλου αλλά χρήστη..
το σωστό κοντάκι στα μέτρα του κυνηγού φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο για την επιτυχία. Μετά είναι η εξοικείωση με το εκάστοτε θήραμα, προσκοπεύσεις κτλ και τέλος το φυσίγγι.
Ο κιπρυδημος που ως γνωστον είναι υπέρ του κοντακιου στα μέτρα του κατόχου του,Έγραψε κάποτε μια φράση:
Ένας καλός σκοπευτής είναι δυνατόν να έχει έχει επιτυχίες κ με ενα "λάθος"κοντακι,Ένας ομως με ενα κοντακι στα μέτρα του ο οποίος δεν γνωρίζει να σκοπεύει σιγουρα θα αποτύχει.
Σήμερα επικρατεί το ρητό,πήρες οπλο κ πηγενε αμέσως για κοντακι..
Δηλαδή ρε παιδια αν δεν φτιάξει κάποιος κοντακι δεν θα κάνει ενα αξιοπρεπές κυνήγι εφόσον ξέρει να σκοπευει?Το ξαναλέω ΚΥΝΗΓΙ από σκοπευτηριο ΔΕΝ ξέρω αν θα αποτύχει η όχι..
Σιγουρα η τουφεκιες που θα δει στο χαρτί θα είναι άλλου για άλλου ομως το πουλί θα πέσει..
Κάθε επιτυχία συμπτωματική θα πει κάποιος,Μα πως είναι συμπτωματικό κάτι το οποίο επαναλαμβάνετε?
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το σωστό κοντακι ξεκίνησε μεσα από το σκοπευτηριο που πιθανόν εκεί να είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με την τουφεκιά στο θήραμα..
Το ξαναλέω θα ηταν ενδιαφέρον να δούμε που βαρανε στο χαρτόνι οπλα κυνηγών που θεωρούνται καλοί σκοπευτές,παρόλο που ποτέ δεν ειχαν κοντακι στα μέτρα τους..
Μπορεί βέβαια με ενα σωστό κοντακι η τσιχλα να επερνε 4 σκάγια κ όχι 2,ομως σημασία έχει οτι πέφτει..Εκεί θέλω να καταλήξω..
 
αυτο ακριβως γιωργο. κι εμενα να με πηγαινες εκει τοτε που οι καραμπινες ητανε 5σφαιρες και βαλε ο οποιος ειμαι μετριος σκοπευτης και καθολου σταθερος θα ημουνα και ο πρωτος κυνηγος του χωριου. εχω δει φωτογραφιες του πατερα μου με παλιο αγροτικο γεματο τρυγονια. τι να του πω? οτι η 302 δεν ητανε στα μετρα του? σημειωτεον οτι ειναι αριστερος και η 302 ειναι φουλ δεξια. τι να τον προβληνατισει?
 
Σιγουρα η τουφεκιες που θα δει στο χαρτί θα είναι άλλου για άλλου ομως το πουλί θα πέσει..
Τάσο, Τάσο τι είναι αυτά που λες; :)
Τσάμπα τα ανεβάζουμε τα βίντεο μου φαίνεται :(
Αυτό αντε να γίνει σε καμιά τσιχλιτσα :confused:
 
τασο ενας λογος που προτιμαω τ αυτογεμη απ τα δικανα ειναι οτι μπορω να φερω τ οπλο πιο κοντα στα μετρα μου με διαφορες φλαντζες κι επιμηκυνσεις κοντακιου με το λιγοτερο δυνατο κοστος. αξιοπρεπες κυνηγι μπορει να κανεις δεν θα ειναι ομως το σωστο. σκεψου οτι οταν σου ειναι κοντο το κοντακι χανεις την κινηση γιατι χωρις να το θες τραβας το χερι πισω για να προσαρμοστεις και οταν ειναι μακρυ μπορει να σου σκαλωσει πφιν ανεβει στον ωμο. αρα τι?? κυνηγας ετσι η το βελτιωνεις?
 
Τάσο, Τάσο τι είναι αυτά που λες; :)
Τότε έχω τουφεκι στα μέτρα μου,δεξί κοντακι κ αριστερόχειρας κ δεν το ξέρω..
Δεν το παίζω σκοπευταρας γιατι δεν είμαι,αλλά δόξα τον θεό ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να πω επειγοντος πάω για κοντακι αμέσως..
Το κέφι μου το κάνω κ με το παραπανω,ας ζήσει κ κάτι..
Τα οπλα όλων των κυνηγών που είναι καλοί σκοπευτες είναι όλα στα μέτρα τους,Μάλιστα..
 
Τότε έχω τουφεκι στα μέτρα μου,δεξί κοντακι κ αριστερόχειρας κ δεν το ξέρω..
Δεν το παίζω σκοπευταρας γιατι δεν είμαι,αλλά δόξα τον θεό ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να πω επειγοντος πάω για κοντακι αμέσως..
Το κέφι μου το κάνω κ με το παραπανω,ας ζήσει κ κάτι..
Τα οπλα όλων των κυνηγών που είναι καλοί σκοπευτες είναι όλα στα μέτρα τους,Μάλιστα..
Ούτε και γω είμαι σκοπευταρας, ούτε τα σκοτώνω όλα. Το κέφι μου το έκανα και πριν φέρω τα όπλα μου στα μέτρα μου. Τώρα όμως το κάνω καλύτερα...:) Πάρα πολύ καλύτερα...:)
 
βρε τασο μου. τι δεν μπορεις να καταλαβεις?κι ο βικτωρας ειναι αφιστερος με δεξι κοντακι κανει το κεφι του εχει επιτυχιες αλλα δεν εχει αυτο που πρεπει. ενα οπλο στα μετρα του. κι εγω που ειμαι δεξιος δεν εχω κοντακι στα μετρα μου αλλα το κεφι μου το κανω. δεν ειναι θεμα να σκοτωσεις ολα τα πουλια του κοσμου αλλα πως πρεπει να προσαρμοζεται τ οπλο πανω σου κι οχι εσυ πανω στ οπλο. αυτο ειναι το ζουμι
 
Μπορω να σε καταλαβω ακριβως πως σκεφτεσαι αφου ειμαι ομοιοπαθης. Σκεψου περσι εριξα πρωτη φορα με το οπλο του Σαλαβαντακη που ριχνει αριστερα και για τα 15-20 πρωτα πιατα εριχνα αλλου. Φαντασου το τιμονι του αυτοκινητου σου να εχει τζογο. Αντι να ειναι ισιο, το διορθωνεις και παει ισια, δεν ειναι το σωστο αυτο
 
Τσουλαει σιγά σιγά αλλά πολύ λίγος χρόνος και λίγη εμπειρία αλλά είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής έκβαση
uploading images
μπορεις να κανεις μια επωμιση από τα πλαγια και μια από μπροστα και να ανεβασεις φωτο ? το φαρμακο είναι δωρεαν φιλε
 
Γιατι δεν την πηγες "σβηνοντας" την τσοντα,στο πισω μερος κι εκανες δοντακι?.xm.
Αν δεν βαριεσαι,βαλε μια φωτο με βρεγμενο το κοντακι στο πισω μερος του.Παλιο και τσοντα.
Μέχρι εκεί έφτανε το πέλμα, και επίσης μου ειχε καρφωθει στο μυαλό να το κανω έτσι απο πριν:rolleyes:
image upload
Δημητρη δεν έχω φωτογράφο γι αυτη την δουλειά προς το παρόν
 
Back
Top