Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ερώτηση προς όλους. Όταν λέτε μακρινή τουφεκιά στον λαγο πόσα μέτρα εννοείτε ?
Φίλε πάρε μια berettara και μετά θα μιλήσουμε πιο άνετα για αποστάσεις και ότι άλλο θέλεις να μάθεις όσον αφορά την μακρινή τουφεκιά στο λαγό και όχι μόνο!

Παντως σε κατι βιντεο βλεπω κατι ντουφεκιες στο λαγο που δεν ξερω αν ξεγελα η καμερα η ειναι αληθινες
Αλλα και στο κυνηγι εχω δει απο τον ξα μου μακρινες ντουφεκιες αρκετες
Που δεν πιστευα στα ματια μου
Εγω ντουφεκιες μακρινες στο λαγο δεν καταφερνω
Εννοω πανω απο 40-45 μετρα
Δεν μενω σωστα εστιασμενος λογο του εδαφους
Μαλιστα συχνα τον χανω απο τα ματια μου εαν παω να ριξω δευτερη ντουψεκια
Θα κατσει συνηθως πισω του η μπροστα του
Οσους πηρα ετσι τους επιεσαν τραυματισμενους τα σκυλια αλλα ποτε σεκκους σε δικες μου ντουφεκιες
Ισως φταει ο αστιγματισμος καθως δεν το παθαινει πολυς κοσμος αυτο η ισως να μην το παραδεχετε
Στα πουλια δεν εχω τετοιο προβλημα
Να χανω τον στοχο απο την εστιαση

Επειδη στηνω χαρτονια η τενεκεδες στα 36,5μ παντα με μετροταινια αναρωτιεμαι να ηταν λαγος αν θα εριχνα η απαντηση ειναι "ανετα..."μια φορα που εστησα στα 50 μετρα κατι χοντρα σκαγια για δοκιμη και εκανα την ιδια ερωτηση δεν ηταν και τοσο "ανετα..." παντως αν τον ειχα στο πλαι πιστευω πως θα του εριχνα, πισωκωλα θα το σκεφτομουν αρκετα τοσο που μαλλον θα ειχε γινει "λαγος" ο λαγος....Σε μια τετοια περιπτωση παντως που πρεπει να ηταν 50 συν πλην(απο περιεργεια θα παρω μετροταινια μια μερα να την μετρησω την αποσταση...) προλαβε και μου γυρισε πισωκωλα και δεν του εριξα...Βεβαια ειναι βασικο και πως εισαι στημενος οταν πας για λαγο(τσοκ,νουμερο σκαγιων και βαρος σκαγιων...) για το αν θα επιχειρησεις τετοιες ντουφεκιες...εμενα στα μερη μου ειναι λιγο δυσκολο σε τετοιες αποστασεις να εχεις οπτικη επαφη με τον λαγο...Εγω που κυνηγουσα καβαλα ημουν παντα με τριαρι τσοκ και πρωτο φυσιγγι Νο6 32-34 γρ. διασπορας αν ημουν σε πυκνουρα το οποιο το αλλαζα με κανονικο(ιδια χαρακτηριστικα αλλα οχι διαπορας) αν εβγαινα σε ποιο ανοικτα μερη...δευτερο τριτο ειχα πιο ενισχυμενα αλλα συνηθως δεν χρειαζοντουσαν...

Ερώτηση προς όλους. Όταν λέτε μακρινή τουφεκιά στον λαγο πόσα μέτρα εννοείτε ?
Όταν τον έχουν δίωξη σκυλιά στα 50 τουφεκας σίγουρα και 60 μη σου πω...
Σίγουρα με τσοκαρισμα 2η 1 και νο 2 σκάγια.Σεκος δύσκολα να πέσει αλλά θα τον πιάσουν τα εργαλεία......

Όταν τον έχουν δίωξη σκυλιά στα 50 τουφεκας σίγουρα και 60 μη σου πω...
Σίγουρα με τσοκαρισμα 2η 1 και νο 2 σκάγια.Σεκος δύσκολα να πέσει αλλά θα τον πιάσουν τα εργαλεία......
2* No3 σκάγια προτιμώ, από 36γρ και πάνω. Καβάλα στα σκυλιά δεν έχω κάνει ποτέ μόνο καρτέρι.

Δεν ειμαι λαγας...

Παρόλο που δεν είσαι λαγας έδωσες την ποιο τεκμηριωμένη απάντηση φίλε μου. Ο ποιο μακρινός λαγος που έχω πάρει δεν ήταν τραβέρσα. Η τραβέρσα στον λαγο είναι πάντα ποιο εύκολη και κοντά και μακριά γιατι σου δείχνει ολόκληρο το σώμα του.

Παρόλο που δεν είσαι λαγας έδωσες την ποιο τεκμηριωμένη απάντηση φίλε μου. Ο ποιο μακρινός λαγος που έχω πάρει δεν ήταν τραβέρσα. Η τραβέρσα στον λαγο είναι πάντα ποιο εύκολη και κοντά και μακριά γιατι σου δείχνει ολόκληρο το σώμα του.
Τα είπες όλα τωρα .shake hands.

στο χωριό μου στο έλατο που κυνηγάω 45 χρόνια το λαγό, ξέρουμε τόσο καλά τα μονοπάτια , που 9/10 λαγούς τους τουφεκαμε μέχρι 20μ. Και σχεδόν όλους ακίνητους , γιατί αν στέκεσαι μέσα στο μονοπάτι , καθώς έρχεται σταματάει και σε κοιτάει. Μακρυά 45-50μ τουφεκαμε όταν είμαστε λίγοι και αναγκαστικά στεκόμαστε ανάμεσα από δυο καρτερία και προσπαθούμε να τα φυλάμε και τα δυο. Τότε μόνο βάζουμε ν2 και 1*. Κανονικά ν4 και 3* . Πάντα 36 γρ
Εγώ πάντα Rotweill wedmanshell όχι γιατί είναι το καλύτερο , αλλά κάνοντας πλέον 3-4 λαγόκυνήγια το χρόνο, η εικόνα τους μου φέρνει αναμνήσεις 45 χρόνων .

Last edited:
Back