Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
View attachment 94749

Λοιπόν 3 στα 3 πουλακια με το φυσίγγιο αυτό με βολες κατω από τα 20 μετρα
Οι δυο πρωτες ήταν σηκώνω και πατάω 15 - 20 μετρα, μαλιστα στην δευτερη δεν προλαβα να ακουμπισω το κοντακι στον ώμο ο υποφυλακτηρας χτύπησε τον μέσο πολύ δυνατά.
Η τρίτη ηταν σε κοτσυφα που καθησε στα 7-8 μετρα και τον σημαδεψα κανονικα, τον βρηκα ολοκληρο, 6 σκαγια τον ειχαν διαπεράσει. Σε αντιστοιχη περσινή βολή με συγκεντρωτήρα ειχα βρει το μισό πουλι και αυτό σε κατασταση κιμα.
Σε 2 τουφεκιές στρωμενες μπροστα μου (οι τουφεκιες κυνηγουσαν το πουλί) στα 30 + μετρα ούτε πουπουλο δεν ειδα να πεφτει. οπότε πρέπει στην δευτερη κάνη θα βαζω συγκεντρωτήρα.

Αυτό το διασποράς (με τον έλικα) να το βάζεις κ στις δυο κάννες σε πυκνα κομμάτια η εν πάση περιπτώσει όπου είσαι σίγουρος ότι τα πιασμενα πουλιά θα ξεπεταχτούν κοντά...

Εγώ στα διασποράς έβαζα με πτερύγια κ σταυρό όπως είναι ο gualandi,giovanni κλπ (κ στις δυο κάννες) γιατί με κάλυπταν σε καθε πιθανη αποσταση κ επιπλέον γλίτωνα κ απο τις μολυβδώσεις των σκαγίων...

Στα φυσίγγια με συγκεντρωτηρα την μέγιστη απόδοση θα την έχεις με σκάγια νουμερο 10 (κ στις δυο κάννες) κ δεν χρειάζεται κ να υπερβείς τα 30γρ....
Είναι μια άριστη επιλογή για οσους θέλουν να αποφυγουν τα διασποράς που κοστίζουν κιόλας...

Όλα αυτά που σου ειπα αφορούν τα σταθερά τσοκ 1*-3* που έχει κ το δίκαννο σου κ περπατητο κυνηγι...

ΥΓ
Βέβαια όλα αυτά είναι δικές μου απόψεις που πηγάζουν αποκλειστικά κ μόνο μέσα από τα κυνηγοτόπια, κάποιος άλλος μπορεί να έχει δει ή να πιστευει κάτι διαφορετικό....

Last edited:
Παιδιά η διαφορά του navaro 30 με τον 8αρι παφυλα με το καινούργιο με τον 10 Άρι ημιδιάφανη κάλυκα ποια είναι?
Έχω ρίξει μόνο με τον 8άρη πάφυλα και μου άρεσαν πολύ. Φίλος που είχε ρίξει και αυτός και είχε μείνει ικανοποιημένος, αγόρασε τα καινούρια με τον 10άρη και έχασε 5 κιλά από το τρέξιμο. Όλα ολοζώντανα.

Έχω ρίξει μόνο με τον 8άρη πάφυλα και μου άρεσαν πολύ. Φίλος που είχε ρίξει και αυτός και είχε μείνει ικανοποιημένος, αγόρασε τα καινούρια με τον 10άρη και έχασε 5 κιλά από το τρέξιμο. Όλα ολοζώντανα.
Αυτό θα έγραφα και εγώ Μητσε. Με 8αρι σκότωναν με 10αρι έκλαναν....

Και σε μένα το ίδιο συνέβη Δημήτρη. Σε ένα απογευματινό του Νοέμβρη που είχε κάτι πουλάκια γέλαγαν τα άλλα καρτέρια με το τρέξιμο που έκανα σε τραυματισμένα.

Και σε μένα το ίδιο συνέβη Δημήτρη. Σε ένα απογευματινό του Νοέμβρη που είχε κάτι πουλάκια γέλαγαν τα άλλα καρτέρια με το τρέξιμο που έκανα σε τραυματισμένα.
Πολύ κρίμα. Ήταν πολύ καλό και οικονομικό. Αν το είχε διατηρήσει, θα είχε κάνει την τύχη του.

Έτσι Μητσάρα μου. Το φιλαράκι που μου το είπε, είναι άνθρωπος αξιόπιστος. Αφού το λες και εσύ, τότε το χάλασε ξανά.
Δεν το έχω ρίξει αλλά πήρε φίλος μου πρώτη φορά με 10αρι στα μπασιματα και του άρεσαν. Ξαναπήρε και ήταν μέρα με νύχτα η διαφορά προς το χειρότερο φυσικά. ΔΕΝ σκοτώνουν απλά. Μου είπε για βολές στα 15 μέτρα σε μαύρες πρωί απόγευμα και να πέφτουν κάτω και να τρέχουν. Εγώ έχω 3 κουτια προπέρσινα και 5 περσινά με 8αρι μέταλλο. Είναι τόσο καλά που τα φυλάω για τα τρυγόνια αν ανοίξουν βέβαια.

Έχει κόψει κανένας με 10αρι να μας πει διάφορα?Εγώ έκοψα με 8αρι ένα και βρήκα βύσμα sg 25 και πυρίτιδα μια με γκρίζοασημι λεπτά φυλλιδια και κάψουλι με λευκό χαρτάκι.Δεν έβγαλα φωτό να την ανεβάσω.

Πολύ κρίμα. Ήταν πολύ καλό και οικονομικό. Αν το είχε διατηρήσει, θα είχε κάνει την τύχη του.
Το έχει ξανακάνει με το συγκεκριμένο παλιότερα. Έριχνα χιλιάδες και φορτωνα κασόνια απο τον Λεκκα και εγώ και όλη η παρέα. Και κάποια στιγμή δεν σκότωνε ούτε μύγες....

Το ίδιο και εγώ ..το είχα πει από τα μπασιματα από μένα μαύρο από εδώ και πέρα μόνο λαμπρό και nsi
Όσοι ασχολείστε με ιδιογομωση κτλ κτλ δεν σφαξατε ένα 8αρι που σκότωνε και ένα 10αρι που δεν σκότωνε να δούμε τι φταίει τελικά?

Back