Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για πείτε όσοι τα έχουν δοκιμάσει, για μακρινές τουφεκιές με δικανο ποιο θα βάζατε.
Εγώ σκεφτόμουν κάποιο ανάμεσα σε Winchester super X 36gr ή Remington express LR.
Άποψή μου και τα 2 εφάμιλλα τοσο σε απόδοση, όσο και σε ποιότητα και φήμη...
Τώρα είναι και τι ταιριάζει καλύτερα στην καννη του όπλου σου...
Και τα 2 παντως είναι υπερ του δέοντος συγκεντρωτικά και από τα πιο ''μαλακά'' φυσίγγια (μαζί με το Γερμανικό RWS) στην κατηγορία 35-36γρ, κατάλληλα για δίκαννα...

Άποψή μου και τα 2 εφάμιλλα τοσο σε απόδοση, όσο και σε ποιότητα και φήμη...
Τώρα είναι και τι ταιριάζει καλύτερα στην καννη του όπλου σου...
Και τα 2 παντως είναι υπερ του δέοντος συγκεντρωτικά και από τα πιο ''μαλακά'' φυσίγγια (μαζί με το Γερμανικό RWS) στην κατηγορία 35-36γρ, κατάλληλα για δίκαννα...
Αυτό εννοείς;
http://www.armania.gr/proionta?page...e=flypage.tpl&product_id=2532&category_id=408
Είναι συγκεντρωτικό σαν τα άλλα δυο;

Οχι λεει επιχαλκωμενα στα διαφημιστικά αλλα ειναι κανονικα πόλη καλής ποιοτητας.
Εντυπωσεις απο μακρινες βολές κ μιλαω για 35-45 μέτρα άριστες με τσοκ δυο.
Πιο μακρινη εχω κανει αλλα ηταν μεμονωμένη.
Απο την ντουφεκια θα καταλαβεις οτι έχει περιθωριο κ για πιο μετα τα 45 μετρα αλλα εξαρταται κ απο εσενα.
Εχασα λαγους στα κοντινα σηκωματα ομως γιατι είναι σφιχτό.
Εχει πολυ δυναμη κ δεν μου φανηκε ιδιαιτερα δυνατο στο πλαγιο μου που ναι 3 κιλα.
Το χω στα ανοικτα μερη για δεύτερο γιατι εαν δεν τον παρω στην πρώτη μετα πρεπει να χω περιθωριο να ανοιξει απ τα σκυλιά.
Στην κυπρο ειναι απο τα πλέον αγαπητα στο λαγό.
Το χρηδιμοππιουν κ στην φασσα.
Το οπλο μου εχει αυλο 18.5 κ σταθερό τσοκ 4-2.
Σκαγια νουμερο 4.
Εχει 10 η 11 ευρω η κασετινα αν θυμαμαι καλά.
Σε πολυ ζεστό καιρο που ετυχε ειχε λιγο πιο δυνατό κλωτσιμα στον ωμο αλλα κ παλι καλο σκοτωμα

Ωραίος. Σε ευχαριστώ πολύ. Πάντως έχει και κάποια φοβ με επιχαλκωμενα νομίζω 35 γρ και μαλινη τάπα αν θυμάμαι καλά. Τα είχα δει πέρσι και πρέπει να ήταν και αρκετά γρήγορα

Διαφανος κάλυκας τα UHV δηλαδή ultra high velocity με επιχαλκομενα σκάγια κ κυκλοφορανε με μαλινη ταπα αλλα κ με πιστονι νομιζω.
Τα δοκιμασα οταν βγηκαν .
Τα χα βρει λιγο σκληρα η αλήθεια τοτε.
Ομως ειναι κ ελαφρυ το.οπλο μου.
Δεν ετυχε να παρω μαζι τους λαγο ....δεν θυμαμαι ομως ουτε εαν εχασα με αυτα.
Απλως δεν τα συμπάθησα.
Δεν σημαινει οτι εγω είμαι ο σωστος.

Άλλο ένα φυσίγγι από την ROTTWEIL η καινοτομία του είναι ότι τα σκάγια του είναι εξ ολοκλήρου από χαλκό και ως αποτέλεσμα από ότι γράφει στην σελίδα τής μεγαλύτερο βεληνεκες, διάτρηση και μενουσες ταχύτητες και το προτείνει για όλα τα ευγενη θηράματα.

Rottweil Copper Unlimited | 12/70 | Hunting shot Premium Line — Rottweil shotshells for hunters
https://rws-munition.de/en/rws-hunt...ottweil-shotshells-for-hunters.html#!1/959/42

Αυτά δεν νομίζω να τα έχουν φέρει Ελλάδα ακόμα. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον πιστεύω
Όχι δεν νομίζω, για μακρινές τουφεκιες αν και δεν έχω κυνηγήσει λαγό θα πρότεινα είτε επιχαλκωμενα είτε επινικελομενα με τα δευτέρα να υπερτερουν.

Δικανναρα στο λαγο!:)
2 τσοκ,δυο τυποι φυσιγγιων!;)
Προκειμενου για τριτη....ας τον ξανακυνηγησουμε!!
Ο λαγος δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο απο ενα δικαννο με κατανομη 60-40 και ψυχραιμο παλικαρι πισω απο αυτο.
Για να απαντησω στον γιωργο, γνωστος μου καβαλα στα σκυλια ριχνει οπου απαιτειται direct 34gr σε 3αρι.

Όχι Μήτσο, θέλω κάτι να δοκιμάσω, αλλά τώρα που το λες δεν το αποκλείω.

Γιώργο δεν μου γεμίζει πλέον το μάτι .xm.Κάποτε ήμουν και γω οπαδός του. Μάλλον οι αλλαγές στην Tekna έβαλαν το χεράκι τους και σε αυτό το φυσίγγι.
Γιώργο αν θες γινε πιο συγκεκριμενος στο τι ζητάς, για να σε βοηθησουμε οπου μπορουμε.

Δεν ξέρω,Αλλα δεν νομίζω να έχουν διαφορες μεταξύ τους ως προς την σκληρότητα..
Τασο δεν γνωριζω ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο. Οι αποψεις διίστανται. Προσωπικα θα πηγαινα σε επιχαλκωμενα. Αν και στον λαγο δε θελω να αλλαξω συνταγη. Καφε και ρεμι εξπρες δαγκωτο.

Εγω παλι δεν τα συμπαθω τα επιχαλκωμενα και επινιξελωμενα.
Σε δοκιμες που μου παρεθεσαν τα κοινα καλης ποιότητας εδειχναν πιο σωστες κατανομες.
Απο την αλλη σωστο τσοκ και φυσιγγι νομιζω σε καλυπτουν απόλυτα στα κοινα σκαγια.
Πιστευω οτι σε ενα θηραμα σαν το λαγο φαινομενα οβερκιλλινγκ δεν συγχωρουνται.
Θέλει γερη βολη και το σκαι να μπει και να μεινει ο λαγος.
Εχω δει λαγους να την τρωνε κοιλια και να πηγαίνουν και να τους βρίσκεις ψοφισμενους στα 100 μετρα τεζα.
Και η βολη ηταν διαμπερει τραυματα σε κοιλιά και κωλομέρια χωρις ζημιες σε ουσιαστηκα οργανα.
Φυσικά για σας που μπορειρε και τον κυνηγατε διωξη και καρτερι αυτο μπορει να μην ευσταθει καθως εγω σπανια θα ριξω σε λαγο μετα τα 45-50 μετρα ενω σε εσας συνηθως οι βολες εχουν κοντινοτερο οριο τα 25.

Προπερσυ του Αποστολου Ανδρεα Δοξαζω Το Ονομα Του Και Την Χαρη του ειμασταν στους δυο και κρατούσαν τα σκυλιά ντόρο τριτου.
Μαζι μας ηταν ο αδερφος του κουμπαρου μου αρχαριος ο μικρος μα μερακλης.
Βγανει ο λαγος τον πεζει ο μικρός και παει.
Εχω τρέξει και παω κοντα του.
Μου λεει ετοιμος να κλαψει το παλικαρι απ τα νευρα και τηκ ενταση.
Τον κτυπησα κουμπαρε τον ειδα δεν είμαι ψεύτης.
Υσηχασε ρε Μαρινο του λεω δεν πειραζει παλικαρι μου εμεις να μαστε καλα.
Αν τον κτυπουσες θα χε αίματα και μαλια καπου στο δρομο που περασε απεναντι.
Τον ειδα μου λεει αληθεια.
Καλα ρε του λεω πες μου που πηγε και να βάλουμε πισω ρα σκυλιά.
Μου δειχνει ο μικρός και ξεκιναμε.
Σε 20 λεπτα τον κρατουσε το ποιντερ του κουμπαρου τιγκα στα σκαγια.
Παρομοιως εχασα περσι ενα λαγο στις 12μιση το μεσημερι μα αυτος δεν βρέθηκε δυστυχώς .
Ειναι και αυτα στο παιγνιδι.
Ειναι ομψς θηραμα που για μενα θελει όμορφη στρωτη ντουφεκια χωρις υπερβολικές ταχυρηρες και πιεσεις αλλα και σωστη διάτρηση.
Τα ακρα σου στερούν τον λαγο.

Back