Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μιλώντας για διασποράς, όχι πολύ κοντινών αποστάσεων, δηλ. για 20-25 μέτρα, ποιο προτείνετε από αυτά:
Lambro Direct
Lambro Tordo (Διασποράς)
Dorkas 3A
NSI NS-20
ή κάποιο άλλο, όχι δυσεύρετο
Ένα οποιοδήποτε συμβατικό φυσίγγι με κύλινδρο.

Σε φυσίγγι διασποράς για τις μαύρες για δίκαννο με 3-1 σταθερά τσοκ τι γνώμη έχετε?
Γιάννη (πολύχρονος κιόλας!) θα σου πρότεινα το direct που ειπώθηκε πιό πάνω στα 32γρ. καθώς και το καινούργιο NSI Classica dispersante Light στα 30γρ. που δοκίμασα φέτος και ευχαριστήθηκα. Τώρα τα 34 γρ. τα θεωρώ λίγο υπερβολικά για την τσιχλίτσα, ελπίζω να με συγχωρήσεις φίλε μου outlander, γιατί γενικώτερα εκτιμώ τις απόψεις σου (με μία εξαίρεση βέβαια .big smile. )

Γιάννη (πολύχρονος κιόλας!) θα σου πρότεινα το direct που ειπώθηκε πιό πάνω στα 32γρ. καθώς και το καινούργιο NSI Classica dispersante Light στα 30γρ. που δοκίμασα φέτος και ευχαριστήθηκα. Τώρα τα 34 γρ. τα θεωρώ λίγο υπερβολικά για την τσιχλίτσα, ελπίζω να με συγχωρήσεις φίλε μου outlander, γιατί γενικώτερα εκτιμώ τις απόψεις σου (με μία εξαίρεση βέβαια .big smile. )
Σε ευχαριστώ. Γιώργος

Ευχαριστώ πολύ Παντελή για τις ευχές σου.
Το Direct 32 gr βγάζει μέτρα (20-25) γιατί έχω ακούσει ότι αποδίδει πιο κοντά. Βέβαια αυτός που μου το είπε το δουλεύει με κύλινδρο (όπως είπε παραπάνω ο δάσκαλος). Στα 3* τι κάνει;
Παρ΄ότι το NSI light με συγκεντρωτήρα είναι το αγαπημένο μου, τo αντίστοιχο διασποράς δεν το ήξερα.
Πολύ ενδιαφέρον!

Το Direct 32 gr βγάζει μέτρα (20-25) γιατί έχω ακούσει ότι αποδίδει πιο κοντά. Βέβαια αυτός που μου το είπε το δουλεύει με κύλινδρο (όπως είπε παραπάνω ο δάσκαλος). Στα 3* τι κάνει;
Παρ΄ότι το NSI light με συγκεντρωτήρα είναι το αγαπημένο μου, τo αντίστοιχο διασποράς δεν το ήξερα.
Πολύ ενδιαφέρον!
Πρότεινα το direct γιατί ρώτησες για μαύρες, που συνήθως είναι πιο κοντά, με 1*. Δοκίμασε επίσης και το dispersante light, φέτος το βγάλανε γιαυτό δεν το ξέρεις, ίσως μειώσανε γόμωση λόγω της αύξησης των τιμών.
Αν θέλεις κάτι ενδιάμεσο δες και το GM3 Bio στα 31γρ.

Πολύ ενδιαφέρον!
Πάρε το NSI Classica Light dispersante No. 9/11 πιστεύω δεν θα το μετανιώσεις. Φέτος το δοκίμασα και μου αρέσει πολύ.
Και το Lambro Tordo dispersante πολύ καλό, έχει μέτρα, και πέρα από τα 30. Το έριχνα και παλιότερα, τώρα έχει αλλάξει (πυρίτιδα και διασπορέα). Προς το καλύτερο κατά τη γνώμη μου. Μου είπαν ότι τώρα βγαίνει και σε #9,5 αν το βρεις προτίμησε το, θεωρώ ότι θα είναι καλύτερο από το 8,5 που το έχω εγώ.
Για το Direct 32 θεωρώ την ιδανική του απόσταση τα 15-20 μέτρα. Πέρα από τα 20 δεν το εμπιστεύομαι. Όσο για κάτω από 10 άστο ... πολύ κλαμπάνι, αναλογικά με τις εύστοχες !!! Αλλά δεν φταίει το φυσίγγι, φταίνε οι τσίχλες ... και εγώ !!! Όταν τη βλέπεις ξαφνικά στα 5 μέτρα και για μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου, ελάχιστα θα βοηθήσει το (οποιοδήποτε) φυσίγγι ή τσοκ, αν δεν ρίξεις σωστά πάνω της.
Το καλό είναι πάντως, ότι όποια πετύχω δεν μου τη χαλάει (βοηθάνε σ' αυτό και τα ψιλά σκάγια #9,5). Ενώ παλιότερα με συμβατικά φυσίγγια ή την εξαΰλωνα τελείως ή έπαιρνα τη μισή !!!

Τώρα τα 34 γρ. τα θεωρώ λίγο υπερβολικά για την τσιχλίτσα, ελπίζω να με συγχωρήσεις φίλε μου outlander, γιατί γενικώτερα εκτιμώ τις απόψεις σου (με μία εξαίρεση βέβαια .big smile. )
Στην προκειμένη θα συμφωνήσω, οχι για τα 34γρ αλλά για το πλήθος των σκαγίων (ν10) που περιέχονται σε αυτά....

Ένας άλλος λόγος είναι πως μπορεί κάλλιστα οι μαυρες που θα εμφανιστούν να είναι όλο το απογευματινό κυνήγι...
Άρα λοιπόν με 33-34γρ κ συνεχόμενες βολές καταντάει κουραστικό εφόσον μιλάμε για δίκαννο...
Και συνήθως τα φυσίγγια του τυπου αυτού(με ελικοειδη) δεν είναι κ απο τα πιο μαλακά αν συγκριθούν με τα αντίστοιχα συμβατικά στο ίδιο βάρος σκαγίων....
Είναι προτιμοτερο ένα "ίδιο" φυσίγγι σε λιγότερα γραμμάρια αν κ είναι δυσεύρετα στην αγορά..

Καλη λυση(ίσως κ η καλυτερη για εδω) ειναι τα direct 32γρ συν ότι τα φυσίγγια με αυτό τον διασπορεα "βγάζουν" μαλακά φυσίγγια..

Παιδιά, ένα σωστό φυσιγγι με ελικοειδή γεμίζεται από 33 γρ και πάνω και ο άνθρωπος μίλησε για τουφεκιές για μαύρες, εμένα με ενδιαφέρει η απόδοση, άμα έχει άλλος απόδοση με αλλά διασποράς στης μαύρες καλώς.( Είπα και ποιο πάνω προσωπικά το ντιρεκτ 32 δεν μου αρέσει, το 34 πολύ Πίο ανώτερο, τώρα ο άνθρωπος ας πάρει ότι νομίζει να δοκιμάσει.)

Παιδιά, ένα σωστό φυσιγγι με ελικοειδή γεμίζεται από 33 γρ και πάνω
Στα 32γρ όπως είναι τα Gorilla elix, τα c7 perfecta, Κουτουμάνος, τα alectoris που είχε ο Μητσάκος κλπ, ήταν κάπου λάθος κ δεν απέδιδαν?

και ο άνθρωπος μίλησε για τουφεκιές για μαύρες,
Δεν φτάνουν τα 32γρ με 800 σκάγια?

Είπα και ποιο πάνω προσωπικά το ντιρεκτ 32 δεν μου αρέσει, το 34 πολύ Πίο ανώτερο, τώρα ο άνθρωπος ας πάρει ότι νομίζει να δοκιμάσει.)
Η τελευταία φράση είναι κ η πιο η σωστή...
Το μου αρέσει ή δεν μου αρέσει εμένα ένα φυσίγγι δεν λέει τίποτα...

Last edited:
Παιδιά, ένα σωστό φυσιγγι με ελικοειδή γεμίζεται από 33 γρ και πάνω και ο άνθρωπος μίλησε για τουφεκιές για μαύρες, εμένα με ενδιαφέρει η απόδοση, άμα έχει άλλος απόδοση με αλλά διασποράς στης μαύρες καλώς.( Είπα και ποιο πάνω προσωπικά το ντιρεκτ 32 δεν μου αρέσει, το 34 πολύ Πίο ανώτερο, τώρα ο άνθρωπος ας πάρει ότι νομίζει να δοκιμάσει.)
Ρε.. μαγκιά πουλάς;; .yel.

Αριστερά πυρίτιδα 1,49 με 29,70 σκάγια Ν10.
Δεξιά πυρίτιδα 1,50 με 30,03 σκάγια Ν10.
Τα υπόλοιπα ξεκάθαρα...

*Στη καινούργια παρτίδα είχα 3-4 "overkill" το αναφέρω έτσι γιατί δε τα είδα ποτέ.Ο Χάρης έλεγε ότι έσβηναν 30 μέτρα πίσω μου.

https://postimg.cc/gallery/WrnjpvD

*Στη καινούργια παρτίδα είχα 3-4 "overkill" το αναφέρω έτσι γιατί δε τα είδα ποτέ.Ο Χάρης έλεγε ότι έσβηναν 30 μέτρα πίσω μου.
Η γνώμη μου είναι να μην δίνεις καμία σημασία σε αυτό,εκτός βέβαια κ αν το βλεπεις να συμβαίνει αρκετά συχνά από ένα τυπο φυσιγγιου...

Δεν ευθύνονται μόνο τα διαμπερη τραυματα που είναι κ συνηθισμένα σε ένα μικρό θήραμα όπως η τσίχλα αλλά κ μια λανθασμένη σκόπευση....

Μέσα σε αυτό ας βάλουμε κ τον παράγοντα τυχη για το που ακριβώς θα πλήξει το κάθε σκαγι....
Με ένα σκαγι ξεραίνεται κ με πέντε συνεχίζει που λέει ο λόγος.......

Back