Φυσίγγια για την Φάσσα

Kωνσταντινε παραθετω αυθεντικη συζητηση σημερινη απο αμερικανικο φορουμ που παρακολουθω

Big deal. Another Remington semi-auto. Why aren't any US shotgun manufacturers (besides Kolar) willing to produce a quality O/U ( a quality double gun would be too much to ask)?

Captain Obvious says: "There isn't much of a market for them." In 2013, for example, U.S. Competition Arms manufactured a grand total of 175 shotguns.

Νομιζω τα λεει ολα
Παύλο αυτό ξαναπεστο ,τα κυνηγια που κάνει ο μέσος Αμερικανός είναι ελαφι,γαλοπούλα και υδροβια με μια καραμπίνα και μια έξτρα ραβδωτη κάνη είναι κομπλέ συνχωριστε με για το οφ τοπικ.

Kωνσταντινε παραθετω αυθεντικη συζητηση σημερινη απο αμερικανικο φορουμ που παρακολουθω

Big deal. Another Remington semi-auto. Why aren't any US shotgun manufacturers (besides Kolar) willing to produce a quality O/U ( a quality double gun would be too much to ask)?

Captain Obvious says: "There isn't much of a market for them." In 2013, for example, U.S. Competition Arms manufactured a grand total of 175 shotguns.

Νομιζω τα λεει ολα
Ας μεταφράσει κάποιος ρε παιδιά

Ας μεταφράσει κάποιος ρε παιδιά

Μυρο,
λει ο ενας.

Σιγα τα πραγματα. Αλλη μια καραμπινα Ρεμινγκτον. Γιατι δεν υπαρχουν εκτος της Κολαρ αμερικανικες εταιρειες να κατασκευασουν ενα ποιοτικο σουπερ ποζε. Ειναι πολυ να τους ρωτησεις για ποιοτικο δικαννο?

Η απαντηση. Δεν υπαρχει αγορα γιαυτους. Το 2013 για παραδειγμα η U.S. Competition Arms κατασκευασε ολα και ολα 175 κομματια (δικαννα)

Δειχνει πολυ καθαρα οπωσ ειπε και ο Κωνσταντινος οτι ο Αμερικανος κυνηγος ειναι καραμπινακιας και δεν πολυασχολειται με δικαννα.

Μυρο,
λει ο ενας.

Σιγα τα πραγματα. Αλλη μια καραμπινα Ρεμινγκτον. Γιατι δεν υπαρχουν εκτος της Κολαρ αμερικανικες εταιρειες να κατασκευασουν ενα ποιοτικο σουπερ ποζε. Ειναι πολυ να τους ρωτησεις για ποιοτικο δικαννο?

Η απαντηση. Δεν υπαρχει αγορα γιαυτους. Το 2013 για παραδειγμα η U.S. Competition Arms κατασκευασε ολα και ολα 175 κομματια (δικαννα)

Δειχνει πολυ καθαρα οπωσ ειπε και ο Κωνσταντινος οτι ο Αμερικανος κυνηγος ειναι καραμπινακιας και δεν πολυασχολειται με δικαννα.
Ακριβώς έτσι.

Απολαυστε τον George Digweed με το μακρυκαννο Perazzi και 36gr n5:
Παρατηρησε οτι ζεσταινοντας τα φυσιγγια δεν εχει καταλοιπα στις καννες.
Ωραίες ντουφεκιές, εκείνα τα ''ασπρα συννεφάκια'' πραγματικά χαίρεσαι να τα βλέπεις...
Εκείνο που πρόσεξα (αν είδα καλά) είναι ότι τα δακτυλίδια των κώνων προσαρμογής του όπλου του, δεν δείχνουν ότι έχει αυτό που λέμε μακριούς κώνους, όπως είναι η σύγχρονη τάση πλέον και όπως υποστηρίζεται από πολλές πλέον εταιρίες, ως την πλέον ενδεδειγμένη βελτίωση για ποιοτικές κατανομές στις μακρινές αποστάσεις.
Και μιλάμε για ένα όπλο που λογίζεται ως το καλύτερο σκοπευτικό όπλο παγκοσμίως, κατασκευασμένο και στημένο κατά παραγγελία για τον παγκόσμιο πρωταθλητή sporting, με τέτοιο τρόπο που να προάγει τις καλύτερες ντουφεκιές σε αποστάσεις πέραν των ορίων (εξ ου και οι 80αρες κάννες και κυρίως το ΧF-XF τσοκάρισμα) και όπως αποδεικνύεται και από τις ντουφεκιές που κάνει στο βιντεο.
Μήπως οι μακριοί κώνοι και οι διευρυμένοι αυλοί, δημιουργήθηκαν κυρίως για την αγορά της Αμερικής, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα (και ασφαλέστερα) τα ατσάλινα σκάγια?

Γιάννη νομίζω οτι τα συγκεκριμένα φυσίγγια είναι 34 γραμμαρίων...

Μήπως οι μακριοί κώνοι και οι διευρυμένοι αυλοί, δημιουργήθηκαν κυρίως για την αγορά της Αμερικής, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα (και ασφαλέστερα) τα ατσάλινα σκάγια?
Μπορεί να είναι και έτσι, το τερπνόν μετά του ωφελίμου όμως, σημείωσε ωστόσο ότι η Perazzi πλέον έχει υιοθετήσει και αυτή σε νέο της σκοπευτικό μοντέλο, τον ημιδιεύρυμένο αυλό των 18,6 χιλιοστών διαμέτρου.

Μπορεί να είναι και έτσι, το τερπνόν μετά του ωφελίμου όμως, σημείωσε ωστόσο ότι η Perazzi πλέον έχει υιοθετήσει και αυτή σε νέο της σκοπευτικό μοντέλο, τον ημιδιεύρυμένο αυλό των 18,6 χιλιοστών διαμέτρου.
Να υποθέσω Γιώργο και με μακριού κώνους...
Δεν αντιλέγω, για να κατασκευάζουν κάννες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όλες οι μεγάλες εταιρίες, θα υπάρχει και η ανάλογη ζήτηση, που μάλιστα στα σκοπευτικά όπλα προκύπτει μέσα από τον σκληρό ανταγωνισμό των σκοπευτικών αγώνων.
Αλλά στο συγκεκριμένο βιντεάκι, μια κάννη με συμβατικούς κώνους (αυλο βέβαια δεν ξέρω τι έχει) δε φαίνεται να υστερεί σε αποτελεσματικότητα και μάλιστα σε βολές εκτός ορίων που λέμε...
Θέλω να πώ ότι ένας κυνηγός σαν εμένα π.χ (που θεωρώ τον εαυτό μου σκοπευτικά στο μέσο όρο), θα έχει όφελος στο καθημερινό κυνήγι από μια κάννη με αυτές τις βελτιώσεις ή τα όποια πλεονεκτήματα που δίνει μια τέτοια κάννη, αφορούν λεπτομέρειες που θα γίνουν αντιληπτά και θα βοηθήσουν ένα σκοπευτή που ψάχνει το 1 πιάτο στα 200 αλλά πιθανό εμένα να με ξεπερνούν και να μη μπορώ να δω διαφορά?

Συμφωνω σε αυτο.Παντως οι μακριοι κωνοι δεν ειναι κατι καινουργιο στην βλητικη.Αλλου εχουν πλεονεκτημα και αλλου οχι.Να θυμισω οτι σε τραποντουφεκα της η Brow εχει θαλαμες 70 χιλ και κοντους κωνους, γιατι πιστευω οτι με γομωσεις 24 γρ ν7,5 αυτο που εχει σημασια ειναι η ταχυτητα των σκαγιων στον απομακρυνομενο στοχο.Αξιοποιει λοιπον οσο γινεται το μικροτερο δυνατο χωρο καυσης και κερδιζει σε πιεσεις και ταχυτητα.
Γιάννη νομίζω οτι τα συγκεκριμένα φυσίγγια είναι 34 γραμμαρίων...
Ειναι 35-36γρ σιγουρα.
Ειδικα τα σπορτινγκ μοντελλα πολλοι τα χρησιμοποιουν στο κυνηγι με βαρυτερες γομωσεις απο τις σκοπευτικες.
Εκει ο φαρδυτερος αυλος αποδιδει καλυτερες κατανομες.Και εγω τετοιον θα διαλεγα και για καρτερι.

Last edited:
Ειναι 35-36γρ σιγουρα.
Pigeon%20Extreme.jpg

Γιάννη αυτό δεν είναι ή κάνω λάθος?
Αν είναι αυτό στην ιστοσελίδα της η GAMEBORE, το δίνει στα 34 γρ. σκάγια (ειδικής επεξεργασίας ''diamond shot'') No 5 2,8χιλ (Νο 5,5 Ιταλικό) με μπαρούτη της VECTAN και απ' τι φαίνεται στη φωτο με Z2M της B&P βύσμα.
Το δίνει με V1 στα 422m/s και ένα ωραίο διάγραμμα της φθίνουσας πορείας της ταχύτητας, όσο αυξάνεται η απόσταση. Ενδεικτικά στα 20μ. δίνει ταχύτητα γύρω στα 280 m/s.

Γιάννη αυτό δεν είναι ή κάνω λάθος?
Αν είναι αυτό στην ιστοσελίδα της η GAMEBORE, το δίνει στα 34 γρ. σκάγια (ειδικής επεξεργασίας ''diamond shot'') No 5 2,8χιλ (Νο 5,5 Ιταλικό) με μπαρούτη της VECTAN και απ' τι φαίνεται στη φωτο με Z2M της B&P βύσμα.
Το δίνει με V1 στα 422m/s και ένα ωραίο διάγραμμα της φθίνουσας πορείας της ταχύτητας, όσο αυξάνεται η απόσταση. Ενδεικτικά στα 20μ. δίνει ταχύτητα γύρω στα 280 m/s.
Οχι εχεις απολυτα δικιο.Κριμα που δεν το φερνουν εδω.

Το εξωτικό, ειναι η απόδοση του φίλε μου
Στο συγκεκριμένο βιντεάκι, όντως φαίνονται να κατεβάζουν τις φάσσες σε εξαιρετικά μακρινές αποστασεις...
Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος που είναι πίσω από το όπλο και ρίχνει αυτά τα φυσίγγια, δεν νομίζω να είχε και πολύ διαφορετική απόδοση με οποιοδήποτε άλλο, βλητικά ισορροπημένο, φυσίγγιο και αν έριχνε...

Στο συγκεκριμένο βιντεάκι, όντως φαίνονται να κατεβάζουν τις φάσσες σε εξαιρετικά μακρινές αποστασεις...
Βέβαια ο συγκεκριμένος κύριος που είναι πίσω από το όπλο και ρίχνει αυτά τα φυσίγγια, δεν νομίζω να είχε και πολύ διαφορετική απόδοση με οποιοδήποτε άλλο, βλητικά ισορροπημένο, φυσίγγιο και αν έριχνε...
Έτσι νομίζω και γω Σπύρο ο άνθρωπος είναι φαινόμενο, εκτός από την τεχνική κατάρτιση που εχει και τις μπαλετες φυσιγγια που ρίχνει . Τα συγκεκριμένα φυσιγγια και μερικά αλλά της εταιρίας νομίζω είναι κατασκευασμενα με τη συμβολή του ίδιου.

Αποτι ξέρω εγώ 0 big George δεν ρίχνει τα εμπορικά της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά custom made τα οποία είναι μάλιστα κόντρα δόση. Όταν κάποιος κυνηγάει παγκόσμια ρεκόρ σε long range shooting δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Ούτε ακόμη το Perrazzi του.
Τα κουτιά που βλέπουμε εμείς είναι μάλλον για διαφημιση

Back