Μετά πο πολλές παρεμβάσεις στην συνθετική sx3 και μη έχοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, αποφάσισα να την δώσω για γύρισμα του κοντακιού στοιν Πλαστουργό.
Το cast off που μπορούσα να δώσω με φλάντζα είχε εξαντληθεί ,ακόμη και με φλάντζα που είχα φτιάξει ο ίδιος.
Βέβαια πέρα απ αυτό τα προβλήματα ήταν κι άλλα.Όποιο οπλο κι αν έχω επομίσει μέχρι σήμερα και με οποιοδήποτε κοντάκι ,δεν βλέπω τίποτα παρά το πίσω μέρος της βάσης.Το σήκωμα είχε γίνει απο την αρχή και παρέμεινε .Μετά άλλαξα την γωνία στο πέλμα με ένα πρόσθετο .Το πρόβλημα που συνέχιζε να με ταλαιπωρεί ήταν το λίγο πάνω αλλά βασικά το αριστερά.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω κι αυτό.Το αποτέλεσμα φάνηκε αλλά θέλει και λίιιιγο ακόμη.Τοι περίεργο είναι οτι μετά την παρέμβαση και σύμφωνα με την παρότρυνση του Πλαστουργού , με τον οποίο κάναμε δοκιμές στην Μαλακάσα,φάνηκε να θέλει βγάλσιμο το πρόσθετο pitch ,το οποίο κατέβαζε το όπλο.Αυτό δεν το πολυκατάλαβα γιατί έγινε να είμαι ειλικρινής.Τι μπορεί να έπαιξε ρόλο απο το γύρισμα .
Σήμερα στην πράξη πάντως οι ντουφεκιές μου δεν ήταν καλές αλλά σ αυτό έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως έγραψα στο αντίστοιχο θέμα με τα αγριοπερίστερα.
Πέρα απ όλα αυτά και αφού καταλήξουμε οριστικά κάπου το επόμενο βήμα ειναι να αλλάξω το πέλμα μαζί με τα πρόσθετα της προέκτασης.
Κι αυτό γιατί το πέλμα της sx3 έχει μήκος 11,5 εκ. Είναι κοντό και το αισθάνομαι οτι δεν εχει το σωστό πάτημα ,ειδικά στις γρήγορες ντουφεκιές.
Σκέφτηκα λοιπόν να μεγαλώσω το πέλμα και τα πρόσθετα ,παίρνοντας σαν οδηγό την προέκταση του κάτω μέρους του κοντακιού ,πράγμα που τώρα δεν γίνεται,αφού απο το τέλος του κοντακιού και μετά ,οτι μπαίνει ( πρόσθετα επιμήκυνσης , pitch ,πέλμα ) πάει οριζόντια .Ετσι το μήκος του πέλματος θα βγεί στα 13 εκ. Αυτό σαν σκέψη αλλά με τα τρεχάματα που εχω δεν ξέρω αν θα προλάβω να κάνω τώρα κάτι.