Φυσίγγια για την Φάσσα

Ευχαριστω,φυσικα κ τα μοιραζομαι,γιατι το κυνηγι ειναι μεγαλο μικροβιο,οπως λεω εγω κ αν το κολλησεις θελεις να ψαχνεσαι για πολλα ζητηματα κ ειδικα με τα φυσιγγια,ειχα κ εχω κ εγω καποιες απορριες κ οπως θελω να μαθω,ετσι θελω να πω τι ξερω κ εγω για να λυσουν τις απορριες τους κ οι υπολοιποι,αν με βοηθουσε κ καποιος θα ανεβαζα κ 2 φωτογραφιες για κατι θεωριτικα δικα μου για 4 θηραματα

Μανώλη , υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες . Δες --- Ανακοινώσεις - τεχνικά θέματα / ανέβασμα φωτογραφίας.

Λοιπον να γραψω κ τα σχολια για τις φωτογραψιες,για να ξερουμε τι λεμε
Ολα ειναι υπολογισμοι απο στοιχεια σε βιβλια κ ερευνα κυνηγετικων αρθρων
Τα σκαγια σε νουμερα 9-8-6-5-4 εχουν τις αντιστοιχες διαμετρους 2,1-2,3-2,7-2,9-3,1
Ο πινακας εγινε με βαση την ενεργεια του καθε σκαγιου απο πινακα βιβλιου ( με την προϋποθεση οτι το φυσιγγι εχει τουλαχιστον αρχικη ταχυτητα 380m/s ), τη θεωρητικη συγκεντρωση των παραπανω τσοκ κ τον απαιτουμενω αριθμο σκαγιων σε κυκλο 76cm για καθε θηραμα
Ο πινακας για καθε θηραμα δειχνει την μικροτερη γομωση σκαγιων που χρειαζεται το θηραμα στις συγκεκριμενες αποστασεις που αναγραφονται για το καθε τσοκ ξεχωριστα,για το τρυγονι νομιζω ο σωστος πινακας ειναι στη 2η φωτογραφια,θα το ψαξω κ θα το συμπληρωσω στα σχολια

Last edited:
Καλησπέρα ομαδα!Οκτώβρη εχει εξόρμηση για φασες και πρεπει να εφοδιαστούμε καταλληλα.
Τα φυσίγγια που λεω να παρω ειναι τα εξης:
Nobel speed 34 gr 5αρια
BP classic 34 gr 6αρια
Lambro biturbo 38gr 5αρια
Και αυτα που εχω:
Bp winter με τον περίεργο συγκεντρωτηρα 5αρια
Action 35gr 5αρια
Τι λετε?
Για αρχη θα έμενα στις πρωτες δυο επιλογες.

Σπύρο με τα πρώτα δύο πιστεύω είσαι καλυμμένος.
Τα πολλά γραμμάρια τέτοια εποχή περισσότερο κακό θα κάνουν παρά καλό.
Συμφωνω.

Παιδια τα εχω περιπου απο το2000 λενε τιποτα? η τα πεταμε? ειναι 5αρια:)
Δεν ξέρω πως είναι στημένα αλλά αν έχουν κυάθιο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έχουν χάσει την ελαστικότητα τους μετά από σχεδόν 18 χρόνια. Για συλλογή καλύτερα κύριε Γιάννη, κρίμα να τα πετάξετε!

Σε πολυ καλη κατασταση ειναι,αρα τοσα χρονια τα ειχες φυλαμενα σε "σωστο" μερος..
Αλλα επειδη δεν ειναι τσιχλοφυσιγγα μην το ρισκαρεις να τα ριξεις σε εκλεκτα θηραματα..

Δεν ξέρω πως είναι στημένα αλλά αν έχουν κυάθιο υπάρχει ένα ενδεχόμενο να έχουν χάσει την ελαστικότητα τους μετά από σχεδόν 18 χρόνια. Για συλλογή καλύτερα κύριε Γιάννη, κρίμα να τα πετάξετε!
Με προλαβες Βασιλακη:)

Λοιπον να γραψω κ τα σχολια για τις φωτογραψιες,για να ξερουμε τι λεμε
Ολα ειναι υπολογισμοι απο στοιχεια σε βιβλια κ ερευνα κυνηγετικων αρθρων
Τα σκαγια σε νουμερα 9-8-6-5-4 εχουν τις αντιστοιχες διαμετρους 2,1-2,3-2,7-2,9-3,1
Ο πινακας εγινε με βαση την ενεργεια του καθε σκαγιου απο πινακα βιβλιου ( με την προϋποθεση οτι το φυσιγγι εχει τουλαχιστον αρχικη ταχυτητα 380m/s ), τη θεωρητικη συγκεντρωση των παραπανω τσοκ κ τον απαιτουμενω αριθμο σκαγιων σε κυκλο 76cm για καθε θηραμα
Ο πινακας για καθε θηραμα δειχνει την μικροτερη γομωση σκαγιων που χρειαζεται το θηραμα στις συγκεκριμενες αποστασεις που αναγραφονται για το καθε τσοκ ξεχωριστα,για το τρυγονι νομιζω ο σωστος πινακας ειναι στη 2η φωτογραφια,θα το ψαξω κ θα το συμπληρωσω στα σχολια
Στην 1η φωτογραφια ατον πινακα για τον λαγο σε καθε αποσταση εχει 2 τιμες για την απαιτουμενη γομωση,η αριστερη ειναι για το νουμερο 6 κ η δεξια για το 5
Ελπιζω να λυθουν καποιες απορριες κ να φανει κ ο μυθος για τα πολλα γραμμαρια σε καποια θηραματα
Ο σωστος πινακας για το τρυγονι ειναι μονο στη 2η φωτογραφια
Αυτα απο μενα

Last edited:
Δεν μου απαντατε ναι η ου μηπως απο τα πολλα χρονια σκασει κανενα στην μαπα μου:)
Χαχαχα και μπαρουτοκαπνιστεις ωσαν τους πολεμιστες του '21.sarcastic.
Οχι μην φοβασε κατι τετοιο,εχω ριξει αρκετα παλια σε τσιχλες που ηταν σε καλη κατασταση χωρις προβλημα..
Δες κ εδω την πρωτη ερωτηση:
http://www.oplognosia.com/ea/ea92.php

Δυο dual power που ανοιξα(ενα κι ενα) η ποιοτητα των σκαγιων ηταν εξαιρετικη ολοστρογγυλα κ χωρις ψεγαδια..
Στην πραξη δεν ξερω τι λενε,καπιοι κανουν λόγο για μακρινες βολες κ καπιοι αλλοι οτι δινουν ανοιχτες κατανομες..
Ισως η δευτεροι να εχουν δικιο γιατι δεν ξερω πως μπορουν να συνδιαστουν τοσο διαφορετικα μεγεθη..
Σφιχτές κατανομές, για μακρινές βολές...;) Ανοιχτές (διασπορά) θα έδινε αν έβαζαν πρώτα τα χοντρά σκάγια (κάτω) κι από πάνω τα ψιλά ... ;)
Μια χαρά συνδυάζονται, γιατί να μη συνδυάζονται ;;;;;; :)
Πριν χρόνια είχα φτιάξει μερικά τέτοια φυσίγγια - έτσι μόνο από περιέργεια - με σκάγια 7,5 + 4, αλλά στα 34 γρ. με μπαρούτι ΜΒ32 (αυτό μόνο είχα εκείνη την εποχή). Μάλιστα ούτε σκάγια είχα παρά μόνο 8αρια κ 9αρια αφού γέμιζα μόνο για τσίχλες, γι' αυτό έκοψα μερικά φυσίγγια του εμπορίου και πήρα τα σκάγια, ότι έτυχε να έχω πρόχειρο, γι' αυτό και τα συγκεκριμένα νούμερα: Τα 7,5αρια τα έβγαλα από φυσίγγια του TRAP, Β&Ρ αν θυμάμαι καλά, και τα 4αρια από Maionchi Percorso di Caccia, που είχα πάρει ένα κουτί για λαγό !!! :cool: :rolleyes:
Τα δοκίμασα με τη Mossberg στον πίνακα στο σκοπευτήριο, και έβγαλαν φοβερές τουφεκιές, σφιχτές και με καταπληκτική κατανομή. Κρίμα που δεν είχα τρόπο να βγάλω φωτογραφίες εκείνα τα χρόνια. Πάντως 2-3 κυνηγοί που έτυχε να είναι εκεί, για να δοκιμάσουν κι αυτοί φυσέκια, φάνηκε από το ύφος τους και τα σχόλια τους, ότι εντυπωσιάστηκαν !!! ... ;):)
Δυστυχώς δεν έτυχε να τα δοκιμάσω σε θήραμα, εξάλλου δεν είχα φτιάξει και πολλά, 5-6 όλα κι όλα ...

Εγω εχω παρει φασσες περσυ με QUICK tou Αποστολιδη απο τις αρχες του 90 αλλα αυτο μπορει να μη λεει και τιποτα Παντως φαινινται καλοδιατηρημενα.

Back