Φυσίγγια για Τσίχλες

  • Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Παιδιά πώς να συνηθίσω να προσκοπευω; Έχω Α302 και είμαι νέος κυνηγός.
Δύο "σχολές" υπάρχουν με έναν χρυσό κανόνα.
Ο κανόνας είναι ότι η σκόπευση ξεκινάει πριν την επωμιση.Διαβαζεις πορεία και ταχύτητα.
1)Επωμιζεις και ακολουθείς τον στόχο από πίσω,τον πατάς και δίνεις την απαιτούμενη προσκοπευση.
2)Επωμιζεις και ακολουθείς τον στόχο πάνω του κρατώντας πορεία και ταχύτητα και τον προσπερνάς δίνοντας προσκοπευση.
Δυοφθαλμη σκόπευση πάντα.Θελει πολλά φυσίγγια όλα αυτό.
 
Παιδιά πώς να συνηθίσω να προσκοπευω; Έχω Α302 και είμαι νέος κυνηγός.
Εγω που είμαι παλιος αλλα δεν έχω ρίξει και τα χιλιάδες φυσίγγια που έχουν ρίξει άλλοι έχω βοηθηθεί πολύ από τα άπειρα βιντεάκια με σοτκαμ. Το μυστικό είναι να αποτυπωθούν οι εικόνες σαν δική σου εμπειρία. Μετά από χιλιάδες βολές πριν πατήσουμε ξέρουμε εαν το έχουμε παρει η το έχουμε χάσει. Δες πολλά βίντεο από καλιμπραρισμενς κάμερες όμως. Αν δεις ότι η κάμερα κοιτά άλλου από το στόχο φύγε.
Διάλεξε ένα τσοκ και ένα νορμαλ φυσίγγι και μην τα αλλάξεις μέχρι να έχεις επιτυχίες.
εάν κυνηγάς μέσα σε λιοστάσια τότε θα αργήσεις περισσότερο να εξοικειωθείς γιατί έχεις μικρό χρονο αντίδρασης στη διάθεση σου. Προτίμησε να κανεις καρτέρι με καλή ορατότητα μέχρι να εξοικειωθείς. Η ομορφιά της τσίχλας είναι όταν την χτυπάς δύσκολα ανάμεσα σε λιόδεντρα. Εκεί χαίρεσαι την βολή!! Προσοχή στα κοτσύφια μπορούν να σε εκνευρίσουν με την συμπεριφορά τους πριν φτιαξεις την βολή σου.
Εάν ήσουν καλός στη φυσική θα φανεί στη πράξη :)
 
Last edited:
Παιδιά πώς να συνηθίσω να προσκοπευω; Έχω Α302 και είμαι νέος κυνηγός.
Βασική προϋπόθεση, όταν πατάς την σκανδάλη, δεν σταματάς την κίνηση του οπλου, ακόμα και όταν πυροβολείς, το όπλο να ακολουθεί τον στοχο
 
Μην ξεχνιόμαστε Χαρούλη, ξέρεις ότι 2 κούτες τις έχω πληρώσει εγώ και τις έχεις εσύ. Άσε λοιπόν τα λαρτζιλικια
Σου είπα να πάμε για φαγητό και είπες πάρε τα φυσίγγια πιο φθηνά θα μου έρθουν χι χι
Τι είναι τα λαρτζιλικια
 
Αααννν έπεσε....:confused:
Και να μην έπεσε πολλοί ντροπαλοί χωρίς να ξέρουν ότι τους βλέπεις να έπεσε μωρέ εδώ δεν θα το βρούμε κτλ.Βάζεις σκυλί και ψάχνει αέρα και σου λένε μετά άστο.Τελικός απολογισμός 2 πουλιά χέρι και 15 χαμένα γαμώτι....Μην πω για άλλους που πάνε να τσεπώσουν τσίχλες....
Γι' αυτό με σωστά άτομα μαζί και το καλύτερο μόνος για να το πας όπως θες!(Πάντα με παρουσία σκύλου).
 
Σου είπα να πάμε για φαγητό και είπες πάρε τα φυσίγγια πιο φθηνά θα μου έρθουν χι χι
Τι είναι τα λαρτζιλικια
[/QUOTE
Γιατί ρε, γκόμενά σε έχω και θα έσκαγα 200 ευρώ για τραπέζι? Και να μου καθόσουν πάει και έρχεται, αλλά έτσι? Αντε να σου έκανα το τραπέζι με σουβλάκι και μπίρα
 
Παιδιά πώς να συνηθίσω να προσκοπευω; Έχω Α302 και είμαι νέος κυνηγός.
Βασικά, αυτό που λέει ο @Alex37 . Εστίασε τα μάτια σου στο στόχο/θήραμα. ΜΗΝ κλείσεις μάτι, αλλά ρίξε διοφθαλμα. Έχοντας εστιάσει το βλέμμα στο στόχο, όταν επωμισεις θα δεις την κάννη σαν μια (θαμπή) ευθεία που βρίσκεται στη κατεύθυνση του θηράματος. Αν κατά την επώμιση η κάννη μείνει πίσω, τότε προσπερνας το θήραμα ΉΡΕΜΑ (όχι τίναγμα του όπλου προς τα μπροστά) και πατάς τη σκανδάλη με το που δεις ότι η κάννη έχει προσπεράσει. Προσοχή όμως, μην σταματήσεις την κίνηση φοβούμενος ότι η τουφεκιά θα πάει πιο μπροστά. Απλά άσε το όπλο να συνεχίσει την πορεία του. Αν η επώμιση γίνει πάνω στο θήραμα, το ακολουθείς για ελάχιστο χρόνο, και στη συνέχεια προσπερνας και πατάς σκανδάλη συνεχίζοντας την κίνηση όπως και πριν.
Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσουν όλα αυτά, είναι η ήρεμη και ομαλή κίνηση του όπλου (όχι ατσαλες και σπασμωδικές κινήσεις), το μάγουλο να μην ξεκολλάει από το κοντάκι μετά τον πυροβολισμό, η κάννη να μην πηγαίνει πάνω ή κάτω όταν γίνεται προσκοπευση και το βασικότερο να μην σταματάει η κίνηση.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι σκόπευσης με το λειοκαννο, αλλά θεωρώ ότι αυτές είναι οι πιο εύκολα εφαρμόσιμες.
Και να θυμάσαι: αστοχίες στο κυνήγι, θα υπάρχουν ΠΆΝΤΑ. Όσο καλός και αν είσαι, όσο καλό όπλο και φυσίγγι και αν έχεις!! Η προπόνηση και η κατανάλωση πολλά φυσιγγίων, θα σου δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα!! Γιατί ειδικά το θέμα σκόπευση, εκτός από γνώση είναι και θέμα εξάσκησης!!!😉😉
 
Φέτος μετά από πολλά χρόνια κόλλησε το μυαλό μου στις τσίχλες και δεν πετυχαινα ούτε ιπτάμενο γάιδαρο. Καλή η εξειδίκευση και να ψάχνεσαι για να βελτιώνεις τον εαυτό σου αλλά αν φτάσεις σε σημείο να το πολυσκεφτεσαι πιο πολύ κακό σου κάνει. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Όταν έχεις εικόνες στο μυαλό σου το ένστικτο θα δουλέψει και θα πετύχεις αυτά που πρέπει. Όταν θες το κάτι παραπάνω πρέπει να μάθεις τεχνικές σκόπευσης. Οποτε κάνω το δεύτερο χάνω την μπάλα γτ δεν ξέρω τι κάνω.

Στο θέμα μας φέτος θα ρίξω Ναβάρο 30 σε 8 και 9 νούμερο, Λάμπρο Α1 32 σε 8 και 9 και ιδιογομωση. Έχω γύρω στα 40 κουτιά. Αν τα ρίξω ικανοποιημένος θα είμαι.
 
Σας ευχαριστώ πολύ.
Πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα από όλα φίλε να δεις αν το όπλο επειδή οι μπερετες έχουν προβληματικά κοντάκια ιδίως οι παλιές αν το κοντάκι σε βοηθά όταν επωμιζεις να βρίσκεσαι εύκολα στη σκοπευτική γραμμή και δεν ψάχνεις να βρεις ρίγα κανη σκόπευτρο κατά τη επωμιση γιατί αν ψάχνεις που είναι το όπλο και μετά προσπαθείς να το πας στο θήραμα δε θα μάθεις σχεδόν ποτέ να ρίχνεις καλά.Πρωτα ετσιασε εκεί εάν σχετικά βρίσκεστε σε καλή σχέση με το κοντάκι, να ξέρεις όταν επωμιζεις κοιτάς το θήραμα το παρακολουθούν τα μάτια σου και η μία εκδοχή είναι το προσπερνάς όσο κρίνεις κατά τραβάς το ποσό εξαρτάται από την απόσταση και το φυσίγγι καθώς και τις καιρικές συνθήκες ένα μικρότερο ποσοστό και εννοείται από την ταχυτητα του θηράματος το βασικότερο,δεν μπορεί να σου πει κανείς το μέγεθος προσκοπευσης γιατί αλλιώς υπολογίζει και ο κάθε ένας ακόμη και δίπλα δίπλα να είστε.Και η δεύτερη εκδοχή που χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία πολύ μεγαλύτερη είναι ότι επωμιζεις προσπερνάς το θήραμα κρατάς το όπλο σταθερά ακολουθώντας το με σταθερή προσκοόπευση και τραβάς τότε ,πάντα το όπλο συνεχίζει να κινείται αλλά στην δεύτερη μπορεί και να το σταματήσεις με το τράβηγμα αλλά τονίζω ότι θέλει εμπειρία γιατί ο δεύτερος τρόπος δείχνει ότι γνωρίζεις στάνταρ την απαιτούμενη προσκόπευση ,αυτός ο τρόπος χρησιμεύει περισσότερο στις καρτερίσιες μακρινές βολές που έχεις περιθώρια αλλά χρειάζεται εμπειρία .Η προσκόπευση είναι θέμα αντίληψης πόσο γρήγορα θα την βρεις στο εκάστοτε θήραμα που κυνηγάς και θέλει βολές πολλές νίκες δηλ κυνήγια το θήραμα δεν είναι δισκάκι με σταθερή ταχ και γωνία που μια δυο θα το καταλάβεις.
 
Back
Top