Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η γνώμη μου είναι να μην δίνεις καμία σημασία σε αυτό,εκτός βέβαια κ αν το βλεπεις να συμβαίνει αρκετά συχνά από ένα τυπο φυσιγγιου...

Δεν ευθύνονται μόνο τα διαμπερη τραυματα που είναι κ συνηθισμένα σε ένα μικρό θήραμα όπως η τσίχλα αλλά κ μια λανθασμένη σκόπευση....

Μέσα σε αυτό ας βάλουμε κ τον παράγοντα τυχη για το που ακριβώς θα πλήξει το κάθε σκαγι....
Με ένα σκαγι ξεραίνεται κ με πέντε συνεχίζει που λέει ο λόγος.......
Αν έπιανα στα χέρια μου μια από αυτές θα είχα ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε.Τωρα μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω.

Αριστερά πυρίτιδα 1,49 με 29,70 σκάγια Ν10.
Δεξιά πυρίτιδα 1,50 με 30,03 σκάγια Ν10.
Τα υπόλοιπα ξεκάθαρα...

*Στη καινούργια παρτίδα είχα 3-4 "overkill" το αναφέρω έτσι γιατί δε τα είδα ποτέ.Ο Χάρης έλεγε ότι έσβηναν 30 μέτρα πίσω μου.

https://postimg.cc/gallery/WrnjpvD
Δε σβηναν ρε έτρωγαν τόσα σκαγια που βαριούνταν να πετάνε άλλο και καθόταν στα δεντρα

Μιλώντας για διασποράς, όχι πολύ κοντινών αποστάσεων, δηλ. για 20-25 μέτρα, ποιο προτείνετε από αυτά:
Lambro Direct
Lambro Tordo (Διασποράς)
Dorkas 3A
NSI NS-20
ή κάποιο άλλο, όχι δυσεύρετο
Γιατί δε δοκιμάζεις το Skeet 24 gr 9,5 νούμερο είτε του Lambro Σειρά 2 είτε της NSI..?
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι διασποράς αλλά θα δείς πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά στις μπηχτές και γρήγορες τουφεκιές.

Μέσα σε αυτό ας βάλουμε κ τον παράγοντα τυχη για το που ακριβώς θα πλήξει το κάθε σκαγι....
Με ένα σκαγι ξεραίνεται κ με πέντε συνεχίζει που λέει ο λόγος.......
Τίποτα πιο σωστό από αυτό. Μαδώντας τα πουλιά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έψαχνα να βρω που χτυπήθηκε το πουλί και έπεσε πατσαβούρα. Και σε λίγες , μάδησα πουλιά ημιθανή με πολλά τραύματα και μες το αίμα.

Γιατί δε δοκιμάζεις το Skeet 24 gr 9,5 νούμερο είτε του Lambro Σειρά 2 είτε της NSI..?
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι διασποράς αλλά θα δείς πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά στις μπηχτές και γρήγορες τουφεκιές.
Δεν το είχα σκεφθεί. 😟
Γι΄ αυτό ρωτάω.

GM3 Bio στα 31γρ.
Για μέτριες χειμερινές (10-12 βαθμούς, φυσιολογική υγρασία ) συνθήκες κάνει;
Γιατί το γράφουν για καλοκαιρινές.
σ.σ. 1 Είναι και ακριβούλι
σ.σ. 2 Το NSI Classica Light dispersante πολύ με εξιτάρει. Να δω που θα το βρω.

Γιατί δε δοκιμάζεις το Skeet 24 gr 9,5 νούμερο είτε του Lambro Σειρά 2
Το ιδιο έχω αντιληφθεί για το συγκεκριμένο σε περπατητά με το δίκαννο 3*-1*...
Και ταυτόχρονα έχει καλή απόδοση κ σε μακρινές βολές....
Αυτό που παρατήρησα είναι πως όσους ριγμένους συγκεντρωτήρες ετυχε να βρω κάτω είχαν τα πτερύγια τους ανοιγμένα ομοιόμορφα κ αυτό είναι πολύ θετικό....

Τίποτα πιο σωστό από αυτό. Μαδώντας τα πουλιά, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έψαχνα να βρω που χτυπήθηκε το πουλί και έπεσε πατσαβούρα. Και σε λίγες , μάδησα πουλιά ημιθανή με πολλά τραύματα και μες το αίμα.
Τι να πουμε κ για το φαινόμενο των αιωρούμενων πούπουλων.....

Κλασσική διαχρονική ατάκα:
"Κοίτα κοιτα πούπουλα ρε μαλάκα την πετυχα κ δεν επεσε, γαμω τα φυσιγγια! "

Σε πόσες τσίχλες δεν έχουμε δει "γδαρσίματα" από σκάγια, η να λείπουν καποια πούπουλα απο τις φτερούγες κλπ...
Αλλά έπεσαν ξερές γιατί πήραν σκάγια κ στο σώμα τους..
Αν δεν γινόταν αυτό τότε θα είχαμε μόνο πούπουλα στον ορίζοντα μια τσίχλα που θα συνέχιζε ακάθεκτη κ μια ψαλμωδία για τον κατασκευαστή η τον μαγαζατορα που μας έδωσε τα φυσίγγια......

Τι να πουμε κ για το φαινόμενο των αιωρούμενων πούπουλων.....

Κλασσική διαχρονική ατάκα:
"Κοίτα κοιτα πούπουλα ρε μαλάκα την πετυχα κ δεν επεσε, γαμω τα φυσιγγια! "

Σε πόσες τσίχλες δεν έχουμε δει "γδαρσίματα" από σκάγια, η να λείπουν καποια πούπουλα απο τις φτερούγες κλπ...
Αλλά έπεσαν ξερές γιατί πήραν σκάγια κ στο σώμα τους..
Αν δεν γινόταν αυτό τότε θα είχαμε μόνο πούπουλα στον ορίζοντα μια τσίχλα που θα συνέχιζε ακάθεκτη κ μια ψαλμωδία για τον κατασκευαστή η τον μαγαζατορα που μας έδωσε τα φυσίγγια......
Προφανώς και δεν έπεσαν από καρδιά.
Προφανώς και πήραν σκάγι σε καίριο σημείο και πιθανά και κάποια άλλα σε δευτερεύοντα σημεία π.χ. φτερά, πόδια κλπ
Και τα λαβωμένα και ματωμένα το αντίθετο π.χ. σκάγι στο λαιμό και σε 3-4 σημεία ακόμη που δημιούργησαν σοκ, αλλά όχι ακαριαία καταβολή.

Με τον sg νομίζω είναι το καινούργιο.Αλλα δεν είχε την πυρίτιδα αυτή μέσα ένα που έσφαξα.Θα σφάξω πάλι αύριο ένα και θα το ανεβάσω.Δεν εχω ζυγαριές απλα για τα σωθικά
Εγώ και τα δύο ( παλιό/καινούργιο)που έχω sg έχουν αλλά η διαφορές τους στην απόδοση είναι πολύ μεγάλη

Back