Φυσίγγια για αγριόχηνες

Status
Not open for further replies.
Μας αρέσει δε μας αρέσει τα πάντα είναι "αριθμοί"από την ταχύτητα καύσης μιας πυρίτιδας, μέχρι τη σκληρότητα ενός σκαγιου κ το ταξίδι αυτών, προς το στόχο, όλα υπόκεινται σε αριθμούς , επιστήμες‼️ακόμη κ βέλος να ρίξεις κ εκεί "αριθμοί"
Μας αρέσει δε μας αρέσει το κατανοούμε δεν το κατανοούμε ,οι "αριθμοί" εκεί θα είναι‼️
Πι.ες/Άλλος θα θεωρεί ότι κρυωσαν τα σκάγια κ άλλος ότι απλά δεν έχουν ταχύτητα‼️

Μπορεί να είναι αριθμοί αλλά σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές με συγκεκριμένες συνθήκες και ντουφεκιες ριγμένες από συγκεκριμένη κανη με συγκεκριμένο τσοκ άρα πως βγάζεις συμπέρασμα ? Δεν είναι ασφαλές γι'αυτό πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται και δεν ταυτίζονται με την πραγματικότητα οι οποίες μελέτες και δοκιμές ,απλά δίνουν ένα μπουσουλα χωρίς να είναι το ευαγγέλιο γιατί δεν έχεις σταθερά δεδομένα σχεδόν ποτέ.Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακούγεται 5/10/15 % αυτό δεν είναι διαφορά δεν πειράζει δε πειράζει ας έχω εγώ 10% μεγαλύτερη επιτυχία και εσύ κάτσε κάνε το μαθηματικό με πινάκια του κάθε ειδικού που τα έχει λύσει όλα εδώ και 50 χρόνια σε προϊόντα που συνεχώς εξελίσσονται ,άρα γιατί εξελισονται τότε μάλλον πρέπει να έχει πολλούς μαλακές η όπλο βιομηχανία.
Το κυνηγι και η βλητική δεν είναι αριθμούς… είναι οικονες και εμπηριες … τώρα γιατί επιμένουν μερικοί ότι ολλα είναι αριθμοί το δικαιολογώ γιατί δείχνουν πολύ μικρή όσο και καθολου εμπηρια σε συγκεκριμένα κυνήγια
Παιδιά αν οι αριθμοί ή ο πίνακας λένε ή όχι την αλήθεια είναι αδιάφορο.

30+ χρόνια κυνηγούσα χωρίς αριθμούς και ασχολήθηκα με αυτούς τα τελευταία 2 χρόνια.

Η βασική ερώτηση για εμένα (ή καλύτερα για κάποιους νέους κυνηγούς) είναι η εξής ...
Θέλουμε να αλλάξουμε φυσίγγι για κάποιον λόγο.
Πως θα επιλέξουμε το καινούργιο ?
Τουφεκώντας ζωντανό θήραμα ή υπάρχει άλλος τρόπος χωρίς να χρειαστεί να τραυματίσουμε θηράματα και να σπάσουμε τα νεύρα μας ?

Αν απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση χωρίς αριθμούς τότε αυτοί πραγματικά δεν χρειάζονται ...
Και δεν μιλάμε για θηράματα που υπάρχουν σε πληθώρα ... όπως πχ τσίχλα.

Έχετε κάποια απάντηση σε αυτή τη βασική ερώτηση χωρίς να εμπλέξετε αριθμούς ?????

Όταν θέλεις να αλλάξεις φυσίγγι επιλέγεις όπλο τσοκ και απόσταση περίπου που θα το ρίχνεις και ρίχνεις 3/4 ντουφεκιες στο πίνακα αν σου αρέσει το αποτύπωμα δοκιμάζεις και με τα άλλα τσοκ που χρησιμοποιείς .Σου κάνει παίρνεις 2 κουτιά μέχρι να διαπιστώσεις αν έχεις τα ίδια αποτελέσματα και στη πράξη αν το βρίσκεις και σε ικανοποιεί με τις προσκοπευσεις η σου κάνει τη ζωή δύσκολη.Αν όλα καλά πάρε όσα μπορείς.

Κάποια παιδιά έχουν μεγαλητερο πάθος από το κυνηγι στους αριθμούς στης δοκιμές και στους πίνακες κατανοητό… κάποιοι άλλοι τους είναι αδιάφορα ολλα αυτά και ειναι παθιασμένοι μόνο με το κυνηγι και την καρποση τον θυραματον..κατανοητο. Και κάποιοι τα συνδυάζουν και τα δυο…. Κανενας από αυτούς δεν προκειτε πότε να πέσει τον άλλον ότι δρόμος που ακολουθεί ειναι ο σωστός.

30+ χρόνια κυνηγούσα χωρίς αριθμούς και ασχολήθηκα με αυτούς τα τελευταία 2 χρόνια.

Η βασική ερώτηση για εμένα (ή καλύτερα για κάποιους νέους κυνηγούς) είναι η εξής ...
Τουφεκώντας ζωντανό θήραμα ή υπάρχει άλλος τρόπος χωρίς να χρειαστεί να τραυματίσουμε θηράματα και να σπάσουμε τα νεύρα μας ?

Αν απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση χωρίς αριθμούς τότε αυτοί πραγματικά δεν χρειάζονται ...

Έχετε κάποια απάντηση σε αυτή τη βασική ερώτηση χωρίς να εμπλέξετε αριθμούς ?????
Το τραυματισμένο θυραμα δεν μπορεί Να αποφύγει κανενας όσοι εμπειρία και να έχει… στα αλλά κοντάκι στα μέτρα του και όσο μπορι περισσότερο κυνηγι στο θυραμα που τον ενδιαφερει

Όταν θέλεις να αλλάξεις φυσίγγι επιλέγεις όπλο τσοκ και απόσταση περίπου που θα το ρίχνεις και ρίχνεις 3/4 ντουφεκιες στο πίνακα αν σου αρέσει το αποτύπωμα δοκιμάζεις και με τα άλλα τσοκ που χρησιμοποιείς .Σου κάνει παίρνεις 2 κουτιά μέχρι να διαπιστώσεις αν έχεις τα ίδια αποτελέσματα και στη πράξη αν το βρίσκεις και σε ικανοποιεί με τις προσκοπευσεις η σου κάνει τη ζωή δύσκολη.Αν όλα καλά πάρε όσα μπορείς.
Λογικό και "σωστό" Γιάννη, αν και όχι πλήρες ... ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ κάνουν πλήρεις δοκιμές και εγώ δεν ανήκω σε αυτούς.
Εξάλλου μόνο 60 φυσίγγια έχω ρίξει :)

Έχω όμως μια ερώτηση ... πως επιλέγεις την αποτύπωση που σου αρέσει ?
Απλά κοιτώντας την ?
Πως θα την επιλέξει κάποιος νέος κυνηγός ?
Τι πρέπει να βλέπει που βλέπεις εσύ και λες "αυτές οι 4 τουφεκιές μου αρέσουν" ...
Μην μου πεις θέλει εμπειρία ... μιλάμε για νέους κυνηγούς.

Κάποια παιδιά έχουν μεγαλητερο πάθος από το κυνηγι στους αριθμούς στης δοκιμές και στους πίνακες κατανοητό… κάποιοι άλλοι τους είναι αδιάφορα ολλα αυτά και ειναι παθιασμένοι μόνο με το κυνηγι και την καρποση τον θυραματον..κατανοητο. Και κάποιοι τα συνδυάζουν και τα δυο…. Κανενας από αυτούς δεν προκειτε πότε να πέσει τον άλλον ότι δρόμος που ακολουθεί ειναι ο σωστός.
Σωστό ... εκ της εμπειρίας

Το τραυματισμένο θυραμα δεν μπορεί Να αποφύγει κανενας όσοι εμπειρία και να έχει… στα αλλά κοντάκι στα μέτρα του και όσο μπορι περισσότερο κυνηγι στο θυραμα που τον ενδιαφερει
Πολύ σωστό και αυτό ...

Αυτό που λες Βασίλη για νέο κυνήγο πρέπει να είναι δίπλα ένας παλιός να του εξηγήσει απλά τι πρέπει να δει δε χρειάζεται επιστήμη .Να σου πω τι βλέπω εγώ .Να έχω όσο το δυνατόν στρογγυλή ντουφέκια να μην έχω συσωματωσεις σκαγιων 2/3 μαζί κολητα να υπάρχει επαρκή για την απόσταση διάμετρος ντουφέκιας ,και να μην έχω κενά που να χωράει το θήραμα να περάσει αλώβητο από μέσα υπολογίζοντας το με τον μικρότερο όγκο του δηλ με κλειστά φτερα ή αν έχω τέτοιο κενό να βρίσκεται στην άκρη της ροζετας .Εγώ αυτά κοιτάω ούτε σκακια μέτραω ούτε τίποτα .

Ο πινακας σου δειχνει μια πρωτη εικονα.
Μια αποτυπωση της συγκεκριμενης στιγμης στο περιβαλλον της δοκιμης.
Μετα πρεπει να δεις στην πραξη αν σου ταιριαζει, εσενα στο οπλο σου και σε πραγματικες συνθηκες κυνηγιου.
Αν το φυσιγγι ηταν μονο αριθμοι, θα διαλεγαμε αυτο που ελεγαν οι αριθμοι καλυτερο και ειχαμε λυσει το προβλημα μας.

Ο πινακας σου δειχνει μια πρωτη εικονα.
Μια αποτυπωση της συγκεκριμενης στιγμης στο περιβαλλον της δοκιμης.
Μετα πρεπει να δεις στην πραξη αν σου ταιριαζει, εσενα στο οπλο σου και σε πραγματικες συνθηκες κυνηγιου.
Αν το φυσιγγι ηταν μονο αριθμοι, θα διαλεγαμε αυτο που ελεγαν οι αριθμοι καλυτερο και ειχαμε λυσει το προβλημα μας.
Ακριβώς έτσι είναι

Ντενεκέ

επιλέξουμε το καινούργιο ?

Κάθε καινούργιο φυσίγγι δοκιμάζεται σε καθιστά κοράκια.Μεζουρα,γδαρσιμο, αριθμό τραυμάτων και εικόνα διάτρησης.

πολύ απλή απάντηση Βασίλη

ακούμε τι θα μας πει ου μπαρμπα-μήτσους κι ου κυρ-Γιάνν'ς
κι άσε τους "επιστημονικούς επιστήμονες" (sic) να λένε ότι θέλουν!

τι κι αν οι μεγαλύτεροι κολοσσοί (winchester, remington, federal, e.t.c.) δαπάνησαν εκατομμύρια σε ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ δοκιμές
τι κι αν ευφυείς άνθρωποι (journee, Sir. G. Burrard, Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.π.) δαπάνησαν χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία πάλι με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ δοκιμές έχοντας ρίξει ο καθένας τους ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ βολές όσες δεν έχει ρίξει όλο το φόρουμ μας...
Σιγά μην ξέρουν αυτοί.....

ΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΜΗΤΣΟΥΣ ΞΕΡ'!!!!!

.yelling. .yelling. .yelling.

τι κι αν οι μεγαλύτεροι κολοσσοί (winchester, remington, federal, e.t.c.) δαπάνησαν εκατομμύρια σε ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ δοκιμές
τι κι αν ευφυείς άνθρωποι (journee, Sir. G. Burrard, Borland, G.Thomas, Brister, Lowry, Neil Winston, Dr A.C.Jones, Ν. Κυπρίδημος κ.λ.π.) δαπάνησαν χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία πάλι με ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ δοκιμές έχοντας ρίξει ο καθένας τους ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ βολές όσες δεν έχει ρίξει όλο το φόρουμ μας...

Και τοτε ποιος ο λόγος να ασχολείστε με τον μπάρμπα Μιτσού/ Ηλία/Γιάννη και άλλους που διαφωνούν αλλά χωρίς υποτιμητικούς όρους στους απεναντη… αυτό το πολιτισμό σας έμαθε οι επηστιμοση σας να τον χαίρεσαι δεν θα παρουμε εμείς οι αγράμματοι

Δυό βιομηχανίες που γνωρίζω καλά βγάζουν τα φυσίγγια στην αγορά αφού οι βαλλιστικές
τους δοκιμές στο δικό τους κανονάκι πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν .
Ούτε κοράκια βαρούν ούτε περιστέρια για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα τους .

Ειμεις Τουν μπάρμπα μητσιου ξερουμει,ααααααυτον ειμπιστειυομαστει‼️
Καλημέρες Μάριο‼️Καλημέρες παίδες‼️

Status
Not open for further replies.
Back