Φυσίγγια για την Φάσσα

Η αλήθεια είναι ότι στα μέρη μας δεν είναι μεγάλοι οι πληθυσμοί και ακόμα και 2-3 ευκαιρίες για κάρπωση να υπάρξουν είμαστε υπερευχαριστημένοι. Αλλά ότι πέφτουν πέφτουν!
Και για την αλήθεια ή πρώτη είναι με rottweil waidmannsheil #7. Η δεύτερη με mb long range #6. Στην τρίτη με B&P δεν πρόλαβα να ενεργοποιήσω την κάμερα 😜
ωραιες ντουφεκιες..πεφτουν αν μπορεις να τους παρεις τα μετρα και την ταχυτητα τους,,και πεφτουν ευκολα,αλλα σε βεβαιωνω οτι σε πολλους τους στοιχειωνουν τα 2 πρωτα... εχουν γινει ατελειωτες κουβεντες για την σιδερενια,που η κακομοιρα μονο αυτο δεν ειναι...!!! αλλα ειναι ενα καχυποπτο f 16 οταν εχει κυνηγηθει....και πεταει και flames οταν προσπαθει να ξεφυγει..

Αυτά λένε τίποτα ή τσάμπα ξηλώθηκα παίδες; Πάντως από εμφάνιση δεν παίζονται!
View attachment 79831
Μιχάλη αν θες το πιστεύεις. Αγόρασα ένα κουτί πέρυσι, γύρω στα 16 με 17 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Είναι το ακριβότερο φυσίγγι που έχω αγοράσει. 3 φορές που πήγα για φάσσα, λυπήθηκα να τα ρίξω. Είναι πάρα πολύ ωραία. Ένα μόνο έριξα για να δω κατανομή και ήταν αξιοπρεπέστατη. Σαν εταιρεία είναι 50 -50. Όσα F2 έχω ρίξει, ήταν όλα θάνατος. Όσα ΜΒ δεν τα βρήκα ποτέ. Αυτά είναι γεμισμένα με F2, όποτε για μένα αυτό είναι καλό.

Έχω σε 36γρ σε ν5 και ν6. Με αυτά θα πάω για φασσες τον Οκτώβριο πρώτα ο Θεός. Έχουν πολύ καλά υλικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Μένει να τα δω στην πράξη, γιατί πέρυσι δεν έριξα ούτε ένα...
Δε θέλω να σε προϊδεάσω ή να σε απογοητεύσω.....θα πω την δική μου εμπειρία με φυσίγγια της σειράς mygra της mp.... πήρα ένα κουτί της σειράς για την μπεκάτσα..... καταρχήν είναι πανάκριβα.....τα είχα πάρει 17,5 ευρώ.....τα πήρα επειδή άκουγα από πολλούς να ορκίζονται σε αυτό το φυσιγγι για μπεκάτσα..... εγώ τα έριχνα δεύτερο στο δίκανο.....18,4 αυλός 62 εκατοστά κάνης με τσοκ 3 άστρα έσω έξω της briley.... Δεν τρελάθηκα κιόλας..... πήρα πουλιά.... αλλά δεν είδα αυτό το συνταρακτικό που έλεγαν γι αυτά...... δεν έχω ρίξει άλλα της σειράς..... έχω πάρει το f2 σε 34 γραμμάρια σε νούμερο 6 για καμιά φασα ή καμιά μακρινή φερμα που δεν μπορώ να πλησιάσω ή φεύγει μπροστά η μπεκάτσα.... εγώ θα πω αυτό που λέει ο Χρύσανθος και πολλοί εδώ μέσα..... δοκιμάστε φυσίγγια στο όπλο σας στις αποστάσεις που τουφεκατε πρώτα σε πίνακα..... μετά σε πουλιά.....αν δείτε αυτό που ψάχνετε στοκαρετε από τα συγκεκριμένα φυσίγγια πριν αλλάξει η συνταγή...... εφόσον δεν μπορούμε όλοι να ασχοληθούμε με την ιδιογομωση και βασιζόμαστε σε εμπορικά φυσίγγια αυτή είναι η μόνη λύση πιστεύω.....

Δε θέλω να σε προϊδεάσω ή να σε απογοητεύσω.....θα πω την δική μου εμπειρία με φυσίγγια της σειράς mygra της mp.... πήρα ένα κουτί της σειράς για την μπεκάτσα..... καταρχήν είναι πανάκριβα.....τα είχα πάρει 17,5 ευρώ.....τα πήρα επειδή άκουγα από πολλούς να ορκίζονται σε αυτό το φυσιγγι για μπεκάτσα..... εγώ τα έριχνα δεύτερο στο δίκανο.....18,4 αυλός 62 εκατοστά κάνης με τσοκ 3 άστρα έσω έξω της briley.... Δεν τρελάθηκα κιόλας
Σταματήστε! Με έχετε συγκινήσει όλοι!🥲

Η φάσσα είναι ένα μεγάλο πουλί και αυτό είναι που μας ξεγελάει τις περισσότερες φορές. Αν και δεν την κυνηγάω συστηματικά, πάρα μόνο στην έναρξη, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν θέλει βιασύνη. Την φάσσα την σκοτώνει η σωστή κάλυψη και όχι τα βαριά φυσίγγια. Μιλάμε για ένα καχύποπτο πουλί που με την παραμικρή υποψία δεν σου δίνει ευκαιρία και απομακρύνετε. Πέρασα και εγώ ειδικά τις πρώτες χρονιές που την κυνήγησα από την διαδικασία να σκεφτώ ότι δεν πέφτει αν δεν έχεις χοντρά σκάγια, πολλά γραμμάρια ή πολλές ντουφεκιές. Όσες φορές είχα την υπομονή να μείνω ακίνητος και να περιμένω τα πουλιά να έρθουν σε εμένα δεν το μετάνιωσα, όσες φορές πάλι θεώρησα ότι τα στενά τσοκαρίσματα και τα χοντρά σκάγια θα κάνουν το θαύμα τους ακόμα γελάνε μαζί μου.

δεν μιλαω μονο για τον συγκεκριμενο,εχω δει πολλους να ψαχνονται..2 πηγαν στον ψυχιατρο..
Μολις καταλαβουν οτι ειναι σαν το μνι….. δηλαδη πρεπει να το απομυθοποιησεις για να το ζησεις θα αρχισουν να βαρανε και φασσες

Το θεμα ειναι οτι οπως και το μνι,εαν δεν θελεις να βαρας καποτε και τυχαια πρεπει να κανεις πολλες θυσιες μεγαλο κυκλο να μαθεις πολλα μερη να παρατηρεις και να εξελισεσαι και να χεις παντα πλανο β

Και ακομη και μετα απο ολα αυτα θα πρεπει να μαθεις οτι για να περνεις συχνα και αρκετες πρεπει να μπορεις να εισαι παρον χωρις να σε βλεπει κανενας

Φυσικα εξαιρεση ειναι οι ντοπιαρες που τις μαθαινεις στο φαι
Εκει ειναι οπως ενας γερος που εμφανιζει μια αμερικαν εξπρεσς στο μπιτσομπαρο
Οσο καλος και να ειναι ο αλλος μπροστα στο φαι θα νικησει αυτος που εχει την αμερικαν εξπρεσς σε ΕΚΕΙΝΗ την εξοδο

Γιαυτο και ο Μητσος τις λεει καριολες και ξεκωλα

.sarcastic.

Πς
Οταν πρωτοεβγαλα αδεια δεν μπορουσα να βαρεσω φασσα
Στο τελος με επιανε πανικος στην θεα της
Μετα τα πρωτα πουλια καταλαβα οτι δεν ειναι σιδερενια
Ψυχραιμια υπομονη και προσκοπευση θελει και πεφτει
Το συσκολο ειναι να τις βρισκεις συχνα και να χεις συνεχομενες επιτυχιες
Εκει ξεχωριζει ο παθιασμενος φασσας

Πιο πολλές φασσες έχω πάρει στα καρτερία του Οκτώβρη με τα τσιχλοφυσιγγα (που λέει ο λόγος),παρα στα λημέρια της φασσας με τα σούπερ «ειδικά» φυσίγγια
Ένα ποιοτικό γρήγορο φυσιγγακι θέλει και τέλος ,για ολα τ αλλα φταίει η εκτίμηση της απόστασης και η σκόπευση
Πιστεύω τα «ειδικά» φυσιγγια με τις βαριές γομώσεις και την φασσα εξω απ στο κουτί ,ότι ειναι πολυ καλά φυσιγγια και με εξαιρετικές προδιαγραφές και έχω κάμποσα από δαύτα, όπου τα εμπιστεύομαι βεβαίως. Αλλα σε κάποιους από εμάς δημιουργουν μια εντύπωση ότι μπορούμε να σηκώνουμε το όπλο και πέραν του βεληνεκούς μας, λόγω αυτών των προδιαγραφών. Και κάπου εκεί έρχεται η απογοήτευση και η άμεση αλλαγή φυσιγγίων γιατί είναι μάπα.

Μολις καταλαβουν οτι ειναι σαν το μνι….. δηλαδη πρεπει να το απομυθοποιησεις για να το ζησεις θα αρχισουν να βαρανε και φασσες

Το θεμα ειναι οτι οπως και το μνι,εαν δεν θελεις να βαρας καποτε και τυχαια πρεπει να κανεις πολλες θυσιες μεγαλο κυκλο να μαθεις πολλα μερη να παρατηρεις και να εξελισεσαι και να χεις παντα πλανο β

Και ακομη και μετα απο ολα αυτα θα πρεπει να μαθεις οτι για να περνεις συχνα και αρκετες πρεπει να μπορεις να εισαι παρον χωρις να σε βλεπει κανενας

Φυσικα εξαιρεση ειναι οι ντοπιαρες που τις μαθαινεις στο φαι
Εκει ειναι οπως ενας γερος που εμφανιζει μια αμερικαν εξπρεσς στο μπιτσομπαρο
Οσο καλος και να ειναι ο αλλος μπροστα στο φαι θα νικησει αυτος που εχει την αμερικαν εξπρεσς σε ΕΚΕΙΝΗ την εξοδο

Γιαυτο και ο Μητσος τις λεει καριολες και ξεκωλα

.sarcastic.

Πς
Οταν πρωτοεβγαλα αδεια δεν μπορουσα να βαρεσω φασσα
Στο τελος με επιανε πανικος στην θεα της
Μετα τα πρωτα πουλια καταλαβα οτι δεν ειναι σιδερενια
Ψυχραιμια υπομονη και προσκοπευση θελει και πεφτει
Το συσκολο ειναι να τις βρισκεις συχνα και να χεις συνεχομενες επιτυχιες
Εκει ξεχωριζει ο παθιασμενος φασσας
Έτσι φίλε..έχεις απόλυτο δίκιο..και προσθέτω ότι καλά είναι τα σπορ φυσίγγια..τα λίγα γραμμάρια και τα ψιλά σκάγια..στα μπασιματα..όταν την κυνηγάς μετά όλον τον χρόνο έλα να δεις με μείον 5.6.7 και παρακάτω να δούμε τι κάνουν..φασα είναι 34 με 36 γραμ.και νουμ4.5.6

Έτσι φίλε..έχεις απόλυτο δίκιο..και προσθέτω ότι καλά είναι τα σπορ φυσίγγια..τα λίγα γραμμάρια και τα ψιλά σκάγια..στα μπασιματα..όταν την κυνηγάς μετά όλον τον χρόνο έλα να δεις με μείον 5.6.7 και παρακάτω να δούμε τι κάνουν..φασα είναι 34 με 36 γραμ.και νουμ4.5.6
Εχεις απολυτο δικιο, τις εχω κυνηγησει μια φορα με -12, ο αδελφος μου εριχνε με 36 γρ 6αρια και τις γαργαλαγε, περνουσαν και μακρυα οι ατιμες, εγω εριχνα 40 γρ και 4 αρια και τις εκαψα, ευτυχως ειχα αρκετα φυσιγγια και για τους δυο μας.

Αν δε πανε οι μισές από καρδιά θα τα πεταξω🤣🤣
Τα αριστερά τα είχα ρίξει σε παπιά παλιά αλλά δεν θυμάμαι τίποτα. 😁
3,5" είναι ?

Βλέπω ποιοτικό γιαούρτι μέσα σε πήλινο δοχείο... ;)
ο @Chris Kost είναι φιλαράκι ... πλάκα του έκανα

Βλέπω ποιοτικό γιαούρτι μέσα σε πήλινο δοχείο... ;)
5-10 τετοια πηλινα στον ξυλοφουρνο με ηλικιωμενη προβατινα πατατα δαφνη ελαιολαδο και αρωματικα , σφραγισμα του φουρνου και ψησιμο για 4-6 ωρες αναλογα το μεγεθος του και παγωμενη μπυριτσα!!!
Καλυτερα κοματια απο τα πα-ι-δια μεχρι τα χερια. Και το μερι(ποδι) δεν ειναι ασχημο!

Ξερω δεν εχει σχεση με το θεμα αλλα ειδα το πηλινο και θυμηθηκα παλιες καλες εποχες!

Back