Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Βαγγελη τα εριξες και δεν σκοτωναν οπως τα παλιοτερα; οντως τα xpress αλλαξαν περυσι. Γιναν λιγο πιο γρηγορα.
Alex τα nitro σταματησαν να παράγονται. Αν σου αρεσαν πηγαινε φορτωσε οσα μπορεις
Θα δοκιμασω και του φασιανου τα επιχαλκωμενα να δω τι λενε, αν δεν με καλυψουν θα καβατζωσω μερικα κουτια nitro να τα εχω για τον λαγο

Καλησπέρα σε όλους.Κυνηγάω γύρω στα 4 χρόνια λαγό στο βουνό.Σαν ξεκίνημα πήρα το όπλο του πατέρα μου (αχρησιμοποίητο,το αγόρασε και το άφησε έτσι μέσα στην θήκη) μια καραμπίνα fabarm.απ ότι μου πε μοντέλο του 84 είναι.Ξεκίνησα με κάτι 4αρια που είχε κρατημένα(αντίστοιχης χρονολογίας 84-85) μάρκας fiocchi.Δεν γράφει καν πόσα γραμμάρια είναι αλλά λαγός μέχρι τώρα δεν έφυγε.Είχα πάρει πέρυσι δίχως να ξέρω κάτι Lambro καφέ 34 gr.To αποτέλεσμα? 0/4.δεν έπεφτε με τίποτα ο αυτιάς και έτσι τα δωσα στον κολλλητό μου για να τα χρησιμοποιεί σε παγάνες.Τα fiocchi πήραν να τελειώνουν όμως και δεν ξέρω τι να πάρω τώρα.Διάβασα αυτά που γράφετε και είμαι ανάμεσα σε
Rottweil Waidmannsheil 36gr
REMINGTON Express Long Range 35.5gr
Rottweil Semi Magnum 40gr

Επειδή γενικά δεν γνωρίζω από όπλα και φυσίγγια μήπως μπορείτε να δώσετε καμιά συμβουλή?Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Η καλύτερη επιλογή από αυτά που έχεις διαλέξει είναι τα ρεμινγκτον. Και μια φιλική συμβουλή αν θέλεις. Τα λαμπρό τα καφέ στην Ελλάδα έχουν σκοτώσει χιλιάδες λαγούς. Μάλλον κάτι άλλο έφταιγε.

Η καλύτερη επιλογή από αυτά που έχεις διαλέξει είναι τα ρεμινγκτον. Και μια φιλική συμβουλή αν θέλεις. Τα λαμπρό τα καφέ στην Ελλάδα έχουν σκοτώσει χιλιάδες λαγούς. Μάλλον κάτι άλλο έφταιγε.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Όσο αναφορά το νούμερο αλλάζει από εταιρεία σε εταιρεία ? Δηλαδή τα τωρινά 4αρια Fiocchi που έχω μπορεί να είναι 5αρια πχ στα Remington?

Πολλοι,αν οχι ολοι,θα σου πουν για το remington,ποιοτικα ειναι πολυ ψηλα,το ιδιο κ η τιμη του βεβαια, ( κ ειναι για μεγαλυτερες αποστασεις,οποτε για 1ο φυσιγγι στο οπλο δεν κανει,θα χρειαστεις κ καποιο αλλο για 1ο φυσιγγι )
Για το γερμανικο το 36αρι εχω ακουσει πολυ καλα λογια μονο,συνηθως απο παλιους που δεν εψαχναν κ πολυ το θεμα με τα φυσιγγια,αν "σκοτωναν" το θηραμα δεν αγοραζαν αλλη μαρκα κ προσωπικα καλα εκαναν.
Ποιοτικα κ φθηνοτερα απο το remington υπαρχουν πολλα,Ελληνικα κ ξενα
Προσωπικα στα πυκνα για 1ο βαζω 6αρι ή 5αρι mb tricolor 36gr της Baschieri & pellagri
Σε μερη που μπορει να βγει κ κοντα κ μακρια για 1ο βαζω παλι της B&P ( baschieri & pellagri )τα mb dual power 36gr σε νουμερα αναμικτα 6+3 οπου τα 6αρια μεσα ειναι επινικελωμενα,για 2ο βαζω παντα το mb extra 35gr σε 5αρι,παλι της B&P κ 3ο τα f2 long range σε 4αρι παλι της b&p
Πολυ καλα λογια εχω ακουσει κ για το μικροτερο f2,το f2 classic 34gr παλι της b&p κ το εχω σε 6αρι για φασσα κ λαγο κ σε 5αρι μονο για το λαγο,αλλα ακομη δεν το εχω δοκιμασει αυτο
Κατεληξα για το λαγο στην b&p για την σταθεροτητα της πυριτιδας που εχουν τα φυσιγγια της κ πανε σχεδον σε καθε καιρο,αλλωστε πολλες εταιριες δουλευουν τις πυριτιδες της λογω πολλων πλεονεκτηματων που εχουν
Επισης θελω να δοκιμασω τα Ελληνικα του Καραμανιδη super kill nickel series 36gr φασσας σε 5αρι,αλλα στο λαγο,γιατι φυσιγγια πανω απο 36gr δεν θελω να χρησιμοποιησω, πιστευω πως δεν χρειαζεται κιολας
Επισης αν μπεις στο θεμα "βλητικες δοκιμες" στη σελιδα 198 ο συναδελφος "χρηστος vinci" ανεβασε 1 δοκιμη των super kill που ανεφερα σε αρκετα μεγαλη αποσταση κ με εξαιρετικη κ καλυτερη συγκεντρωση κ κατανομη πολλων επωνυμων κ ακριβοτερων φυσιγγιων κ μπραβο στην εταιρια,διοτι χαιρομαι οταν βλεπω Ελληνες να ανταγωνιζονται στα ισα πολλους ξενους στα φυσιγγια,αλλα κ γενικοτερα

Last edited:
Πολλοι,αν οχι ολοι,θα σου πουν για το remington,ποιοτικα ειναι πολυ ψηλα,το ιδιο κ η τιμη του βεβαια, ( κ ειναι για μεγαλυτερες αποστασεις,οποτε για 1ο φυσιγγι στο οπλο δεν κανει,θα χρειαστεις κ καποιο αλλο για 1ο φυσιγγι )
Για το γερμανικο το 36αρι εχω ακουσει πολυ καλα λογια μονο,συνηθως απο παλιους που δεν εψαχναν κ πολυ το θεμα με τα φυσιγγια,αν "σκοτωναν" το θηραμα δεν αγοραζαν αλλη μαρκα κ προσωπικα καλα εκαναν.
Ποιοτικα κ φθηνοτερα απο το remington υπαρχουν πολλα,Ελληνικα κ ξενα
Προσωπικα στα πυκνα για 1ο βαζω 6αρι ή 5αρι mb tricolor 36gr της Baschieri & pellagri
Σε μερη που μπορει να βγει κ κοντα κ μακρια για 1ο βαζω παλι της B&P ( baschieri & pellagri )τα mb dual power 36gr σε νουμερα αναμικτα 6+3 οπου τα 6αρια μεσα ειναι επινικελωμενα,για 2ο βαζω παντα το mb extra 35gr σε 5αρι,παλι της B&P κ 3ο τα f2 long range σε 4αρι παλι της b&p
Πολυ καλα λογια εχω ακουσει κ για το μικροτερο f2,το f2 classic 34gr παλι της b&p κ το εχω σε 6αρι για φασσα κ λαγο κ σε 5αρι μονο για το λαγο,αλλα ακομη δεν το εχω δοκιμασει αυτο
Κατεληξα για το λαγο στην b&p για την σταθεροτητα της πυριτιδας που εχουν τα φυσιγγια της κ πανε σχεδον σε καθε καιρο,αλλωστε πολλες εταιριες δουλευουν τις πυριτιδες της λογω πολλων πλεονεκτηματων που εχουν
Επισης θελω να δοκιμασω τα Ελληνικα του Καραμανιδη super kill nickel series 36gr φασσας σε 5αρι,αλλα στο λαγο,γιατι φυσιγγια πανω απο 36gr δεν θελω να χρησιμοποιησω, πιστευω πως δεν χρειαζεται κιολας
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα δοκιμάσω για αρχή τα γερμανικα 36αρια (γιατι ειναι και οικονομικα) να δω πως θα μου κατσουν.Και αν δεν θα παρω ρεμινγκτον.Κυνηγαω με τον θειο μου ο οποιος οπως ανεφερες ειναι απ τους "παλιους" (κυνηγαει 34 χρονια μονο λαγο) και δεν ασχοληθηκε ποτε με φυσιγγια για αυτο απευθυνθηκα εδω.Παρεπιπτοντως εκεινος ριχνει rottweil 40gr.

μια καραμπίνα fabarm.απ ότι μου πε μοντέλο του 84 είναι.
Μαλλον ειναι η ellegi..
Ξεκίνησα με κάτι 4αρια που είχε κρατημένα(αντίστοιχης χρονολογίας 84-85) μάρκας fiocchi.Δεν γράφει καν πόσα γραμμάρια είναι
Σκετο fiocchi γραφει,τι χρωμα ειναι?

Μαλλον ειναι η ellegi..

Σκετο fiocchi γραφει,τι χρωμα ειναι?
22540169_131003684319712_4803475275591691179_n.jpg
22528524_131003477653066_1582875125136580141_n.jpg
22549568_131003364319744_2393886636727585036_n.jpg
22539830_131003197653094_2519743248613908589_n.jpg

Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε, Άριστα ειναι τα φυσίγγια που έγραψες και τα προτεινόμενα απο τα παιδιά.
Κάνε μερικές δοκιμές να δεις πως πάνε αν σου αρέσουν αν ταιριάζουν και στον τροπο που κυνηγάς, σίγουρα κάποιο κάποια θα σε ευχαριστήσουν περισσότερο.
Κρατάς ένα λαγό βουβάλι, θα επέλεγα κατι στα 36γ νο4 ή 38γ Νο3. Εφόσον κυνηγάς με αυτογεμές.

Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε, Άριστα ειναι τα φυσίγγια που έγραψες και τα προτεινόμενα απο τα παιδιά.
Κάνε μερικές δοκιμές να δεις πως πάνε αν σου αρέσουν αν ταιριάζουν και στον τροπο που κυνηγάς, σίγουρα κάποιο κάποια θα σε ευχαριστήσουν περισσότερο.
Κρατάς ένα λαγό βουβάλι, θα επέλεγα κατι στα 36γ νο4 ή 38γ Νο3. Εφόσον κυνηγάς με αυτογεμές.
Καλως σας βρηκα Νικο.στα 36 4αρια βλεπω να καταληγω.
(Ηταν ο πρωτος που τουφεκισα 4.100 χωρίς έντερα.Φυσικά δεν ξαναείδα τόσο μεγάλο από τότε)

Τα καφέ δεν έχουν πλεον σχέση με τα καφέ που ηξερες.τα χαλασε

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα δοκιμάσω για αρχή τα γερμανικα 36αρια (γιατι ειναι και οικονομικα) να δω πως θα μου κατσουν.Και αν δεν θα παρω ρεμινγκτον.Κυνηγαω με τον θειο μου ο οποιος οπως ανεφερες ειναι απ τους "παλιους" (κυνηγαει 34 χρονια μονο λαγο) και δεν ασχοληθηκε ποτε με φυσιγγια για αυτο απευθυνθηκα εδω.Παρεπιπτοντως εκεινος ριχνει rottweil 40gr.
Να ξερεις παντως πως ταγ Γερμανικα ειναι λιγο πιο χοντρα απο τα Ιταλικα που χρησιμοποιω εγω,μου αρεσουν κ τα πιο ψιλα σκαγια εμενα,γι' αυτο χρησημοποιω 6αρακι-5αρακι κ σπανια 4αρι
Τα 6-5-4 Ιταλικα ειναι 2,7-2,9-3,1 mm αντιστοιχα,τα Γερμανικα ειναι τα 6-5-4 σε mm 2,75-3,0-3,25 αντιατοιχα
Δηλαδη θα ελεγα πως το 5αρι το Γερμανικο ειναι σε Ιταλικα κατι σαν Νο-4,5
Ηθελα κ εγω να τα δοκιμασω,αλλα θα επιλεξω για δοκιμη τα Ελληνικα super kill που σου ειπα μοας κ εχουν την πολυ καλη πυριτιδα mb36 της b&p

Να ξερεις παντως πως ταγ Γερμανικα ειναι λιγο πιο χοντρα απο τα Ιταλικα που χρησιμοποιω εγω,μου αρεσουν κ τα πιο ψιλα σκαγια εμενα,γι' αυτο χρησημοποιω 6αρακι-5αρακι κ σπανια 4αρι
Τα 6-5-4 Ιταλικα ειναι 2,75-2,9-3,1 mm αντιστοιχα,τα Γερμανικα ειναι τα 6-5-4 σε mm 2,7-3,0-3,25 αντιατοιχα
Θα κρατήσω αυτούς τους αριθμούς Μανώλη.Μήπως γνωρίζεις και αναλογία με τα Αμερικάνικα να έχω μια εικόνα?

Θα κρατήσω αυτούς τους αριθμούς Μανώλη.Μήπως γνωρίζεις και αναλογία με τα Αμερικάνικα να έχω μια εικόνα?
Μισο να ανεβασω πινακα καλυτερα

Κωνσταντινε δεν ξερω ποσο καθαρα θα φαινονται,παντως αν σε ενδιαφερει κατι συγκεκριμενο κ δεν φαινεται ρωταμε να σου το πω

Last edited:
Καλως σας βρηκα Νικο.στα 36 4αρια βλεπω να καταληγω.
(Ηταν ο πρωτος που τουφεκισα 4.100 χωρίς έντερα.Φυσικά δεν ξαναείδα τόσο μεγάλο από τότε)
Πριν δυο χρονια που κυνηγουσα λαγο με ενα παλιο δικανο μονο τα Rottweil Waidmannsheil 36gr σε νουμερο 4-3-2 εριχνα και δεν ειχα κανενα παραπονο. Ολοι οι λαγοι ξεροι επεφταν μεχρι τα 45 μετρα, πιο μακρια δεν ειχε τυχει να τουφεκισω κανεναν, παρε μια δεκαδα να δοκιμασεις.

Back