Φυσίγγια για την Φάσσα

Είμαι περίεργος τωρα που θα ανέβω στο χωριό να δω τι θα παίξει με τα φυσίγγια,γιατί βλέπω στην πρόγνωση καιρού πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία πάνω και απο 90% !
Μου θυμίζει τις περσινές τετοιες μέρες που ήταν ο ίδιος καιρός και τα φυσίγγια ήταν για κλάματα.

Βγάλε το passing από την Α400 και κάνε ένα κυνήγι με το μαμίσιο το IC και δοκίμασε τα φυσίγγια που σου λέει ο Παύλος ή τα RC serrie oro n.6 ...:)
Το IC πιο τσοκ είναι; Ποσά άστρα; Ρωταω γιατί δεν τα ξέρω με τις ονομασίες αυτές μόνο με αστρα* ** *** και βλεπω πανω στο τσοκ IM IC kαι αλλά....τι είναι τα αρχικά αυτά;;; Άσχετος

Είμαι περίεργος τωρα που θα ανέβω στο χωριό να δω τι θα παίξει με τα φυσίγγια,γιατί βλέπω στην πρόγνωση καιρού πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία πάνω και απο 90% !
Μου θυμίζει τις περσινές τετοιες μέρες που ήταν ο ίδιος καιρός και τα φυσίγγια ήταν για κλάματα.
οταν βλεπεις ζορικο καιρο στη φασσα βαλε lambro μπλε και θα κλαινε αυτες αντι για σενα 2 φορες που τα ειχα εμπιστευθει με βγαλαν παλικαρι

οταν βλεπεις ζορικο καιρο στη φασσα βαλε lambro μπλε και θα κλαινε αυτες αντι για σενα 2 φορες που τα ειχα εμπιστευθει με βγαλαν παλικαρι
Περυσι τον Ιανουαριο με αρνητικές θερμοκρασίες και υγρασία,ήταν τα μονα που δεν ειχα μαζί μαζί μου.Φετος φρόντισα να μην τα ξεχάσω.Ομως μεχρι τώρα όσα φυσίγγια δοκίμασα πήγαν όλα καλά.Θα ξαναγράψω οταν εχω χρόνο.

μηπως υπαρχουν καποιες εμπειριες απο τα φετινα percorso caccia 'η τα b&p mb long range
Λεωνίδα φέτος τον Ιανουάριο που ήμουνα στην Ηπειρο ,με δύσκολες συνθήκες, όπως θερμοκρασία -8 και υγρασία στα ύψη , τα percorso τα πήγαν πολύ καλά εν αντιθέσει με πέρυσι που ειχα προβλήματα.Τόσο καλά όσο τα προηγούμενα 4 χρόνια που τα χρησιμοποιώ.Κανένα πουλί ζωντανό και με καθαρά σκοτώματα και σε κοντινές αλλά και μακρινές ντουφεκιές..Επειδή εχω και απο τα παλιά και απο τα περσινά ,καποα στιγμή θα τα ανοίξω να τα ζυγίσω και θα γράψω τις διαπιστώσεις.Το μονο που άλλαξα φέτος ήταν οτι χρησιμοποίησα ποιο σφιχτο τσοκ.Ισως όμως φέτος να άλλαξαν και τις δοσολογίες μετά την περσινή αλλαγή στην Tecna.
Το θέμα ειναι οτι εχω ξεχάσει το χρώμα τους .......ουτε το χρώμα των ματιών της δεν θυμήθηκα........sarcastic.

Μια απο τα ιδια στις φασσες και απο περιοχες ορεινης τριχωνιδας-αγρινιου φετος το χειμωνα παρολο που οι αριες εχουν βελανι, σε αντιθεση με το φθινοπωρο που περασαν πουλια.Που πηγαν;

Μια απο τα ιδια στις φασσες και απο περιοχες ορεινης τριχωνιδας-αγρινιου φετος το χειμωνα παρολο που οι αριες εχουν βελανι, σε αντιθεση με το φθινοπωρο που περασαν πουλια.Που πηγαν;

Θέρμο ,Ανάληψη κλπ κλπ ;

Απολαυστε τον George Digweed με το μακρυκαννο Perazzi και 36gr n5:
Παρατηρησε οτι ζεσταινοντας τα φυσιγγια δεν εχει καταλοιπα στις καννες.
Καταπληκτικος και σπαει και λιγους μυθους το βιντεακι του σχετικα με τους βρετανους κυνηγους, που πολλοι μας ταχουν κανει τσουρεκια επειδη ριχνουν 30 γρ το πολυ Ν6 στη φασσα, στα 20 μετρα, αποσταση που και εμεις θα την παιρναμε με 28 γρ Ν8!!!
Ο big George τουφεκαει πουλια στα 60 μετρα και βαλε με Ν5, 36 γρ και με την μακρυκαννη Perrazzi του με τσοκαρισμα XF, XF. Πανω κατω δηλαδη οτι χρησιμοποιει και ο ελληνας κυνηγος στα περασματα του Οκτωβρη, εκτος του τσοκαρισματος πoυ αντε ναναι το πολυ F σε μας.

Last edited:
Καταπληκτικος και σπαει και λιγους μυθους το βιντεακι του σχετικα με τους βρετανους κυνηγους, που πολλοι μας ταχουν κανει τσουρεκια επειδη ριχνουν 30 γρ το πολυ Ν6 στη φασσα, στα 20 μετρα, αποσταση που και εμεις θα την παιρναμε με 28 γρ Ν8!!!
Ο George τουφεκαει πουλια στα 60 μετρα και βαλε με Ν5, 36 γρ και με την μακρυκαννη Perrazzi του με τσοκαρισμα XF, XF. Πανω κατω δηλαδη οτι χρησιμοποιει και ο ελληνας κυνηγος στα περασματα του Οκτωβρη, εκτος του τσοκαρισματος πoυ αντε ναναι το πολυ F σε μας.
Μιλάμε ότι είναι απίστευτα κέντροτουφεκάω ο George.
Μου αρέσει επίσης που θαυμάζει μερικές από τις ντουφεκιές του.
Παρατηρήστε που ρίχνει πρώτα την πανω καννη γιατί υποθέτω ότι γεμίζει ευκολότερα,

Εχω δει πολλα απο τα βινετακια του κ αυτο που ειναι πολυ χρησιμο να παρατηρησει κανεις ειδικα σε στιγμιοτυπα που η καμερα τον τραβαει απο πισω ειναι το ποσο μπροστα βαζει την καννη του απο τη φασσα...
Συμφωνω με τον Παυλο, αν την κυνηγαγαμε κ εμεις με φιντες στα χωραφια κ ερχονταν στα 20 μετρα και τα 28γρ ν8 μια χαρα θα ηταν...
Επισης εστω κ αν δεχθουμε οτι τα φυσιγγια ριχνονται απο μια πολυ καλη καννη, βλεπουμε οτι τι 5αρι τις φερνει τουμπες κατω ακομα κ μετα τα 50 μετρα αν καταφερουμε να κρατησουμε τη συγκεντρωση σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο...
Τελος αν προσεξετε, το εχει πει κ ο ιδος αλλωστε, προτιμα να τουφεκα στα ορια τα πουλια τη στιγμη που του δινουν πληρη εικονα του σωματος τους... Ενα σκαγι στην κοιλια οπως ειχε πει, ισως να μην φερει τη φασσα κατω, ενα σκαγι στο λαιμο η δυο στο στηθος θα την φερουν σιγουρα...

Το έχω δει πολλές φορές το συγκεκριμένο video, για μένα η φάσα δεν θέλει πιο χοντρό σκάγι από νούμερο 5. Μου έχει τύχει να ρίχνω στα παπιά φυσίγγια εμπορίου νούμερο 5 και να πέφτουν τα πουλιά από τον Θεό, όταν τα ανοίξαμε για να δούμε την γεμισιά, μετρήσαμε τα σκάγια και ήταν νούμερο 6. Ένα καλό στενό τσοκ θέλει και αρμονική προσκόπευση ... :)

Το έχω δει πολλές φορές το συγκεκριμένο video, για μένα η φάσα δεν θέλει πιο χοντρό σκάγι από νούμερο 5. Μου έχει τύχει να ρίχνω στα παπιά φυσίγγια εμπορίου νούμερο 5 και να πέφτουν τα πουλιά από τον Θεό, όταν τα ανοίξαμε για να δούμε την γεμισιά, μετρήσαμε τα σκάγια και ήταν νούμερο 6. Ένα καλό στενό τσοκ θέλει και αρμονική προσκόπευση ... :)
Την κυνηγω 25 χρονια με Νο 6 και Νο7 αναλογα την συμπεριφορά που εχουν τα πουλια.Αποκλιστικα με Νο7 στα περασματα τον Οκτωμβριο γιατι σπανια θα τουφεκισης πανω από 20-30 μετρα, σε απονήρευτα πουλια και κατά 95% θα τουφεκισης κοπαδι και Νο6 όταν τις εχεις στο ψαξιμο και η πλειονοτητα των αποστασεων είναι 30-40 μετρα. Πιστεψτεμε δεν ειχα ποτε πρόβλημα με αυτόν τον συνδιασμο.Το Νο5 σε ειδικες περιπτώσεις με πολύ κρυο καιρο και σε μακρινες αποστασεις,βεβαια πρεπει να τα σερνεις και να αφηνεις γραμμες σαν σκοπευτης σε αυτες τις αποστασεις κατι το οποιο εγω δεν διαθέτω.

Back