Φυσίγγια για την Φάσσα

...... όντως είναι εντυπωσιακό φυσίγγι και με ......... εντυπωσιακή τιμή.

περίπου 16 euro το κουτί. Αλλά αν είναι να "κατεβάζει" τις φάσσες ..... χαλάλι του.
https://ehunter.gr/product/mygra-colombaccio-fysingia-bp-baschieri-pellagri/
16 τα εχουν γενικα αλλα τα βρισκεις και 15 ευρω..παντως πιστευω οτι αυτη η τιμη δεν ειναι απαγορευτικη για τη φασσα,αν τελικα ειναι τοσο καλο.το εχεις ριξει Γιωργο?

παιδιά εγώ έριχνα αυτά http://www.greekairsoft.gr/eshop/product.php?id_product=4564 τώρα μου έχουν μείνει 4 κουτιά Νο4 και 3 Νο7 σε ότι έριξα και σκόπευσα σωστά από μπεκάτσα, φάσα, λαγό, παπί και χήνα με θερμοκρασίες 20+ εώς -12 έπεσε ξερό. Δεν ξέρω τη πυρίτιδα έχει αλλά γ...σε ;)

Τις προάλλες παρήγγειλα και δοκίμασα τα http://www.alectoris-club.gr/club/?p=2601 μετά από κουβέντα που είχα με τον Chris-Kaz ο οποίος τα έριξε και πέρυσι. Ο μητσάκος που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι έχει ΜΒ36 πυρίτιδα. Είχε σχεδόν την ίδια τουφεκιά σε δύναμη με λίγο καλύτερη διασπορά από το πυρκαλ. Λογικά με κέρδισε αλλά θα το τσεκάρω και στο κυνήγι στα μπασίματα πριν παραγγείλω. Η θερμοκρασία στη δοκιμή ήταν 13 βαθμοί με ψιλόβροχο και αεράκι, στόχος στα 50μ (τενεκές) όπλο benelli black eagle me 2* τσοκ μαμά.

Και που να δοκιμάσεις ιδιογόμωση με αλευράκι μέσα.......
φίλε Μιχάλη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ δυστυχώς, γιατί δεν βρήκα χρόνο να ασχοληθώ, αλλά έχω ακούσει πολλούς να λένε τα καλύτερα για ιδιογόμωση. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το καταφέρω :)

Πάντως 15 € το κουτί για να ρίξω στη φάσα και στα παπιά δεν δίνω παιδιά. Το θεωρώ κοροϊδία από τη στιγμή που στο μπεκατσοκυνήγι τις έχω πάρει με 4* τσόκ και 8αρι 32γρ...
Καλή σκόπευση θέλει και ένα αξιοπρεπές φυσίγγι. Γνώμη μου πάντα για να μην παρεξηγηθώ.

καθολου δεν παρεξηγησε φιλε Κωστα! πολυ ωραια τα γραφεις.το πυρκαλ το super,και για μενα ειναι ενα απο τα καλυτερα για να μην πω το καλυτερο φυσιγγι που εχω βαλει στο οπλο μου.να ξερεις (αν δεν το ξερεις) οτι το super το πυρκαλ ειχε mb36 μπαρουτι,ιδιο δηλαδη με αυτο που σου ειπε Μητσακος για το δικο του 36αρι.

https://ehunter.gr/product/mygra-colombaccio-fysingia-bp-baschieri-pellagri/
16 τα εχουν γενικα αλλα τα βρισκεις και 15 ευρω..παντως πιστευω οτι αυτη η τιμη δεν ειναι απαγορευτικη για τη φασσα,αν τελικα ειναι τοσο καλο.το εχεις ριξει Γιωργο?

όχι δεν τα έχω ρίξει , αλλά φέτος έριξα τα MYGRA TORTORA που είναι από την ίδια "σειρά" στα τρυγόνια και είδα εξαιρετικά αποτελέσματα σε μακρυνές ( έως απίστευτες ) βολές. Παρόλο τον ζεστό καιρό. Μάλιστα κάποια στιγμή τουφέκισα και αγριοπερίστερα με αυτά σε μακρυνές βολές και παρόλο που είναι 7 1/2 τα "ξετίναζε".
Αφού ο κολλητός μου που κυνηγάμε μαζί , όταν έβλεπε κάποιο να πέφτει σε μακρυνή βολή μου φώναζε " ρε συ πάλι με τα ακριβά ρίχνεις ??"

Υποτίθεται ότι η σειρά MYGRA είναι εξειδικευμένα φυσίγγια για συγκεκριμμένα θηράματα . Αν το colombaccio έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με το tortora νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το χρήμα.

Εγώ πάντως θα πάρω κανα δυό κουτάκια φέτος όταν πάω για φάσσες ( ελπίζω σε κανα δυό εβδομάδες ).

Oτι λενε κ οι φανατικοι του 7αριου στην τσιχλα..
Ειναι ετσι ομως?Σιγουρα οχι κατα την γνωμη μου..
Μπορεί κ να είναι Τάσο, δεν είναι όλα τα 4αρια ίδια, ούτε όλα τα 7αρια... Προσωπικά όμως σε φυσιολογικές συνθήκες προτιμώ να χρησιμοποιώ κοντά στα πιο ψιλά σκαγια που μπορώ για κάθε απόσταση με αυξημένη συγκέντρωση... Ετσι εκμετάλλευομαστε σκοπευτικα τον μεγαλύτερο αριθμό σκαγιων που έχει η γομωση μας... Δεν πάω στα πιο ψιλά όρια, αλλά σίγουρα όχι κ στα πιο χοντρα ειδικά αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι έντονες...

Πάντως 15 € το κουτί για να ρίξω στη φάσα και στα παπιά δεν δίνω παιδιά. Το θεωρώ κοροϊδία από τη στιγμή που στο μπεκατσοκυνήγι τις έχω πάρει με 4* τσόκ και 8αρι 32γρ...
Καλή σκόπευση θέλει και ένα αξιοπρεπές φυσίγγι. Γνώμη μου πάντα για να μην παρεξηγηθώ.

ok μπορεί να συμβεί , αλλά σε τι απόσταση , 25 άντε 30 μέτρα , μετά ???
Πιό μακρυά το καλλίτερο που μπορεί να συμβεί είναι να "πέσει" καμμιά 500αριά μέτρα μακρυά και να βρίζεις που δεν μπορείς να "τσουβαλιάσεις" το πουλί.

όχι δεν τα έχω ρίξει , αλλά φέτος έριξα τα MYGRA TORTORA που είναι από την ίδια "σειρά" στα τρυγόνια και είδα εξαιρετικά αποτελέσματα σε μακρυνές ( έως απίστευτες ) βολές. Παρόλο τον ζεστό καιρό. Μάλιστα κάποια στιγμή τουφέκισα και αγριοπερίστερα με αυτά σε μακρυνές βολές και παρόλο που είναι 7 1/2 τα "ξετίναζε".
Αφού ο κολλητός μου που κυνηγάμε μαζί , όταν έβλεπε κάποιο να πέφτει σε μακρυνή βολή μου φώναζε " ρε συ πάλι με τα ακριβά ρίχνεις ??"

Υποτίθεται ότι η σειρά MYGRA είναι εξειδικευμένα φυσίγγια για συγκεκριμμένα θηράματα . Αν το colombaccio έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με το tortora νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το χρήμα.

Εγώ πάντως θα πάρω κανα δυό κουτάκια φέτος όταν πάω για φάσσες ( ελπίζω σε κανα δυό εβδομάδες ).
τα ιδια μου ελεγε ο ιδιος και για το tortora.ο ανθρωπος ειναι παλιος σκοπευτης skeet με περγαμηνες και μεταλλια τοτε που στο skeet τα Χανια ειχαν την πρωτοκαθεδρια..ειναι βεβαια και μανιωδης κυνηγος..ζωγραφιζει οποτε τον βλεπω να ριχνει sporting..ειναι ενας ανθρωπος που εκτιμω και εχω απολυτη εμπιστοσυνη στα λεγομενα του.

Eνα διδακτικο βιντεο που φαινεται ξεκαθαρα οτι πολλες φορες για το αν η φασσα μαδαει στον αερα κ φευγει, δεν φταιει το φυσιγγι μας, αλλα εμεις κ η τουφεκια μας που εφυγε λιγο διπλα της η πισω της... Ειδικα στη φασσα που το φαινομενο ειναι πολυ εντονο... ;)
Ευτυχως που ειναι ο φιλος του καλος σκοπευτικα κ ριχνει τα πουλια, γιατι θα ειχε σκαγιασει την πλαση... .pray to God.
Αξιζει να το παρακολουθησετε...

Last edited:
Ερωτηση ...γιατι να παρω το MYGRA λεμε τωρα, με 15€ και να μην παρω το f2 36 με 5.50€ Ποια η διαφορα που να δικαιολογει την μεγαλη αποκλιση τιμης.....
δηλ το f2 δεν κανει ;
Θα σου απαντήσω αλλιως.αν είχα μια α οικονομική άνεση στις φασσες θα εριχνα μονο express long range κι εκτός των αλλων είναι τι βολευει σκοπευτικά τον καθενα

Ερωτηση ...γιατι να παρω το MYGRA λεμε τωρα, με 15€ και να μην παρω το f2 36 με 5.50€ Ποια η διαφορα που να δικαιολογει την μεγαλη αποκλιση τιμης.....
δηλ το f2 δεν κανει ;
αν , που μάλλον αυτό εννοείς , μιλάς για το F2 LONG RANGE 36 , η τιμή που λές είναι για δεκάδα οπότε πλησιάζει αρκετά την τιμή του MYGRA.
και βέβαια κατά την άποψή μου είναι και αυτό πολύ καλό φυσίγγι.

Eνα διδακτικο βιντεο που φαινεται ξεκαθαρα οτι πολλες φορες για το αν η φασσα μαδαει στον αερα κ φευγει, δεν φταιει το φυσιγγι μας, αλλα εμεις κ η τουφεκια μας που εφυγε λιγο διπλα της η πισω της... Ειδικα στη φασσα που το φαινομενο ειναι πολυ εντονο... ;)
Ευτυχως που ειναι ο φιλος του καλος σκοπευτικα κ ριχνει τα πουλια, γιατι θα ειχε σκαγιασει την πλαση... .pray to God.

αν παρατηρήσουμε προσεκτικά θα δούμε ότι στις τουφεκιές που φαίνεται να "μαδάει" το πουλί και να μην πέφτει , η τουφεκιά το έχει πάρει στην ουρά και λίγο στο πίσω μέρος.
εκεί βέβαια το πουλί δεν "πέφτει" και θα πεθάνει πιθανότατα αργότερα τσάμπα.

πάντως χωρίς να το παίζω "σκοπευτής" , ο τύπος είναι ........ αυτό που θα έλεγε ένας δάσκαλος " οι τεχνικές σκόπευσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ "

Θα σου απαντήσω αλλιως.αν είχα μια α οικονομική άνεση στις φασσες θα εριχνα μονο express long range κι εκτός των αλλων είναι τι βολευει σκοπευτικά τον καθενα
Ειπαμε ρε συντεκνε αλλα εσυ το απογειωσες...με 12 κουτακια απο δαυτο περνεις καραμπινα .
.sarcastic.
Παντος στο ευχομαι φιλε να αποχτησεις την ανεση που λες..!!

Πολυ νευρικος πρεπει να ειναι ο τυπος αν κρινω απο τις κινησεις του..:)

δηλ το f2 δεν κανει ;
Αργυρη οσον αφορα την τιμη η διαφορα ειναι μικρη οπως σου ειπε και ο Γιωργος! 5,5 ευρω τα 10 f2 36 ,αρα 13,75 τα 25.τωρα οσον αφορα τις διαφορες βαση αυτα που βλεπω στην σελιδα της b&P το ενα εχει 750 bar (το F2) και το αλλο 680bar (mygra)..ταχυτητα δινει την ιδια 410 και 408 αντιστοιχα.επισης λεει οτι το mygra εχει σκαγια με 5% αντιμονιο,ενω στο f2 δεν γραφει κατι τετοιο..επισης ειναι special και το νουμερο σκαγιων του mygra που βγαινει μονο σε 5,5. εγω δεν βλεπω αλλες διαφορες.

Νομιζω οτι f2 εχει καλυτερο βεληνεκες ειδικα για συτο το θυραμα που χρειαζετε να το ντουφεκας επι το πλειστον σε μακρινες αποστασεις
αν δεν τα ριξουμε στο τερεν Αργυρη δεν θα ξερουμε σιγουρα! εγω δεν εχω ριξει κανενα απο τα δυο! θεωρητικα ισως ειναι πιο φορτωμενο σε μπαρουτι το F2 χωρις αυτο να ειναι δεδομενο,γιατι τις πιεσεις τις ανεβαζουν και αλλα πραγματα σε ενα φυσιγγι.
εγω θα προτιμουσα το mygra ειναι και ομορφο φυσιγγι το ατιμο;)

αν δεν τα ριξουμε στο τερεν Αργυρη δεν θα ξερουμε σιγουρα! εγω δεν εχω ριξει κανενα απο τα δυο! θεωρητικα ισως ειναι πιο φορτωμενο σε μπαρουτι το F2 χωρις αυτο να ειναι δεδομενο,γιατι τις πιεσεις τις ανεβαζουν και αλλα πραγματα σε ενα φυσιγγι.
εγω θα προτιμουσα το mygra ειναι και ομορφο φυσιγγι το ατιμο;)

.......... τόσο όμορφο που λυπάσαι να το ρίξεις. .xm..xm..xm.

Back