Φυσίγγια για την Φάσσα

Οπως κ στα περισσοτερα "καλογυρισμενα" DVD, που η διαφημιση ειναι βασικος πορος για την παραγωγη της ταινιας... ;)
Χμ..Λες μωρε Αρι?
Δλδ ας πούμε ότι διαφημίζουν τα rc32 (εντελώς τυχαία αναφέρω αυτή την μάρκα)και φαίνετε καθαρά ότι ο κυνηγός γεμίζει αυτά..Αλλά και την στιγμή της τουφεκιας ο καλυκας που απορρίπτεται είναι πράσινος.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι "μουφα" το σκηνικό?
Το έχω σκεφτεί και εγώ αυτό αλλά λέω μπα..

Αχ, ωχ... να δω τον Digweed στην Στυλίδα για "μαύρες" και τι στον κόσμο ... .sarcastic.

.sarcastic..sarcastic..sarcastic. και με xf xf ομως χαχαχαχα οχι οτι θα αλλαξει κατι ετσι για το χαβαλε...
υ,γ συζητηση του Big George με την παρεα του μετα απο κυνηγι επιβλαβων οπως τα ονομαζουν. πως πηγε σημερα? οχι και πολυ καλα...120 .shoot..sarcastic.

Ρε παιδιά πιστεύω ότι ο мr George έχει κ ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι τα κιλά του..Στις "μαύρες" όπως λετε είναι λίγο δύσκολο για αυτόν να στρίψει απότομα το σώμα του η και να κάνει στροφή τουφεκωντας τα πουλιά που τον προσπέρασαν.Εαν το καταφέρει όμως αυτό τότε μαύρο φίδι που τις έφαγε.
Όταν σκοτώνει η σπάει δίσκους με πολύ σφιχτά τσοκαρισματα σε απιθανες αποστασεις,τότε γιατί να μην μπορεί να τουφεκισει και με ανοιχτά τσοκ και ψιλά σκαγια και πολύ πιο κοντα?
Στο κάτω κάτω της γραφής αν δεν μπορεί να το κάνει αυτός που ούτε μπορώ να φανταστώ πόσα φυσιγγια έχει κάψει στην ζωή του,τότε ποιος μπορεί?μήπως εγώ?

μπορει να μην ειναι μουφα ...απλα σε ιδιους καλυκες να του γεμιζουν με πιο extreme υλικα κ δοσεις
Και με τα ιδια φυσ. να βαραει, που δεν το νομιζω,εκμ. πλιρως το κεντρο της τουφεκιας κατι που ενας μεσος κην. σαν εμας δεν το κατ.απολητα.Εκτος απο μερικους ΚΕΝΤΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΩ πχ.my man.

Το μυστικο του digweed παιδια ειναι το απολυτο κεντρο στα πουλια οπου και να ειναι αυτα σε συνδιασμο με xf xf και τα φυσιγγια που γεμιζονται αποκλιστηκα για αυτον με πολυ καλα υλικα και σκαγια σκληρα δινουν το αποτελεσμα που βλεπουμε στα βιντεο.ο digweed δεν ειναι μονο αριςτος σκοτευτης αλλα και φανατικος κυνηγος και δεν πιστευω να μην του γεμιζουν ειδικα φυσιγγια για φασσες και κορακια απο τη στιγμη που ξερουμε που στα ρεκορ του δουλευει φουλ κοντρα δοση.μην ξανακουσω για στηλιδα γιατι κοντευει να μου βγει ο καφες απο τη μυτη απο το γελιο.very funny..very happy.

Αποτι ξέρω εγώ 0 big George δεν ρίχνει τα εμπορικά της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά custom made τα οποία είναι μάλιστα κόντρα δόση. Όταν κάποιος κυνηγάει παγκόσμια ρεκόρ σε long range shooting δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Ούτε ακόμη το Perrazzi του.
Τα κουτιά που βλέπουμε εμείς είναι μάλλον για διαφημιση
Πιστευω οτι μια πολύ σοβαρή εταιρεία σαν την Gamebore με πολύ ακριβά φυσιγγια που απευθύνεται σε μια απαιτητική και ανταγωνιστικη αγορά σαν την Αγγλική, δεν θα τολμουσε να τους παραμυθιασει με άλλα φυσιγγια. Αν βγει τέτοια βρώμα είναι τελειωμένοι στην Αγγλία.
Ο DG είναι φοβερός κεντροντουφεκαω, με εκατομμύρια φυσιγγια στο ενεργητικό του σε τέτοιες αποστασεις και δεν έχει ανάγκη από παραμύθια και κόντρα δόσεις. Εξάλλου τα πουλιά είναι μεν μακριά αλλά πετάνε στρωτα και φυσικά στο βίντεο δεν βάζουν τις αποτυχημένες ντουφεκιές αλλά τα εντυπωσιακά σκοτωματα.

Last edited:
βρε παιδια εδω εριχνε στις 130 γιαρδες κ εσπαγε δισκακια με "μαμα" φυσιγγια.... μη τρελαθουμε τωρα , οτι ο χοντρος ριχνει με τα ιδια φυσιγγια που πουλανε. για παρε το καλυτερο gamebore με οτι οπλο κ τσοκ θες κ ριξε στα 100 μετρα , ΟΧΙ στα 130 ... και πες μου αν παει σκαι επανω ...και ποση ωρα θα κανει να παει, οχι αυτος που θρυματιζε τα δισκακια στα 130μ

http://gamebore.com/ambassadors

George DigweedPerazzi over-under 32”Choke: Full/fullCartridges: Gamebore Pigeon Extreme 34g no. 5sFavourite drive: How Wood at Miltons. It’s a classic with oak trees and river in front, and a steep bank behind covered in Scots pines. It holds special memories for me. In 1994 I won the world championship in Australia for the third time on the bounce, which had never been done before. I came straight home after the tournament, and drove to Miltons. How Wood was the first drive and I was still on Cloud Nine after my win. I have never shot better - 94 pheasants for 131 shots. And none less than 60 yards. It will stay with me always.

βρε παιδια εδω εριχνε στις 130 γιαρδες κ εσπαγε δισκακια με "μαμα" φυσιγγια.... μη τρελαθουμε τωρα , οτι ο χοντρος ριχνει με τα ιδια φυσιγγια που πουλανε. για παρε το καλυτερο gamebore με οτι οπλο κ τσοκ θες κ ριξε στα 100 μετρα , ΟΧΙ στα 130 ... και πες μου αν παει σκαι επανω ...και ποση ωρα θα κανει να παει, οχι αυτος που θρυματιζε τα δισκακια στα 130μ
Τα 5αρια φθάνουν στα 120 μέτρα σίγουρα.;)
Εσύ μπορείς να βάλεις τις καννες σου όσο χρειάζεται πάνω και μπροστά;.asking.
Μετά από μισό κοντεινερ φυσιγγια θα μπορείς και εσύ..shake.

Last edited:
Τα 5αρια φθάνουν στα 120 μέτρα σίγουρα.;)
Εσύ μπορείς να βάλεις τις καννες σου τόσο πάνω και μπροστά;.asking.
Μετά από μισό κοντεινερ φυσιγγια θα μπορείς και εσύ..shake.
Σαφως κ δεν μπορω ..... αλλα κανε μια δοκιμη (θα το εκανα αλλα ειμαι εξωτερικο), βαλε ενα χαρτονι στα 120μ , βαλε ενα αριστο 5αρι κ φουλ κ ριξε, κ ποσταρε την φωτο :-) εχω μεγαλη περιεργεια, δε λεμε για τυπου "no limit" για κανονικα καλα φυσιγγια

Σαφως κ δεν μπορω ..... αλλα κανε μια δοκιμη (θα το εκανα αλλα ειμαι εξωτερικο), βαλε ενα χαρτονι στα 120μ , βαλε ενα αριστο 5αρι κ φουλ κ ριξε, κ ποσταρε την φωτο :) εχω μεγαλη περιεργεια, δε λεμε για τυπου "no limit" για κανονικα καλα φυσιγγια
Στα 120 μέτρα δεν κατεβάζει φασσες αλλά σπάει δισκάκια, ένα σκάγι Ν5 είναι αρκετό.
Στα βίντεο με τις φασσες οι τουφεκιες είναι μέχρι 60 μετρα αλλά ο ευρυγωνιος φακός τα δείχνει μακρύτερα.Και πάλι πάνω από 40 μετρα είναι πολύ γιαυτό το μέγεθος πουλιού.
Καλά ταξίδια αν είσαι σε μπαρκο.

Last edited:
ευχαριστω φιλε μ , ναι σε μπαρκο ειμαι, τα 120 για δισκακι ελεγα κα ιεγω ...απλα πιστευω οτι σαν κατανομη θα ειναι τρομερα χαλια και μονο απο τυχη εστω το 1 σκαγι (που θα ειναι κ ψοφιο) θα πετυχει το δισκακι. Εδω στο τραπ ειδικα , αλλα κ σε αλλα αθληματα με πιο ψιλα σκαγια , ο δισκος εχει 2-3 τρυπες κ δεν εχει σπασει

Εδω στο τραπ ειδικα , αλλα κ σε αλλα αθληματα με πιο ψιλα σκαγια , ο δισκος εχει 2-3 τρυπες κ δεν εχει σπασει
Ναι αλλα βλεπεις στο τραπ κιολας μιας κ το ανεφερες οτι με 24 γρ ν7,5, ενα καλο οπλο και εναν καλο σκοπευτη πολλα δισκακια γινονται σκονη ακομα κ μετα τα 50 μετρα και στα 60 μετρα μετρημενα εχω δει... Με 24 γρ ν7,5 φιλε κ μαλιστα της σειρας!!!
Το να παρει ο δισκος 2-3 σκαγια κ να μην σπασει δεν γινεται μονο στο τραπ γινεται σε ολα τα αθληματα με πολυ πιο κοντινες βολες, πιστευω οτι εχει να κανει με πολυ περιφερειακα σκαγια σε συνδυασμο ενδεχομενως κ με τη φορα κινησης του δισκου...

Υπαρχουν καποιοι συγκετροτηρες εμποριου αποσπομενου πατου μονοκοματοι τυπου steel που μπορουν να κρατησουν καποια συγκετροση και μετα τα 70/80μετρα,το θεμα ειναι να μην τουμπαρουν ποιο πριν.........σε συνδιασμο με την αναλογη δοση πυριτηδας και χαμηλης δοσης σκαγιον(ετσι και αλλιως τα πολλα σκαγια ειναι αχρηστα σε αυτες τις αποστασεις)μπορουν να βαλουν με τον αναλογο σκοτευτη παντα ικανοποιητηκη κατανομη.ψαχτε ενα φυσιγγη τραπ τις fiochi

τα 70/80μετρα,το θεμα ειναι να μην τουμπαρουν ποιο πριν.........σε συνδιασμο με την αναλογη δοση πυριτηδας και χαμηλης δοσης σκαγιον
Αυτο ειναι το δυκολο, να κατανοησεις τον τροπο που λειτουργει η καθε βυσματωση και το αν θελει πολυ η λιγη πυριτιδα για να δουλεψει σωστα... Μετα χαμογελα...

Αυτο ειναι το δυκολο, να κατανοησεις τον τροπο που λειτουργει η καθε βυσματωση και το αν θελει πολυ η λιγη πυριτιδα για να δουλεψει σωστα... Μετα χαμογελα...
Αρι για αυτα τα μετρα σιγουρα θελει λιγο ως πολυ περισοτερη πυριτηδα για να ταξιδεψει μεχρι εκει χωρις να επιρεαστη απο παραγοντες οπως αερας,βαρυτητα και καποιους αλλους που δεν ειναι του παροντος θεματος.το σιγουρο ειναι που κατι που δουλευει στο οπλο σου δεν θα δουλεψει στο δικο μου η το αναποδο γιατι ο μεγαλυτερος παραγοντας ειναι ο αυλος και η διαμορφοση καθε καννης.στο παιγνιδι δεν παιζουν οι αναποδοι συγκετροτηρες,αυτοι ειναι για πολυ μετα τα 100-120

Yπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα για συστηματικα σπασιματα σε πιατακια σε αποστασεις 70 με 90 μετρα (80 με 100 yds). Σε ολα τα μεγαλα τραπ club της Αμερικης παιζονται συνεχεια στοιχηματα με μικροποσα, πληρωνουν πχ 10 δολλαρια συμμετοχη, αφηνοντας 2 για τους δισκους and the winner takes it all. Περιορισμοι δεν υπαρχουν, ριχνεις οτι νουμερο σκαγια και οσα γραμμαρια θελεις. Εκει λοιπον που μονο η αποδοση μετραει ειναι πολυ ενδοιαφερον να δεις τις επιλογες εκεινων που κερδιζουν.
Επειδη παντα με ενδοιαφερει η μακρινη τουφεκια στο λειοκαννο απο βλητικης αποψης και διαβαζω αναλογα αμερικανικα φορουμ μπορω να πω οτι δεν υπαρχει κανεις που να ριχνει με κλασσικο φυσιγγι η τραπ η κυνηγετικο σε αυτες τις αποστασεις. Το παιγνιδι κρινεται στις 5 βολες και ο νικητης εχει συνηθως πεντε στα πεντε. Απιστευτη για μας αποδοση για τετοιες αποστασεις. Υπαρχουν αρκετοι που εχουν κερδισει με εμπορικα επιχαλκωμενα Ν5 η και Ν4 στα 36 γρ, ομως τη μεγαλυτερη επιτυχια εχουν ατομα που ριχνουν 32 γρ ιδιογομωση. Ομως και εκει η τουφεκια ειναι πολυ μα παρα πολυ ψαγμενη και τελειοποιημενη απο καθε αποψη. Η πυριτιδα ειναι η longshot της Hodgson, συγκεντρωτηρας windjammer της Claybuster, σκαγια Ν7.5 επιχαλκωμενα και 2.52 γρ μπαρουτι, μεγαλη υποψια για κοντρα δοση δεν μπορω να ειμαι απολυτος, δεν ξερω αυτη τη πυριτιδα. Η αρχικη που πιανει αυτο το σεταπ ειναι 483 μδ και βγαζει μονο 650 bar πιεσεις. Για την ιστορια τα οπλα των νικητων ειναι στη συντριπτικη πλειοψηφια Perrazzi.
H αποψη μου ειναι οτι υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα του παιρνω ενα πουλι η ενα δισκο στους 20 που τουφεκαω στα 80 μετρα και κανω πρωταθλητισμο παιρνοντας 5 στα 5 στην ιδια αποσταση. Αυτο το γνωριζουν και ολοι οι πρωταθλητες οπως τον big George. Ξερεις εκ των προτερων ποιες ειναι οι απαιτησεις σε οπλο, τσοκ, φυσιγγι και πραττεις αναλογα.
Για φασσες στα 50 μετρα δεν εχω λογο να αμφιβαλω οτι εριχνε εμπορικα, γιαυτες στα 70 συν καθως επισης και στα παγκοσμια ρεκορ του στα δισκακια δεν υπαρχει για μενα περιπτωση να ριχνει εμπορικα καθως δεν γνωριζω να υπαρχουν τετοια με αυτες τις προδιαγραφες. Ισως για λογους marketing τοσο του George οσο και των προμηθευτων του να διαλεξαν να διαδωσουν οτι ολα ειναι στανταρντ αυτα που χρησιμοποιει μεγαλωνοντας ακομη την αυρα αυτου του καταπληκτικου σκοπευτη.

Last edited:
οποτε Παυλο λογικα τα τυπακια ...θα κατεβαζουν και πουλακια σε αυτα τα μετρα , μπορει οχι 5 στα 5 ...αλλα θα κατεβαζουν (πχ περιστερια). Τωρα και με ΤΕΛΕΙΩΣ μαμα φυσιγγια υπο σωστες θερμοκρασιες στα 50μετρα πεφτει το πουλι ρε φιλε (αν εισαι πανω του :) ) , Στην Αφρικη π.χ. με Νο7,5 5% αντιμονιου Trap Clever Mirage 28grm τα πουλια περιστερια κ rock pigeons αλλα ειδικα τα περιστερια , με 3* ΜΟΝΟ , απο ολους μας επεφταν ΞΕΡΑ στα 50+ μετρα , με πολυ συχνες επιτυχιες! Αλλα εκει η υγρασια ειναι ελαχιστη κ το υψομετρο μεγαλο!
Αν και το ειχα ξαναγραψει ... προπερσι ειχα Βολη στα 68μετρα σε περιστερι .... μετρημενη με το range finder εκει που επεσε , μια και ηταν δεξια τραβερσα , 15 μετρα απο το εδαφος. οποτε επεσε σχεδον παραλληλα κ κοντα απο εκει που την εφαγε. Δεν λεω για 50μετρες γιατι ηταν πολλες ..... του χρονου που θα ειμαστε παρεα ..θα δεις :) :)

Back