Φυσίγγια για την Φάσσα

Εμένα πάλι μου έχει καθίσει ότι θέλω να κάνω όλα μου τα κυνήγια με φυσίγγια το πολύ 34 γραμμαρίων ακόμα κι αν βρεθώ σε δύσκολες συνθήκες.
Αυτό είναι επηρεασμός από άρθρα και γενικά γραφόμενα από θεωρητικούς του καναπέ, αντί για προσωπική εμπειρία. Βγες έξω, κάνε τα πειράματα σου, φάε τα μούτρα σου αν χρειάζεται και φτιάξε δικά σου συμπεράσματα.

Έχω βαρεθεί να διαβάζω θεωρίες από κατά φαντασίαν κυνηγούς και σκοπευτές, τα οποία λόγω βάρους του "ονόματος" γίνονται ευαγγέλια.

Τα πολλά γραμμάρια θα τα χρειαστούμε στις μεγάλες αποστάσεις. Εκεί οι ταχύτητες έχουν γίνει όλες ίσα βάρκα ίσα γιαλό. Αυτό που θα μας αποζημιώσει εκεί είναι η σφαιρικότητα και το πλήθος των σκαγιών. Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.

Έτσι είναι όπως τα λες τα πολλά γρ και το χοντρό σκάκι εκεί χρειάζεται στα πολύ μακρινά αν και προσωπικά μέχρι 40 νομίζω καλύπτουν τα πάντα για μολύβι μιλώντας για τα κυνήγια της χώρας μας.Παντ ς τις ωραιότερες ντουφέκιες τις έχω ρίξει σε παπί στον Αμβρακικό με 32 γρ 6 Άρι παραγγελία όμως με μια κανη μαγκουμ 81 εκ 2* στη Α302

Τα πολλά γραμμάρια θα τα χρειαστούμε στις μεγάλες αποστάσεις. Εκεί οι ταχύτητες έχουν γίνει όλες ίσα βάρκα ίσα γιαλό. Αυτό που θα μας αποζημιώσει εκεί είναι η σφαιρικότητα και το πλήθος των σκαγιών. Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά.
Φτανει να εισαι πανω στο πουλι αλλιως ....

Έτσι είναι όπως τα λες τα πολλά γρ και το χοντρό σκάκι εκεί χρειάζεται στα πολύ μακρινά αν και προσωπικά μέχρι 40 νομίζω καλύπτουν τα πάντα για μολύβι μιλώντας για τα κυνήγια της χώρας μας.Παντ ς τις ωραιότερες ντουφέκιες τις έχω ρίξει σε παπί στον Αμβρακικό με 32 γρ 6 Άρι παραγγελία όμως με μια κανη μαγκουμ 81 εκ 2* στη Α302
Κι εγώ έναρξη με 32 γραμμάρια 6αρια. Για τι εποχή μιλάς;

Μια που το αναφέρατε...
Ποιοτικά φυσιγγια 32αρια σε 6 εκτός των jb ποια γνωρίζετε;;
Ότι σου αρέσει και έχεις δοκιμάσει σε 32 και βγάζει ο κατασκευαστής και σε ν6 καλό είναι πιστεύω, του Ρουμελιώτη σε ν6 πχ ήταν πάρα πολύ καλό.

Όπως τα λες είναι.
Φυσιγγάρα το heavy load, έχω πάρει φασσα με την τρίτη τουφεκια μ αυτά σε νο6 σε απόσταση που δεν την πίστευα, αν δεν είχε αφήσει πούπουλα κατω δε θα την έβρισκα ποτέ. Επίσης μ αυτά στην κωπαϊδα είχε πελεκήσει τις μπάλιζες ο πατέρας μου φοβερές τουφεκιές έκανε με την 303 τότε .

Εμένα πάλι μου έχει καθίσει ότι θέλω να κάνω όλα μου τα κυνήγια με φυσίγγια το πολύ 34 γραμμαρίων ακόμα κι αν βρεθώ σε δύσκολες συνθήκες.
Μάνο αυτό κάνει ένας καλός φίλος στο χωριό..... σχεδόν 20 χρόνια κυνηγάει ( μπεκάτσα, κιχλοκοτσυφα, φάσσα) μόνο με νέο Velox.....το μόνο που αλλάζει πλέον είναι τα νούμερα σκαγιων ανάλογα το θήραμα.... παλιότερα έριχνε σε όλα νο7 και αν κρίνω από τις καρπώσεις του μια χαρά περνάει.....

Εχει δοκιμασει κανεις φασοφυσιγγα J&B; Θα περασω απο Αμφισσα αυριο, αν αξιζουν να παρω για δοκιμη.

Εχει δοκιμασει κανεις φασοφυσιγγα J&B; Θα περασω απο Αμφισσα αυριο, αν αξιζουν να παρω για δοκιμη.
Με τις ελλείψεις σε πυριτιδες που υπάρχουν, καλό είναι να πάρεις από ένα κουτάκι για δοκιμή από τα παρακάτω που τα δούλευα χρόνια...
Τώρα δεν ξέρω με τι γεμίζει...
Πάντως να ξέρεις ότι πάντα ήταν ακριβά τα φυσίγγια του αλλά ζωγράφιζαν..
Τα έριχνα στον Νέστο και στα Γιάννενα
Τα τελευταία φασοφυσιγγα του τα είχα πάρει πριν την καραντίνα...
Αυτά λοιπόν ήταν..
Super 33 γραμμάρια σε 6αρι
Special 34 γραμμάρια σε 5αρι
Number 1 36 γραμμάρια σε 5αρι
Πάρε από 1 κουτί δοκίμασε τα και πράττεις αναλόγως..
Σίγουρα και τα 3 θα σου κοστίσουν περίπου 40 ευρώ...!!!
Περιμένουμε εντυπώσεις και αποτελέσματα...
Υ. Γ Αν και δεν λέει ρώτησε τον με τι τα γεμιζει

Με τις ελλείψεις σε πυριτιδες που υπάρχουν, καλό είναι να πάρεις από ένα κουτάκι για δοκιμή από τα παρακάτω που τα δούλευα χρόνια...
Τώρα δεν ξέρω με τι γεμίζει...
Πάντως να ξέρεις ότι πάντα ήταν ακριβά τα φυσίγγια του αλλά ζωγράφιζαν..
Τα έριχνα στον Νέστο και στα Γιάννενα
Τα τελευταία φασοφυσιγγα του τα είχα πάρει πριν την καραντίνα...
Αυτά λοιπόν ήταν..
Super 33 γραμμάρια σε 6αρι
Special 34 γραμμάρια σε 5αρι
Number 1 36 γραμμάρια σε 5αρι
Πάρε από 1 κουτί δοκίμασε τα και πράττεις αναλόγως..
Σίγουρα και τα 3 θα σου κοστίσουν περίπου 40 ευρώ...!!!
Περιμένουμε εντυπώσεις και αποτελέσματα...
Υ. Γ Αν και δεν λέει ρώτησε τον με τι τα γεμιζει
Σε ευχαριστω πολυ Τασο! Θα παρω ενα special 34αρι και ενα αλλο για φασα, the king, που λεει στο σαϊτ του, για να τα δοκιμασω.

Back