Φυσίγγια για την Φάσσα

16 ευρω???? .asking..asking..asking.
Με χρυσαφι τα γεμιζουν???? .vah.
Εχω ακουσει καλα λογια για τα συγκεκριμενα αλλα αυτο το 40-42 γρ πρωτη φορα το βλεπω... .xm.

16 ευρω???? .asking..asking..asking.
Με χρυσαφι τα γεμιζουν???? .vah.
Εχω ακουσει καλα λογια για τα συγκεκριμενα αλλα αυτο το 40-42 γρ πρωτη φορα το βλεπω... .xm.
Ειναι Kinder εκπληξη Αρη ..... το περνεις και δεν ξερεις με τι γρμ θα ειναι μεσα αχαχα

Πέρα απο τις όποιες άλλες δοκιμές κάναμε σήμερα στον πίνακα ,έριξα και δυο φυσίγγια απο τα αγαπημένα μου τα τελευταία χρόνια. Percorso cassia 36γρ No5 απο τα 35 μ με τσοκ carlson poted F.
Βάσω την φωτογραφία εδώ μια και το φυσίγγι αυτό το χρησιμοποιούν πολλοί στο κυνήγι της φάσσας.

image.jpg

Μια και έβαλα αυτή στο πίνακα ,βάζω αλλη μια με το ίδιο τσοκ σε Μ και το ίδιο φυσίγγι αλλά στα 30μ.
carlson_M_no_6_3_O_m.jpg

Πέρα απο τις όποιες άλλες δοκιμές κάναμε σήμερα στον πίνακα ,έριξα και δυο φυσίγγια απο τα αγαπημένα μου τα τελευταία χρόνια. Percorso cassia 36γρ No5 απο τα 35 μ με τσοκ carlson poted F.
Βάzω την φωτογραφία εδώ μια και το φυσίγγι αυτό το χρησιμοποιούν πολλοί στο κυνήγι της φάσσας.

image.jpg
Γιατί ρε παιδιά, δεν μπορώ να δω την εικόνα?

Last edited by a moderator:
Απο κινητο μπαινεις Σπυρο? Κ εμενα μου κανει κατι νουμερα το κινητο αλλα στον υπολογιστη ειναι μια χαρα... Δοκιμασε να κανεις απλα μια ανανεωση στη σελιδα...

Απο κινητο μπαινεις Σπυρο? Κ εμενα μου κανει κατι νουμερα το κινητο αλλα στον υπολογιστη ειναι μια χαρα... Δοκιμασε να κανεις απλα μια ανανεωση στη σελιδα...
Απo υπολογιστή μπαίνω...
Τώρα εντάξει ανοίγουν μια χαρά...

Πέρα απο τις όποιες άλλες δοκιμές κάναμε σήμερα στον πίνακα ,έριξα και δυο φυσίγγια απο τα αγαπημένα μου τα τελευταία χρόνια. Percorso cassia 36γρ No5 απο τα 35 μ με τσοκ carlson ported F.
Βάzω την φωτογραφία εδώ μια και το φυσίγγι αυτό το χρησιμοποιούν πολλοί στο κυνήγι της φάσσας.

image.jpg

Μια και έβαλα αυτή στο πίνακα ,βάζω αλλη μια με το ίδιο τσοκ σε Μ και το ίδιο φυσίγγι αλλά στα 30μ.
carlson_M_no_6_3_O_m.jpg
Σαφώς μεγαλύτερος κύκλος ωφέλιμης ντουφεκιάς το Μ σε σχέση με το F σ'αυτες τις αποστάσεις...
Πάντως και η ντουφεκιά με F παρότι αρκετά κεντρική, έχει καλή ισοκατανομή...
στις δικές μου δοκιμές με φυσίγγια της NSI, με βύσμα αποσπόμενου πάτου, με τα σφιχτά τσοκ 3/4 και F δεν μου έδινα τόσο καλή, όσο άλλα φυσίγγια. Σε αντίθεση με το 1/4 που πάντα υπερτερούσε και σε συγκέντρωση (μου έδινε απόδοση 1/2 τσοκ) άλλα και σε κατανομή.
Σημ. οτι οι δοκιμές έγιναν με στενούς αυλούς μέχρι 18,5... προφανώς o 18,8 της SX3 βοηθάει να έχει καλές κατανομές και στα σφιχτά τσοκ...

Αυτο δεν υπαρχη,και οι στενοι βγαζουν μια χαρα κατανομες,ο 18.8 δεν κανει τιποτα παραπανω σε αυτο το τομεα,σε ενα μεσο ορο ιδιο παιζουν,με 18,4-18,6 εισαι αρχοντας:cool:
Σαράντο δεν εννοούσα, ότι ο διευρυμένος αυλός βγάζει καλύτερες κατανομές γενικά...
Μίλησα για δοκιμές που έχω κάνει με φυσίγγια της NSI και συγκεκριμένα αυτά με συγκεντρωτήρα αποσπομενου πάτου και την παρατήρηση ότι στα στενά τσοκ 2* και 1* δεν μου' διναν τόσο καλές ισοκατανομες όσο τα πιο ανοιχτα τσοκ, σε αντίθεση με την ντουφεκιά του Δήμητρη με 1* που έχει καλή ισοκατανομή...
Και η σκέψη μου ήταν μήπως ο 18,8 αυλός βοηθάει τον συγκεκριμένο συγκεντρωτήρα να έχει καλές κατανομές και στα σφιχτά τσοκ...

Προσωπικά η δική μου γενική άποψη είναι ότι. στην απόδοση της ντουφεκιάς παίζουν ρόλο σαφώς πρώτα το τσοκ, μετά ο κώνος συναρμογής και μετα ο αυλός...

Σαραντο εχω φτιαξει πολλα οπλα , και φιλων μου πολλα και διαφορα , την αποδοση που εχει ένα με 18, 8 αυλο με φουλ εξτρα φυσικα δεν την εχει κανενα

Πέρα απο τις όποιες άλλες δοκιμές κάναμε σήμερα στον πίνακα ,έριξα και δυο φυσίγγια απο τα αγαπημένα μου τα τελευταία χρόνια. Percorso cassia 36γρ No5 απο τα 35 μ με τσοκ carlson ported F.

image.jpg
Σαφώς μεγαλύτερος κύκλος ωφέλιμης ντουφεκιάς το Μ σε σχέση με το F σ'αυτες τις αποστάσεις...
Πάντως και η ντουφεκιά με F παρότι αρκετά κεντρική, έχει καλή ισοκατανομή...
.
Πάντως "έτσι για την πληροφορία" που λέει και ο Δημήτρης .. το συγκεκριμένο στόκ της carlsons δεν ειναι F . σύμφωνα με το σαιτ εχει διάμετρο 18,03 που σημαίνει -0,76mm του αυλού του Δημήτρη . δηλαδή με στεγνά μαθηματικά είναι ακριβός δυάρι .
Aυτό που ειναι ακριβός -1mm είναι το extra F της carlsons (17,78mm), κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες Αμερικάνικες εταιρίες αν δεν κάνω λάθος .
ίσος αυτό παίζει το ρόλο του στην καλή ισοκατανομή που λέει ο Σπύρος και θα συμφωνήσω και εγώ μαζί του .

Οταν λεμε φουλ πραγματικο ρε συ,ασε πως το λεει αυτος,εμεις μετραμε :),για το 10/10 μιλαμε Μανθο.
Έχεις απόλυτο δίκιο , αλλα πραγματικά χάνετε η μπάλα με τις ονομασίες των τσοκ .
με την αφορμή .. πρόταση :
θα ήταν πολύ χρήσιμη πληροφορία πάντως σε δοκιμές να γράφαμε και την διάμετρο για όποιον την έχει μετρήσει.
**και εγώ φέτος κατάλαβα ψάχνοντας και διαβάζοντας εδώ οτι η ονομασία τον τσοκ ειναι απλός μια ένδειξη και μπορεί να έχει αρκετή απόσταση απο τα στάνταρ της σύσφιξης.

Αυτην τη 18.8 με τη Ρεμι στα 50γρ τη ταπωσα με αυλο 18,5,σιγα τα ωα,και χωρις να κανω μαγικα πισω απο το τσοκ και τετοια.
Σε διαβάζω που το γράφεις καιρό αλλά δεν σε έχω ρωτήσει. Αυτό πάλι τι κριτήριο είναι βρε Σαράντο, να αγοράσουμε ένα όπλο με γνώμονα τα 50γρ; Που νομίζεις ότι ζούμε στον Καναδά; .xm.

Γιατι ρε φιλε,δεν θα τα παρω και μαζι μου,αυτα ολα ειναι ματαιωτητες καποτε τελειωνουν,στη καννη οτι εχει βελτιωθει το εχουν βρη εδω και δεκαετιες,μπες στο Turkey Shoot com να δεις τι φτιαχνουν οι οπλουργοι αυτοι...που ολοι περιμενουν να ληξουν η πατεντες να πεσουν σαν τα σκυλια,,,αυτοι η λεγομενη builders ειναι η βαρβατοι οπλουργοι,και δεν κρυβουν και τιποτα,και ολες της πατεντες αυτοι της εχουν δωση στους υπολοιπους.
καλαμπουρι εκανα Σαραντο , ελπιζω να το καταλαβες

Τολι η εταιρεια ακολουθει μια εντελως διαφορετικη φιλοσοφια και τα αποτελεσματα την δικαιωνουν. Τα πιο εμπορικα φυσιγγια στην Ιταλια αυτη τη στιγμη τα εχει η RC και ας μην παραγει δικες της μπαρουτες. Εχει το καλυτερο φυσιγγι πχ με S4 στην αγορα και το καλυτερο με JK6. Κινειται περιπου στα αμερικανικα προτυπα με standard specifications στο φυσιγγι οσον αφορα αρχικες ταχυτητες και πιεσεις και δουλευει μασκαρισμενες πυριτιδες για αποφυγη αντιγραφης των προιοντων της. Το RC4 το εχω ριξει και εγω σε παπια παλιοτερα και εχω μονο καλα λογια να πω. Μαλακο και φονικοτατα για καιρικες συνθηκες πανω απο 3 βαθμους και μεχρι 23 που το δοκιμασα.
Ποια φυσιγγια βγάζει η RC με JK6,,?

Kυκλοφορει σε 33, 35 και 36 γραμμαρια στην Ιταλια. Δεν πρεπει να εισαγεται κανενα Ελλαδα
αυτη την εντυπωση εχω και εγω παυλο....παλιοτερα υπηρχε και αν δεν κανω λαθος ηταν σε κιτρινο καλυκα

Back