Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Άστα στην άκρη για εκείνη τη μέρα που θα σου πέφτουν τα νύχια από το κρύο.Προσωπικα θεωρώ ότι το Ν8 δεν είναι για τσίχλα.Να το βάλεις σε μπασίματα άντε...να το βάλεις σε καρτέρι που υπάρχει περίπτωση να δείς Φασσες άντε...να το χρειαστείς μία φορά κάθε 4-5 χρόνια σε λαγό στο περπατητο άντε...αλλά να πάρεις φυσίγγι καθαρά για τσίχλα είναι άκυρο.Τις περισσότερες φορές θα σου κάνει υπερδιάτρηση.Παρε Ν9-10 από την ίδια μάρκα και πες μου ότι έχω λάθος.
Ωραία η σκέψη σου Αλεξ ωστόσο θα διαφωνήσω με το νουμερο 8 από μόνο του..

Εχω κανει ουκ ολίγα περπατητα(και) με αυτο το σκαγι κ δεν είδα να υστερεί κ σίγουρα δεν είμαι κ ο μόνος που έχει κάνει τέτοια διαπίστωση...
Το μόνο μειονέκτημα που θα μπορουσαμε να πουμε είναι ότι περιεχει λιγότερα σκάγια έναντι του ν9 κ ν10....
Στις τουφεκιές του περπατητου όλα τα μεγέθη σκαγιων λίγο πολυ θα δώσουν διάτρηση....

Ο φίλος δοκίμασε για πρωτη φορα ενα φυσιγγι το οποίο δεν του ταίριαξε, ήταν δυνατό κλπ...
Αν ήταν κάποιο άλλο δοκιμασμένο κ σε συνδιασμο με το κατάλληλο τσοκ θα είχε αλλά αποτελέσματα...

Αξίζει να δωθεί λιγη έμφαση στο τσοκαρισμα γιατί το θεωρώ σημαντικό...
Καποιοι στο περπατητο της τσιχλας χρησιμοποιούν..μπεκατσοτσόκ κ το κακό είναι πως παρασερνονται στην θέα των τσιχλων που θα βγουν σε αποστάσεις περαν του κανονικου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί κ πουλια που δεν θα μπουν στο γιλέκο..

Last edited:
πηρα να δοκιμασω αυτα τα 2, δεν τα λες και φτηνά, αλλά τι ειναι φτηνο σήμερα;

Attachments

• 472234651_4050704108501561_8139788583002209012_n.jpg
    472234651_4050704108501561_8139788583002209012_n.jpg
    372,8 KB · Προβολές: 95
  • 472236292_901427198853677_3351981342959941198_n.jpg
    472236292_901427198853677_3351981342959941198_n.jpg
    390,8 KB · Προβολές: 95
πολλες φορες μπερδευμε τα πραγματα , περνουμε φυσιγγια καποιας χ μαρκας σε νουμερο 10αρια για τσιχλα τα ριχνουμε και ειναι μαπα , μετα ριχνουμε 7αρια σε τσιχλα και ξυριζουν , η και το αντιθετο τα 7αρια μαπα , και τα 10αρια ξυριζουν , και βγαζουμε λαθος συμπερασματα , και λεμε οτι φταιει το νουμερο σκαγιων , εμ δεν ειναι ετσι , γιατι φταιει το σεταπ , και οχι το νουμερο 10 . το εχω παθει , να ριχνω 7αρια σε τσιχλες , και να μην πεφτουν , και λεω επειδη ειναι χοντρα , οποτε θα τα ριξω στης περδικες , τα ριχνω και στης περδικες και ειναι μαπα

Ε οχι κ έτσι ρε φίλε...
Όσο για τις υπερβολές σε αυτό το κυνήγι καλό είναι να τις αφήσουμε στην άκρη..
Πες του εχεις δικιο, αυτο θελει να ακουσει.Αλλιως δεν θα τελειωσει η συζητηση και με την πρωτη ευκαιρια θα το διατυμπανιζει συνεχεια.

Ωραία η σκέψη σου Αλεξ ωστόσο θα διαφωνήσω με το νουμερο 8 από μόνο του..

Εχω κανει ουκ ολίγα περπατητα(και) με αυτο το σκαγι κ δεν είδα να υστερεί κ σίγουρα δεν είμαι κ ο μόνος που έχει κάνει τέτοια διαπίστωση...
Το μόνο μειονέκτημα που θα μπορουσαμε να πουμε είναι ότι περιεχει λιγότερα σκάγια έναντι του ν9 κ ν10....
Στις τουφεκιές του περπατητου όλα τα μεγέθη σκαγιων λίγο πολυ θα δώσουν διάτρηση....

Ο φίλος δοκίμασε για πρωτη φορα ενα φυσιγγι το οποίο δεν του ταίριαξε, ήταν δυνατό κλπ...
Αν ήταν κάποιο άλλο δοκιμασμένο κ σε συνδιασμο με το κατάλληλο τσοκ θα είχε αλλά αποτελέσματα...

Αξίζει να δωθεί λιγη έμφαση στο τσοκαρισμα γιατί το θεωρώ σημαντικό...
Καποιοι στο περπατητο της τσιχλας χρησιμοποιούν..μπεκατσοτσόκ κ το κακό είναι πως παρασερνονται στην θέα των τσιχλων που θα βγουν σε αποστάσεις περαν του κανονικου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί κ πουλια που δεν θα μπουν στο γιλέκο..
Θεωρώ ότι υπάρχει σχετικότητα στην επιλογή, ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν είναι κάτι απόλυτο.
Κατά την άποψή μου το ιδανικό νο είναι το 9, υπό την έννοια ότι καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις.
Όμως όταν έχει πολύ κρύο και υγρασία βρίσκω καλύτερο το νο 8 στα 32 gr. Αντίστροφα σε πολύ καλές συνθήκες τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχα σε νο 9, ή και 10 στα 30 gr. Φυσικά μεγάλο ρόλο επιτελούν κατά περίπτωση τα τσοκ.
Ουσία: Ότι βολεύεται ο καθένας, καθώς είμαστε διαφορετικοί.

οχι κανονικο,δεν σου δινει την εντυπωση του πολυ συγκεντρωτικου.
Για να πάρω 2 κουτακια να δω πως θα πάνε....και τα σεντιτ που έριξα πριν 2 βδομάδες μου άρεσαν αν και μου φάνηκε πως το θέλουν το κρυακι τους

Θεωρώ ότι υπάρχει σχετικότητα στην επιλογή, ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν είναι κάτι απόλυτο.
Κατά την άποψή μου το ιδανικό νο είναι το 9, υπό την έννοια ότι καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις.
Όμως όταν έχει πολύ κρύο και υγρασία βρίσκω καλύτερο το νο 8 στα 32 gr. Αντίστροφα σε πολύ καλές συνθήκες τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχα σε νο 9, ή και 10 στα 30 gr. Φυσικά μεγάλο ρόλο επιτελούν κατά περίπτωση τα τσοκ.
Ουσία: Ότι βολεύεται ο καθένας, καθώς είμαστε διαφορετικοί.
Πρέπει να υπάρχει μία λογική "μάζας θηράματος-νούμερο σκαγιων-γραμμάρια- κατανομή" και ο χρυσός κανόνας της οριακής ντουφεκιας.Ολα τα άλλα είναι μπαρμπουτσαλα.Το ίδιο φονικό είναι ένα 10ρακι με drago σε καλοκαιρία με ένα 10ρακι S4 στα κρύα.Αμα έχεις πρόβλημα καταβολής όχι το 8Χ32 δε σε σώζει αλλά ούτε το 7Χ38.

Back