Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Οι λαγοί της ηπειρωτικής Ελλάδας μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλοι. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους λαγούς πχ της Κρήτης. Παρ’ όλα αυτά , η συζήτηση που κάνουμε είναι ανούσια. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω την κουβέντα έτσι και αλλιώς δεν έχω την διάθεση να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε να πείσω κάποιον για τα λεγόμενα μου. Όλοι μπορούν να έχουν την άποψή τους. Προσωπικά κυνηγάω για την δική μου ευχαρίστηση και ποτέ δεν είχα το κόμπλεξ της επιδειξιομανίας. Το συγκεκριμένο θήραμα το έχω κυνηγήσει από πολύ μικρός, πολύ εντατικά , κοντά σε κορυφαίους κυνηγούς και πάντα με σεβασμό. Οπότε ναι δηλώνω λαγάς.

Η φωτογραφία εκείνης της ημέρας. Ο λαγός είναι ο πρώτος από τους 3, που τελικά καρπωθήκαμε.
Βάση του σκύλου θα πω τι πιστεύω:
Ο πάνω είναι από 1400 έως 1600.
Ο μεσαίος 2100 μέχρι 2400 και
ο κάτω 3200 βία 3,5.
Και εγώ Κεντρική Μακεδονία είμαι.
Προς θεού καμία αντιπαράθεση.

Βάση του σκύλου θα πω τι πιστεύω:
Ο πάνω είναι από 1400 έως 1600.
Ο μεσαίος 2100 μέχρι 2400 και
ο κάτω 3200 βία 3,5.
Και εγώ Κεντρική Μακεδονία είμαι.
Ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω.
Απλά φιλικά πάντα θα πω ότι η εκτίμησή σου είναι λανθασμένη. Δεν έχει καμία σημασία πάντως! Σου εύχομαι καλούς ντορούς και πάντα μαλλί λαγού!😉

Ποιος είμαι εγώ που θα διαφωνήσω.
Απλά φιλικά πάντα θα πω ότι η εκτίμησή σου είναι λανθασμένη. Δεν έχει καμία σημασία πάντως! Σου εύχομαι καλούς ντορούς και πάντα μαλλί λαγού!😉
Υγεία νάχουμε γιατί πέρσι με γονάτισε.
Λαγοί υπάρχουν σκυλιά χρειάζονται και μάτι.
IMG_20231011_090753250_HDR_copy_768x1707.jpg

View attachment 88413
Εδώ συμφωνούμε! Το βασικό είναι η υγεία όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Εύχομαι ειλικρινά να ήταν κάτι περαστικό και από εδώ και στο εξής να είσαι πάντα σιδερένιος!

View attachment 88413
ΥΓΕΙΑ Στεφανε και οτι δεν μπορεσες περσυ να το ζεις διπλο και τριπλο απο δω και μπρος καθε χρονια με τα σκυλια σου

Παντως απο την φωτο εντελως για χαρην συζητησης( νεκρη περιοδος και μας βοηθα παντα η κουβεντα να περνα ομορφα ο καιρος μεχρι να ξαναανοιξει το κυνηγι) πιστευω οτι ο λαγος ακαθαριστος θα ηταν 4+_ κιλα

Το συμπεραινω απο το μεγεθος της κοιλιας ξαπλωμενο το μπουτι αλλα και το κεφαλι καθως και την εντονη μαυραδα στην πλατη(στην Κυπρο υπαρχει και μια λαικη ρηση οταν ο λαγος ειναι μεγαλος να λες ´´επεξε ο ταδε εναν μαυρολαο τοσό´´ ακριβως απο το εντονο μαυρισμα στην πλατη

Δεν εχει καμια σημασια ποσα κιλα ηταν απλα σαν συζητηση μεταξυ μας κεω και εγω τι πιστευω

ΥΓΕΙΑ Στεφανε και οτι δεν μπορεσες περσυ να το ζεις διπλο και τριπλο απο δω και μπρος καθε χρονια με τα σκυλια σου

Παντως απο την φωτο εντελως για χαρην συζητησης( νεκρη περιοδος και μας βοηθα παντα η κουβεντα να περνα ομορφα ο καιρος μεχρι να ξαναανοιξει το κυνηγι) πιστευω οτι ο λαγος ακαθαριστος θα ηταν 4+_ κιλα

Το συμπεραινω απο το μεγεθος της κοιλιας ξαπλωμενο το μπουτι αλλα και το κεφαλι καθως και την εντονη μαυραδα στην πλατη(στην Κυπρο υπαρχει και μια λαικη ρηση οταν ο λαγος ειναι μεγαλος να λες ´´επεξε ο ταδε εναν μαυρολαο τοσό´´ ακριβως απο το εντονο μαυρισμα στην πλατη

Δεν εχει καμια σημασια ποσα κιλα ηταν απλα σαν συζητηση μεταξυ μας κεω και εγω τι πιστευω
Το ότι αλλάζει χρώμα εκεί πάτησα.
Στα μπούτια και λίγο στην πλάτη ακόμα γριζάρει.
Τέλος πάντων καλοφάγοτος να ήταν.

Για κάνε και καμμία δοκιμή ρε φιλαράκι με τα καινούργια τα lambro dugsten στην 5 αδα , νομίζω στον λαγό αξίζει και πιστεύω θα είσαι και προετοιμασμένος για το μέλλον αν ποτέ καταργηθούν τα μολύβια.

Εχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά το dugsten συμφωνώ φίλε μου. Απλά δεν μου χρειάζεται προς το παρόν. Είμαι καλυμμένος με αυτα που έχω ακόμα και για πολύ μακριά ;) ;)

Επιχαλκομένα σκάγια💪
Πήρα πρόπερσι ένα λαγό πάνω από 4 κιλά, μονοντουφεκο, την δεύτερη ημέρα μετά την έναρξη, σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Φίλος που ήταν σε διπλανό καρτέρι και είδε την φάση, μου έλεγε όταν κάτσαμε για καφέ, ότι δεν περίμενε να τον τουφεκίσω εκεί που περνούσε, πόσο μάλλον να τον καρπωθώ.

Έχω ρίξει αρκετά φασιανισια, δεν το έγραψα έτσι απλα για να το γράψω φίλε μου ;) μέχρι πριν λίγα χρόνια εριχνα μόνο ρεμινγκτον στον λαγό. Όλες τις σειρές που έβγαζε με μολυβδινα.

Για κάνε και καμμία δοκιμή ρε φιλαράκι με τα καινούργια τα lambro dugsten στην 5 αδα , νομίζω στον λαγό αξίζει και πιστεύω θα είσαι και προετοιμασμένος για το μέλλον αν ποτέ καταργηθούν τα μολύβια.

Επειδή είσαι απ τα άτομα που εκτιμώ (μιλάω ειλικρινά τώρα να ξέρεις) μου έδωσες πάσα να σου πω οτι υπάρχει ένα σεταπ που το πατάει κάτω και το dugsten και τα ρεμινγκτον κτλ.... σεταπ θείου Νίκου από Σάμο με σκάγια tss 30γρ Νο 7 στα 70 πραγματικά μέτρα με τσοκ 4* και αρχική στο v1.5μ 400μ/δ σε κάλυκα 12/76 βγάζει 83% συγκέντρωση..... πως το βλέπεις καλό ? .my man.

Last edited:
Επειδή είσαι απ τα άτομα που εκτιμώ (μιλάω ειλικρινά τώρα να ξέρεις) μου έδωσες πάσα να σου πω οτι υπάρχει ένα σεταπ που το πατάει κάτω και το dugsten και τα ρεμινγκτον κτλ.... σεταπ θείου Νίκου από Σάμο με σκάγια tss 30γρ Νο 7 στα 70 πραγματικά μέτρα με τσοκ 4* και αρχική στο v1.5μ 400μ/δ σε κάλυκα 12/76 βγάζει 83% συγκέντρωση..... πως το βλέπεις καλό ? .my man.
.big smile.μηπως έχεις κανένα να δοκιμάσω και εγώ? Γιατί όλοι χέρια σάν τού θείου Νίκου δεν έχουμε.

Back