Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
αναλογα το τσοκ ,θα σου δωσει την συγκεντρωση που θες.
Αντιληπτό. Για παράδειγμα : Με 4άρι τσοκ στα 30-32 μέτρα θα σου δώσει περιφέρεια; Εννοώ θα απλώσει ομοιόμορφα σε ένα κύκλο 75 cm που γίνονται οι δοκιμές;
Φυσιολογικά φαντάζομαι δεν θα έχεις κάνει τέτοια μέτρηση, αλλά επειδή έχω ακούσει ότι είναι εξαιρετικό φυσίγγιο, αλλά πολύ συγκεντρωτικό.

τελειωνε ρε πηγαινε στην δουλεια σου!!!
Είναι υπερβολή Τάσο.Ειναι σα να κυνηγάς φασσες με Ν2.

Ενώ ο @outlander που τις κυνηγάει με 3αρια σκάγια είναι καλύτερος νομίζεις? Αααα ξέχασα και τις ελατοτσιχλες με 6αρια 🫢 🫣🤣

Πρέπει να υπάρχει μία λογική "μάζας θηράματος-νούμερο σκαγιων-γραμμάρια- κατανομή" και ο χρυσός κανόνας της οριακής ντουφεκιας.Ολα τα άλλα είναι μπαρμπουτσαλα.Το ίδιο φονικό είναι ένα 10ρακι με drago σε καλοκαιρία με ένα 10ρακι S4 στα κρύα.Αμα έχεις πρόβλημα καταβολής όχι το 8Χ32 δε σε σώζει αλλά ούτε το 7Χ38.
Ότι βολεύεται ο καθένας.

Για μένα αυτό είναι μύθος, ακούει το τσοκ κανονικά.
Εμένα συμπεριφέρονται μάλλον αλλοπροσαλα. Με 5* και με 4* είναι σίγουρα πιο συγκεντρωτικά από άλλα φυσίγγια. Με LM πάνε μασούρι στην κυριολεξία, λες και ρίχνω με XF. Με 3* και πάνω συμπεριφέρονται σαν απλά φυσίγγια.

Θεωρώ ότι υπάρχει σχετικότητα στην επιλογή, ανάλογα με τις συνθήκες. Δεν είναι κάτι απόλυτο.
Κατά την άποψή μου το ιδανικό νο είναι το 9, υπό την έννοια ότι καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις.
Όμως όταν έχει πολύ κρύο και υγρασία βρίσκω καλύτερο το νο 8 στα 32 gr. Αντίστροφα σε πολύ καλές συνθήκες τα καλύτερα αποτελέσματα τα είχα σε νο 9, ή και 10 στα 30 gr. Φυσικά μεγάλο ρόλο επιτελούν κατά περίπτωση τα τσοκ.
Ουσία: Ότι βολεύεται ο καθένας, καθώς είμαστε διαφορετικοί.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσίχλα όπως κ το κάθε άλλο θήραμα δεν κυνηγιεται με ένα κ μόνο νουμερο σκαγιων....
Ουτε κ μπορουμε να ισχυριστούμε πως η τάδε διάμετρος σκαγιου ειναι κορυφή για το τάδε θήραμα...
Για αυτό υπάρχουν κ οι διαφορές επιλογές για να επιλέξει ο καθένας ότι νομίζει κ ότι του ταιριάζει...

Και εμένα το ν9 είναι η συμπάθεια μου στα τσιχλοκότσυφα, αλλά από εκεί κ πέρα δεν εχω κολλήματα...
Σκάγια ν7-10 κ γομωσεις 24-34γρ αναλόγως την...έμπνευση της στιγμής.......

Το μόνο σίγουρο είναι πως η τσίχλα όπως κ το κάθε άλλο θήραμα δεν κυνηγιεται με ένα κ μόνο νουμερο σκαγιων....
Ουτε κ μπορουμε να ισχυριστούμε πως η τάδε διάμετρος σκαγιου ειναι κορυφή για το τάδε θήραμα...
Για αυτό υπάρχουν κ οι διαφορές επιλογές για να επιλέξει ο καθένας ότι νομίζει κ ότι του ταιριάζει...

Και εμένα το ν9 είναι η συμπάθεια μου στα τσιχλοκότσυφα, αλλά από εκεί κ πέρα δεν εχω κολλήματα...
Έχω καμία κούτα σούπερ πυρκαλ 7-8-9
Αυτά κάνουν

Ακριβώς αυτό περιέγραψα.

Πρέπει να υπάρχει μία λογική "μάζας θηράματος-νούμερο σκαγιων-γραμμάρια- κατανομή" και ο χρυσός κανόνας της οριακής ντουφεκιας.
βάση αυτά έχει μελετηθεί καλά αυτό και το κατάλληλο νούμερο είναι το 9,5 ιταλικό.
τα γρ 32 λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος έλληνας κυνηγός τσίχλας , δεν ξέρει που είναι τα σκοπευτήρια .

αυτό έπεσε με 8αρια
Εκεί που βγήκε κ εκεί που του έριξε κ με 9αρια θα έπεφτε κ με όπλο μικρότερο του διαμετρήματος 12..

βάση αυτά έχει μελετηθεί καλά αυτό και το κατάλληλο νούμερο είναι το 9,5 ιταλικό.
Αυτό το "μισό" ,5 είναι που κάνει την διαφορά.. 😂

Ναι κάνει πολυ καλη δουλειά κ το ν9,5(2,00mm)...
Tο έχω χρησιμοποιησει σε φυσίγγια σκητ 24γρ καθώς κ σε ισπανικά των 32γρ...

Είναι κατάλληλο είναι για όσους το θεωρουν κατάλληλο...

Εχω διαβάσει εκατοντάδες αρθρα γυρω απο το κυνήγι της τσιχλας ακόμα κ από γνωστες της βλητικης κ ο καθένας έχει μια άποψη γυρω για το ιδανικό ιδανικό τσιχλοφυσιγγο..

Δείτε με τι νουμερα σκαγιων γεμίζει Έλληνας κ ο Ιταλός τα υποτιθέμενα "εξειδικευμένα" τσιχλοφυσιγγα κ σε τι παραλλαγες υπάρχουν...

Αλίμονο αν βρεθεί κάποιος που θα πει ότι το τάδε νουμερο κ σε αυτά τα γραμμάρια ειναι η καλυτερη επιλογη για την τσίχλα κ τελεία κ παύλα!

Last edited:
Εμένα συμπεριφέρονται μάλλον αλλοπροσαλα. Με 5* και με 4* είναι σίγουρα πιο συγκεντρωτικά από άλλα φυσίγγια. Με LM πάνε μασούρι στην κυριολεξία, λες και ρίχνω με XF. Με 3* και πάνω συμπεριφέρονται σαν απλά φυσίγγια.
Το αυτό κ από μένα γενικά για τα φυσίγγια της nsi με αυτό το συγκέντρωτηρα... Με Lm είναι τρομερά σφιχτά... Από εκεί κ πάνω δίνουν ότι κ ένας άλλος συγκέντρωτηρας...

472234651_4050704108501561_8139788583002209012_n.jpg

Λοιπόν 3 στα 3 πουλακια με το φυσίγγιο αυτό με βολες κατω από τα 20 μετρα
Οι δυο πρωτες ήταν σηκώνω και πατάω 15 - 20 μετρα, μαλιστα στην δευτερη δεν προλαβα να ακουμπισω το κοντακι στον ώμο ο υποφυλακτηρας χτύπησε τον μέσο πολύ δυνατά.
Η τρίτη ηταν σε κοτσυφα που καθησε στα 7-8 μετρα και τον σημαδεψα κανονικα, τον βρηκα ολοκληρο, 6 σκαγια τον ειχαν διαπεράσει. Σε αντιστοιχη περσινή βολή με συγκεντρωτήρα ειχα βρει το μισό πουλι και αυτό σε κατασταση κιμα.
Σε 2 τουφεκιές στρωμενες μπροστα μου (οι τουφεκιες κυνηγουσαν το πουλί) στα 30 + μετρα ούτε πουπουλο δεν ειδα να πεφτει. οπότε πρέπει στην δευτερη κάνη θα βαζω συγκεντρωτήρα.

Last edited:
Back