Τους είχες δει; .xm. Τι εννοείς μπαμ και κάτω ήταν οι άνθρωποι; Πόσοι ήταν έτσι; Μπαμ και κάτω στα καθιστά ή μπαμ και κάτω σε αυτά που έπρεπε να βλέπουν το μάτι τους για να τους ρίξουν. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες π@π@ριες από παλιούς, ότι για να τουφεκισεις έναν λαγό πρέπει να βλέπεις το μάτι του...μπαμ και κατω ηταν οι ανθρωποι
Μιλαω για κυνηγους παλιους και οχι για τσουκαλαδες ρε παιδια. Περδικαδες λαγαδες στο πεταγμα. Ξερω και παλιους στα καθιστα. Αυτοι ηταν για φαι οχι κυνηγοι. Εννοειται πως σημερα υπαρχουν και τα μεσα και η ανεση για να αλλα και να υπαρχουν τουφεκαριδες αριστοι. Οταν μιλαω για παλιους εννοω παντα κυνηγους.Τους είχες δει; .xm. Τι εννοείς μπαμ και κάτω ήταν οι άνθρωποι; Πόσοι ήταν έτσι; Μπαμ και κάτω στα καθιστά ή μπαμ και κάτω σε αυτά που έπρεπε να βλέπουν το μάτι τους για μα τους ρίξουν. Γιατί έχω ακούσει και κάτι τέτοιες π@π@ριες από παλιούς, ότι για να τουφεκισεις έναν λαγό πρέπει να βλέπεις το μάτι του...
Αν είναι έτσι, τον βαραγα και με ένα ξύλο, δεν χρειαζόταν οπλο
Κάπως έτσι προέκυψαν οι μύθοι των παλιών σκοπευταραδων, Ευριπίδη. Τι να τα κάνω τα μέτρα στο κοντάκι αν περάσει τρεις φορές το τρισδιάστατο κοπάδι από πάνω μου και κλείσω τα μάτια και ρίξω;γιατι ο ουρανος ητανε μαυρος απο φασσες
Γύρω στο 1,90 ύψος πλάγιο με κοντο κοντακι..Αν είχες προσωπικά γνωρίσει έναν τέτοιον και προσπαθήσεις να τον φέρεις στην θύμηση σου, κατά πάσα πιθανότητα θα διαπιστώσεις ότι ήταν κάποιος άνθρωπος μετρίου αναστήματος τον οποίον λογικά θα τον διακατείχε και κάποια ιδιαίτερη ευφυΐα.
Και παλαιότερα όπως και τώρα υπάρχουν καλοί και κακοί σκοπευτές..Έχω δει παιδάκι, μιας και έχω αμυδρά στο μυαλό μου την εποχή που επιτρέπονταν τα περισσότερα φυσίγγια από τα 3 στην καραμπίνα, να πλησιάζει "παλιός" το τρυγόνι, καθισμένο στα σύρματα, στα 30 μέτρα και να του ρίχνει 5 τουφεκιές και το τρυγόνι σε κάθε τουφεκιά να γυρίζει το κεφάλι του πέρα δώθε για να καταλάβει τι γινόταν και στο τέλος έφυγε. Έχω δει κοπαδάκια με τρυγόνια να πλανάρουν την πρώτη μέρα το ξημέρωμα πάνω από τον ήλιοσπορο και να σηκώνεται ο παλιός να τους ρίχνει 5 ή 6 τουφεκιές σε τραβέρσα στα 20 μέτρα και να μην παίρνει κανένα. Έχω δει από κοντά σε κυνήγι μπεκάτσας να σηκώνονται τουλάχιστον 20 φερμαριστά πουλιά σε καθαρό πουρνάρι και να πηγαίνει η τριάρα σύννεφο και στο τέλος να καταφέρνουν από μία μπεκάτσα και να είναι ευτυχισμένοι. Έχω δει βετεράνο του βάλτου, όταν τον ρώτησα γιατί δεν πάει στην έναρξη για τρυγόνια, να μου λέει αγανακτισμένος ότι για πρώτη και τελευταία φορά στην ζωή του πήγε την περασμένη χρονιά για τρυγόνια και έριξε 3 κουτιά φυσίγγια την πρώτη μέρα και πήρε ένα τρυγόνι.
Ακόμα και στις μέρες μας, ξημερώνει η 20η Αυγούστου σε κάποιο χωριό της επαρχίας και ακούς τους ντόπιους χωριανούς που έχουν πιάσει τα καλά καρτέρια να κάνουν πλάκα μεταξύ τους, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον και όταν ξημερώσει πάει το "κλαμπάνισμα" σύννεφο. Νταβ, νταβ, νταβ, μετά από λίγο νταβ, νταβ, μετά από λίγο νταβ, νταβ, νταβ, ρεεεεε έπεσε; Όχιιιιι, σκαγιομένο είναι σε ένα δέντρο, πάτα, κιούτα, πάτα, κιούτα, ρε τι πάθαμε μας έφυγε το τρυγόνι .... και άλλα πολλά αμέτρητα τέτοια.
Ο κιπρυδημος που ως γνωστον είναι υπέρ του κοντακιου στα μέτρα του κατόχου του,Έγραψε κάποτε μια φράση:το σωστό κοντάκι στα μέτρα του κυνηγού φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο για την επιτυχία. Μετά είναι η εξοικείωση με το εκάστοτε θήραμα, προσκοπεύσεις κτλ και τέλος το φυσίγγι.
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Το 1% και πολύ σου βάζω.Γύρω στο 1,90 ύψος πλάγιο με κοντο κοντακι..
Τάσο, Τάσο τι είναι αυτά που λες;Σιγουρα η τουφεκιες που θα δει στο χαρτί θα είναι άλλου για άλλου ομως το πουλί θα πέσει..
Τότε έχω τουφεκι στα μέτρα μου,δεξί κοντακι κ αριστερόχειρας κ δεν το ξέρω..Τάσο, Τάσο τι είναι αυτά που λες;
Ούτε και γω είμαι σκοπευταρας, ούτε τα σκοτώνω όλα. Το κέφι μου το έκανα και πριν φέρω τα όπλα μου στα μέτρα μου. Τώρα όμως το κάνω καλύτερα... Πάρα πολύ καλύτερα...Τότε έχω τουφεκι στα μέτρα μου,δεξί κοντακι κ αριστερόχειρας κ δεν το ξέρω..
Δεν το παίζω σκοπευταρας γιατι δεν είμαι,αλλά δόξα τον θεό ποτέ δεν έφτασα σε σημείο να πω επειγοντος πάω για κοντακι αμέσως..
Το κέφι μου το κάνω κ με το παραπανω,ας ζήσει κ κάτι..
Τα οπλα όλων των κυνηγών που είναι καλοί σκοπευτες είναι όλα στα μέτρα τους,Μάλιστα..
μπορεις να κανεις μια επωμιση από τα πλαγια και μια από μπροστα και να ανεβασεις φωτο ? το φαρμακο είναι δωρεαν φιλεΤσουλαει σιγά σιγά αλλά πολύ λίγος χρόνος και λίγη εμπειρία αλλά είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι στιγμής έκβαση
uploading images
Μέχρι εκεί έφτανε το πέλμα, και επίσης μου ειχε καρφωθει στο μυαλό να το κανω έτσι απο πρινΓιατι δεν την πηγες "σβηνοντας" την τσοντα,στο πισω μερος κι εκανες δοντακι?.xm.
Αν δεν βαριεσαι,βαλε μια φωτο με βρεγμενο το κοντακι στο πισω μερος του.Παλιο και τσοντα.